Volgens deze 'Once Upon a Time'-ster had de serie veel eerder moeten stoppen

De laatste seizoenen van 'Once Upon a Time' waren eigenlijk compleet overbodig...

Nina Beerendonk, 07-06-2023 19:10

Acteur Robert Carlyle is van mening dat Once Upon a Time misschien toch net wat te lang is doorgegaan. Carlyle was een van de vaste acteurs in alle zeven seizoenen van de populaire serie.
De eerste zes seizoenen speelde Carlyle de rol van Rumplestiltskin, ook wel bekend als Mr. Gold of The Dark One. In seizoen 7 speelde hij een corrupte rechercheur genaamd Weaver, die zich in eerste instantie niet herinnerde dat hij Rumple was. Bovendien speelde hij in de seriefinale Wish Realm Rumplestiltskin, die de laatste slechterik van de serie was.

Te lang

Tijdens de promotie van de nieuwe The Full Monty-serie op Disney+ vertelde Carlyle hoe dankbaar hij is dat hij deel uitmaakte van Once Upon a Time en prees hij de eerste seizoenen van de serie, maar gaf hij ook toe dat het korter had gekund:

"Het was geweldig. Waarschijnlijk, als ik honderd procent eerlijk ben, ging het iets te lang door. Ik denk dat het tegen het einde een beetje opraakte. Maar ik denk dat de eerste vier seizoenen van Once Upon A Time zeker zo goed waren als de andere projecten waar ik bij betrokken ben geweest".

Eerdere eindes

Once Upon a Time liep van 2011 tot 2018. Er waren verschillende eerdere momenten waarop de serie gestopt had kunnen worden, vooral nadat de vloek op Storybrooke aan het einde van seizoen 3 was verbroken. Maar de serie ging daarna nog maar liefst vier seizoenen door.


Seizoen 6 was ook een goed punt geweest om te eindigen, aangezien alle hoofdpersonages toen weer een goede positie hadden bereikt. Maar toch kwam er nog een seizoen, waar zelfs een tijdsprong voor nodig was om deze te kunnen laten werken.

Rumplestiltskin

Het zevende seizoen van de serie werd dan ook minder goed ontvangen dan de seizoenen daarvoor. Ironisch genoeg was het het personage Rumplestiltskin dat door het laatste seizoen de beste karakterontwikkeling doormaakte, waardoor de serie voor hem uiteindelijk beter eindige dan de meeste mensen hadden verwacht.


Once Upon a Time is te zien op Disney+.
Lees meer over: Once Upon A Time, Robert Carlyle, Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Disney Plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie