search
De brute scène in 'Game of Thrones' is te gruwelijk voor heel veel kijkers
Series / Featured

De brute scène in 'Game of Thrones' is te gruwelijk voor heel veel kijkers

Er gingen veel mensen dood in GoT, maar Shireen Baratheon beleefde misschien wel de bruutste.

Uiteraard is de Red Wedding in Game of Thrones de bruutste scène in de succesvolle fantasyserie van HBO. Maar er waren er meer. Eentje daarvan heeft betrekking op een kind. Het personage Shireen werd doodleuk in brand gestoken.

Brute scènes in de Game of Thrones zijn uiteraard niet gek. De middeleeuwse setting vraagt om een hoop bloedvergieten en heel wat barbaarse moorden. Shireen was een van de slachtoffers.

Shireen Baratheon


Shireen Baratheon, gespeeld door Kerry Ingram, is in de serie de dochter van Stannis en Selyse Baratheon. Haar vader is het hoofd van het Huis Baratheon van Dragonstone en heeft zichzelf uitgeroepen tot 'King of the Andals and the First Men'.

Shireen is een jong, onschuldig kind dat Greyscale had overwonnen en daarom het verminkte gezicht heeft in de serie. Ze is dol op de natuur.

Gruwelijke dood


Haar dood in de aflevering "The Dance of Dragons" uit seizoen 6 was luguber te zien voor de personages in de serie, maar ook het publiek zal wel even hebben weggekeken. Shireen werd op een brandstapel verbrand als een offer, door haar vader Stannis en de rode heks Melisandre.



Haar dood was aangrijpend, want het kind stierf uiteindelijk niet alleen een pijnlijke dood. Haar opoffering was helemaal voor niets. Shireen stierf om enkel door de hebzucht van haar vader.

Waar te zien?


De complete serie Game of Thrones kun je kijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen