search
Twist in de finale van 'Manifest' zorgt voor een mega plotgat
Series / Nieuws

Twist in de finale van 'Manifest' zorgt voor een mega plotgat

'Manifest' had een hartverwarmend einde, maar een eerdere gebeurtenis in de serie belooft een grimmige toekomst.

Manifest eindigde door een twist in de finale toch nog goed voor Cal. Hij bracht het ultieme offer om de andere passagiers en de wereld te redden, maar kwam opnieuw tot leven in de laatste aflevering. Dit heeft alleen wel een fiks plotgat opgeleverd…

De passagiers kregen het beste einde dat mogelijk was: hun vliegtuig landde door de twist in de tijd gewoon op de luchthaven in 2013, precies zoals had moeten gebeuren. Cal kan hierdoor een veel betere toekomst hebben, omdat hij in de normale tijdlijn aan kanker zou zijn overleden.

Niet permanent


Nu kunnen ze dat scenario voorkomen, omdat Saanvi weet hoe ze hem moet genezen. Hierdoor kan Cal een gezond en gelukkig leven leiden, waarbij hij zich door zijn offer de gebeurtenissen niet eens meer zal kunnen herinneren. Het probleem hieraan is echter dat de serie hiermee een belangrijke onthulling uit deel 1 van seizoen 4 heeft genegeerd,

Op basis van wat er gebeurde in deel 1, weten we dat de manier waarop Saanvi Cals kanker geneest niet permanent is. Toen keerde de kanker na een tijd weer terug, wat bijna het einde van Cals leven betekende. Hij overleefde het alleen omdat Zeke zijn krachten gebruikte om Cals kanker te absorberen, waardoor hij in zijn plaats stierf.

Dreiging


Gezien de hoeveelheid aan tijd die is verstreken tussen de behandeling van Saanvi en de terugkeer van zijn kanker, zou de familie Stone opnieuw met deze dreiging te maken krijgen wanneer Cal ongeveer 20 jaar oud is. Maar deze keer kan Zeke hem niet redden.



Er is geen reden om te geloven dat deze versie van Cal speciale krachten heeft waardoor de kanker niet terug kan keren. Zelfs als dit niet gebeurt, is het vreemd dat Ben en Michaela zich er niet op zijn minst zorgen over zouden maken.

Betere positie


Hoewel Manifest niet ingaat op de grimmige mogelijkheid dat Cal later aan kanker bezwijkt, is het mogelijk dat de ziekte kan terugkeren zonder dat het zijn leven kost. Volgens Alex vorderde de ziekte snel en daarom kon Cal de tweede keer niet goed worden behandeld.



Maar aangezien hun ervaringen in seizoen 4 hen een nauwkeurige tijdlijn gaven om mee te werken, zal de familie Stone in een betere positie verkeren om met de ziekte van Cal om te gaan. Manifest is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen