search

Ons nieuws van donderdag 15 juni 2023

Recensie Netflix-serie 'Questo Mondo Non Mi Renderà Cattivo'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Questo Mondo Non Mi Renderà Cattivo'

Een schoolvoorbeeld van hoe een maker alles om zichzelf weet te laten draaien.

Regie: Zerocalcare | Cast (stemmen): Zerocalcare (Zerocalcare), Valerio Mastandrea (Armadillo), Chiara Gioncardi (Sarah), Paolo Vivio (Secco), Sara Labidi (Amira), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 24-34 minuten | Jaar: 2023

Bij films of series in een taal die je niet spreekt ben je sterk afhankelijk van de ondertiteling. Om ervoor te zorgen dat de kijker ook wat meekrijgt van de beelden zorgen ondertitelaars er meestal voor dat momenten met veel dialoog zo beknopt mogelijk worden weergegeven. Die van Questo Mondo Non Mi Renderà Cattivo was wat fanatieker en probeert haast elk woord over te dragen. En dat bij een Italiaanse serie met een hoofdpersonage dat haast ononderbroken ratelt. Dus voor degenen met dyslexie: succes!

In dit soort-van vervolg op Strappare Lungo i Bordi wordt hoofdpersoon Zero opgepakt tijdens een rel, waarna hij op het politiebureau zijn verhaal doet. Maar hij begint bij het begin, om een duidelijk beeld te scheppen van hoe hij uiteindelijk bij die rel terecht is gekomen. De situatie is, in ieder geval voor Zero, niet zo zwart-wit – nazi's tegen linksen – als zij lijkt.

Ja, dit is een politiek geladen animatieserie, niet bedoeld voor kinderen. Er zijn nazi's bij die rel, met het doel om vluchtelingen weg te krijgen uit een opvang. Ook zit de serie bomvol verwijzingen naar popcultuur van de afgelopen veertig jaar, waar een achtjarige niets mee kan. Maar waar het allemaal echt om draait is Zero.

Als Zero een personage zou zijn was hij egocentrische man. Maar het is de maker van deze serie, voornamelijk bekend als striptekenaar. Uiteraard is het ergens een personage omdat het figuur uit de tekenfilm geen pure weergave is van de mens, maar het is verre van complete fictie. Zerocalcare heeft een serie gemaakt over Zerocalcare waarin Zerocalcare vrijwel alle stemmen doet omdat dit zijn getuigenverklaring is op het politiebureau.

Maar hij vindt meer manieren om het verhaal om hemzelf te laten draaien. Zero vult dingen in voor andere personages en wanneer hij daarmee wordt geconfronteerd is hij het zielige slachtoffer omdat hij de ander zo slecht begreep. Wanneer een personage met zichzelf in de knoop zit, is het Zero die erover peinst voor welk deel hij daarvoor verantwoordelijk is geweest (en wederom het slachtoffer omdat hij destijds niet anders heeft gehandeld).

Niets mis met de hand in eigen boezem steken, maar dit is gewoon narcisme en zelfkastijding. Het trekt de aandacht weg van wat verder een krachtige boodschap had kunnen zijn: wees niet te snel met oordelen, communiceren is belangrijk, sta open om een ander te leren kennen. Allemaal essentiële levenslessen.

Ook de animatiestijl mag er zijn. Duidelijk getekend, maar regelmatig met aparte kadrering: in plaats van een gezicht van alleen nek tot neus te laten zien, zie je een schouder, de aansluiting tak en stam – bijzondere keuzes over wat er in beeld komt. De vrijheid van animatie wordt verder sterk benut door dingen te laten zien die in live-action te hysterisch zouden zijn. Sommige personages worden getoond als dieren, omdat Zero hun karakter daaraan linkt.

Er zijn momenten waarop Zero eindelijk zijn mond houdt en het genieten is van visuele vertelling. Af en toe is er ook wat subtiele komedie, bijvoorbeeld wanneer Zero spreekt over drugs waar mensen door de decennia heen aan verslaafd zijn geraakt en dat het allemaal troep is, gevolgd door een shot van zijn lege frisdrankbeker die in de vuilnisbak gaat; de alledaagse ongezonde meuk die genormaliseerd is.

Het plot komt in de tweede helft wat beter op gang. Daarvoor is het wat rommeliger en niet duidelijk waar het naartoe gaat. Een mogelijke verklaring daarvoor is dat Netflix misschien geen genoegen nam met minder dan zes afleveringen. Maar misschien was het simpelweg Zerocalcare die vond dat zijn materiaal interessant genoeg was. En ja, zelfs het feit dat hij iets produceert voor Netflix gebruikt hij als middel om zichzelf aan te vallen.

Het is een keer wat anders, een komische animatieserie over politiek gemaakt voor volwassenen. Toch is het een minpunt van begin tot einde dat de maker alles naar zichzelf toetrekt via een op hemzelf gebaseerd hoofdpersonage dat alles naar zichzelf toetrekt. En met het hoge spreektempo had Netflix iets moeten bedenken voor de ondertiteling, want de Nederlandse regels vliegen zo snel voorbij dat de software het soms niet aankan.

★★★☆☆

Questo Mondo Non Mi Renderà Cattivo is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yes! De eerste beelden van 'John Wick'-spinoff 'The Continental' zijn nu te bekijken
Series / Foto's

Yes! De eerste beelden van 'John Wick'-spinoff 'The Continental' zijn nu te bekijken

De langverwachte prequelserie gunt de liefhebbers alvast een blik op wat komen gaat.

Na het eerdere bericht dat The Continental op Prime Video te zien zal zijn, en natuurlijk de strakke trailer, zijn nu de eerste beelden vrijgegeven. Hierop zien we naast de hoofdrolspelers ook andere bekende gezichten.

De prequelserie toont de geschiedenis van het mysterieuze hotel in de John Wick-franchise. Je kunt de foto's hier bekijken.

New York in de jaren 70


Naast Colin Woodell en Ayomide Adegun in hun rollen als Winston en Charon zien we Mel Gibson en Ben Robson. Winston en Charon zitten strak in het pak, en hetzelfde geldt voor Mel Gibson's Cormac. Robson neemt de rol van Franklin voor zijn rekening, en Mishel Prada is te zien als KD.

De sfeer is die van New York in de jaren 70, waarbij de drie afleveringen van elk anderhalf uur een nadere kijk gunnen op het hoe en wat van het hotel. De kijkers kunnen van een ding verzekerd zijn: het Continental was voor de komst van John Wick allesbehalve rustig. Wick zullen we niet te zien krijgen, maar de kogels zullen ongetwijfeld ook nu weer iedereen om de oren vliegen.

The Continental wordt in de loop van 2023 verwacht op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer Netflix-docuserie 'Quarterback' laat zien hoe sport en showbusiness samenkomen
Series / Trailer

Trailer Netflix-docuserie 'Quarterback' laat zien hoe sport en showbusiness samenkomen

Drie beroepsatleten worden gevolgd in het NFL-seizoen 2022-2023 van American football.

American football is naast een sport ook een cultureel fenomeen in de VS. Netflix komt met een docuserie over drie sporters die de centrale positie in het team innemen: die van quarterback.

De quarterback is degene die de aanval leidt, wat tevens de meest prestigieuze positie is. Netflix komt met een docuserie waarin drie quarterbacks worden gevolgd.

Bijna filmster


Patrick Mahomes, Kirk Cousins, en Marcus Mariota komen aan het woord en delen hun passie voor de sport. Deze drie spelers hebben een andere status: Mahomes is een superster. Cousins is een veteraan, die al een tijdje meedraait. Mariota is een zogeheten journeyman: dit betreft een competente atleet die in zekere zin nog zoekende is. Hij wisselt bijvoorbeeld relatief vaak van club.

Wat opvalt is hoe enorm de sport is. Dit betreft niet alleen het spel zelf, waar de nodige strategie bij komt kijken. Het is een ongelooflijk evenement waarbij de spelers sowieso bijna filmsterren zijn. Je zou kunnen zeggen dat dit de meest Amerikaanse sport ooit is, waarbij Quarterback een blik achter de schermen gunt.

Kijk Quarterback vanaf 12 juli op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe poster voor 'The Boys' spin-off serie 'Gen V'
Series / Nieuws

Nieuwe poster voor 'The Boys' spin-off serie 'Gen V'

Dit jaar komt er een The Boys spin-off naar Prime Video. Check hier een nieuwe poster!

Naast het vierde seizoen van de serie zelf, is er ook een spin-off voor The Boys in ontwikkeling. Deze heet Gen V en moet dit jaar nog verschijnen. Een nieuwe poster hint naar een personage uit de serie.

The Boys is zonder twijfel een van de populairste Prime Video-series van de afgelopen jaren, wat nu al meerdere spin-offs heeft opgeleverd. Zo kregen we de animatieserie Diabolical voorgeschoteld, en mogen we ons dit jaar ook nog verheugen op Gen V.

The Boys spin-off Gen V


Wat is Gen V? Gen V is een spin-off die focust op een groep jongere Supes die worden getest in The Hunger Games-achtige challenges op de Godolkin University School of Crimefighting, onder het bewind van Vought International.

De cast bestaat onder andere uit Lizze Broadway, Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Maddie Phillips, London Thor, Derek Luh, Asa Germann en Shelley Conn.



Toekomst van The Boys


In Gen V gaan we meerdere bekende gezichten zien uit de hoofdserie, heeft maker Eric Kripke al bevestigd. De serie moet dit jaar nog verschijnen, hoewel een releasedatum nog niet bekend is.

Hetzelfde geldt voor The Boys. Het vierde seizoen hiervan moet ook dit jaar nog uitkomen, maar een releasedatum hebben we nog niet. Filmen is wel al afgerond, dus heel erg lang kan het allemaal niet meer duren.

Check The Boys en Gen V op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Race'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Race'

Een fascinerende blik op het Zuid-Koreaanse bedrijfsleven waarin hiërarchie en ellebogenwerk aan de orde van de dag zijn.

Regie: Dong-yoon Lee | Cast: Yeon-hee Lee (Yoon-jo Park), Jong-hyun Hong (Ja-min Ryu), So-ri Moon (Yi-jung Goo), U-know Yunho (Dong-hoon Seo), Han-chul Jo (Sun-tae Song), Seok-hyun Yoon (Chul-jun Maeng), Jung Kim (Eun-jeong Ji), Ji-won Baek (Hee-young Kim), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 53-63 minuten | Jaar: 2023

In Zuidoost-Azië heerst een hele andere bedrijfscultuur en -moraal dan bij ons in Europa. Als de manager binnenkomt wekt deze ontzag en kan een wat afstandelijke doch vriendelijke buiging verwachten. De hiërarchie is sterk aanwezig en het management houdt zich op afstand van de gewone medewerker. Natuurlijk zit hierin wel beweging, maar bij aanvang van het twaalfdelige Race zijn al deze elementen nog volop aanwezig. De Zuid-Koreaanse serie draait om de pr-wereld in Seoul, waar concurrerende bedrijven elkaars klussen afsnoepen, seksisme overheerst en schandalen de kop in moeten worden gedrukt.

Centrale persoon is de zachtaardige en bescheiden Yoon-jo Park. Als we met haar kennismaken werkt Yoon-jo voor een klein pr-bedrijf, dat allesbehalve grote successen boekt. Een promotiecampagne met als thema de jaren negentig loopt uit op een mislukking. Als Yoon-jo een ludieke onlinecampagne opzet voor een bakkerij gespecialiseerd in eiwitrijke broodjes heeft ze haar eerste succes te pakken.

Ze vangt met de campagne de aandacht van een aantal concurrenten. Terwijl de baas van concurrent Earth Comm haar een positie aan wil bieden blijkt Yoon-jo te zijn geselecteerd bij een blinde sollicitatieronde bij het farmaceutische conglomeraat Seyong. Het immense bedrijf heeft in reactie op een negatief krantenartikel de vacatures online geplaatst, waarbij de medewerkers de uiteindelijke drie gelukkigen selecteren waaronder dus Yoon-jo.

Deze promotiestunt is het idee van Jae-min Ryu, die Yoon-jo al kent vanaf zijn vroege jeugd. Het is nauwelijks te bevatten hoe complex de organisatiestructuur van de verschillende marketingteams van Seyong in elkaar steekt. Na de wat rommelige eerste aflevering wordt duidelijk dat je je maar het beste kan laten meevoeren in het gekonkel van het management en de bikkelharde werkethiek van de pr-medewerkers.

Want naast het uitdragen van de producten van Seyong hebben Yoon-jo, Jae-Min en hun collega's hun handen vol aan de communicatie van het bedrijf met hun eigen medewerkers. De aanstelling van Yoon-jo loopt al snel uit op een schandaal. Het is een van het handjevol keurig afgebakende thema's waar Race over handelt.

Doordat de problemen zich een voor een aandienen kent de serie een schematische structuur die in schril contrast staat met de enorme bende binnen Seyong. Naast Yoon-jo's missie om wat van haar nieuwe baan te maken – niet geholpen door een dominante teamleider – draait het verhaal ook om de machtsstrijd in de top van het bedrijf, een enorm schandaal met een eiwitpoeder en pogingen om het ongemak bij het personeel naar boven te krijgen.

De persoonlijke drama's, zoals Yoon-jo's problematische relatie met haar moeder die ze enkel bij de voornaam aanspreekt en mogelijke romances komen er bekaaid vanaf. Toch kent de serie een lekkere vaart, waarin de gebeurtenissen binnen de gescheiden thema's zich in hoog tempo opvolgen. Dit alles wordt omlijst met een bleue soundtrack waarbij de instrumentale muziek zo uit een inspiratieloze bedrijfspromo lijken te komen en de gezongen stukken een gênant weeïge afdronk geven.

Hoofdrolspeler Yeon-hee Lee heeft in ieder geval een enorme gunfactor en wekt veel sympathie. Op de juiste momenten weet ze haar gedweeë houding om te zetten in gepaste actie die gepaard gaat met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Race is, de genoemde minpunten ten spijt, een vermakelijk zit. De wijze waarop het bedrijf omgaat met zijn medewerkers wekt enorme verbazing. Alleen daarom al is dit K-drama een openbaring.

★★★☆☆

Race is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo werden de kostuums van 'House of the Dragon' gemaakt
Series / Nieuws

Zo werden de kostuums van 'House of the Dragon' gemaakt

In een nieuwe video toont HBO hoe de kostuums van House of the Dragon gemaakt werden.

Het eerste seizoen van House of the Dragon was een absolute hit op HBO Max. Het tweede seizoen is daarom ook al in productie, maar het duurt nog even voordat we dit spektakel kunnen aanschouwen.

In de tussentijd: kijkjes achter de schermen bij seizoen 1! In een nieuwe video wordt getoond hoe de kostuums van de serie gemaakt werden, en dan specifiek de trouwjurk van Rhaenyra Targaryen.

Kostuums House of the Dragon seizoen 1


In de video is de plek te zien waar de kostuums van alle House of the Dragon-personages worden gecreëerd. Het is een enorme zaal met talloze pakken in Middeleeuwse stijl, zoals we dat van Game of Thrones gewend zijn.

De trouwjurk van Rhaenyra Targaryen moest er natuurlijk prachtig uitzien, en dat is het team goed gelukt. Daar was ook wel even de tijd voor nodig: in de video wordt gezegd dat zes mensen maar liefst vijf weken aan de jurk gewerkt hebben.

Rhaenyra-actrice Milly Alcock geeft aan dat ze doodsbang was dat ze de jurk vies zou maken, vooral omdat ze een aantal actievolle scènes in de jurk had waarin dit zomaar zou kunnen gebeuren.



House of the Dragon seizoen 2


Momenteel wordt er hard gewerkt aan House of the Dragon seizoen. De productie wordt niet gehinderd door de lopende staking van schrijvers in de Verenigde Staten, omdat de scripts voor het seizoen al een tijdje af zijn.

Toch hoeven we House of the Dragon seizoen 2 voorlopig nog niet te verwachten. Een releasedatum ergens later in 2024 lijkt realistisch.

House of the Dragon is nu te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De brute scène in 'Game of Thrones' is te gruwelijk voor heel veel kijkers
Series / Featured

De brute scène in 'Game of Thrones' is te gruwelijk voor heel veel kijkers

Er gingen veel mensen dood in GoT, maar Shireen Baratheon beleefde misschien wel de bruutste.

Uiteraard is de Red Wedding in Game of Thrones de bruutste scène in de succesvolle fantasyserie van HBO. Maar er waren er meer. Eentje daarvan heeft betrekking op een kind. Het personage Shireen werd doodleuk in brand gestoken.

Brute scènes in de Game of Thrones zijn uiteraard niet gek. De middeleeuwse setting vraagt om een hoop bloedvergieten en heel wat barbaarse moorden. Shireen was een van de slachtoffers.

Shireen Baratheon


Shireen Baratheon, gespeeld door Kerry Ingram, is in de serie de dochter van Stannis en Selyse Baratheon. Haar vader is het hoofd van het Huis Baratheon van Dragonstone en heeft zichzelf uitgeroepen tot 'King of the Andals and the First Men'.

Shireen is een jong, onschuldig kind dat Greyscale had overwonnen en daarom het verminkte gezicht heeft in de serie. Ze is dol op de natuur.

Gruwelijke dood


Haar dood in de aflevering "The Dance of Dragons" uit seizoen 6 was luguber te zien voor de personages in de serie, maar ook het publiek zal wel even hebben weggekeken. Shireen werd op een brandstapel verbrand als een offer, door haar vader Stannis en de rode heks Melisandre.



Haar dood was aangrijpend, want het kind stierf uiteindelijk niet alleen een pijnlijke dood. Haar opoffering was helemaal voor niets. Shireen stierf om enkel door de hebzucht van haar vader.

Waar te zien?


De complete serie Game of Thrones kun je kijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote ster Ellen Pompeo toch terug in 'Grey's Anatomy'? Ze stelt belachelijke eisen en de rest van de cast vreest haar terugkeer
Series / Nieuws

Grote ster Ellen Pompeo toch terug in 'Grey's Anatomy'? Ze stelt belachelijke eisen en de rest van de cast vreest haar terugkeer

De showrunners van 'Grey's Anatomy' zouden pogingen wagen om Ellen Pompeo weer terug te krijgen in de serie.

Het personage Meredith Gray, gespeeld door Ellen Pompeo, was altijd DE Ster van de serie Grey's Anatomy. Zij besloot de serie enige tijd terug te verlaten om nog maar op een paar momenten tijdelijk terug te keren. Dit heeft nogal een keldering teweeg gebracht in de kijkcijfers van de eens zo populaire serie.

Inmiddels zijn er volop geruchten dat de showrunners proberen om Pompeo weer terug te krijgen in de serie. Zonder haar personage lijkt Grey's Anatomy een zinkend schip te zijn.

Pompeo terug?


Het lijkt er op dat Pompeo maximaal wil gaan profiteren van deze situatie. Het was altijd al bekend dat Pompeo best veeleisend was ten aanzien van de beloning voor haar rol in de serie, maar dat lijkt nu alleen maar erger geworden te zijn.

Volgens ingewijden stelt Pompeo dat het zo slecht gaat met de serie omdat zij er niet meer inzit. Zij zou een flinke loonsverhoging eisen waardoor ze $ 20 miljoen voor één seizoen zou gaan verdienen en wil ook andere extraatjes zoals een personal trainer, een masseur en speciale catering.
Bekijk op instagram

Ongemakkelijk gevoel


Uit andere berichten blijkt dat de andere acteurs in de serie over het algemeen juist opgelucht waren toen Pompeo de serie verliet en dat zij zich heel ongemakkelijk zouden voelen bij een eventuele terugkeer.

Kijken hoe het gaat zonder Pompeo? Zie het hier op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op Prime Video
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op Prime Video

Als we naar het aanbod kijken van de verschillende streamingdiensten is het niet altijd even makkelijk om snel wat te vinden. Wij hebben een film gevonden die je toch echt gezien moet hebben.

Als je fan bent van een film met niet alleen een goede cast maar ook een zeer sterk en goed verhaal, dan hebben we bij Prime Video een goede thriller voor je gevonden die je niet mag missen.

De thriller Gone Girl komt uit 2014 en is een film die twee en een half uur duurt. Elke minuut is het echter waard om te kijken. Je kan hem streamen bij Prime Video.

Leugens en bedrog


Nick en Amy willen hun vijfjarig jubileum vieren. Op de ochtend van de dag zelf krijgt Nick twijfels over zijn relatie en gaat hij naar zijn zus voor advies. Wanneer hij later terugkomt, is zijn vrouw spoorloos verdwenen.

Onder druk van de politie en de grote media aandacht ontstaan er steeds meer scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van hun perfecte huwelijk. Hierdoor en andere leugens en bedrog gaat iedereen zich steeds meer afvragen of Nick zelf zijn vrouw niet heeft laten verdwijnen.

David Fincher


De regisseur van de film is David Fincher. Voordat Fincher zich richtte op het regisseren van speelfilms, heeft hij daarvoor een hoop muziekvideo's geregisseerd. Hij is verantwoordelijk geweest voor video's van onder andere Michael Jackson, Aerosmith, Iggy Pop, Madonna en Sting.

In 1992 waagde Fincher zich voor het eerst in de wereld van speelfilms. De eerste film op zijn naam is Alien 3. Daarna volgden al snel Seven, Fight Club en uiteindelijk ook Gone Girl.

Fincher staat bekend om zijn stijl van werken als regisseur. In onderstaande video vertelt hij hoe hij bij Gone Girl te werk is gegaan.



Goede cast


Gillian Flynn is de auteur van het boek waarop de film gebaseerd is. Ook schreef ze voor de film Gone Girl het scenario.

De rol van Nick wordt in de film gespeeld door Ben Affleck. Rosamund Pike vertolkt de hoofdrol van Amy. Dit was niet altijd zeker want Reese Witherspoon had de rechten voor het produceren van de film verworven en was eigenlijk van plan zelf Amy te spelen. Voordat Pike uiteindelijk werd gecast werden zelfs eerst nog Emily Blunt, Natalie Portman en anderen overwogen voor de rol.

De cast wordt verder versterkt door Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens, Patrick Fugit en David Clennon.

Donker, intelligent en stijlvol


Op IMDb zijn er de laatste jaren heel wat mensen die hun mening hebben gedeeld. Met zijn allen scoren zij de film een mooie 8.1/10. Op Rotten Tomatoes zijn de critici en het publiek het met elkaar eens en scoren ze de film samen een goede 88%. "Gone Girl is een zeer schokkende psychologische thriller, waarin zelfs het huwelijk een duivels spel van psychopaten is." weet een van de recensenten op de site te vertellen.

Zeker kijken


Als je fan bent van een goede thriller, is Gone Girl een film die je zeker niet mag missen. Stream de film nu bij Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hilarische crossover lost een belangrijk probleem in 'Game of Thrones' op
Series / Video/clip/featurette

Hilarische crossover lost een belangrijk probleem in 'Game of Thrones' op

Dit had je nooit verwacht: een ontbrekend element in de hitserie is eindelijk aangevuld.

Een belangrijk onderdeel van Game of Thrones was natuurlijk de karakterontwikkeling. Dit zag je in sterke dialogen en een goed uitgewerkte verhaallijn.

Wat duidelijk op de voorgrond trad was het gebrek aan wederzijds vertrouwen en daaruit voortvloeiend gebrek aan samenwerking. De hilarische crossover met Sesamstraat heeft dit probleem opgelost.

Sneren


Een sterk voorbeeld is hier de verhouding tussen Cersei en Tyrion, die de hoofdrol spelen in de bijzondere Sesamstraat-video. De twee zijn in overleg en zoals gebruikelijk is dit doorspekt met het nodige sneren.

Gelukkig brengt Elmo uitkomst. Uitgedost in een stoer harnas neemt hij plaats aan tafel. Hij maakt duidelijk dat naar elkaar luisteren van groot belang is. De pluizige rode Sesamstraat-bewoner luistert per slot van rekening ook naar zijn vrienden, zoals Koekjemonster.

Rode vriend


Wat goed is voor Sesamstraat is uiteraard ook goed voor Westeros. De wereld heeft naast de Rode Vrouw Melisandre nu ook een Rode Vriend in de vorm van Elmo.

De clip in kwestie kun je hieronder bekijken, Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu eigenlijk met die sympathieke 'Summer' uit 'Baywatch'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met die sympathieke 'Summer' uit 'Baywatch'?

Actrice Nicole Eggert speelde de rol van 'Summer' in de populaire serie 'Baywatch'.

In de jaren negentig was Baywatch één van de populairste televisieseries ter wereld. Het leven van de reddingswerkers werd in de serie uitgevoerd door veelal ongekend knappe strandwachten. Eén van de jongere personages in de serie was Summer Quinn. Summer werd gespeeld door Nicole Eggert.

Summer Quinn was een jonge en avontuurlijke strandwacht met een sterke persoonlijkheid. Ze bracht een verfrissende dynamiek in de serie en werd al snel geliefd bij het publiek. Summer verliet de serie overigens, tot verdriet van velen, al na twee seizoen. Ze speelde uiteindelijk alleen mee in het derde en vierde seizoen van de serie.
Bekijk op instagram


Nicole Eggert


Nicole Eggert is een Amerikaanse actrice die werd geboren op 13 januari 1972. Haar rol als Summer is de grootste rol in haar leven geweest. Na twee seizoenen in Baywatch was ze echt uitgeput en stopte ze ermee. Voor Baywatch [i] speelde ze een aantal afleveringen mee in [i]Who's the Boss?. Later was ze nog te zien in de 2 Baywatch-films.

Eggert is moeder van twee dochters en dook, na een faillisement, de afgelopen jaren nog op in reality-programma's zoals Splash en Celebrity Fit Club.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laurence Fishburne's S.J. Miller de schurk in 'Event Horizon'-serie: het zou zomaar kunnen
Series / Nieuws

Laurence Fishburne's S.J. Miller de schurk in 'Event Horizon'-serie: het zou zomaar kunnen

Fans van de film kunnen een mogelijke terugkeer van kapitein Miller in de tv-serie vast begrijpen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zoals van vele succesvolle films tegenwoordig een serie word gemaakt is het ook de beurt aan de sci-fi horror, en cultklassieker, Event Horizon. Een van de sterren uit die film zou in de serie zomaar eens terug kunnen keren.

Het gaat namelijk om het personage van Captain S.J. Miller, gespeeld door acteur Laurence Fishburne. In de film staat hij vooral bekend als de grote held en weet zich vooral aan het eind van de film onsterfelijk te maken. Echter in dit geval letterlijk onsterfelijk.

Niets is wat het lijkt


In de film gaat het ruimteschip Lewis and Clarke met kapitein Miller aan het roer op onderzoek uit nadat ze een noodsignaal van het ruimteschip Event Horizon ontvangen. Ook de oorspronkelijke ontwerper van het ruimteschip Dr. Weir (Sam Neill) is van de partij.

Zonder al te veel weg te geven wordt het al snel duidelijk dat er iets verschrikkelijks is gebeurd op de Event Horizon. Het schip heeft de technologie om portalen te openen naar demonische dimensies.

Van Good Guy naar Bad Guy


Kapitein Miller is van begin tot eind de grote held, en offert zich uiteindelijk op om twee van zijn crewleden van de dood te redden. Echter wordt het niet duidelijk of Miller nu daadwerkelijk om is gekomen, of is veranderd in een verschrikkelijke entiteit.



Gezien Dr. Weir gedurende de film ook eenzelfde lot stond te wachten, is het aan te nemen dat Fishburn terug kan keren, maar dan totaal anders dan waar het personage om bekend stond. Een verschrikkelijk gemuteerde schurk.

Alles kan nog


De productie van de nieuwe Event Horizon-serie staat nog in de kinderschoenen, dus veel is er nog niet bekend. Het kan ook zijn dat Paramount en Amazon een compleet nieuw verhaal willen vertellen.



De vraag is alleen of ze hiermee de hardcore fans tevreden stellen. Blijf SerieTotaal in de gaten houden voor alle updates over de nieuwe Event Horizon-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Holland breekt het stilzwijgen over negatieve reacties op 'The Crowded Room'
Series / Interview

Tom Holland breekt het stilzwijgen over negatieve reacties op 'The Crowded Room'

'The Crowded Room' werd niet goed ontvangen door critici, maar Tom Holland laat nu weten hoe hij hierover denkt.

De nieuwste serie van Tom Holland wordt niet zo goed ontvangen door critici. De acteur reageert nu eindelijk op alle negatieve reacties die The Crowded Room voor de kiezen heeft gekregen.

De acteur staat vooral bekend om zijn rol als Spider-Man, maar naast het MCU werkt Holland ook aan andere projecten. Een van die projecten is The Crowded Room. Hij speelt hierin de rol van Danny Sullivan, een man die in 1979 in New York wordt gearresteerd voor een schietpartij.

Negatieve feedback


De serie werd niet goed ontvangen door critici en heeft daardoor ook slechts een score van 31% op Rotten Tomatoes gekregen.



In een recent interview met The Hollywood Reporter reageert Holland op de overweldigende hoeveelheid negatieve reacties. Bekijk zijn uitspraak hieronder.

Slechte recensies


"Het was een flinke tegenvaller," Begon Holland. "Ik keek naar de recensies, en plotseling dacht ik: 'Wow. Dat is een slechte recensie'. Soms is er nog iets positiefs te vinden in een recensie, maar deze keer was er niets…"

Hij sloot hoopvol af met: "Er zullen ook goede recensies komen, dat weet ik zeker. Ik probeer een gezonde kijk te hebben op dit soort zaken en respecteer ieders mening."



Bekijk The Crowded Room op Apple TV+



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.