search

Ons nieuws van woensdag 7 juni 2023

Bloedstollende en verontrustende Netlfix-serie brengt kijkers volledig in extase
Series / Nieuws

Bloedstollende en verontrustende Netlfix-serie brengt kijkers volledig in extase

De serie 'The Days' over de kernramp in Fukushima scoort uitstekend op Netflix.

De Japanse serie The Days doet het uitstekend in haar eerste dagen op Netflix. De serie is nog maar kort beschikbaar maar wordt gelijk gigantisch goed bekeken en is daardoor gelijk in de top 10 van de meest bekeken series van de streamingsdienst beland.

The Days beschrijft vrij nauwgezet de kernramp in Fukushima in 2011 die destijds door een aardbeving en een tsunami werd veroorzaakt. De serie volgt deze ramp vanuit de controle ruimtes van de kerncentrale.

Kernramp


Er moesten uiteindelijk vele mensen worden geëvacueerd uit angst voor een herhaling van een ramp zoals in Tsjernobyl, waarover overigens ook een uitstekende serie te bekijken is op HBO Max, te weten Chernobyl.

De hoofdrol is voor de manager van de centrale Yoshida, gespeeld door Koji Yakusho. Het is natuurlijk duidelijk dat hij nogal een aantal taaie dagen tegemoet gaat als de kernramp volgt. Zeer interessant allemaal om te volgen hoe deze ramp zich voltrok en hoe het personeel met deze ingrijpende ramp omging.



Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin vertelt eindelijk weer eens over de voortgang van zijn 'Game of Thrones'-boek 'Winds of Winter'
Series / Nieuws

George R.R. Martin vertelt eindelijk weer eens over de voortgang van zijn 'Game of Thrones'-boek 'Winds of Winter'

George R.R. Martin geeft aan dat de schrijversstaking geen invloed heeft op het schrijven van zijn nieuwste roman.

George R.R. Martin is de schrijver van de boeken die de basis vormen voor de zo geliefde serie Game of Thrones. Zoals jullie vast niet is ontgaan, is er momenteel een schrijversstaking gaande in Hollywood. Hij was ook bij een recente staking aanwezig. Wat betekent dit nu precies?

De staking duurt al meer dan één maand en heeft al veel opnames van films en tv-series verstoord.Het tweede seizoen van House of the Dragon loopt geen verdere vertraging op. Martin, de auteur van de boekenreeks waarop de serie is gebaseerd, verzekerde fans dat de scripts voor het nieuwe deel al klaar waren lang voordat de protesten begonnen.

Winds of Winter


Een ander nieuwtje dat hij bracht is dat zijn werk aan het boek The Winds of Winter, het volgende deel van de boekenreeks waar Game of Thrones op is gebaseerd, niet beïnvloed zal worden door de schrijversstaking. Martin legde in een blog uit dat de staking invloed heeft op tv- en filmschrijvers die bij de vakbond betrokken zijn, maar dat het geen betrekking heeft op romanschrijvers.

Het is al vier jaar geleden dat Game of Thrones eindigde, maar Martin's zesde roman in de serie, The Winds of Winter, is nog niet voltooid. In oktober 2022 zei Martin tijdens The Late Show with Stephen Colbert dat hij driekwart van het boek had afgerond en nog ongeveer 500 pagina's moest schrijven.

Bekijk op instagram

Recente quote Martin


"Er zijn vreugdevolle dagen waarop het echt tot leven komt en de personages tot leven komen en de scènes en woorden uit je stromen. Het voelt goed. Maar er zijn niet veel van die dagen. Er zijn ook dagen waarop het moeilijk is." zei de auteur hierover zeer recentelijk.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Hollands nieuwste project onder vuur: ultiem dieptepunt voor de acteur
Series / Nieuws

Tom Hollands nieuwste project onder vuur: ultiem dieptepunt voor de acteur

Het lijkt erop dat Sam Levinson niet wist wat hij met Tom Hollands talent aan moest.

De nieuwe serie van Euphoria-regisseur Sam Levinson krijgt een opvallende rotten tomatoescore. De regisseur zag dit al aankomen, maar wat betekent dit voor de cast?

Tom Holland schitterde als Spider-Man in de MCU, maar zijn andere rollen kunnen zijn Marvel-glorie niet bijbenen. Zijn nieuwe serie The Crowded Room zou dit helemaal op moeten gooien, maar helaas is dit een nieuw dieptepunt voor de acteur.

Lage scores


Zijn Marvel films en series zoals Avengers: Endgame, Spider-Man: Homecoming, Spider Man: Far from home en Captain America: Civil War hebben allemaal hele hoge scores van boven de 90%.

Hollands films buiten de MCU blijven echter rond de 20 tot 40% hangen. Chaos Walking heeft bijvoorbeeld een score van 21% en Cherry niet meer dan 37%.

Slechte recensies


The Crowded Room nestelt zich echter op nummer 1 van de slechtst beoordeelde serie met een magere score van 13%. Natuurlijk komt dit niet puur en alleen door Tom Holland.



De serie heeft namelijk de kritiek gekregen dat de verrassing totaal niet verrassend is en de verwarde verhalen onhandig ingezet worden.

Holland krijgt echter wel veel lovende reacties op Rotten Tomatoes. Zijn kwetsbaarheid geeft complexiteit aan zijn personage en deze intensiteit kan de rest van de serie "niet evenaren".

Bekijk hieronder een interview met Tom Holland en stream The Crowded Room op Apple TV.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit raad je nooit: de langste en kortste acteurs uit 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Dit raad je nooit: de langste en kortste acteurs uit 'The Big Bang Theory'

Welk personage stak er met kop en schouders boven iedereen uit?

Lengte speelt vaak een hele belangrijke rol voor de castleden. Bij The Big Bang Theory is lengte ook een manier om de hele verschillende personages van elkaar te onderscheiden.

Vaak worden er slimme camerahoeken gebruikt om de acteurs juist langer of kleiner te laten lijken dan ze echt zijn. Bij The Big Bang Theory zijn eigenlijk best veel acteurs redelijk klein, maar er kan natuurlijk maar één iemand de kleinste zijn.

Melissa Rauch


Rauch (Bernadette) is zeker weten de kleinste met een lengte van nog geen 1,50 meter. Er wordt dan ook vaak een focus gelegd op haar lengte, die aangevuld wordt met een hoge, schrille stem.

Degene die na Rauch de kleinste is, is Sara Gilbert (Leslie). Ze is ongeveer 1,60 meter en stond vooral bekend om haar snelle comebacks tegen Shaldon.

De langste


Ook de langste acteur zal geen verrassing zijn. Brian Posehn (Bert Kibbler) steekt met een lengte van 2 meter met kop en schouders boven iedereen uit. De geoloog was best wel onhandig, maar ongelofelijk zachtaardig en ongevaarlijk.

De op één na langste acteur was Brian Thomas Smith (Penny’s ex-vriend Zack). Hij is namelijk ongeveer 1,90 meter en bleef gedurende de serie af en toe opduiken.

Bekijk hieronder de laatste scène en stream The Big Bang Theory op Bekijk hier HBO Max





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO cancelt ijzersterk ontvangen serie al na 2 seizoenen
Series / Nieuws

HBO cancelt ijzersterk ontvangen serie al na 2 seizoenen

HBO heeft besloten om een serie te cancelen na twee seizoenen

HBO Max trekt weer eens de stekker uit een serie. Dit keer gaat het om de HBO-reboot van Perry Mason. Gisteren werd bekend gemaakt dat de serie na twee nieuwe seizoenen wordt stopgezet.

Het tweede seizoen van Perry Mason, met acteur Matthew Rhys in de hoofdrol, werd eerder dit jaar uitgezonden op de streamingsdienst.

Mooie woorden


HBO had bij het afscheid nog wel wat mooie woorden over voor de makers en uitte haar dankbaarheid voor het uitstekende werk van Matthew Rhys en de buitengewone cast en crew van Perry Mason bij het herinterpreteren van de geliefde en legendarische franchise.

Hoewel er geen nieuw seizoen van de serie komt, geeft HBO aan uit te kijken naar verdere samenwerking met het getalenteerde team van Team Downey. We moeten even afwachten of dit slechts mooie woorden zijn of dat dit daadwerkelijk de bedoeling is.

Bekijk op instagram

Geen derde seizoen


In een interview eerder dit jaar hintte Matthew Rhys op de mogelijkheid van een derde seizoen, maar benadrukte hij dat de focus op het afronden van seizoen 2 lag. Hij uitte de wens om de wereld van Pery Mason verder te verkennen, helaas voor hem komt er echter nu al een einde aan deze reboot.

Kijk de serie hier op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ellen Pompeo schaamt zich dood voor haar iconische uitspraak in 'Grey's Anatomy'
Series / Featured

Ellen Pompeo schaamt zich dood voor haar iconische uitspraak in 'Grey's Anatomy'

Een specifieke scène van Ellen Pompeo in 'Grey's Anatomy' werd heel bekend, maar de actrice is er zelf niet zo blij mee.

Grey's Anatomy-ster Ellen Pompeo heeft onthuld dat ze een hekel heeft aan een van de meest iconische uitspraken die haar personage in de serie heeft gedaan.

De bekende actrice speelde de rol van Meredith Grey en was vanaf het allereerste seizoen al te zien. Na 19 seizoenen nam ze afscheid van de serie, maar haar grote en belangrijke aandeel in Grey's Anatomy zal altijd herinnerd worden.

Iconische quote


Tijdens een interview met Variety heeft Pompeo echter laten weten dat ze een hekel heeft aan een specifieke scène tussen Meredith en Derek Shepherd in seizoen 2. In deze scène spreekt ze namelijk de zin uit: "pick me, choose me, love me".



Deze uitspraak werd na de aflevering al snel een klassieker en wordt nog steeds vaak door fans geciteerd. Pompeo vond het echter verschrikkelijk om deze uitspraak te maken en had het eigenlijk niet willen doen. Bekijk haar uitspraak hieronder.

Schaamte


"Luister, ik weet niet of je je herinnert hoe erg ik die uitspraak heb tegengehouden," begon Pompeo. "Dat is weer zo'n grappig iets in het leven - er waren sommige dingen waar ik zo op tegen was, en ik dacht: 'Ik kan toch niet een man gaan smeken op televisie! Hoe gênant is dat?' En dan blijkt het uiteindelijk een van de meest bekende scènes ooit te zijn."

Daarna voegde ze nog toe: "In die scène huil ik, maar eigenlijk huil ik omdat ik op televisie een man moet smeken."



Bekijk alle afleveringen van Grey's Anatomy op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgens deze 'Once Upon a Time'-ster had de serie veel eerder moeten stoppen
Series / Nieuws

Volgens deze 'Once Upon a Time'-ster had de serie veel eerder moeten stoppen

De laatste seizoenen van 'Once Upon a Time' waren eigenlijk compleet overbodig...

Acteur Robert Carlyle is van mening dat Once Upon a Time misschien toch net wat te lang is doorgegaan. Carlyle was een van de vaste acteurs in alle zeven seizoenen van de populaire serie.

De eerste zes seizoenen speelde Carlyle de rol van Rumplestiltskin, ook wel bekend als Mr. Gold of The Dark One. In seizoen 7 speelde hij een corrupte rechercheur genaamd Weaver, die zich in eerste instantie niet herinnerde dat hij Rumple was. Bovendien speelde hij in de seriefinale Wish Realm Rumplestiltskin, die de laatste slechterik van de serie was.

Te lang


Tijdens de promotie van de nieuwe The Full Monty-serie op Disney+ vertelde Carlyle hoe dankbaar hij is dat hij deel uitmaakte van Once Upon a Time en prees hij de eerste seizoenen van de serie, maar gaf hij ook toe dat het korter had gekund:

"Het was geweldig. Waarschijnlijk, als ik honderd procent eerlijk ben, ging het iets te lang door. Ik denk dat het tegen het einde een beetje opraakte. Maar ik denk dat de eerste vier seizoenen van Once Upon A Time zeker zo goed waren als de andere projecten waar ik bij betrokken ben geweest".

Eerdere eindes


Once Upon a Time liep van 2011 tot 2018. Er waren verschillende eerdere momenten waarop de serie gestopt had kunnen worden, vooral nadat de vloek op Storybrooke aan het einde van seizoen 3 was verbroken. Maar de serie ging daarna nog maar liefst vier seizoenen door.



Seizoen 6 was ook een goed punt geweest om te eindigen, aangezien alle hoofdpersonages toen weer een goede positie hadden bereikt. Maar toch kwam er nog een seizoen, waar zelfs een tijdsprong voor nodig was om deze te kunnen laten werken.

Rumplestiltskin


Het zevende seizoen van de serie werd dan ook minder goed ontvangen dan de seizoenen daarvoor. Ironisch genoeg was het het personage Rumplestiltskin dat door het laatste seizoen de beste karakterontwikkeling doormaakte, waardoor de serie voor hem uiteindelijk beter eindige dan de meeste mensen hadden verwacht.



Once Upon a Time is te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste trailer voor 'Good Omens' seizoen 2 blijkt een hemels genoegen
Series / Trailer

De eerste trailer voor 'Good Omens' seizoen 2 blijkt een hemels genoegen

Eindelijk wordt een tipje van de sluiter opgelicht over de avonturen van Aziraphale en Crowley.

Het vrolijke boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett kwam uit in 1990, en de twee schrijvers hadden destijds al wel ideeën voor een vervolg. Dit kwam er niet in boekvorm, maar Gaiman heeft elementen hiervan verwerkt zowel in seizoen 1 en nu ook in seizoen 2.

In de eerste trailer krijgen we een idee met betrekking tot de plot. De engel Gabriel (Jon Hamm) wendt zich tot Aziraphale (Michael Sheen) en Crowley (David Tennant), hij heeft namelijk hun hulp nodig.

Hemelse legioenen


De aanvoerder van de hemelse legioenen is namelijk vertrokken uit de hemel. Aangezien hij geen zin heeft om terug te keren vraagt hij de toch al lichtelijk neurotische Aziraphale om hem te verstoppen. Deze wordt hier niet bepaald vrolijk van, terwijl Crowley natuurlijk best voor het idee te porren is.

Hogerhand is hier allesbehalve blij mee en komt polshoogte nemen. Het staat vast dat Gabriel terug moet, anders zou een goddelijke veldslag wel eens het gevolg kunnen zijn.

Seizoen 2 van Good Omens start op 28 juli op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Aktris'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Aktris'

Bizarre Turkse thriller met iets te hoge mate van voorspelbaarheid.

Regie: Soner Caner | Cast: Pinar Deniz (Yasemin), Ahmat Rifat Sungar (Taner), Uraz Kaygilaroglu (Fatih), Tolga Tekin (Ahmet), Ipek Çiçek (Ekin), Sebnem Hassanisoughi (Günes), Serhat Mustafa Kiliç (Mazhar), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 39-44 minuten | Jaar: 2023

In Aktris is niets wat het lijkt, door het dubbelleven dat het hoofdpersonage leidt. Toch wordt die onzekerheid niet bepaald consequent uitgewerkt, want de makers laten al heel snel zien met wie je te maken hebt. Het eerste slachtoffer valt vrijwel direct, waarmee meteen duidelijk is dat Yasemin niet zo onschuldig is als haar uiterlijk doet vermoeden.

Pinar Deniz speelt de rol van Yasemin, die op koelbloedige wijze mannen om het leven brengt. De keuze voor Deniz is niet voor niets geweest, want van deze knappe jongedame zou niemand een dubbelleven als seriemoordenaar verwachten. Yasemin is een bekende Turkse actrice, die haar roem gebruikt om zich achter te verschuilen. Het perfecte dubbelleven dus.

De serie laat duidelijk zien dat je geacht wordt tegen een bekende actrice op te kijken. Zodra Yasemin in haar rol als actrice zit, wordt ze omringd door bodyguards, rode lopers, galajurken, paparazzi en alle glitter en glamour die bij de showbizz komt kijken. Yasemin kan vanwege haar bekendheid niet normaal over straat.

Aanvankelijk lijkt het plot een nogal hoog Robin Hood-gehalte te hebben, maar naarmate de tijd verstrijkt lijken de gebeurtenissen steeds willekeuriger. Hiermee verandert ook de kijk op de personages die in eerste instantie een heldenrol toebedeeld krijgen maar later als serieuze criminelen worden neergezet. Waren ze dat al die tijd al of werd je als kijker eerder mooi om de tuin geleid?

Aktris toont een stroom aan gebeurtenissen alsof ze vanzelfsprekend zijn. Dit is Yasemins leven en zo is het altijd al geweest. Maar wat eraan voorafging, het hoe en waarom, komt niet echt aan de orde. Jammer, want dat is precies wat een dergelijk verhaal enorm interessant had kunnen maken en van diepgang had kunnen voorzien. Heeft ze iets meegemaakt? Hebben we te maken met een psychopaat? We zullen het nooit weten. Er worden weliswaar wat flarden informatie gegeven, maar omdat daar niet echt op in wordt gegaan blijft het verleden van Yasemin een raadsel.

De gebeurtenissen in Aktris volgen elkaar in hoog tempo op en daarbij wordt, behalve de reden waarom, niets aan de verbeelding overgelaten. Je weet als kijker precies wat er gaat gebeuren en hoe. Deze hoge mate van voorspelbaarheid draagt bij aan een verhaal waarvan niets meer te raden overblijft. Het is niet de vraag wát er gaat gebeuren, maar alleen hoe lang dit nog door kan gaan. Na enkele afleveringen weet je dan ook precies wat je kunt verwachten.

Deze voorspelbaarheid komt ogenschijnlijk ten einde wanneer Yasemin de controle over haar leven lijkt te verliezen, maar vervolgens loopt het verhaal verder alsof er niets aan de hand is. Ook word je soms op het verkeerde been gezet doordat de fantasie van Yasemin het even overneemt, terwijl je daar als kijker niets van merkt. Dit blijkt pas achteraf, wanneer een gebeurtenis opnieuw wordt getoond, maar dan zoals deze echt heeft plaatsgevonden.

De conventioneel uitgevoerde scènes worden zo nu en dan afgewisseld met geanimeerde stukken. Een herinnering van Yasemin wordt bijvoorbeeld als animatie getoond, evenals het slot. De geanimeerde delen zorgen voor wat afwisseling, maar enige structuur is er niet in te herkennen. Ze lijken namelijk totaal willekeurig te zijn uitgezocht en komen niet in alle afleveringen voor.

Aan het einde van de serie is er dan eindelijk nog iets wat aan de verbeelding wordt overgelaten. Hoe het precies met Yasemin afloopt wordt namelijk niet getoond of verteld, dus hier is wat ruimte voor eigen invulling en interpretatie. Die ambiguïteit zorgt er echter wel voor dat een echte afsluiting ontbreekt.

★★★☆☆

Aktris is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Yellowstone'-ster sluit zich aan bij de volgende spin-off
Series / Nieuws

Deze 'Yellowstone'-ster sluit zich aan bij de volgende spin-off

Fans kunnen een oude bekende in actie gaan zien in de derde spin-off.

Sinds 2018 worden Western-fans verwend met de neo-Western Yellowstone. De serie was een gigantisch succes en leverde maar liefst vijf spin-offs af die in verschillende stadia verkeren.

Een van die spin-offs is Lawmen: Bass Reeves. Die serie wordt momenteel ontwikkeld. Lawmen zal het verhaal vertellen van het personage Bass Reeves, een 'U.S. Marshal'.

Oude bekende


Langzaam wordt er steeds meer bekend over de spin-off. Het laatste leuke nieuwtje is dat de nieuwste aanwinst voor cast een oude bekende is voor de fans van de originele Yellowstone.

Die aanwinst is namelijk niemand minder dan Moses Brings Plenty. De acteur met inheemse achtergrond speelt het personage Mo in de originele serie, en zal terugkeren in Lawmen.

Native American


Vanwege zijn achtergrond als 'native American', zal de acteur ook wederom betrokken zijn achter de schermen. In zijn rol als adviseur helpt hij bij het realistisch tot leven brengen van de inheemse cultuur in de verschillende Yellowstone-series.



Lawmen: Bass Reeves heeft nog geen officiele releasedatum. Yellowstone kun je bekijken op SkyShowtime.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Absolute ster uit 'The White Lotus' hoopt op een gruwelijke dood in seizoen 3
Series / Nieuws

Absolute ster uit 'The White Lotus' hoopt op een gruwelijke dood in seizoen 3

Jennifer Coolidge heeft moeite met hoe 'Tanya' aan haar eind kwam en wenst 'Greg' eenzelfde lot toe.

In de anthologieserie The White Lotus konden we twee seizoen lang genieten van Tanya, gespeeld door Jennifer Coolidge. Als het aan Coolidge ligt wordt er in het derde seizoen nog afgerekend met een personage dat ook al eerder in de serie meespeelde.

Het gaat hierbij om Greg, de echtgenoot van rijkeluisvrouw Tanya. In een interview gaf Coolidge aan dat de "kwaadaardige" Greg niets minder verdient dan zijn "verdiende loon", wat volgens haar zou betekenen dat Greg "in een vleesmolen terechtkomt".

Coolidge en dood Tanya


Coolidge had het moeilijk met de dood van Tanya in het tweede seizoen. Haar dood werd uiteindelijk veroorzaakt door een complot dat mede werd opgezet door Tanya's echtgenoot Greg.

De makers hebben al aangegeven dat er in seizoen 3 in ieder geval één personage terugkeert. Het gaat om spa-eigenaar Belinda Lindsey (Natasha Rothwell) uit seizoen 1 die een goede band had met Tanya en die mogelijk zelfs in haar testament is opgenomen? Zou dit inderdaad tot een confrontatie met Greg leiden? We zullen het moeten afwachten.

Bekijk op instagram

Plot seizoen 3


Het derde seizoen van The White Lotus zal zich in Thailand afspelen. "Het eerste seizoen draaide vooral om geld en het tweede seizoen ging over seks. En ik denk dat het derde seizoen misschien een satirische en grappige kijk zal zijn op de dood en Oosterse religie en spiritualiteit.", aldus de showrunner van de populaire serie.

Kijk The White Lotus op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-acteur is enthousiast over de vertraging van seizoen 5 en ziet mogelijkheden
Series / Nieuws

'Stranger Things'-acteur is enthousiast over de vertraging van seizoen 5 en ziet mogelijkheden

Niemand zit natuurlijk op vertraging te wachten, maar is het misschien toch iets positiefs?

Elke Stranger Things-fan heeft het verdrietige nieuws ondertussen al wel gehoord; seizoen 5 heeft flinke vertraging opgelopen door de aanhoudende WGA-stakingen. Caleb McLaughlin denkt echter dat deze vertraging positief is.

Hollywood is al een tijdje geteisterd door de aanhoudende stakingen van de schrijvers van de Writers Guild of America (WGA). Veel films en series, waaronder dus Stranger Things, hebben hierdoor flinke vertraging opgelopen.

Positieve kant


De opnamen van seizoen 5 van Stranger Things zouden afgelopen mei beginnen, maar helaas is dit voor onbepaalde tijd in de wacht gezet.

Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair) gelooft dat de vertraging ook een positieve kant heeft. Ook spreekt hij zijn steun aan de schrijvers uit.

Nieuwe ideeën


McLaughlin denkt dat de vertraging misschien een kans is om nieuwe en betere ideeën op te doen voor het laatste seizoen.



Lees hier zijn quote: "Ik steun de schrijvers een volle 100% en ik heb nu de tijd om mijn eigen dingen te maken en aan muziek te werken. Tegen de fans die nu lang moeten wachten op seizoen 5 wil ik zeggen dat alles met een reden gebeurt."

Nieuw personage?


De acteur denkt dat de vertraging "tijd geeft om te brainstormen over verschillende ideeën voor het nieuwe seizoen of zelfs voor een nieuw personage." Op dit moment wacht McLaughlin, net zoals iedereen, totdat het filmen kan beginnen.

Bekijk hieronder een interview met Caleb McLaughlin en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ewan McGregor smeekt voor 'Obi-Wan Kenobi' seizoen 2
Series / Nieuws

Ewan McGregor smeekt voor 'Obi-Wan Kenobi' seizoen 2

Gaat er ooit een nieuw Obi-Wan Kenobi-seizoen komen? Als het aan Ewan McGregor ligt wel.

Of het er ooit komt is nog maar de vraag, maar als het aan Ewan McGregor ligt wel: hij kan niet wachten om te beginnen aan een tweede seizoen van de Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi.

McGregor is natuurlijk vooral bekend van zijn rol als Obi-Wan in de Star Wars-prequels, en hij was enthousiast om terug te keren naar zijn rol in 2022 voor zijn eigen serie, simpelweg genaamd Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi seizoen 2?


Het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi bestaat uit 6 afleveringen, en vooralsnog lijkt het daar ook bij te blijven. Lucasfilm-president Kathleen Kennedy heeft al meermaals gezegd dat ze momenteel geen plannen hebben voor een vervolg.

Obi-Wan Kenobi-regisseur zei onlangs echter "zeg nooit nooit", dus ook zij heeft wellicht nog een beetje hoop op een vervolg.

Helemaal uitgesloten is het dus niet, maar het blijft onwaarschijnlijk. Wel gaf Kennedy aan dat we Obi-Wan ongetwijfeld vaker terug gaan zien, bijvoorbeeld in andere films rondom dezelfde tijdsperiode als Obi-Wan Kenobi en de prequels.



McGregor smeekt om Obi-Wan Kenobi seizoen 2


Als het aan McGregor ligt, zouden ze echter allang begonnen zijn met het filmen van de sequel. In een interview met The Direct sprak Vivien Lyra Blair over seizoen 2 van Obi-Wan Kenobi. De actrice speelde de jonge versie van Leia Organa in de serie.

"Nou, ik denk dat veel mensen me vragen: 'Krijgen we een tweede seizoen van 'Obi-Wan'?' En ik denk eerlijk gezegd dat het heel goed mogelijk is, omdat Ewan [McGregor] gewoon smeekt om er nog een te doen. Hij is erg enthousiast."

Zelf ziet Blair het ook wel zitten, hoewel ze zich afvraagt hoe Leia nog in het verhaal zou passen van een nieuw seizoen:

"En ik denk dat ik dat heel graag zou willen, maar ik zei zo van, ik zie niet in hoe ik erin zou passen, omdat het erg impliciet is dat ze hem niet meer ziet totdat ze om hulp vroeg in de vierde film, 'A New Hope.' En dus, ik denk dat het zoiets is als: hoe zou ik daarin passen? En dus hopen we een beetje op mijn eigen show daar. We denken dat het leuk zou kunnen zijn om een ​​show van Leia op Alderaan te doen. En ik hoop echt dat zoiets kan lukken."

Ideeën hebben de castleden dus genoeg, nu is het aan Disney en Lucasfilm om er iets mee te doen. Star Wars-films en series zijn altijd in ontwikkeling, dus wie weet wat we binnenkort allemaal voorgeschoteld krijgen!

Bekijk Obi-Wan Kenobi nu op Disney Plus.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
ChatGPT schreef aflevering voor 'Black Mirror: 'Enorme rommel'
Series / Nieuws

ChatGPT schreef aflevering voor 'Black Mirror: 'Enorme rommel'

Bedenker Charlie Brooker kroop ook eens achter ChatGPT maar was niet onder de indruk.

Wij kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen van Black Mirror dat 15 juni eindelijk in première gaat op Netflix. De bedenker van de serie, Charlie Brooker, laat zich aan de vooravond van de nieuwe afleveringen uit over wat interessante experimenten die hij deed met ChatGPT.

Brooker deed onlangs een poging om de ChatGPT-service te gebruiken in de hoop nieuwe afleveringen voor zijn serie te maken. Het idee dat A.I. de rol van menselijke creativiteit overneemt, lijkt op zichzelf al een mooi plot voor een goede Black Mirror-aflevering. De eerste resultaten vond Brooker nogal rommelig.

ChatGPT


"Ik heb een beetje met ChatGPT gespeeld. Het eerste wat ik deed, was 'generate Black Mirror episode' typen en toen kwam er iets tevoorschijn dat op het eerste gezicht geloofwaardig leek, maar bij nader inzien rommelig was."

Want alles wat het doet, is alle samenvattingen van Black Mirror-afleveringen opzoeken en ze een beetje door elkaar gooien. Als je dan wat dieper graaft, besef je: 'Oh, er zit eigenlijk geen echte originele gedachte achter.'




Dit wil niet zeggen dat het experiment volledig nutteloos was. Hij onthulde dat wanneer een algoritme de plots van de afleveringen verwerkt, het hem trends in zijn eigen werk liet zien die hem inspireerden om nieuwe verhaalvertellingen te verkennen.

Bekijk op instagram

Glas water in gezicht


"Ik besefte me dat ik veel afleveringen had geschreven waarin iemand zegt: 'Oh, ik zat de hele tijd in een computer! Dus dacht ik, 'Ik ga alle ideeën over wat ik denk dat een Black Mirror-aflevering is overboord gooien.' Het heeft geen zin om een anthologieshow te hebben als je je eigen regels niet kunt breken. Gewoon een verfrissend, koel glas water in het gezicht."

Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Peter Dinklage liever een andere serie keek dan 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Waarom Peter Dinklage liever een andere serie keek dan 'House of the Dragon'

De 'Game of Thrones'-acteur vertelt welke serie hij wel keek een waarom.

De rol van Tyrion Lannister betekende Dinklage's grote doorbraak en leverde hem een Golden Globe Award, een SAG Award en maar liefst vier Emmy's op. Op de vraag of hij naar de succesvolle spin-off House of the Dragon heeft gekeken, gaf hij echter een ontkennend antwoord.

In een interview met Entertainment Tonight gaf Dinklage de reden dat de serie momenteel niet op zijn kijklijst staat. Ook gaf hij aan waar hij wel naar gekeken heeft.

Drakenpauze


Als Tyrion was Dinklage gedurende alle seizoenen te zien en heeft met andere woorden behoorlijk wat jaar in Westeros rondgelopen. Hoewel hij blij is met het succes van de serie, had de acteur naar eigen zeggen behoefte aan "een drakenpauze".

Dinklage: "Ik heb de serie ['Game of Thrones'] nu eenmaal ontzettend lang gedaan. Ik heb nog niet [naar 'House of the Dragon'] gekeken, maar ik ben het wel van plan. Ik hoor dat het een goede serie is, maar in plaats daarvan heb ik naar 'Rick and Morty' gekeken, en naar 'Ozark'".

Na deze drakenvrije series zal Dinklage te zien zijn in de film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Wie geen behoefte heeft aan een drakenpauze: House of the Dragon is te zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de betere blockbusters van 2023 zie je nu op Prime Video
Films / Nieuws

Een van de betere blockbusters van 2023 zie je nu op Prime Video

In 2015 zagen we in 'Creed' voor het eerst Michael B. Jordan de rol van bokser Adonis Creed vertolken. De film deed het erg goed na alle succesvolle 'Rocky'-films. In 2018 volgde 'Creed II' en nu is dan ook mogelijk om 'Creed III' te streamen.

Vanaf vrijdag 9 juni is het dan zover. Vanaf die dag stream je bij Prime Video Creed III. Een echte must-see film als je van boksfilms houdt.

Alles op het spel


Adonis Creed heeft alles behaald in de bokswereld wat er te behalen is. Ook in zijn privéleven is alles hem goed gegaan. Na een gevangenisstraf duikt opeens Damien, een jeugdvriend van hem op. Hij wil graag laten zien wat hij kan in de ring en vindt dat hij een kans tegen Creed verdiend. Creed moet alles op het spel zetten om het tegen Damien op te nemen, een bokser die niets te verliezen heeft.

Cast en regie


Naast Jordan zien we ook Tessa Thompson voor een derde keer terugkeren voor haar rol van Bianca. Naast hun zien we onder meer Jonathan Majors, Wood Harris, Phylicia Rashad, Mila Davis-Kent en Selenis Leyva.

Jordan heeft niet alleen de hoofdrol vertolkt in deze film, hij is ook in de regisseursstoel gekropen.



Nog steeds krachtig


De film weet op IMDb een nette score te pakken van 6.9/10. Het publiek bij Rotten Tomatoes geeft de film een score van maar liefst 96%. Ook de critici zijn lovend over de film met een score van 88%.

"Zonder de aanwezigheid van Sylvester Stallone, voor of achter de camera, en zonder Rocky Balboa in de film, weet 'Creed III' toch een 'Rocky'-verhaal te vertellen waarin boksen een metafoor is voor strijd en een kampioen toch een underdog kan worden."

"Na bijna 40 jaar is deze franchise nog steeds krachtig. Deze keer bewijzen ze dat de serie kan werken zonder Rocky of Stallone. Het echte hoogtepunt hier is Jonathan Majors, die een van de beste antagonisten in de serie speelt."

Prime Video


Kijk deze kneiterharde boksfilm thuis bij Prime Video vanaf vrijdag 9 juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 5 van 'Stranger Things' zal dit plotgat over de Upside Down echt moeten oplossen
Series / Nieuws

Seizoen 5 van 'Stranger Things' zal dit plotgat over de Upside Down echt moeten oplossen

Deze gebeurtenis in seizoen 4 heeft per ongeluk een behoorlijk plotgat gecreëerd.

Seizoen 4 eindigde het plan van de hoofdpersonen in een mislukking. Zij wilden de afgrijselijke Vecna (Jamie Campbell Bower) verslaan, maar hij bereikte zijn doel. De poort naar de Upside Down is geopend, tevens wist hij een aardbeving in Hawkins op te wekken.

Hoewel Max (Sadie Sink) uiteindelijk wel werd gered bleef een belangrijke vraag onbeantwoord. Het is namelijk onduidelijk hoe Nancy (Natalia Dyer), Robin (Maya Hawke), Steve (Joe Keery), Dustin (Gaten Matarazzo), en Eddie (Joseph Quinn) erin slaagden om op tijd uit de Upside Down weg te komen.

Gestopt met kloppen


We zien de personages twee dagen later weer terug dus het is duidelijk dat zij het gered hebben. De implicatie is dat Eleven (Millie Bobby Brown) de breuk en de poort weer heeft gesloten, maar dit zou het vrijwel onmogelijk hebben gemaakt voor de helden om te ontkomen. Dit geldt helemaal wanneer je Lucas' (Caleb McLaughlin) opmerking voor de geest haalt, namelijk dat Max' hart voor een minuut was gestopt met kloppen.

Eigen leven


Het is niet waarschijnlijk dat zij door de barst wisten te onkomen. In de desbetreffende scène slokte deze alles op en leek een eigen leven te leiden. Twee dagen later lijkt de barst gesloten, het zou kunnen zijn dat Eleven deze heeft dichtgemaakt. De enige mogelijkheid die rest is dat Eleven de poort openliet. Op deze manier gaf zij haar vrienden een kans om te ontsnappen.

Hoewel deze verklaring niet onlogisch is, is deze op zichzelf vrij zwak. Seizoen 5 zal om die reden moeten verhelden wat Eleven precies heeft gedaan terwijl zij bezig was om Max' leven te redden.

Stranger Things kun je zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ onthult vierdelige docuserie vol met ongekende momenten van Lionel Messi
Series / Nieuws

Apple TV+ onthult vierdelige docuserie vol met ongekende momenten van Lionel Messi

Het wordt voor fans genieten van nooit vertoonde beelden van de voetbalgrootmeester.

Het is een van de allergrootste voetballers van deze generatie, en misschien wel aller tijden. Lionel Messi staat centraal in een nieuw aangekondigde docuserie van Apple TV+ over zijn leven en weg naar de top van de internationale voetbalwereld.

De nog ongetitelde docuserie volgt de zevenvoudige gouden bal winnaar gedurende zijn vijf deelnames aan het FIFA wereldkampioenschap voetbal. Met veel exclusieve beelden achter de schermen krijgt de kijker een blik uit het leven van 'De Vlo'.

Nog nooit vertoonde beelden


De docuserie is gefilmd in Parijs en Argentinië, maar het grootste deel werd opgenomen tijdens het WK voetbal in Qatar van 2022. Alle momenten van dit toernooi worden gevolgd, van de trainingen met zijn team, tot de chaotische taferelen bij de persmomenten.

Het leidt allemaal tot de uiteindelijke ontknoping van het toernooi en de kroon op Messi's carrière; het winnen van een WK voetbal. Van alle prijzen die Messi kon winnen, en heeft gewonnen, ontbrak alleen deze nog.

Filmmakers met ervaring


De docuserie wordt geproduceerd door Smuggler Entertainment, met Emmy-award winnaars Tim Pastore (Free Solo), Brian Carmody, Patrick Milling-Smith en Mat Renner (Limitless with Chris Hemsworth) aan het roer.



Momenteel is nog niet bekend wanneer de docuserie zal verschijnen. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer je seizoen 7 van 'Outlander' eindelijk kunt zien
Series / Nieuws

Dit is wanneer je seizoen 7 van 'Outlander' eindelijk kunt zien

Winnaar in de categorie 'Most Bingeworthy Show' bij de Critics' Choice Awards keert terug!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Diana Gabaldon's razendpopulaire boekenserie heeft een succesvolle serie opgeleverd. Na lang wachten kunnen de fans hun hart weer ophalen aan de avonturen van Claire (Catriona Balfe) en haar grote liefde Jamie (Sam Heughan).

Seizoen 7 start op 16 juni in de VS, de verwachting is dat deze daarna naar Nederland komt. Hieronder lees je wat je kunt verwachten in het langverwachte nieuwe seizoen.

Afronding boek


Seizoen 7 wordt gesplitst uitgezonden, waarbij de tweede helft in 2024 te zien zal zijn. De gebeurtenissen uit boek zes uit de serie, getiteld 'Sneeuw en as' zullen worden afgerond, waarna 'Echo in de tijd' op het scherm wordt gebracht.

Partij kiezen


Dit houdt in dat we gebeurtenissen zullen zien op het Amerikaanse continent (onder andere Canada), Engeland en Schotland. De Amerikaanse Burgeroorlog staat op het punt om uit te breken, waardoor Jamie en zijn naasten zich voor een keuze geplaatst zien.

Verder keert tijdreiziger Wendigo Donner (Brennan Martin) terug. Brianna (Sophie Skelton) is zwanger en de geboorte van haar dochter Amanda met Roger (Richard Rankin) zal ongetwijfeld deel van seizoen 7 uitmaken. Aangezien Amanda een hartkwaal heeft zullen haar ouders naar de 20e eeuw reizen opdat hun dochter de medische hulp krijgt die zij nodig heeft.

Verleden en toekomst


We zullen dus twee tijdslijnen te zien krijgen. Brianna en Roger bouwen hun leven op in het Lallybroch van vandaag, terwijl Claire en Jamie naar Schotland reizen om Jennie (Kristin Atherton, die Laura Donnelly vervangt) en Ian (
Steve Cree) te bezoeken. Inmiddels is Jamie's zoon William Ransom (Charles Vandervaart) volwassen. Als Earl Ellesmere krijgt hij zijn eigen aandeel in seizoen 7.

Er is voor de fans genoeg om naar uit te kijken. Seizoen 7 van Outlander gaat op 16 juni van start op de Amerikaanse zender Starz. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze naar Nederland komt, wel kun je seizoen 1 tot en met 6 alvast streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu eigenlijk met de slimme en cynische 'Hawkeye Pierce' uit de jaren '70-serie 'M.A.S.H.'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met de slimme en cynische 'Hawkeye Pierce' uit de jaren '70-serie 'M.A.S.H.'?

De immens populaire serie 'M.A.S.H.' werd mede gedragen door acteur Alan Alda.

De serie M.A.S.H. was ongekend populair in de jaren '70. De serie werd uitgezonden van 1972 tot 1983. Het was een satirische komedie die zich afspeelde in een mobiel veldhospitaal tijdens de Koreaanse oorlog in de jaren '50. Eén van de hoofdrolspelers was voor Captain Benjamin Franklin 'Hawkeye' Pierce, gespeeld door Alan Alda.

In de serie wordt de tragiek en ellende van de oorlog verzacht door bijtende humor. De serie was ook een aanklacht tegen de Vietnam-oorlog en zat vol met slimme humor, gelaagde personages en het nodige sociale commentaar.

Hawkeye


Alan Alda speelde in M.A.S.H. de rol van 'Hawkeye', een briljante en sarcastische chirurg met een scherp gevoel voor humor. Hawkeye was een belangrijk personage in de serie en speelde als enige in alle 256 afleveringen van de serie.

De vertolking van Hawkeye maakte Alda destijds een geliefd gezicht op televisie en zijn rol leverde hem meerdere Emmy Awards op.



Alan Alda


Alan Alda werd geboren op 28 januari 1936 in New York en is inmiddels dus al flink op leeftijd Hij is getrouwd met Arlene Weiss en samen hebben ze drie inmiddels ook al oudere dochters en 8 kleinkinderen.

In 2018 onthulde Alan dat bij hem de ziekte van Parkinson was vastgesteld.

Bekijk op instagram

The West Wing


Alda speelde ook in The West Wing, waarin hij de rol van senator Arnold Vinick vertolkte. Buiten zijn carrière als acteur is Alan Alda ook actief geweest als regisseur, scenarioschrijver en auteur. Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder zijn memoires en boeken over communicatie en wetenschap. Ook is hij een groot voorstander van 'vrouwenrechten'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka' brengt een opvallende 'Star Wars'-schurk weer tot leven
Series / Nieuws

'Ahsoka' brengt een opvallende 'Star Wars'-schurk weer tot leven

Het lijkt erop dat Ahsoka een onverwachte Star Wars-schurk terug brengt naar de franchise.

Een afbeelding onthuld door Emire Online toont de terugkeer van een Star Wars-schurk voor de aankomende Ahsoka-serie. Wie zou het kunnen zijn?

De afbeelding toont een personage in een volledig zwart harnas en master met de welbekende double-blade rode lightsaber van de Inquisitorious. Dat is opmerkelijk, aangezien op dit punt in de tijdlijn de Inquisitors al door de Empire opgeheven zijn.

De Inquisitors in Ahsoka


Schijnbaar heeft dus tenminste één Inquisitor het Empire-tijdperk overleefd. Vermoedelijk zijn alle andere Inquisitors vermoord door Darth Vader of een van zijn onderdanen.

Ergens is het verschijnen van een Inquisitor in Ahsoka wel te verklaren. De serie blijkt een vrij direct vervolg te zijn op de Star Wars Rebels-serie, met de voormalig Spectre cell-leden Ezra Bridger, Sabine Wren en Hera Syndulla allemaal klaar voor hun live-actie debuut.

De Inquisitors zagen we ook voor het eerst in Star Wars Rebels.



Ahsoka seizoen 1


Het fan-favoriete Star Wars-personage Ahsoka Tano keert dit jaar terug naar Disney Plus voor haar eigen serie Ahsoka. Het verhaal pakt direct op na de gebeurtenissen in The Mandalorian en The Book of Boba Fett, waarin Rosario Dawson het live-actie debuut van het personage maakte.

Bekijk hieronder een trailer van Ahsoka om alvast in de stemming te komen. Ahsoka gaat in augustus van start op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spannende sci-fi zet Netflix volledig op stelten en knalt in één streep naar de eerste plek
Series / Nieuws

Deze spannende sci-fi zet Netflix volledig op stelten en knalt in één streep naar de eerste plek

De serie 'Manifest' wordt weer ontzettend goed bekeken op Netflix.

Het tweede deel van het vierde seizoen van Manifest is inmiddels te zien op Netflix en dat gaat bepaald niet ongemerkt voorbij. De serie is gelijk de meest bekeken serie van het moment op Netflix.

Het gaat hierbij om de afleveringen 11 tot en met 20 van het vierde en laatste seizoen. Nog eens tien afleveringen Manifest-raadsels dus voordat de serie toch echt tot een einde komt.

NBC


De serie werd eerder al na drie seizoenen stopgezet door NBC maar Netflix verraste door de rechten van hen over te nemen en er doodleuk nog een vierde seizoen van maar liefst 20 afleveringen aan vast te plakken.

De opnames voor het tweede deel van seizoen 4 hebben in de periode van juni tot en met oktober 2022 plaatsgevonden.

Cal moet het gaan doen


Op weg naar de nieuwe laatste reeks afleveringen, is het duidelijker dan ooit: Cal is de sleutel die zowel de passagiers als de mensheid zal moeten redden van de ondergang. Uit de cliffhanger van het eerste deel van seizoen 4 bleek uitdrukkelijk dat het niet alleen om de passagiers gaat maar om de hele wereldbevolking.

Bekijk op instagram


Kijk het spannende slot hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is deze 'goedzak' de veroorzaker van alle ellende in 'Game of Thrones'?
Series / Nieuws

Is deze 'goedzak' de veroorzaker van alle ellende in 'Game of Thrones'?

Ned Stark was een nobele ridder die wellicht wat te ver doordreef in zijn idealen?

Game of Thrones is een fantastische televisieserie die nog altijd zeer populair is en waarover de fans op internet blijvend hun mening blijven verkondigen. De theorieën die op social media worden gedeeld zijn niet altijd even doordacht, maar wij kwamen op Reddit wel een interessante theorie tegen.

Er circuleert een theorie die beweert dat Ned Stark, het naar onze mening meest rechtvaardige personage uit de gehele serie, feitelijk verantwoordelijk is voor alle narigheid in Game of Thrones. Is dat een logische theorie?

Hand van de Koning


Volgens de theorie begon het allemaal toen Stark de rol van Hand van de Koning accepteerde. Vanuit zijn gevoel van eer en plicht voelde Stark zich gedwongen om de dood van zijn voorganger, Jon Arryn, te onderzoeken, hetgeen tot een hoop gedoe leidde.

Verder probeerde Stark de plannen om Daenerys om te laten brengen door een huurmoordenaar te stoppen. Diezelfde Daenerys maakte uiteindelijk heel King's Landing kapot. Een verkeerde inschatting van Ned Stark?



Cersei


Een andere fatale fout was hoe hij omging met de ontdekking dat de kinderen van Cersei niet van de koning waren, maar waren verwekt door haar broer. In plaats van deze omstandigheden onmiddellijk aan zijn beste vriend en Koning Robert te melden, koos Stark er voor om eerlijk te handelen, waardoor Cersei en haar erfgenamen tijd kregen om een plan te bedenken hem uit te schakelen. Hetgeen hem uiteindelijk zijn leven kostte.

Volgens fans van de theorie zou Ned Stark door andere keuzes te maken niet alleen zichzelf maar ook de andere familieleden hebben kunnen redden.

Bekijk op instagram


Moed en eer?


In de wereld van Game of Thrones lijkt eer en moed het veelal af te leggen tegen sluwheid en bedrog. Het leven en de dood van Ned Stark is hierop geen uitzondering. Stark betaalt een hoge prijs voor zijn nobelheid en in deze theorie zit in zoverre dus zeker een kern van waarheid.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met 'Donna', het verwende blondje uit 'Beverly Hills 90210'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig met 'Donna', het verwende blondje uit 'Beverly Hills 90210'?

Tori Spelling is de dochter van Aaron Spelling en had zo een free-pass om in deze populaire serie te mogen spelen.

Al meer dan dertig jaar geleden werd de iconische serie Beverly Hills 90210 opgestart. De serie, die liep van 1990 tot 2000, boeide een hele generatie tieners die zich via de serie onderdompelde in de avonturen van de jeugd in het chique Beverly Hills. Een personage dat al snel uitgroeide tot een favoriet onder de fans was Donna Martin, gespeeld door Tori Spelling.

Donna Martin was een personage dat gedurende de serie groeide van een naïeve tiener tot een sterke, onafhankelijke vrouw. Waar ze in eerste instantie erg afhankelijk is van haar vriendinnen en de meningen over haar op school groeit ze steeds verder uit tot een volwassen vrouw.

Tori Spelling


Geboren op 16 mei 1973, komt Tori Spelling uit een familie die diep geworteld is in de entertainmentindustrie. Haar vader, Aaron Spelling, was een invloedrijke televisieproducent die bekend stond om het creëren van iconische series, zoals Charlie's Angels en Dynasty.

Naast haar rol in Beverly Hills 90210 is Tori Spelling betrokken geweest bij verschillende andere televisie- en filmprojecten. Ze speelde in haar eigen reality-tv-serie, Tori & Dean: Inn Love. Daarnaast heeft ze gespeeld in films zoals Trick en Scream 2. Duidelijk is dat haar acteersbestaan met Beverly Hills 90210 haar hoogtepunt had.

Bekijk op instagram

Nepo-baby


Als kind speelde ze in enkele door haar vader geproduceerde televisieseries, waaronder The Love Boat en Saved by the Bell. In zoverre is zij misschien wel een van de eerste zogeheten Nepo-baby's die via haar familie in de gelegenheid werd gesteld om een acteercarrière op te bouwen.

Spelling trouwde in 2006 met McDermott en samen hebben ze vijf kinderen. Spelling is mede via haar eigen reality-show altijd erg openhartig geweest over de ups en downs in haar relatie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.