search
Deze nieuwe serie op HBO Max lijkt door iedereen gehaat te worden
Series / Nieuws

Deze nieuwe serie op HBO Max lijkt door iedereen gehaat te worden

De nieuwe serie 'The Idol' is nogal controversieel te noemen.

De serie The Idol die onlangs op HBO MAX is gedebuteerd zorgt voor de nodige controverse. Waarom is de serie met The Weeknd en Lily-Rose Depp in de hoofdrol nu zo gehaat?

De kijkcijfers van de langverwachte serie The Idol zijn ondanks al de controverse teleurstellend. Zowel de critici als de kijkers lijken unaniem in hun oordeel dat de serie slecht is en dan hebben we het nog niet over alle negatieve PR die over de serie wordt uitgestrooid.

Problemen op de set


De controverses begonnen al ver voordat de serie werd uitgezonden. Maanden voor de release kwamen er al de nodige problemen op de set naar buiten.

Amy Seimetz, bekend van onder andere de thriller She Dies Tomorrow, werd aanvankelijk ingehuurd om het grootste deel van de serie te regisseren. Haar afleveringen waren al in postproductie toen ze besloot het project te verlaten, een stap die verschillende andere cast- en crewleden volgden. De maker van Euphoria, Sam Levinson, nam toen de leiding over.

Bekijk op instagram


Nachtmerrie


Volgens de crew werd het hele project steeds meer een nachtmerrie toen Levinson ervoor koos om de plot en richting van de serie volledig te vernieuwen. Dat leidde tot het nodige extra werk voor de crew, het werd zelfs een ware uitputtingsslag.

Ook de creatieve richting van de serie werd een belangrijk punt van kritiek. Hier is een belangrijke rol voor The Weeknd die naar verluidt niet wilde dat de serie een sterke feministische ondertoon zou hebben. Mede op basis van zijn kritiek lijkt de serie nu veranderd in een serie waarin een vrouw zich volledig onderwerpt aan een man en de eerste twee afleveringen zijn door kijkers al als 'martelporno' bestempeld.
Bekijk op instagram


Ondanks de controverse toch kijken? Kijk de serie dan hier op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen