Een van de betere blockbusters van 2023 zie je nu op Prime Video

Filmnieuws - In 2015 zagen we in 'Creed' voor het eerst Michael B. Jordan de rol van bokser Adonis Creed vertolken. De film deed het erg goed na alle succesvolle 'Rocky'-films. In 2018 volgde 'Creed II' en nu is dan ook mogelijk om 'Creed III' te streamen.

Patricia Koning, 07-06-2023 08:24

Vanaf vrijdag 9 juni is het dan zover. Vanaf die dag stream je bij Prime Video Creed III. Een echte must-see film als je van boksfilms houdt.

Alles op het spel

Adonis Creed heeft alles behaald in de bokswereld wat er te behalen is. Ook in zijn privéleven is alles hem goed gegaan. Na een gevangenisstraf duikt opeens Damien, een jeugdvriend van hem op. Hij wil graag laten zien wat hij kan in de ring en vindt dat hij een kans tegen Creed verdiend. Creed moet alles op het spel zetten om het tegen Damien op te nemen, een bokser die niets te verliezen heeft.

Cast en regie

Naast Jordan zien we ook Tessa Thompson voor een derde keer terugkeren voor haar rol van Bianca. Naast hun zien we onder meer Jonathan Majors, Wood Harris, Phylicia Rashad, Mila Davis-Kent en Selenis Leyva.

Jordan heeft niet alleen de hoofdrol vertolkt in deze film, hij is ook in de regisseursstoel gekropen.


Nog steeds krachtig

De film weet op IMDb een nette score te pakken van 6.9/10. Het publiek bij Rotten Tomatoes geeft de film een score van maar liefst 96%. Ook de critici zijn lovend over de film met een score van 88%.

"Zonder de aanwezigheid van Sylvester Stallone, voor of achter de camera, en zonder Rocky Balboa in de film, weet 'Creed III' toch een 'Rocky'-verhaal te vertellen waarin boksen een metafoor is voor strijd en een kampioen toch een underdog kan worden."

"Na bijna 40 jaar is deze franchise nog steeds krachtig. Deze keer bewijzen ze dat de serie kan werken zonder Rocky of Stallone. Het echte hoogtepunt hier is Jonathan Majors, die een van de beste antagonisten in de serie speelt."

Prime Video

Kijk deze kneiterharde boksfilm thuis bij Prime Video vanaf vrijdag 9 juni.


Lees meer over: Prime Video, Creed III, Michael B Jordan, Tessa Thompson, Wood Harris, Mila Davis Kent, Phylicia Rashad, Rocky, Sylvester Stallone

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie