Eén van de gewiekste misdaadfilms ooit staat gewoon op Netflix

Filmnieuws - Leonardo DiCaprio heeft een hoop goede films op zijn naam staan. Velen ervan zijn ons bekend. Netflix biedt ons ook een aantal films waarin we DiCaprio kunnen bewonderen. We lichten er een voor je uit waarvan we denken dat je deze echt gezien moet hebben.

Patricia Koning, 08-06-2023 22:39

We hebben het in dit geval niet over The Wolf of Wall Street of over Don't Look Up. Dit zijn ook goede films maar in het aanbod van Netflix vinden we ook nog een andere mooie film.
Voor deze film gaan we terug naar het jaar 2002. In Catch Me If You Can neemt DiCaprio de rol op zich van de net 21-jarige Frank Abagnale Jr.

Meesteroplichter

Frank, nog maar amper 21 jaar oud, speelt een slinks spel. Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot. Hij weet iedereen aardig voor de gek te houden en op die manier een hele hoop geld te verdienen met het vervalsen van cheques welke hij net zo makkelijk weer weet uit te geven.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Het verhaal van Frank William Abagnale Jr. is misschien wel de grootste zwendel uit de geschiedenis die ooit is uitgehaald door een man die op zoek was naar de grootste vis die hij kon vangen. Als het gaat om de waarheid achter de film, heeft Frank zelf verklaard dat de film voor ongeveer 80% nauwkeurig is.

Frank Abagnale Jr. had input in het verhaal als het ging om het werk van Stan Redding, de auteur van het boek Catch Me If You Can. Hij was echter niet betrokken bij het scenario van de film, al heeft hij wel altijd gezegd dat Steven Spielberg de enige was die zijn verhaal het beste naar voren kon brengen.

DiCaprio

DiCaprio begon vanaf 1979 kleine rolletjes in afleveringen te spelen in diverse soaps. In 1995 speelde hij Arthur Rimbaud in Total Eclipse naast David Thewlis en Romane Bohringer. In deze film werd hij echt opgemerkt. Zijn echte doorbraak in Hollywood kwam met de grandioze film Titanic waar hij Jack Dawson vertolkte naast Kate Winslet.Achter de film

Steven Spielberg heeft de film geregisseerd. Hem kennen we van andere films die grote successen wisten te behalen als The Fabelmans, Saving Private Ryan en Jurassic Park.
Naast DiCaprio zien we Tom Hanks, Christopher Walken, Amy Adams, James Brolin en Nathalie Baye.

Topvermaak met slim tempo

De film weet een mooi cijfer op IMDb te behalen, de film pakt daar een 8.1/10. Op Rotten Tomatoes weet de film een gemiddelde te pakken van maar liefst 93%. "De luchtige toon en het slimme tempo zorgen voor niet-aflatend entertainment, veel natuurlijke humor en Spielbergs talent om te sympathiseren met antihelden.", aldus een van de critici.Op Netflix

Stream deze vermakelijke en succesvolle film met DiCaprio bij Netflix.


Lees meer over: Netflix, Catch Me If You Can, Leonardo Dicaprio, Tom Hanks, Steven Spielberg, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye, Amy Adams

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam