'Wednesday'-acteur geeft reactie op beschuldigingen omtrent seksueel misbruik

Nadat Percy Hynes White in januari beschuldigd werd van seksueel misbruik, reageert hij op social media.

Valeria Milić, 10-06-2023 08:38

Percy Hynes White, die in de fantasy-hitserie Wednesday Xavier Thorpe speelt, werd een aantal maanden geleden beschuldigd van seksueel grensoverschrijvend gedrag. De acteur heeft de stilte verbroken middels een bericht op zijn Insta-account.
Het betrof hier een Twitter-bericht dat sindsdien gewist is. Hynes White ontkent de beschuldigingen met klem.

Volslagen onbekende

Op Twitter gaf de vrouw in kwestie aan dat zij op een feestje was dat Hynes White gaf. Dit was in Toronto en de acteur zou haar hebben verkracht. Daarnaast beweerde zij dat Hynes White en zijn vrienden feestjes zouden geven waarbij zij minderjarige meisjes van drank en drugs voorzien om daarna seks met ze te hebben.

In zijn bericht zegt de acteur het volgende: "Eerder dit jaar is iemand die ik verder niet ken een campagne vol misinformatie over mij begonnen. Vrienden en familie van mij zijn lastiggevallen en gedoxxed, verder is mijn goede vriendin Jane als een van mijn slachtoffers neergezet. Toen zij dit recht probeerde te zetten online werd zij genegeerd. Jane heeft mij haar toestemming gegeven om haar naam in dit bericht te noemen".

Wantrouwen

"Het betreft hier valse geruchten. Ik wil niet neergezet worden als iemand die vol haat zit, en die maling heeft aan de veiligheid van mensen. Juist dit soort dingen dragen bij aan het kweken van wantrouwen jegens slachtoffers," besluit de acteur zijn verhaal.

Er is voor zover bekend geen aangifte gedaan tegen Hynes White.


Lees meer over: Wednesday, Jenna Ortega, Emma Myers, Catherine Zeta Jones, Javier Guzman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie