search

Ons nieuws van dinsdag 13 juni 2023

Zo oud was Captain Kirk toen hij doodging in 'Star Trek' (alle drie de keren)
Series / Nieuws

Zo oud was Captain Kirk toen hij doodging in 'Star Trek' (alle drie de keren)

De legendarische 'captain' stierf maar liefst drie keer in twee verschillende tijdlijnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Captain James Kirk is een van de meest legendarische Star Trek-personages. We kennen hem vooral als kapitein van de even legendarische Enterprise, maar hij vloeg de kosmos rond in meerdere ruimtevaartuigen.


Zoals veel beroemde personages is ook Captain Kirk helaas gestorven. Hij hield het echter niet bij een enkele keer. Verspreid over de verschillende films en series stierf hij liefst driemaal.

William Shatner


In de originele Star Trek werd Kirk gespeeld door acteur William Shatner. De eerste keer dat hij stierf was hij 60 jaar. Die dood bleek overigens vals alarm te zijn; 78 jaar later werd onthuld dat hij nog leefde.

De tweede keer was helaas wel permanent. Dat gebeurde aan het eind van Star Trek: Generations. Het jaar was 2371, waardoor we weten dat Kirk chronologisch gezien 138 jaar oud was.

Chris Pine


Kirk was vele jaren later ook een personage in de Star Trek-films van regisseur J.J. Abrams. Daar werd hij gespeeld door Chris Pine. In de film ging alles veel sneller, en was hij pas 26 jaar toen hij stierf.



Overigens werd Kirk in de films al vrij snel weer tot leven gewekt. Bekijk de dood van Kirk in de film op SkyShowtime.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De stilte voor de storm in nieuwste 'The Witcher' teaser seizoen 3
Series / Trailer

De stilte voor de storm in nieuwste 'The Witcher' teaser seizoen 3

Geralt, Yennefer en Ciri hebben het bedrieglijk gezellig, maar het is van korte duur.

Het derde seizoen verfilmt het tweede boek in de populaire reeks van Andrzej Sapkowski. Vrijwel het hele Continent zit achter Ciri aan, terwijl Yennefer en Geralt haar in bescherming nemen.

Het drietal blijft in de luwte, en we zien een bergachtig landschap. Het lijkt er zelfs op dat ze van een rustig gezinsleven genieten in winterse sferen.

Stilte voor de storm


Hoe gemoedelijk deze beelden ook zijn, het kan vanzelfsprekend niet lang duren. Koningen, magiërs en vele anderen zitten achter prinses Ciri aan, en zij zal zichzelf moeten beschermen. Yennefer is degene die Ciri wil leren om met haar magische vermogens om te gaan.

Het is de bedoeling dat ze naar Aretuza trekken om daar meer te weten te komen over de oorsprong van Ciri's krachten. Wanneer Yennefer het meisje aan het trainen is, verschijnt Ciri op de myste'rieuze radar van 'iemand. De vraag is duidelijk niet óf Ciri de confrontatie aan zal moeten gaan, maar met wie.

Het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na het 'Game of Thrones'-debacle bemoeit George R.R. Martin zich nadrukkelijk met het aantal afleveringen van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Na het 'Game of Thrones'-debacle bemoeit George R.R. Martin zich nadrukkelijk met het aantal afleveringen van 'House of the Dragon'

Er werd tot op heden altijd gedacht dat 'House of the Dragon' vier seizoen zou duren, maar mogelijk zit dat toch anders.

Het laatste seizoen van Game of Thrones wordt over het algemeen als het allerslechtste seizoen van de serie beschouwd. De prequel House of the Dragon wil voorkomen dat ook deze serie uiteindelijk als een nachtkaars uitgaat.

Het boek 'Fire & Blood' waarop de serie is gebaseerd beslaat ongeveer 150 jaar Targaryen-geschiedenis. Eerder gaf de schrijver van de boeken, George R.R. Martin, aan dat er 40 afleveringen nodig waren om het verhaal volledig te kunnen vertellen.

Tijdsprongen


Martin gaf toen tevens aan dat het eerste seizoen uit 13 afleveringen had moeten bestaan, als men geen tijdsprongen had genomen. Door de tijdsprongen kon men het bij 10 afleveringen houden.

Het tweede seizoen wordt momenteel gefilmd en zal uit slechts 8 afleveringen bestaan. Dus als HBO Max de tip van Martin opvolgt, zullen ze meer dan vier seizoenen moeten maken, of het aantal afleveringen in latere seizoenen tot boven de 10 moeten uitbreiden.
Bekijk op instagram

Onwaarschijnlijk


Aangezien geen enkel seizoen van Game of Thrones meer dan 10 afleveringen besloeg lijkt het scenario van extra afleveringen in latere seizoen onwaarschijnlijk.

Martin en showrunner Condal schijnen eerdaags met elkaar in overleg te gaan, hoe de serie verder zal verlopen en wat een natuurlijk einde zal zijn. Ze zullen hierbij proberen te voorkomen zo te eindigen als Game of Thrones. Het lijkt aannemelijk dat Martin zal proberen om er een extra vijfde seizoen aan vast te plakken.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' moet dit probleem met de Clickers repareren in seizoen 2
Series / Nieuws

'The Last of Us' moet dit probleem met de Clickers repareren in seizoen 2

De makers van The Last of Us doen er goed aan om dit probleem aan te pakken voor seizoen 2.

Het eerste seizoen van The Last of Us op HBO Max was zonder twijfel een succesvolle adaptatie, maar hier en daar is er altijd ruimte voor verbetering. Zo ook bij The Last of Us.

Zo wordt het schaarse gebruik van bijvoorbeeld de Clickers uit de games in de serie door sommige fans bekritiseerd. In de games spelen de Clickers een grote rol in de meeste levels van het spel, maar in de serie zien we ze zelden.

Clickers in The Last of Us


Niet alleen het Clicker-gebruik wordt bekritiseerd. The Last of Us seizoen 1 toont ons sowieso een stuk minder Infected dan we in de game voorgeschoteld krijgen.

De makers leggen dit wel uit, door aan te geven dat een tv-serie een ander medium is en de content daarop aangepast is. Maar het gebrek aan écht gevaarlijke Clicker-scènes is veel fans toch niet onopgemerkt gegaan.



The Last of Us seizoen 2


We zullen geen spoilers over de inhoud van The Last of Us seizoen 2, maar wat we wel kunnen zeggen is dat de personages uit de serie het zwaar te verduren krijgen in het aankomende seizoen.

Tenminste, als de game wederom trouw gevolgd wordt. Infected -en Clicker-gerelateerd drama stijgt de pan uit, en dat brengt goed in beeld wat de personages wel niet allemaal over hebben om hun ultieme doel te bereiken in seizoen 2 van The Last of Us.

De toevoeging van meer Clickers kan alleen maar helpen bij het beter overbrengen van de juiste emoties die de kijker moet voelen over het verhaal.

The Last of Us is nu te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Unprecedented'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Unprecedented'

Een oprechte inkijk in de verknipte dynamiek van de Trump-familie.

Regie: Alex Holder | Afleveringen: 3 | Speelduur: 48-51 minuten | Jaar: 2022

In de documentaire Unprecendented komen met name Donald Trump en zijn familieleden aan het woord, maar de makers laten voorzichtig doorschemeren niet aan hun kant te staan. Oneerlijk? Nee, het mag nog best netjes worden genoemd. Want als Trump een documentaire zou laten maken over iemand die hij niet kan uitstaan, zou dat een puur eenzijdige portrettering opleveren. Er hebben onschuldige mensen in de gevangenis gezeten omdat hij er een mening over had en daar een ware campagne voor voerde. Nee, niemand mag zeuren dat dit een oneerlijke documentaire is.

Voor deze documentaire werd met de Trumps een deal gesloten om ze te volgen tijdens de verkiezingscampagne van 2020 en nog een paar maanden daarna. Daar gingen ze mee akkoord, ongetwijfeld omdat ze ervan uitgingen dat ze zouden winnen. Drie afleveringen geven een verslag van de aanloop naar de verkiezingen, de aanloop naar de Capitoolbestorming op zes januari 2021 en de korte periode daarna. Hoe Trump is en wat hij heeft gedaan is geen geheim, maar gesprekken met zijn kinderen geven een helder beeld van hoe de familieleden onderling zijn.

Er was misschien een deal, maar geheel naar verwachting houdt Trump zich daar niet helemaal aan. Aan het einde van de laatste aflevering bedankt hij voor de prettige samenwerking en staat op. De interviewer geeft aan nog een lijstje aan vragen te hebben, maar de geïnterviewde vindt het wel mooi geweest. Stel je voor dat een aannemer een klus onafgemaakt achterlaat om diezelfde reden. Niemand zou dat acceptabel vinden.

Ook Trump-aanhangers niet, maar wanneer hun held het doet mag het wel. De documentaire biedt geen verrassingen als het aankomt op vermelden wat hij heeft gedaan, waarom hij in het nieuws was of zelfs hoe hij is als persoon. Hij is een van de mensen die wordt geïnterviewd, waarvoor hij zijn gebruikelijke praatjes doet. Of hij is ergens de absolute winnaar in of hij werd gesaboteerd. Er is geen middenweg.

Het zijn zijn kinderen Ivanka, Donald Jr. en Eric die onbedoeld iets bieden waar de meesten al een vermoeden van hadden dat met deze documentaire wordt bevestigd. Alsof ze in Succession zitten vechten deze twee broers en hun zus op middelbare leeftijd nog steeds om pappies liefde en goedkeuring. Met als enige verschil dat deze vader overduidelijk een favorietje heeft, namelijk zijn dochter.

Er komt zelfs een fragment voorbij van Donald Jr. die een komisch interview houdt met zijn vader en vraagt: wie is je favoriete kind en waarom is dat Ivanka? Omdat het de pijnlijke waarheid is heeft vaderlief er een paar tellen geen antwoord op, voordat hij uiteindelijk grapt "This guy" en zegt dat hij ze allemaal gelijkwaardig liefheeft.

In parodieën wordt Eric altijd neergezet als een leeghoofd en Don Jr. als een opgefokte cokesnuiver. In Unprecedented bewijzen ze zelf dat dit accurate persiflages zijn. Ook zoeken ze beiden flink naar goedkeuring bij andere mensen; steeds maar weer vermelden ze wat ze hebben gedaan en hoe geweldig ze werden ontvangen.

Ivanka is op haar beurt een 'Stepford wife' met een bewustzijn om rillingen van te krijgen. Alles is gemaakt en berekend: de houding, het stemgeluid, haar glimlach. Zij weet vrouwen te overtuigen te stemmen op een man die zijn fans tevreden houdt met het vernederen van vrouwen. Voor die doelgroep is er Ivanka, want als zo'n 'perfecte vrouw' zo'n man kan steunen dan moet het wel in orde zijn.

Door alles op een rijtje te zetten en hun eigen woorden te laten horen wordt het kraakhelder dat de familie Trump verantwoordelijk was voor de woede die mensen ertoe dreef om het Capitool te bestormen. Opruiing en desinformatie, Unprecedented doet niets anders dan de speeches en tweets van de Trumps tonen die daarmee vanzelf bewijsmateriaal worden.

Voor het bespreken van de bestorming hebben de kinderen bedankt, maar de ex-president wil er wel wat over zeggen. Het komt erop neer dat hij deze rellen afkeurt... maar eigenlijk niet, die mensen hadden alle recht om zo woedend te zijn. Dat die woede door hem werd veroorzaakt met leugens en advies over wat te doen, daar heeft hij niets over te melden.

Weinig nieuws onder de zon dus, maar wel een handig overzicht. Het zal een blinde volger niet van gedachten doen veranderen, maar zaken op een rijtje hebben is nooit verkeerd. En hoezeer het ook het bloed onder de nagels vandaan haalt, het blijft sociaalpsychologisch fascinerend om de kinderlijke, manipulatieve geest van Trump onder de loep te nemen. Zijn issues zijn de grootste. Niemand heeft grotere issues dan hij. In de hele geschiedenis van de mensheid. Iedereen zegt dat. Hij is daarin de winnaar.

★★★☆☆

Unprecedented is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'South Park' vermoordde Kyle bijna in het vijfde seizoen
Series / Nieuws

'South Park' vermoordde Kyle bijna in het vijfde seizoen

'South Park' had er vanaf seizoen 5 heel anders uit kunnen zien.

De langlopende animatieserie South Park staat bekend om het feit dat Kenny McCormick op talloze schokkende manieren vermoord wordt, om hem een aflevering later weer tot leven te wekken. Nu blijkt dat de makers het personage Kyle Braflovski bijna voor eeuwig hadden laten sterven in seizoen 5…

Kyle is vaak de stem van rede en gematigdheid in South Park. In de loop van 26 seizoenen heeft Kyle nogal wat centrale verhaallijnen gehad en heeft hij een karakterontwikkeling ondergaan, wat heeft ertoe heeft geleid dat hij een van de meest stabiele en gezonde personages in de serie is.

Oorspronkelijke doelwit


Er ging echter een gerucht rond dat Trey Parker en Matt Stone aanvankelijk van plan waren om Kyle in seizoen 5 te vermoorden - en die geruchten bleken waar te zijn. In commentaar op South Park seizoen 5, aflevering 13, "Kenny Dies", onthullen Parker en Stone dat Kenny niet het oorspronkelijke doelwit was, maar Kyle.

In tegenstelling tot de rest van Kenny's doden, wordt Kenny's diagnose van een terminale ziekte met de grootst mogelijke ernst behandeld, waardoor Cartman een beroep doet op het Congres ten gunste van stamcelonderzoek. Kenny verdwijnt wel een tijdje en keert dan terug in seizoen 6, maar het feit dat Kyle in zijn plaats zou sterven, is ronduit verwarrend.

Steunpilaar


Stone en Parker geven toe dat ze Kyle bijna hadden vermoord omdat ze vonden dat zijn karakter te veel op Stan ging lijken en daarom nutteloos was voor de serie. De twee wilden de boel opschudden en overwogen Kyle in seizoen 4 te laten verhuizen. Dit idee bleef echter niet hangen en ze besloten in plaats daarvan Stan of Kyle te vermoorden.



De redding van Stan bleek een van de meest belachelijke personages in heel South Park te zijn: Randy Marsh. Randy was op dat moment eigenlijk een integraal onderdeel geworden van de serie, en dus besloten Parker en Stone dat Kyle moest gaan. Gelukkig is dat niet wat er uiteindelijk gebeurde en Kyle Braflovski is sinds het begin een steunpilaar van de serie gebleven.

Butters


In plaats van dat bij Kyle een terminale ziekte werd vastgesteld, gebeurde dit bij Kenny. Het werkte beter voor de serie om Kenny 'permanent' te laten sterven. Nadat hij stierf in seizoen 5, was Butters de nieuwe officiële vierde vriend. Dit leidde tot een snelle opkomst voor Butters als een geliefd hoofdpersonage.



Hij hield het echter niet lang vol als vierde vriend. Kenny keerde uiteindelijk weer terug naar de groep in de finale van seizoen 6, maar het doel van de makers was bereikt. Kyle en Stan kregen allebei meer verschillende persoonlijkheden, en South Park zonder Kyle is gewoon ondenkbaar.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo zal 'The Rings of Power' verbonden zijn aan de 'Mouth of Sauron' uit 'The Lord of the Rings'
Series / Nieuws

Zo zal 'The Rings of Power' verbonden zijn aan de 'Mouth of Sauron' uit 'The Lord of the Rings'

Een connectie in The Lord of the Rings kan betekenen dat we de Mouth of Sauron in The Rings of Power gaan zien.

Het The Lord of the Rings-personage dat bekend staat als de Mouth of Sauron heeft een belangrijke connectie met de gebeurtenissen uit The Rings of Power, waardoor we hem in seizoen 2 kunnen zien.

De Mouth of Sauron is een vrij bekend The Lord of the Rings-personage, ondanks dat we hem maar in één scène in The Return of the King hebben gezien - en dat was ook nog eens een scène uit de extended edition.

Mouth of Sauron in The Lord of the Rings


Toch heeft hij een indruk achtergelaten bij fans. Zijn terugkeer naar de franchise in het tweede seizoen van The Rings of Power zou zonder twijfel dan ook in de smaak vallen.

In een korte scène uit één van de geschiedenisboeken geschreven voor het Middle-earth-universum door schrijver J.R.R. Tolkien maakt de Mouth of Sauron ook zijn opwachting. Dit gebeurt in de Second Age, oftewel de tijdsperiode waarin The Rings of Power zich afspeelt.



Mouth of Sauron in The Rings of Power


Er is weinig bekend over de Mouth of Sauron, behalve dan dat hij ooit een Black Númenórean was. Dit is een groep mensen die Sauron volgden ten tijde van The Rings of Power in Númenór. Hier kunnen we dit bekende gezicht dus best tegen gaan komen.

De kans is groot dat we meer te weten gaan komen over Black Númenóreans in The Rings of Power seizoen 2, en het verkennen van de geschiedenis van de Mouth of Sauron zou daar een interessant onderdeel van zijn.

Nu is het afwachten of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. The Rings of Power is nu te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verslagenheid is groot bij Dwayne Johnson na cancelen van 'Young Rock'
Series / Nieuws

De verslagenheid is groot bij Dwayne Johnson na cancelen van 'Young Rock'

Slechte kijkcijfers hebben ervoor gezorgd dat 'Young Rock' gecanceld is.

Er is helaas slecht nieuws te melden voor Dwayne Johnson en fans. De sitcom Young Rock is na slechts drie seizoenen geannuleerd, omdat de kijkcijfers bleven dalen.

De voormalig worstelaar en fitnesslegende zette opnieuw een stap binnen de komediewereld met een serie over zijn vroege jaren en zijn toekomst. De 51-jarige Johnson produceerde Young Rock samen met Fresh Off the Boat-maker Nahnatchka Khan en Jeff Chiang.

Flashbacks


De serie speelde zich deels af aan het begin van Johnsons campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2032. In elke aflevering krijgt hij een flashback naar een moment uit een van de drie periodes in zijn leven: een tienjarige in Hawaï, een middelbare scholier in Pennsylvania en een Footballspeler aan de Universiteit van Miami.

Young Rock debuteerde in februari 2021 en keerde terug voor een vakantiespecial en een tweede en derde seizoen, dat eindigde in februari 2023. Helaas zag het derde seizoen een dip in kijkcijfers in vergelijking met het voorgaande seizoen.

Slechtere kijkcijfers


Het derde seizoen het slaagde erin om ongeveer 1,4 miljoen kijkers en een demo-score van 0,25 in de leeftijdsgroep 18-49 te trekken, volgens gegevens van Nielsen. Dit werd vergeleken met seizoen twee, dat een veel hoger gemiddelde van 2,23 miljoen kijkers en een beoordeling van 0,39 trok.



Seizoen één had hogere kijkcijfers dan beide vervolgseizoenen, met een gemiddelde van meer dan 3 miljoen kijkers per aflevering en een demo-score van 0,62. De annulering betekent dat kijkers Johnson niet langer elke week tijdens primetime op hun scherm te zien krijgen en fans zijn erg teleurgesteld over het nieuws.

Andere projecten


Gelukkig is het niet zo dat Johnson nu zonder werk zit. De acteur werkt momenteel aan een hoop andere projecten, waaronder Fast X: Part 2 en Jungle Cruise 2. De eerste twee seizoenen van Young Rock zijn te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers hebben slaapproblemen door de Netflix-horrorfilm 'Eli'
Films / Nieuws

Kijkers hebben slaapproblemen door de Netflix-horrorfilm 'Eli'

Mocht je op zoek zijn naar een echte goede horrorfilm, dan heeft Netflix een goede optie. 'Eli' stream je bij de dienst en geeft je veel meer dan je misschien had gehoopt.

De film van regisseur Ciarán Foy is niet voor bange mensen weggelegd. In deze meer dan angstaanjagende horrorfilm zien we Charlie Shotwell, Kelly Reilly en Lili Taylor. Stream de film bij Netflix als je dat aandurft.

Visioenen


De film richt zich op de jongen Eli waarvan ze denken dat hij een auto-immuunziekte heeft. Eli wordt als laatste hoop naar een buitengewoon en steriel langhuis gebracht. Eli wordt geplaagd door schokkende visioenen waarvan ze denken dat het hallucinaties zijn.

De ouders vestigen hun hoop op Dr. Isabella Horn die er een zeer aparte methode op nahoudt. Waar heeft Eli last van en zijn het wel visioenen waar hij mee kampt of verschuilt er zich toch iets anders in het huis.

Griezelig


Eli is ervan overtuigd dat het huis spookt en gaat samen met Hayley op onderzoek uit. Aan het einde van de film ontdek je precies wat er nu aan de hand is en zie je waarom Eli zo onwel is geweest. De griezelige opbouw en de grote onthulling worden door veel Netflix abonnees geprezen.

Te eng


De film wordt zelfs door velen, die normaal wel wat gewend zijn, echt eng gevonden. Zo zeggen zij er het volgende over:

"Ik probeerde 'Eli' op Netflix te kijken, nu kan ik niet meer slapen"

"Ok, dus de nieuwe horrorfilm Eli op Netflix, 10/10 niet aanbevolen, tenzij je een week wilt slapen."





Op Netflix


Mocht je ondanks dat de film als wel heel angstaanjagend wordt bevonden, toch een poging willen wagen. Stream de film dan bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aflevering van 'Black Mirror' moet je zien voor je start met seizoen 6
Series / Nieuws

Deze aflevering van 'Black Mirror' moet je zien voor je start met seizoen 6

Heb je nog niet alle afleveringen van 'Black Mirror' gezien? Kijk dan voordat je aan seizoen 6 begint eerst deze verrassende aflevering.

We hebben lang moeten wachten, maar deze week is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van Black Mirror verschijnt op Netflix. Vanaf 15 juni zijn er vijf nieuwe afleveringen te zien. Voor de mensen die de vorige seizoenen nog niet hebben bekeken, is er één aflevering die je in ieder geval gezien moet hebben voor die tijd.

Als het op Black Mirror aankomt, zijn de meeste afleveringen extreem donker. Bijna alle verhalen lopen slecht af en er worden duistere thema's besproken. Dat is dan ook waarom deze aflevering uit seizoen 3 zo verrassend was.

San Junipero


De aflevering 'San Junipero' volgt Yorkie en Kelly, die elkaar ontmoeten in een grote stad en voor elkaar beginnen te vallen. Het is een verhaal over tweede kansen, maar het is het tempo, het acteerwerk en de beelden die de aflevering echt bijzonder maken. Om nog maar te zwijgen van de geweldige jaren 80-soundtrack en verfrissende LGBTQ+-representatie.

Natuurlijk weten we allemaal dat de kern van Black Mirror is hoe technologie uiteindelijk onze ondergang zou kunnen worden. Dit is ook het hoofdthema in 'San Junipero', maar tijdens de aflevering leren we meer over de personages zelf en hun persoonlijke verhalen, wat uiteindelijk resulteert in een behoorlijk verbluffend maar hartverwarmend einde.

Hoopvol


'San Junipero' wordt vaak de beste aflevering in de serie genoemd. In tegenstelling tot de meeste andere afleveringen geeft dit verhaal de kijker aan het einde een hoopvol gevoel. Dat is een fijne afwisseling tussen de dystopische wereld die normaal in Black Mirror gecreëerd wordt.



Black Mirror seizoen 6 is vanaf 15 juni te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit alternatieve einde zal 'Stranger Things' helemaal verpesten
Series / Nieuws

Dit alternatieve einde zal 'Stranger Things' helemaal verpesten

Sommige personages in Stranger Things komen echt nooit meer terug en dat is misschien ook maar beter.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu het laatste seizoen van Stranger Things eraan komt, bedenken fans steeds meer theorieën over het einde. Sommige ideeën zijn echter zo bizar dat het de hele serie zou verpesten.

De verwachtingen voor het laatste seizoen zijn heel erg hoog, aangezien Stranger Things niet alleen een wereldwijd fenomeen is, maar ook omdat het al vier hele sterke seizoenen heeft neergezet.

Er is nog niet veel bekend over het laatste seizoen en er zijn dus nog een heleboel manieren waarop de geliefde serie zou kunnen eindigen. Dit hilarisch idee zou echter de hele serie verpesten.



Alternatief einde


In het allereerste seizoen stierf Nancy’s beste vriendin Barb. Er kwam een hele #JusticeForBarb-beweging op sociale media, maar de Duffer broers lieten weten dat ze echt dood is.

Jarenlang hoopte fans echter dat Barb nog zou leven en er zijn zelfs theorieën dat ze terug zou keren van de Upside Down en Vecna zou verslaan. Gelukkig is dit alleen een fan-theorie, aangezien dit idee de hele serie zou verpesten.

Bekijk hieronder de terugkeer van Barb en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire actieserie is na slechts één seizoen alweer gecanceld
Series / Nieuws

Deze populaire actieserie is na slechts één seizoen alweer gecanceld

Fans deden er alles aan om Gotham Knights te redden, maar DC is toch hun nieuwste serie kwijt.

Een tijdje geleden cancelde Netflix de ene serie na de ander en nu is ook The CW goed bezig. Het netwerk gaat namelijk de programmering heel wat verminderen en dat betekent dat er een aantal series gecanceld moet worden.

Dit keer heeft de populaire action-thriller serie Gotham Knights aan het kortste einde getrokken. Dit betekent dat de serie niet meer terugkomt voor seizoen 2.

Aparte aanpak


De nieuwste DC-serie had een hele unieke aanpak. In tegenstelling tot alle andere DC-series had Gotham Knights namelijk geen enkele connectie met de Arrowverse.



De serie was ook om andere redenen al vanaf het begin een redelijk controversieel project. Gotham Knights volgde namelijk het niet de gelijknamige videogame. Niet iedereen was even blij met deze artistieke aanpak.

Protest van fans


Jammer genoeg kwam de serie op een heel moeilijk moment voor The CW. Het netwerk is nu namelijk gedeeltelijk eigendom van Nexstar en dit is ook de reden dat The CW in moet gaan krimpen.

Fans hebben nog vanalles geprobeerd om de serie te redden. Zo is er op Twitter een poging gedaan om de serie een tweede seizoen te geven. Helaas was dit niet genoeg.

Bekijk hieronder de trailer en stream Gotham Knights op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' heeft in 1 aflevering heel 'The Big Bang Theory' verpest
Series / Nieuws

'Young Sheldon' heeft in 1 aflevering heel 'The Big Bang Theory' verpest

De poging om Sheldon te verbeteren eindigde in het verpesten van The Big Bang Theory.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is altijd al wat spanning geweest tussen The Big Bang Theory en de prequel-serie Young Sheldon. Nu heeft Young Sheldon echter iets gedaan wat de originele serie helemaal verpest heeft.

Young Sheldon is heel snel erg populair geworden, maar het leek alsof de serie niet helemaal wist wat ze met Sheldon moesten doen.

Heel irritant


Er zijn de laatste seizoenen heel wat teleurstellende verhaallijnen geweest, om nog maar te zwijgen over hoe irritant Sheldon is geworden. Hij is natuurlijk altijd al ietwat vreemd en excentriek geweest, maar de serie focust wel heel erg op zijn niet-ideale kwaliteiten.

In seizoen 6 kwam Sheldons gedrag tot een hoogtepunt. In aflevering 14 negeerde hij zowat Mandy’s bevalling. En in aflevering 16 ging hij gewoon zijn eigen gang, terwijl iedereen op zoek was naar Missy.

Een verandering


In de finale van seizoen 6 verklikt hij Missy, ook al zou hij niks zeggen. Dit laat zien hoe meedogenloos Sheldon kan zijn.



Uiteindelijk neemt zijn bezorgdheid om zijn zus het over en verontschuldigt hij zich zelfs. Het is heel mooi om Sheldons emotionele kant te zien, maar dit staat sterk in contrast met The Big Bang Theory.

Geen continuïteit


Dit gedrag klopt namelijk niet met hoe Sheldon is in The Big Bang Theory. Nu dat Young Sheldon steeds dichter bij de tijdlijn komt van TBBT, moeten de twee verhalen naar elkaar toe groeien.

De gebeurtenissen in de finale van seizoen 6 zorgen er echter juist voor dat de series meer uit elkaar groeien.

Bekijk hieronder de trailer en stream Young Sheldon op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max geeft 'Winning Time' seizoen 2 een trailer: "nieuw decennium, nieuw seizoen"
Series / Trailer

HBO Max geeft 'Winning Time' seizoen 2 een trailer: "nieuw decennium, nieuw seizoen"

Het wordt Magic Johnson versus Larry Bird in seizoen 2 van Winning Time.

Wie de serie Winning Time - voluit Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty - heeft gekeken op HBO Max heeft daar waarschijnlijk erg van kunnen genieten. De serie van onder meer Adam McKay wordt door velen beschouwd als een regelrechte voltreffer.

De sportserie volgt in het eerste seizoen het Amerikaanse basketbalteam Los Angeles Lakers in het seizoen 1979-1980, geleid door de nieuwe eigenaar Jerry Buss gespeeld door John C. Reilly. In de serie zien we uiteraard ook de rookie Magic Johnson (Quincy Isaiah) en de veteraan Kareem Abdul-Jabbar (Solomon Hughes).

Seizoen 2


Nu is de trailer verschenen voor het tweede seizoen dat in augustus in première zal gaan op HBO Max. Uiteraard keren ook namen terug als Jason Clarke als Jerry West en Adrien Brody als Pat Riley.

In seizoen 2 is "the future of sports is purple and gold," zoals uitgesproken wordt in onderstaande teaser trailer. In het nieuwe seizoen zien we hoe de strijd tussen de Lakers en de Celtics doorgaat.

Trailer


Hieronder zie je de trailer en vanaf 6 augustus kun je het tweede seizoen streamen op HBO Max. Uiteraard staat het eerste seizoen ook nog voor je klaar.



Hieronder zie je de poster voor de serie, met daarop ook Sean Patrick Small als Larry Bird.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe serie op HBO Max lijkt door iedereen gehaat te worden
Series / Nieuws

Deze nieuwe serie op HBO Max lijkt door iedereen gehaat te worden

De nieuwe serie 'The Idol' is nogal controversieel te noemen.

De serie The Idol die onlangs op HBO MAX is gedebuteerd zorgt voor de nodige controverse. Waarom is de serie met The Weeknd en Lily-Rose Depp in de hoofdrol nu zo gehaat?

De kijkcijfers van de langverwachte serie The Idol zijn ondanks al de controverse teleurstellend. Zowel de critici als de kijkers lijken unaniem in hun oordeel dat de serie slecht is en dan hebben we het nog niet over alle negatieve PR die over de serie wordt uitgestrooid.

Problemen op de set


De controverses begonnen al ver voordat de serie werd uitgezonden. Maanden voor de release kwamen er al de nodige problemen op de set naar buiten.

Amy Seimetz, bekend van onder andere de thriller She Dies Tomorrow, werd aanvankelijk ingehuurd om het grootste deel van de serie te regisseren. Haar afleveringen waren al in postproductie toen ze besloot het project te verlaten, een stap die verschillende andere cast- en crewleden volgden. De maker van Euphoria, Sam Levinson, nam toen de leiding over.

Bekijk op instagram


Nachtmerrie


Volgens de crew werd het hele project steeds meer een nachtmerrie toen Levinson ervoor koos om de plot en richting van de serie volledig te vernieuwen. Dat leidde tot het nodige extra werk voor de crew, het werd zelfs een ware uitputtingsslag.

Ook de creatieve richting van de serie werd een belangrijk punt van kritiek. Hier is een belangrijke rol voor The Weeknd die naar verluidt niet wilde dat de serie een sterke feministische ondertoon zou hebben. Mede op basis van zijn kritiek lijkt de serie nu veranderd in een serie waarin een vrouw zich volledig onderwerpt aan een man en de eerste twee afleveringen zijn door kijkers al als 'martelporno' bestempeld.
Bekijk op instagram


Ondanks de controverse toch kijken? Kijk de serie dan hier op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney geeft voorproefje op 'Secret Invasion' met nieuwe beelden van Samuel L. Jackson
Series / Nieuws

Disney geeft voorproefje op 'Secret Invasion' met nieuwe beelden van Samuel L. Jackson

Het wordt een spectaculaire strijd om de wereld voor een gevaarlijke invasie te behoeden.

Het aftellen is begonnen voor Marvel's nieuwste tv-serie Secret Invasion. Disney zet met spannende nieuwe beelden de serie alvast flink in de kijker. Met een wereldwijde invasie op de loer eist Nick Fury om partij te kiezen.

De gevaarlijke Skrulls, die van gedaante kunnen veranderen, staan op het punt de aarde binnen te vallen en het is aan acteurs Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn als de Skrull Talos om de invasie tegen te houden.

Invasie, infiltratie en verraad


Secret Invasion wordt een serie waarin Fury de samenwerking aangaat met een aantal bekende gezichten uit het Marvel CInematic Universe (MCU) en een aantal nieuwe. De dreiging blijkt te komen van zowel buitenaardse als aardse invloeden.

Er is namelijk een complot dat de invasie gepaard gaat met invloeden die tot in de hoogste posities van overheden en organisaties over de hele wereld reiken. Samen met zijn bondgenoten wordt de dreiging tot op de bodem uitgezocht.

Het ziet er zó goed uit


In de nieuwe serie zijn rollen weggelegd voor acteurs als Martin Freeman, Emilia Clarke, Olivia Colman en Cobie Smulders. Laatstgenoemde liet in een interview weten wat we allemaal tot zo ver kunnen verwachten.



Ze vertelde: "Het ziet er zó goed uit, en het heeft een heel andere toon dan wat ik in het MCU tot zo ver heb gezien. Om Sam [Jackson] überhaupt ergens in te hebben is al gaaf, maar hier wordt zijn karakter echt op een interessante manier ontwikkeld."

Niet veel voorgeschiedenis nodig


Het zal voor de kijkers misschien wel prettig zijn om te weten dat het voor Secret Invasion niet nodig is om de enorme Marvel-catalogus opnieuw te kijken. Het is een relatief opzichzelfstaande serie.



Kijk vanaf volgende week woensdag 21 juni alle afleveringen van Secret Invasion op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video-serie 'Citadel' heeft "tijd nodig om te groeien"
Series / Nieuws

Prime Video-serie 'Citadel' heeft "tijd nodig om te groeien"

Een van de Amazon-bazen geeft haar reactie op de kritiek die de serie eerder dit jaar te verduren kreeg.

Amazon Prime Video blijft peperdure series maken. Zo was er al The Lord of the Rings: The Rings of Power met een prijskaartje van circa 500 miljoen dollar, maar ook het recent verschenen Citadel.

Het eerste seizoen van die laatste titel zou pakweg 300 miljoen dollar hebben gekost. Dus dan hoop je ook dat een dergelijke titel wat oplevert.

Verschillende reacties


De serie kon echter rekenen op erg zwakke recensies van critici, maar gelukkig werd de serie wel behoorlijk goed bekeken door een wereldwijd publiek.



En dat laatste feit werpt nu zijn vruchten af. Niet alleen komt er een tweede seizoen van Citadel, maar er wordt ook gewerkt een verschillende internationale spinoffs.

Een grote toekomst


Amazon Studios-hoofd Jennifer Salke heeft nu een boekje opengedaan over de serie en geeft aan dat het wereldwijde publiek essentieel is voor het succes van Citadel:

"Deze serie is bedacht voor een wereldwijd publiek, en die heeft 'm goed ontvangen. Niet elke serie is op hetzelfde moment op alle plekken een even grote hit. Maar naarmate de franchise groeit, wat tijd nodig heeft, zal ook dat veranderen in de Verenigde Staten. Het publiek zal er anders op reageren."

De eerste spinoff van Citadel, die de titel Citadel: Diana draagt en zich afspeelt in Italië, beleeft zijn première in 2024.



Grootse plannen Spyverse: eerste foto en titel spin-off van 'Citadel' onthuld van Prime Video[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beroemde topregisseur maakt peperdure scifi-serie voor Netflix
Series / Nieuws

Beroemde topregisseur maakt peperdure scifi-serie voor Netflix

Dit is er absoluut een die je nauwlettend in de gaten wil blijven houden.

Spike Jonze is een filmregisseur die nogal mysterieus is. In de laatste 24 jaar heeft hij ook maar vijf films gemaakt, namelijk Being John Malkovich, Adaptation, Where the Wild Things Are, Her en de documentaire Beastie Boys Story.

Buiten dat heeft de kritisch bejubelde Jonze echter ook een hele hoop muziekvideo's geregisseerd en is hij schrijver/producent van de Jackass-franchise.

Grootschalige comeback


Maar na jaren stilte lijkt Jonze nu terug te keren. Vorig jaar juli werd al via Puck News gemeld dat Jonze een ambitieuze serie zou maken voor Netflix, en daar lijkt nu meer over bekend te zijn.

Filmroddelaar Daniel Richtman, die het vaak bij het juiste eind heeft, weet nu te melden dat het zou gaan om een grootschalige scifi-serie.

Alleskunner Jonze


Jonze zou het project niet alleen moeten regisseren, maar ook het script voor zijn rekening nemen.



Afgezien daarvan zou Her-acteur Joaquin Phoenix zijn benaderd voor de hoofdrol. Of de Oscarwinnaar bereid is om in een serie mee te spelen, is echter nog onbekend.

Hoe zit het nou?


Er lijkt verder nogal wat verwarring te zijn over de aard van de serie. Zo wordt er gespeculeerd dat het een animatieserie betreft, maar ook dat het een live-action project kan zijn.

Netflix en Jonze hebben zelf nog niks officieel gemaakt over de samenwerking. Beschouw dit dan ook vooralsnog als een gerucht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen