search
Zo werden de kostuums van 'House of the Dragon' gemaakt
Series / Nieuws

Zo werden de kostuums van 'House of the Dragon' gemaakt

In een nieuwe video toont HBO hoe de kostuums van House of the Dragon gemaakt werden.

Het eerste seizoen van House of the Dragon was een absolute hit op HBO Max. Het tweede seizoen is daarom ook al in productie, maar het duurt nog even voordat we dit spektakel kunnen aanschouwen.

In de tussentijd: kijkjes achter de schermen bij seizoen 1! In een nieuwe video wordt getoond hoe de kostuums van de serie gemaakt werden, en dan specifiek de trouwjurk van Rhaenyra Targaryen.

Kostuums House of the Dragon seizoen 1


In de video is de plek te zien waar de kostuums van alle House of the Dragon-personages worden gecreëerd. Het is een enorme zaal met talloze pakken in Middeleeuwse stijl, zoals we dat van Game of Thrones gewend zijn.

De trouwjurk van Rhaenyra Targaryen moest er natuurlijk prachtig uitzien, en dat is het team goed gelukt. Daar was ook wel even de tijd voor nodig: in de video wordt gezegd dat zes mensen maar liefst vijf weken aan de jurk gewerkt hebben.

Rhaenyra-actrice Milly Alcock geeft aan dat ze doodsbang was dat ze de jurk vies zou maken, vooral omdat ze een aantal actievolle scènes in de jurk had waarin dit zomaar zou kunnen gebeuren.



House of the Dragon seizoen 2


Momenteel wordt er hard gewerkt aan House of the Dragon seizoen. De productie wordt niet gehinderd door de lopende staking van schrijvers in de Verenigde Staten, omdat de scripts voor het seizoen al een tijdje af zijn.

Toch hoeven we House of the Dragon seizoen 2 voorlopig nog niet te verwachten. Een releasedatum ergens later in 2024 lijkt realistisch.

House of the Dragon is nu te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen