search
Seizoen 5 van 'Stranger Things' zal dit plotgat over de Upside Down echt moeten oplossen
Series / Nieuws

Seizoen 5 van 'Stranger Things' zal dit plotgat over de Upside Down echt moeten oplossen

Deze gebeurtenis in seizoen 4 heeft per ongeluk een behoorlijk plotgat gecreëerd.

Seizoen 4 eindigde het plan van de hoofdpersonen in een mislukking. Zij wilden de afgrijselijke Vecna (Jamie Campbell Bower) verslaan, maar hij bereikte zijn doel. De poort naar de Upside Down is geopend, tevens wist hij een aardbeving in Hawkins op te wekken.

Hoewel Max (Sadie Sink) uiteindelijk wel werd gered bleef een belangrijke vraag onbeantwoord. Het is namelijk onduidelijk hoe Nancy (Natalia Dyer), Robin (Maya Hawke), Steve (Joe Keery), Dustin (Gaten Matarazzo), en Eddie (Joseph Quinn) erin slaagden om op tijd uit de Upside Down weg te komen.

Gestopt met kloppen


We zien de personages twee dagen later weer terug dus het is duidelijk dat zij het gered hebben. De implicatie is dat Eleven (Millie Bobby Brown) de breuk en de poort weer heeft gesloten, maar dit zou het vrijwel onmogelijk hebben gemaakt voor de helden om te ontkomen. Dit geldt helemaal wanneer je Lucas' (Caleb McLaughlin) opmerking voor de geest haalt, namelijk dat Max' hart voor een minuut was gestopt met kloppen.

Eigen leven


Het is niet waarschijnlijk dat zij door de barst wisten te onkomen. In de desbetreffende scène slokte deze alles op en leek een eigen leven te leiden. Twee dagen later lijkt de barst gesloten, het zou kunnen zijn dat Eleven deze heeft dichtgemaakt. De enige mogelijkheid die rest is dat Eleven de poort openliet. Op deze manier gaf zij haar vrienden een kans om te ontsnappen.

Hoewel deze verklaring niet onlogisch is, is deze op zichzelf vrij zwak. Seizoen 5 zal om die reden moeten verhelden wat Eleven precies heeft gedaan terwijl zij bezig was om Max' leven te redden.

Stranger Things kun je zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen