search

Ons nieuws van donderdag 8 juni 2023

Recensie Apple TV+-serie 'The Crowded Room'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Crowded Room'

De complexe thematiek van deze misdaadthriller gaat gebukt onder een te complexe uitwerking.

Regie: Kornél Mundruczó, Brady Corbet, Mona Fastvold, e.a. | Cast: Tom Holland (Danny Sullivan), Amanda Seyfried (Rya Goodwin), Will Chase (Marlin Reid), Christopher Abbott (Stan Camisa), Sasha Lane (Ariana), Lior Raz (Yitzak Safdie), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 39-57 minuten | Jaar: 2023

Het is doorgaans geen snugger plan om vooraf al te veel te weten te komen over een film of serie die je van plan bent te bekijken. Trailers kan je ook maar beter mijden als de pest, omdat deze lokfilmpjes vaak te veel weggeven. De Apple TV+-serie The Crowded Room, die draait om een schokkende moordpoging bij het New Yorkse Rockefeller Center eind jaren zeventig, is zeer lichtjes gebaseerd op een geruchtmakende verkrachtingszaak van 'Campus Rapist' Billy Milligan. Dikke tip: lees er vooraf niets over.

Er wordt al jaren geleurd met de bewerking van het boek dat Daniel Keyes schreef over Milligans zaak. Regisseur en schrijver James Cameron had het project opgepakt, maar kreeg een rechtszaak van Milligan aan zijn broek. Acteurs als Leonardo DiCaprio en regisseurs als David Fincher wilden ermee aan de slag gaan. Nadat het plan doodgebloed leek, pakte producent, regisseur en scenarist Akiva Goldsman de handschoen op. Hij baseerde de serie op zijn eigen jeugd en leende enkel het belangrijkste plotelement van Keyes' boek.

Wat de serieverkrachter en hoofdpersoon van deze serie namelijk gemeen hebben is dat hun advocaten in de rechtszaal een uniek verweer voerden om hun misdaden uit te leggen. De rechter komt er pas in de laatste twee van de tien afleveringen aan te pas. Tot die tijd wordt het leven van de verdachte, een voor Tom Holland uitputtende rol getuige zijn plannen om een jaar helemaal niets te doen, uitvoerig uit de doeken gedaan. Misschien wel iets te uitvoerig.

The Crowded Room draait om de adolescente Danny Sullivan, een getroebleerde jongen die in de opening van de serie samen met vriendin Ariana een moordaanslag pleegt. De poging mislukt maar resulteert wel in drie gewonden. Danny wordt al snel bij de kladden gevat en stevig ondervraagd door onderzoeker Rya Goodwin.

In de gesprekken die de twee voeren – de ruggengraat van de reeks – wordt Danny's verleden uitgediept en hopelijk de vraag beantwoord waarom Ariana en een andere medeplichtige, de Israëliër Yitzak, in geen velden of wegen te bekennen zijn. De jeugd van Danny is een aaneenschakeling van traumatische gebeurtenissen ingegeven door het verlies van tweelingbroer Adam en een slechte relatie met stiefvader Marlin.

Danny is een jongen die niet kan aarden en moeilijk aansluiting vindt bij leeftijdsgenoten. Het meisje waarvoor hij is gevallen gaat aanvankelijk in op zijn avances om hem vervolgens bikkelhard af te wijzen. Pogingen om met vrienden een drugshandeltje op te starten stranden in verregaande vervolgen, waardoor Danny het ouderlijk huis verlaat en bij Yitzak en Ariana intrekt. Omdat Goldsman het verhaal bedacht ontkomt hij niet aan de nodige clichés, hoe heftig ze ook zijn.

Er wordt lang om de hete brij heen gedraaid en alles wordt als mysterie aangevlogen. Zelfs het voornaamste slachtoffer van de schietpartij wordt lange tijd geheimgehouden, wat ook geldt voor de opdracht die Rya precies heeft om de waarheid te achterhalen. Als halverwege de serie de spreekwoordelijke aap uit de mouw komt treden karikaturale plotelementen in werking. We zijn dan al verwikkeld in lastig te duiden materie die rommelig en onnodig ingewikkeld is uitgewerkt.

Danny heeft te maken met complexe omstandigheden en gemoedstoestanden die door Goldsman wel heel letterlijk worden verbeeld. Uit angst dat zijn publiek het niet kan bevatten wordt van Danny's situatie een op momenten lachwekkende toestand gemaakt die geen recht doet aan de emoties van de jongen. En ook al gooit Holland met volle overgave zijn talenten in de strijd, het lukt hem niet om de situatie echt invoelbaar te maken. Het krijgt namelijk iets onbedoeld kolderieks.

Veel series kennen de tactiek waarin in een enkele aflevering van perspectief wordt gewisseld om meer diepgang te verschaffen of de sleur te doorbreken. Dat lijkt ook het geval wanneer de achtergrond van Rya wordt uitgewerkt. Vanaf dat moment doen de vele personages die Danny's heden en verleden hebben vormgegeven er een stuk minder toe en keert de serie zich naar binnen met als gevolg de kijker compleet kwijt te raken. The Crowded Room is vooral door het acteerwerk en in de aftrap sterk, maar lijdt uiteindelijk aan een ernstige identiteitscrisis

★★★☆☆

The Crowded Room is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Good Bad Mother'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Good Bad Mother'

Deze frivole Zuid-Koreaanse serie brengt een ode aan de moeder.

Regie: Na-yeon Shim | Cast: Mi-ran Ra (Young-soon Jin), Do-Hyun Lee (Kang-ho Choi), Eun-jin Ahn (Mi-joo Lee), Moo-sung Choi (Woo-byeok Song), Yi-sook Seo (Sung-ae Park), e.a. | Afleveringen: 14 | Speelduur: 60-80 minuten | Jaar: 2023

Het is misschien wel de zwaarste taak op aarde, maar toch is er geen specifieke handleiding voor: het moederschap. The Good Bad Mother brengt een ode aan de moeder aan de hand van verschillende perspectieven uit een Zuid-Koreaans dorp. Op verrassende wijze ontwikkelt het verhaal zich tot een heus schaakspel, waarbij familierelaties, politieke intriges, verraad en gerechtigheid op het spel staan.

De personages, plotlijnen en thema's vliegen je in de eerste afleveringen om de oren. Door deze overweldigende zwerm wordt pas na de tweede aflevering duidelijk wie de belangrijkste personages zijn: moeder en zoon. Doordat zij haar zoon drilt om non-stop te studeren schopt hij het zowaar tot aanklager voor het openbaar ministerie, maar deze bitterharde opvoeding heeft ook voor een onoverbrugbare kloof tussen moeder en zoon gezorgd. Wanneer zoonlief door een auto-ongeluk zijn geheugen kwijtraakt krijgt zijn moeder de kans hem opnieuw op te voeden.

In tegenstelling tot veel westerse televisiemakers nemen Zuid-Koreanen vaak ruim de tijd om je als kijker vertrouwd te maken met de personages en de wereld die ze bevolken. De grootste prestatie van The Good Bad Mother is dan ook dat het verhaal gedurende de volledige veertien afleveringen constant intrigeert. De eerste twee afleveringen zitten vol met wat lijkt op onnodige plotuitleg, ware het niet dat al deze informatie onderdeel is van een zorgvuldig gelegde fundering, waardoor de serie in haar vijftien uur geen moment aan het wankelen wordt gebracht.

Door de energieke cameravoering en het groteske spel van de acteurs zien we duidelijk het verschil met series van de andere kant van de oceaan. De vraag of het af en toe een onsje minder mag zal op de set dan ook niet zijn gesteld. Dit geeft deze serie een frisse uitstraling waar het dichter bij huis gemaakte series nog weleens aan ontbreekt. De visuele stijl is echter niet zodanig buitensporig dat hij klungelig wordt, maar getuigt eerder van een perfecte mix van speelse ingrediënten die resulteert in visueel genot.

The Good Bad Mother speelt lustig op in de huidige fascinatie van de filmindustrie voor het thema klassenstrijd, zoals recentelijk geëtaleerd in titels als Triangle of Sadness en The Menu. Het geeft dan ook veel voldoening om te zien hoe ogenschijnlijk kansloze dorpelingen samen optrekken om een machtsbolwerk te ontwrichten dat reikt tot het presidentschap van het land.

Geeft deze serie daarmee een compleet vernieuwende invalshoek op de alom bekende thematiek? Dat niet. The Good Bad Mother stemt maar enkele momenten tot nadenken en weet ook af en toe te ontroeren, maar echt baanbrekend is deze serie niet te noemen. Gelukkig hoeft dat ook niet altijd het streven te zijn. Na deze vermakelijke serie, die in veel aspecten op een frisse manier afwijkt van de standaard, blijf je vooral achter met de behoefte om je moeder eens een flinke knuffel te geven.

★★★☆☆

The Good Bad Mother is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet trailer voor 'The Witcher' seizoen 3 online!
Series / Foto's

Netflix zet trailer voor 'The Witcher' seizoen 3 online!

Het laatste seizoen met Henry Cavill begint bijna, en dit wordt duidelijk op social media.

In aanloop naar het veelbesproken seizoen 3 heeft Netflix op haar Insta-account een aantal flitsende posters geplaatst. Daarnaast doet de streaming-gigant een aankondiging.

UPDATE: We hebben ook gelijk de trailer!



Op Instagram zijn Geralt, Yennefer, Ciri en Baskier te bekijken. In het bijschrift staat vermeld dat we morgen een nieuwe trailer kunnen verwachten.

Opheldering in seizoen 3?


Tot zover hebben we alleen een teaser te zien gekregen. Deze is een maand geleden geplaatst en is momenteel ruim 3 miljoen keer bekeken. Eerder gaf showrunner Lauren Schmidt Hissrich aan dat het nieuwste seizoen eindelijk zou verklaren waarom er eerder voor bepaalde drastische aanpassingen was gekozen.

Hoewel de liefhebbers van de boeken natuurlijk al weten wat er gaat gebeuren, zal de nieuwe trailer wellicht verduidelijken hoe dit op het scherm gebracht gaat worden. Ondertussen kunnen de fans nog een seizoen lang genieten van de populaire Cavill, die door velen als dé Geralt van Rivia wordt gezien.

29 juni


Het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de gewiekste misdaadfilms ooit staat gewoon op Netflix
Films / Featured

Eén van de gewiekste misdaadfilms ooit staat gewoon op Netflix

Leonardo DiCaprio heeft een hoop goede films op zijn naam staan. Velen ervan zijn ons bekend. Netflix biedt ons ook een aantal films waarin we DiCaprio kunnen bewonderen. We lichten er een voor je uit waarvan we denken dat je deze echt gezien moet hebben.

We hebben het in dit geval niet over The Wolf of Wall Street of over Don't Look Up. Dit zijn ook goede films maar in het aanbod van Netflix vinden we ook nog een andere mooie film.

Voor deze film gaan we terug naar het jaar 2002. In Catch Me If You Can neemt DiCaprio de rol op zich van de net 21-jarige Frank Abagnale Jr.

Meesteroplichter


Frank, nog maar amper 21 jaar oud, speelt een slinks spel. Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot. Hij weet iedereen aardig voor de gek te houden en op die manier een hele hoop geld te verdienen met het vervalsen van cheques welke hij net zo makkelijk weer weet uit te geven.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal


Het verhaal van Frank William Abagnale Jr. is misschien wel de grootste zwendel uit de geschiedenis die ooit is uitgehaald door een man die op zoek was naar de grootste vis die hij kon vangen. Als het gaat om de waarheid achter de film, heeft Frank zelf verklaard dat de film voor ongeveer 80% nauwkeurig is.

Frank Abagnale Jr. had input in het verhaal als het ging om het werk van Stan Redding, de auteur van het boek Catch Me If You Can. Hij was echter niet betrokken bij het scenario van de film, al heeft hij wel altijd gezegd dat Steven Spielberg de enige was die zijn verhaal het beste naar voren kon brengen.

DiCaprio


DiCaprio begon vanaf 1979 kleine rolletjes in afleveringen te spelen in diverse soaps. In 1995 speelde hij Arthur Rimbaud in Total Eclipse naast David Thewlis en Romane Bohringer. In deze film werd hij echt opgemerkt. Zijn echte doorbraak in Hollywood kwam met de grandioze film Titanic waar hij Jack Dawson vertolkte naast Kate Winslet.



Achter de film


Steven Spielberg heeft de film geregisseerd. Hem kennen we van andere films die grote successen wisten te behalen als The Fabelmans, Saving Private Ryan en Jurassic Park.
Naast DiCaprio zien we Tom Hanks, Christopher Walken, Amy Adams, James Brolin en Nathalie Baye.

Topvermaak met slim tempo


De film weet een mooi cijfer op IMDb te behalen, de film pakt daar een 8.1/10. Op Rotten Tomatoes weet de film een gemiddelde te pakken van maar liefst 93%. "De luchtige toon en het slimme tempo zorgen voor niet-aflatend entertainment, veel natuurlijke humor en Spielbergs talent om te sympathiseren met antihelden.", aldus een van de critici.



Op Netflix


Stream deze vermakelijke en succesvolle film met DiCaprio bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'The Rings of Power' zou al klaar zijn: acteurs kunnen koffers pakken
Series / Nieuws

Seizoen 2 van 'The Rings of Power' zou al klaar zijn: acteurs kunnen koffers pakken

Dat is snel: het filmen van The Rings of Power seizoen 2 lijkt er al op te zitten!

Online gaan er vele geruchten rond dat het filmen van het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power erop zit. Wanneer zouden we het vervolg dan op de buis kunnen verwachten?

Volgens de bronnen is het filmen klaar, en is het daardoor tijd voor een feestje. 9 juni zou er even goed gefeest worden op de 'wrap party' van de cast en crew.

Volgens schema


Kennelijk heeft de productie van The Rings of Power dus geen vertraging opgelopen door de staking van de WGA, de schrijversvereniging van Amerika.

De scripts waren al af, en ondanks naar verluidt de showrunners al even niet meer op de set waren vanwege staking, is de serie dus gewoon afgerond.



The Rings of Power seizoen 2


Seizoen 2 van The Rings of Power heeft een hoop om waar te maken. Het eerste seizoen kwam met hoge verwachtingen, maar stelde in veel ogen teleur. Hopelijk hebben de schrijvers van de Prime Video-serie geleerd van hun fouten.

Aangezien The Rings of Power een enorm project is met enorm veel CGI- en postproductiewerk, duurt het nog wel even voordat het tweede seizoen af is. We hoeven de serie dan ook niet voor 2024 te verwachten.

The Rings of Power is te zien op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène in 'The Boys' was volgens Amazon een flinke stap te ver
Series / Nieuws

Deze scène in 'The Boys' was volgens Amazon een flinke stap te ver

The Boys is een gruwelijke serie, maar deze scène was zelfs voor The Boys bijna te vies.

Wanneer je aan The Boys denkt, denk je aan ontploffende lichamen, bloed en in het algemeen gewoon viezigheid. Veel werd toegestaan, maar één scène had Amazon liever niet in de serie gezien.

Dat blijkt uit een Ask Me Anything met The Boys-maker Eric Kripke op Reddit.

Homelander-scène in The Boys


Kripke werd gevraagd welke scène uit de serie is gehaald die hij graag erin had gezien. De maker van de serie antwoordde met een scène die in het eerste seizoen niet werd toegestaan, maar later alsnog het daglicht zag in het tweede seizoen.

Het gaat over Homelanders scène op de top van een toren, aan het einde van seizoen 2. Hij staat furieus te masturberen terwijl hij schreeuwt: "I can do whatever I want!"

Deze scène stond origineel voor seizoen 1 op de planning, maar daar stok Amazon een stukje voor. Gelukkig gaf Amazon Kripke toestemming om de scène een seizoen later wel te gebruiken.

Of, gelukkig... kijken op eigen risico.



The Boys seizoen 4


Het vierde seizoen van The Boys is inmiddels al in ontwikkeling. Het filmen schijnt al afgerond te zijn, waardoor post-productie momenteel vol in gang is. Het is onduidelijk of we het nieuwe seizoen dit jaar nog kunnen verwachten, maar uiterlijk halverwege 2024 lijkt sowieso een realistische optie.

The Boys is te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De officiële opvolger van 'The Jeffrey Dahmer Story' op Netflix komt eraan
Series / Nieuws

De officiële opvolger van 'The Jeffrey Dahmer Story' op Netflix komt eraan

Het tweede seizoen van de anthologieserie 'Monster' komt er in 2024 aan.

De serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story was een groot succes op Netflix. Er is hier sprake van een anthologieserie, hetgeen betekent dat er een tweede seizoen aankomt met een heel nieuw 'verhaal'.

Het tweede seizoen zal Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story gaan heten. De serie zal zich richten op de twee broers die berucht zijn omdat ze in 1989 hun welgestelde ouders, Jose en Kitty Menendez, hebben vermoord in hun huis in Beverly Hills.

De broers


De broers, destijds 21 en 18 jaar oud, beweerden dat ze uit zelfverdediging handelden vanwege jarenlange fysieke, seksuele en emotionele mishandeling. De aanklagers beweren echter dat de moorden gemotiveerd waren door hebzucht en de wens om het fortuin van hun ouders te erven.



Een groot deel van het verhaal zal ongetwijfeld plaatsvinden in de rechtbank, vanwege de rechtszaak die destijds uitgebreid in de media werd belicht. De broers werden uiteindelijk veroordeeld maar er zijn toch altijd wel wat vragen blijven hangen omtrent de motieven van de broers.

De serie zal in 2024 worden uitgezonden op Netflix.

Je kunt het eerste seizoen, dat over Jeffrey Dahmer ging, terugkijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Barracuda Queens'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Barracuda Queens'

Een ware gebeurtenis waar gehakt van is gemaakt, met nare personages voor wie je sympathie moet voelen.

Regie: Amanda Adolfsson | Cast: Alva Bratt (Lollo), Tea Stjärne (Mia), Sandra Strandberg Zubovic (Frida), Tindra Monsen (Klara), Izabella Scorupco (Margareta), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 31-34 minuten | Jaar: 2023

Tijdens een weekendje weg gaan vier Zweedse meiden helemaal los, waarvoor ze even later de rekening gepresenteerd krijgen. Helaas willen hun rijke ouders niets bijdragen, dus is het aan het viertal om het probleem zelf op te lossen. Diefstal dan maar; er valt in hun regio toch genoeg te halen en aangezien het de jaren negentig zijn hangen er nog nergens camera's. Maar zodra de schuld is afgelost blijkt dat ze de smaak te pakken hebben en gaan ze door met andermans huizen leegroven.

Barracuda Queens is gebaseerd op een echtgebeurd Zweeds voorval, maar dat speelde zich af in de jaren tachtig en die trend is echt voorbij. Nu zijn de jaren negentig helemaal hot, dus is dat dan dat maar de setting. De persoonlijke beslommeringen van de personages zijn volledig gefictionaliseerd; geen idee wat de echte criminelen deden in hun vrije tijd. En dan is er nog het detail dat deze mensen geen meiden waren maar mannen, die zich zeker geen Barracuda Queens noemden.

Waarom die aanpassing? Geen idee. Series over groepjes meiden met een geheim bestaan al langer dan die jarentachtigfascinatie, maar misschien wilden de makers toch nog een nieuwe poging wagen. Of misschien was het idee dat de kijker meer sympathie zal voelen voor inbrekers wanneer ze vrouwelijk zijn. Hoe dan ook, de makers namen een korreltje en bouwden daar zelf een hele zandbak omheen. Maar helaas wel een met hondendrollen en heroïnenaalden erin.

Om te beginnen zijn er wat kleinere zwakke punten, zoals het tijdsbeeld. Op televisie is de beroemde rechtszaak tegen O.J. Simpson te zien, zodat duidelijk is in welke tijd het verhaal zich afspeelt, terwijl op de radio muziek klinkt die pas uitkwam na die rechtszaak. Geen van de personages heeft kleding, make-up of haardracht uit die tijd. Het was misschien geen decennium dat hierin enorm extreem was, maar ook zeker niet zo mak als hier wordt getoond.

Of de titel, letterlijk de woorden 'Barracuda Queens' die ergens aan het begin van een aflevering verschijnen. In een oerlelijk lettertype dat spotgoedkoop in beeld wordt gebracht. Dat de vier meiden zich zo noemen wordt eenmaal gezegd in de eerste aflevering en daarna nooit meer. Waarom ze zichzelf die bijnaam hebben gegeven is nergens uit op te maken.

Maar het grootste mankement is dat de serie sympathie probeert af te dwingen. Het begint prima: de meiden gaan los tijdens een kleine vakantie in eigen land en blijken verwende nesten die egocentrisch in hun eigen bubbel leven. Daar blijken consequenties aan vast te zitten waar ze van schrikken. Mooi, dit zijn dus gewoon tuthola's die we mogen uitlachen terwijl we toekijken hoe ze op hun ondergang afstevenen.

En ineens komt daar wat externe misère om de hoek. Wat krijgen we nou? Moeten we medelijden met ze hebben? Het toppunt is dat een van de meiden wordt aangerand tijdens een kunstexpositie. Dat is afgrijselijk, maar hoe durven de schrijvers dit erin te gooien? Diefstal en verkrachting liggen zeker niet op een lijn, maar zijn wel allebei misdaden waarvoor nul empathie op te brengen is. En toch wordt verwacht dat we meevoelen met een gewetenloze meid omdat ze wordt aangevallen door een gewetenloze vent.

Dat is wellicht het ergste, maar Barracuda Queens gooit het hier op den duur continu op. Een van de meiden dwingt haar oom om de gestolen goederen op te slaan, maar wanneer de oom de goederen in zijn eigen huis neerzet als decoratie is het de bedoeling dat je haar verontwaardiging deelt. Hoe durft hij 'haar' spullen zich toe te eigenen?

Perfect materiaal voor een satire over mensen die een bord voor hun kop hebben, zelfingenomen volk dat blind is voor hun eigen gedrag. Maar nee, de makers hebben toch de bizarre, onbegrijpelijke keuze gemaakt om een paar rijke meiden die stelen en vandaliseren in het hokje 'slachtoffer' te plaatsen. Er is niets mis met inbreken in andermans huis en er met andermans spullen vandoor te gaan. Neem die vrijheid. Degenen die deze spullen proberen proberen af te pakken zijn de boosdoeners.

Als de serie nog ergens in zou uitblinken was dat nog iets geweest, maar dat doet ze nergens. Middelmatig in beeld gebracht, gemiddeld acteerwerk, bordkartonnen personages, met meerdere kleine fouten en die ene grote. Alsof dat allemaal nog niet rampzalig genoeg was, wordt het verhaal in de laatste aflevering nog eens niet afgerond. Netflix is niet de moeilijkste met een serie een tweede seizoen gunnen, maar hier moet ofwel de stekker uit ofwel het moreel kompas worden hersteld.

★☆☆☆☆

Barracuda Queens is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Meredith Grey terug in seizoen 20 van 'Grey's Anatomy'?
Series / Interview

Keert Meredith Grey terug in seizoen 20 van 'Grey's Anatomy'?

Pompeo verliet de cast van 'Grey's Anatomy' als vast castlid in seizoen 19, maar zal ze toch nog een paar keer te zien zijn in seizoen 20?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grey's Anatomy-ster Ellen Pompeo hint dat haar geliefde personage Meredith Grey mogelijk terugkeert na haar vertrek in seizoen 19.

Pompeo speelde de rol van Meredith vanaf het allereerste seizoen, maar verliet de serie tijdens seizoen 19. Haar personage verhuisde naar Boston om samen met de Catherine Fox Foundation onderzoek te doen naar Alzheimer. In de seizoensfinale maakte ze echter nog een gastoptreden, waaruit we konden opmaken dat ze misschien niet voorgoed weg zou zijn.

Mogelijke terugkeer


Nu heeft ze in een interview met Variety onthuld dat ze wellicht terug zal keren in seizoen 20 van Grey's Anatomy. Net zoals in de finale van seizoen 19 zal ze naar verwachting een paar keer te zien zijn in een gastoptreden.



Daarnaast legde ze uit waarom Meredith de serie moest verlaten en hoe haar onderzoek naar Alzheimer de deur kan openen voor haar terugkeer. Bekijk haar volledige uitspraak hieronder.

Gastoptredens


"Het is eigenlijk best slim bedacht, want ik ben nog niet helemaal verdwenen," begon Pompeo. "Eigenlijk is de verhaallijn echt heel cool. Er wordt momenteel veel baanbrekend onderzoek gedaan naar de ziekte van Alzheimer en wat ze denken dat de oorzaak ervan is. Het is behoorlijk controversieel."

Ze sloot hoopvol af met: "Dus Meredith's personage vertrok naar Boston omdat haar dochter naar een speciale school moest. Hopelijk zal ik volgend jaar een paar gastoptredens maken, als ik wat tijd kan vinden."



Bekijk alle afleveringen van Grey's Anatomy op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officiële startdatum 'Ahsoka' eindelijk bekend in teaser vol lichtzwaarden
Series / Trailer

Officiële startdatum 'Ahsoka' eindelijk bekend in teaser vol lichtzwaarden

Het is eindelijk bekend wanneer we Ahsoka in actie zien tegen de nieuwe dreiging.

De live-action opvolger van Star Wars: Rebels gaat direct verder waar de laatstgenoemde ophield. Ahsoka, Sabine Wren en Hera Syndulla zijn er helemaal klaar voor.

De teaser laat onder andere Sabine met een lichtzwaard zien, wat gezien Thrawn's terugkeer niet verbazingwekkend is. De miniserie gaat van start op 23 augustus.

Indrukwekkende rij tegenstanders


Het fan-favoriete personage krijgt eindelijk haar eigen serie. De afvallige Jedi ziet zich in de New Republic al voor de nodige moeilijkheden geplaatst. De geruchten over Thrawn's terugkeer stemmen niet bepaald vrolijk, maar daar blijft het uiteraard niet bij.

Zo is daar Morgan Elsbeth, evenals de mysterieuze Baylon Skoll en zijn padawan Shin Hati. Tot slot is er ook een Inquisitor opgedoken, dus alles bij elkaar is er sprake van een indrukwekkende rij aan tegenstanders. Wat er precies speelt en wat Thrawn's plan is, is voorlopig nog niet duidelijk. Veel goeds kan het echter niet zijn.

Ahsoka en de overige helden zullen overduidelijk het nodige te stellen hebben in de langverwachte live-action miniserie. Star Wars: Ahsoka is vanaf 23 augustus te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker van 'The Night Agent' kreeg verrassend weinig betaald van Netflix ondanks grote populariteit
Series / Nieuws

Maker van 'The Night Agent' kreeg verrassend weinig betaald van Netflix ondanks grote populariteit

De populaire 'The Night Agent' heeft Netflix heel veel opgeleverd, maar toch ziet de maker van de serie niks van dit grote geld.

Eerder dit jaar werd Netflix helemaal veroverd door The Night Agent. De serie leek uit het niets te komen, maar iedereen was op slag verliefd op de politieke thriller.

The Night Agent laat zien dat een serie geen enorme reclamecampagne nodig heeft. De serie is nu namelijk dankzij enkele trailers en goede recensies de meest bekeken serie in de geschiedenis van Netflix.

Enorm populair


Netflix heeft dus heel veel verdient aan The Night Agent, maar helaas is dit streamingmodel niet ontworpen zodat de makers en schrijvers extra geld krijgen. De bedenker en producer Shawn Ryan krijgt nu dus vrij weinig betaald.



Hij vertelde dat hij de berekeningen had gedaan en blijkbaar hebben meer dan 61 miljoen mensen alle 10 de afleveringen in de eerste 18 dagen gekeken.

Niet meer betaald


Je zou dan denken dat de maker met al deze opbrengst iets extra’s zou krijgen. Dat is echter niet het geval, want Ryan krijgt alleen een kleine bonus wanneer seizoen 2 opgepakt wordt.

Hij ziet dus niets van het grote geld dat seizoen 1 opgehaald heeft. Toch klaagt hij er niet over, maar wel vindt hij dat deze manier van werken een hele grote verandering is voor televisie.

Te zien op Netflix


Stream The Night Agent op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dreigende Samuel L. Jackson op nieuwe 'Secret Invasion'-poster
Series / Nieuws

Dreigende Samuel L. Jackson op nieuwe 'Secret Invasion'-poster

Nick Fury is helemaal klaar om de aarde wederom te verdedigen.

Over twee weken begint de invasie van de aarde door de kwaadaardige Skrulls. Althans, in de nieuwste Marvel-serie die vanaf 21 juni te zien zal zijn. Met de release om de hoek heeft Marvel Studios nog een splinternieuwe poster vrijgegeven.

In Secret Invasion moeten Nick Fury en zijn metgezellen alles op alles zetten om een Skrull-invasie te voorkomen. De Skrulls zijn een ras van buitenaardse wezens die van gedaante kunnen veranderen. Ze verschenen voor het eerst in het MCU in Captain Marvel in 2019.

Nick Fury


In interviews liet acteur Samuel L. Jackson al weten dat fans een andere Nick Fury gaan zien in de serie. We zien Fury van zijn meest menselijke en kwetsbare kant. Op de nieuwste poster krijgen we daarvan een indruk.

Naast Jackson staan ook andere hoofdrolspelers op de laatste poster. De serie heeft een indrukwekkende cast met onder andere Emilia Clarke, Cobie Smulders en Ben Mendelsohn.

Disney+


Nick Fury en zijn team zullen in Secret Invasion te zien zijn op Disney+ vanaf 21 juni.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Originele 'Sex & The City'-acteur in het duister gelaten over terugkeer Samantha
Series / Nieuws

Originele 'Sex & The City'-acteur in het duister gelaten over terugkeer Samantha

Hoewel het nu bekend is dat Samantha een cameo gaat maken, weet deze originele Sex & The City-acteur hier helemaal niks van.

Als er één serie was die de jaren 90 domineerde, was het wel Sex & The City. En ook nu trekt het nog de aandacht van velen door de latere prequel-serie The Carrie Diaries en de nieuwe revival And Just Like That.

In veel revivals zien we heel vaak een bekend gezicht en ook nu is dat weer het geval. In het tweede seizoen van de nieuwe And Just Like That heeft Samantha uit Sex & The City namelijk een cameo.

Een bekend gezicht


Samantha (Kim Cattrall) is echter niet de enige bekende die in And Just Like That speelt. Evan Handler speelt namelijk ook weer Harry Goldenblatt.



De rest van de cast en crew is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen, maar Handler heeft even een momentje gepakt om zijn mening over de de terugkeer van Samantha te geven.

Geen interactie


Hij benadrukt dat Samantha geen interactie heeft met andere personages of acteurs in haar cameo. Handler legt uit dat haar cameo "blijkbaar ergens in een garage is opgenomen zonder contact met iemand".

Bekijk hieronder een interview met Kim Catrell over haar terugkeer en stream And Just Like That op Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit iconische moment in 'Better Call Saul' stond helemaal niet in het script
Series / Nieuws

Dit iconische moment in 'Better Call Saul' stond helemaal niet in het script

Soms blijken de meest bepalende momenten in een scène geïmproviseerd te zijn...

Een cruciaal moment in Better Call Saul seizoen 6 was bijna niet gebeurd. Gelukkig kwam acteur Giancarlo Esposito met het idee dat de scène uiteindelijk zo iconisch maakte.

Esposito stond erop dat Tony Dalton hem zou schoppen tijdens een van de belangrijkste momenten van het zesde seizoen van de serie. Vanaf Better Call Saul seizoen 4 is de dominante verhaallijn binnen het drugskartel het conflict tussen Gus (Esposito) en Lalo Salamanca (Dalton).

Schoppen


Dit conflict komt tot zijn hoogtepunt in seizoen 6, aflevering 8, wanneer Lalo Gus dwingt zijn geplande ondergrondse meth-lab te onthullen. Terwijl ze de trap aflopen naar de bouwplaats, schopt Lalo Gus in de rug. Recentelijk onthulde Esposito dat de schop zijn idee was. Hij dacht dat het de scène zou verbeteren, en ondanks Daltons aanvankelijke aarzeling stond hij erop dat hij hem zou schoppen:

"Toen we die trap afkwamen, waren we dat aan het filmen en Tony wil op dat moment voorzichtig zijn, geen enkele acteur mag ooit gewond raken. Hij is heel aardig en verliest zichzelf helemaal niet. Ik draaide me naar hem om terwijl we dat op de trap filmden en ik zei: 'Schop me.' 'Oh, wat? Waarom? Echt? Waarom?' 'Ik zei: "Schop me, en hard ook'".

Gezicht in de aarde


"Vince [regisseur] hoorde dat min of meer en zei: 'Wacht wat?' en toen de stuntman... Zouden we hem erbij moeten halen? Start de camera, toch? Want er lag aarde onderaan de trap en dat was het hele punt, dat als Gus naar beneden gaat, zijn gezicht in het vuil belandt dat hij aan het opgraven is en waar zijn droom ligt".



"We deden een take en het was van de vijfde trede en ik zei: 'Trap je laars in mijn rug', en dat deed hij. Ik kwam die trap af, gezicht in het vuil, mijn bril in het vuil. Ik voelde het echt. Ik was gewoon zo boos en had geen pijn omdat ik weet hoe ik moet vallen. We deden dat twee of drie keer en Vince zei: 'Oh mijn god, ik kan niet geloven dat je dit doet. Gaat het?' Ik zei: 'Het gaat goed, wacht maar af. Kijk wat het met me doet in de rest van de scène'".

Hoogtepunt


De schop van Lalo was symbolisch een leuke toevoeging, zoals Esposito ook al uitlegt. Gus valt letterlijk met zijn gezicht naar beneden in de grond waar al zijn hoop en dromen liggen. Ook verergerde de trap de woede van Gus jegens Lalo, wat de scène echt een van de hoogtepunten van het conflict maakte.



Better Call Saul is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney onthult binnenkort "enorm populair" nieuw project
Series / Nieuws

Disney onthult binnenkort "enorm populair" nieuw project

Disney-fans opgelet: er zit een grote aankondiging aan te komen!

Wanneer Disney zegt dat er een "enorm populair" nieuw project aan zit te komen, weten we eigenlijk nog steeds niet zoveel. Disney produceert zoveel films en series in verschillende genres, dat dit van alles kan betekenen.

Van The Little Mermaid tot Secret Invasion en Ahsoka, het assortiment aan nieuwe content is enorm. Een nieuw bericht is naar buiten gekomen in aanloop naar het Annecy Festival, en het suggereert dat er iets groots aan zit te komen.

Groot Disney-project


Dus, wat zou het kunnen zijn? We horen al een tijdje geluiden over een animatieserie die gemaakt zou worden voor een "well-known Disney"-eigendom, maar dat kan nog steeds alles zijn.

Van superhelden tot prinsessen, en van de Jedi tot The Simpsons; Disney heeft het allemaal op de plank liggen om weer eens gebruikt te worden. Hoewel, de verwachting is niet dat dit een Star Wars-gerelateerd project wordt. De meeste Star Wars-content voor dit jaar is vermoedelijk al aangekondigd.

De grote Disney-presentatie staat op de planning voor 13 juni. The Annecy Festival heet daarnaast talloze studios vanaf over de hele wereld welkom om het evenement.

Dus Disney, laat die grote aankondiging maar komen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met 'Corky', de bijzondere acteur uit jaren 90-hit 'Life Goes On'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig met 'Corky', de bijzondere acteur uit jaren 90-hit 'Life Goes On'?

De rol van de bijzondere Corky werd gespeeld door Chris Burke.

In de late jaren 80 en vroege jaren 90 werd de Amerikaanse televisieserie Life Goes On een opmerkelijk succes. Deze baanbrekende dramaserie, belichtte het dagelijks leven van de Thatcher-familie en de uitdagingen waarmee zij werden geconfronteerd, onder andere door hun zoon met het syndroom van Down, Corky. Hij werd gespeeld door Chris Burke.

Life Goes On liep vier seizoenen en nam ons mee in het leven van de Thatcher-familie, die in het fictieve Amerikaanse stadje Glenbrook woonde. De serie, die in totaal 83 afleveringen telde, bood een eerlijke en realistische weergave van de dagelijkse uitdagingen waarmee de familie werd geconfronteerd.

Corky


Corky Thatcher was een personage dat de harten van het publiek veroverde. Corky werd geboren met het syndroom van Down, en de serie behandelde dit onderwerp op een respectvolle en realistische manier. Burke gaf de kijkers hiermee een dieper begrip van de uitdagingen waarmee mensen met het syndroom van Down te maken kunnen krijgen.

Chris Burke werd geboren op 26 augustus 1965 en had net als Corky, ook het syndroom van Down. Naast zijn acteerwerk heeft Burke zich ook ingezet als spreker en pleitbezorger voor mensen met het syndroom van Down. Burke schreef begin jaren '90 ook een boek A Special Kind of Herosamen met Jo Beth McDaniel.



Bijgedragen aan acceptatie


Hij heeft zijn levensverhaal gedeeld en heeft bijgedragen aan de bewustwording en acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving.

Burke heeft na Life Goes on ook nog in een aantal films gespeeld, waaronder Jonathan: The Boy Nobody Wanted.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze slimme scifi-actiefilm moet je gezien hebben bij HBO Max
Films / Nieuws

Deze slimme scifi-actiefilm moet je gezien hebben bij HBO Max

Alweer bijna tien jaar geleden kwam deze film naar de bioscopen. Op HBO Max kan je 'Edge of Tomorrow' streamen en ook daar weet de film het nog steeds goed te doen.

Edge of Tomorrow is gebaseerd op de manga-roman van Hiroshi Sakurazaka, genoemd All You Need is Kill. De film waar hij aan meeschreef kwam in 2014 naar alle bioscopen en is nu te zien op HBO Max.

Timeloop


In de nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens. Majoor William Cage is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop. Hierin moet hij elke keer hetzelfde gevecht doen.

Mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski kan hij steeds meer tegenstand bieden tegen de wezens en komen ze samen dichterbij het overmeesteren van de vijand.

Onverwachts slim


We zien dat de film het goed doet op IMDb, daar pakt de film namelijk een goede 7.9/10. De critici op Rotten Tomatoes geven de film 91% en het publiek is het er zo goed als mee eens. Zij scoren de film een goede 90%.

"Er zijn een aantal goede sciencefiction momenten, strategische grappige en opwindende actie en een slim en scherp verhaal dat nooit saai wordt."



Sterke cast


De film is geregisseerd door Doug Liman, ook wel bekend van Mr. and Mrs. Smith en The Bourne Identity.
Tom Cruise pakt de hoofdrol in de film en wordt daarbij vergezeld door Emily Blunt. In de film zien we ook Bill Paxton, Brendan Gleeson, Jonas Armstrong en Tony Way.

Streamen maar


Als je van actie en sciencefiction houdt, is Edge of Tomorrow zeker een film die je een keer gezien moet hebben. Bekijk de film op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix en 'Wednesday' schrapt in seizoen 2 een belangrijk onderdeel
Series / Nieuws

Netflix en 'Wednesday' schrapt in seizoen 2 een belangrijk onderdeel

De hoofdrolspeelster gaat zich meer bemoeien met de ontwikkeling van het personage.

De hitserie Wednesday was voor Netflix een van de grootste successen van vorig jaar. Een tweede seizoen was een logisch gevolg, en hoofdrolspeelster Jenna Ortega vertelt alvast dat komend seizoen de romantiek plaatsmaakt voor horror.

Ortega gaat namelijk volgend seizoen ook aan de slag als producent van de serie en heeft al behoorlijk wat plannen als het om haar personage aan komt. Het zal in ieder geval duidelijk anders worden dan het eerste seizoen.

Geen liefdespartner


In een interview met actrice Elle Fanning vertelt Ortega dat de romantiek voor Wednesday komend seizoen afwezig zal zijn. In het eerste seizoen had ze een liefdesverhouding met Tyler Halpin (Hunter Doohan) en Xavier Thorpe (Percy Hynes White).

Maar ook was het eerste seizoen volgens Ortega heel luchthartig. Samen met de producenten heeft ze besloten dat er in het komende seizoen meer horrorelementen naar voren zullen komen, omdat dit beter bij het personage zou passen.

Ortega steekt de handen uit de mouwen


Omdat het personage zo geliefd is bij vele fans wilde Ortega haar best doen om het personage zoveel mogelijk eer aan te doen. Ze vertelt dat ze het type actrice is die graag meer wil weten over het personage dan de gemiddelde andere actrice.



Ter voorbereiding van het tweede seizoen wilde ze er bovenop zitten en alles voorbereid hebben. Ze wilde alvast alle kostuums zien, de nieuwe personages beoordelen, de scripts doorlezen en de producenten waren meer dan bereid haar die rol te geven.

Geen paspop


Ze is erg gelukkig in haar nieuwe rol. Vaak als ze alleen maar scripts moest opdreunen voelde Ortega zich maar een beetje een paspop. De beste ervaringen op een set waren die voor haar als ze zelf wat meer vinger in de pap had.



Al met al belooft het heel wat voor het tweede seizoen. Kijk tot die tijd alle afleveringen van Wednesday op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De ijzersterke scifi-serie 'Silo' gezien? Dit moet je weten!
Series / Nieuws

De ijzersterke scifi-serie 'Silo' gezien? Dit moet je weten!

De verfilming van Hugh Howey's trilogie scoort ijzersterk met 87% op Rotten Tomatoes.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Schrijver Hugh Howey gaf het eerste boek in zijn trilogie in eigen beheer uit. De drie boeken, bestaande uit 'Silo', 'Schakel', en 'Stof' zijn nu een ijzersterk ontvangen serie op Apple TV+.

De raadselachtige, post-apocalyptische wereld toont een groep van 10.000 mensen die ondergronds leven zonder dat ze weten waarom. Hieronder lees je waarom de silo werd gebouwd en door wie dit is gedaan.

Waarom en door wie


In 2049 kreeg het Amerikaanse congreslid Donald Keene van de overheid de opdracht ondergrondse schuilplaatsen te construeren. Dit was met het oog op een aanval dan wel kernrampen. Keene had een achtergrond in architectuur en zijn project was in 2052 af. Hij had een systeem van vijftig silo's geconstrueerd die verspreid lagen door het landschap.

Nauwelijks contact


De silo uit de titel is ruim anderhalve kilometer hoog, met 144 verdiepingen van elk 13 meter. Door het gebrek aan liften en de helling is zowel het klimmen als het afdalen niet bepaald gemakkelijk en dit gebeurt dus zelden. Hiermee is automatisch een klassensysteem gecreëerd waarbij groepen mensen onderling nauwelijks contact hebben.

Hoax of waargebeurd?


De vraag die hieruit voortvloeit is natuurlijk of de buitenwereld daadwerkelijk zo gevaarlijk is als de bewoners wordt voorgespiegeld. Dit blijkt het geval, want nadat Keene zijn project had afgerond was er daadwerkelijk sprake van nucleaire ontploffingen. Dit is echter niet het meest afgrijselijke.

De bewoners die naar buiten worden gestuurd voor noodzakelijk onderhoud doen dit in gebrekkige pakken. Naar buiten gaan is hierdoor automatisch een doodvonnis, ongeacht of je je pak aanhoudt of niet. Hoofdpersoon Juliette (Rebecca Ferguson) is vastbesloten om tot het naadje te gaan en de overige raadsels van de silo's te onthullen. Blijkens de populariteit van de serie is menig fan bereid om de wereld van de silo's verder te verkennen.

Je kunt Silo streamen op Apple TV+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Mirror' had een vooruitziende blik, deze voorspellingen kwamen uit
Series / Nieuws

'Black Mirror' had een vooruitziende blik, deze voorspellingen kwamen uit

De scifi-serie levert commentaar, maar is zo nu en dan wel erg accuraat.

De verhalen in de succesvolle scifi-serie Black Mirror zijn uiteraard fantasie. Wel is technologische vooruitgang en de invloed op mensen een belangrijk element.

Wat dertig jaar geleden nog fantasie leek is vandaag de dag echter vrij normaal geworden: op je telefoon naar films en series kijken bijvoorbeeld. Twee afleveringen lijken achteraf bezien de toekomst te hebben voorspeld, die gingen namelijk over cancel culture en influencers.

Bijenleger


In seizoen 3 ging Hated by the Nation over mensen die in ongenade waren gevallen. Gewone burgers hadden op sociale media middels #Deathto de macht om te bepalen wie mag blijven leven en wie niet. Had je pech, dan kwam een zwerm agressieve bijen je doodsteken.

Online kun je niemand letterlijk doodsteken natuurlijk, maar er zijn wel degelijk parallellen met gecanceld worden. Doordat online nu eenmaal meer vastgelegd wordt, raken mensen makkelijker in opspraak. In bepaalde gevallen heeft dit ernstige consequenties en wordt het iemand lastig gemaakt om überhaupt nog aan de bak te komen.

Alles beoordeeld


De aflevering Nosedive in hetzelfde seizoen laat een maatschappij zien waarin letterlijk al je interacties online beoordeeld worden. Afhankelijk van het aantal sterren dat je verzamelt kun je aanspraak maken op een huis, maar ook op een medische behandeling als dit nodig is. De implantaten waar de meesten mee rondlopen zorgen ervoor dat het constante beoordelen soepel verloopt.

Menig ondernemer wordt vrolijk van goede beoordelingen en vraagt klanten ook om ze een mooi cijfer te geven als ze tevreden zijn. De keerzijde van de medaille is duidelijk: ben je een ondernemer die een fout maakt, of een influencer, dan kun je met de gebakken peren komen te zitten. Je hebt een keer je dag niet maar met genoeg haatreviews ben je desalniettemin het haasje.

Kristallen bol?


Seizoen 3 werd gesplitst uitgezonden, namelijk in 2016 en 2017. Als de makers van de populaire serie werkelijk ergens een kristallen bol hebben liggen, dan heeft het nieuwste seizoen misschien iets te melden over 2029/2030. Black Mirror seizoen 6 is vanaf 15 juni te bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.