Uitslag poll: De Emmy-winnaars

Uitslag poll De Emmy-winnaars

Met twee grote favorieten.

Door onze nieuwsredactie, 5 augustus 2015 08:00

Onlangs werden de nominaties voor de Emmy Awards bekend gemaakt en dat was voor ons natuurlijk genoeg aanleiding om een poll te organiseren met betrekking tot de drama- en komediecategorieën. De uitslag van de polls schetsen een mooi beeld van welke series jullie het liefst zien winnen.
De beste dramaserie
We vroegen jullie eerst naar de Emmy voor de beste dramaserie. Favoriet blijkt Sons of Anarchy te zijn, dat er met 37% van de stemmen vandoor ging. De runner-up was The Americans, met 18%, waarmee Sons of Anarchy een overtuigende winnaar is.

De beste acteur in een dramaserie
De meeste stemmen in deze categorie gingen naar Andrew Lincoln, die de hoofdrol van Rick Grimes speelt in AMC-serie The Walking Dead. Hij kreeg 39 procent van de stemmen. De runner-up? Grant Gustin in The Flash, met 21 procent van de stemmen.

De beste actrice in een dramaserie
Hierin heerst nog minder verdeeldheid en wint Sons of Anarchy wederom. Actrice Katey Sagal kreeg 44 procent van de stemmen en is daarmee de absolute favoriet. Wat de runner-up betreft is er iets meer verdeeldheid: Gillian Anderson kreeg voor haar rol in The Fall 17% van de stemmen. Dan zijn er nog Caitriona Balfe in Outlander (14%) en Kerry Washington in Scandal (13%).

De beste mannelijke bijrol in een dramaserie
Voor deze categorie koos meer dan de helft van de mensen die de poll invulde voor Vincent D’Onofrio, die in Marvel/Netflix-serie Daredevil de rol van schurk Wilson Fisk invulde. De runner-up is Mandy Patinkin uit Homeland, met 26% van de stemmen.

De beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie
Tot slot is er in de dramacategorie nog de beste vrouwelijke bijrol. Daarin heerste meer verdeeldheid dan in de op mannen georiënteerde tegenhanger. Maisie Williams uit Game of Thrones kreeg 31 procent van de stemmen. Sophie Turner, haar tegenspeelster, 26%. En Melissa McBride uit The Walking Dead kreeg 20% van de stemmen.

Conclusie: De dramacategorieën
Beste serie: Sons of Anarchy - 37% van de stemmen
Beste acteur: Andrew Lincoln (The Walking Dead) - 39% van de stemmen
Beste actrice: Katey Sagal (Sons of Anarchy) - 44% van de stemmen
Beste mannelijke bijrol: Vincent D'Onofrio (Daredevil) - 26% van de stemmen
Beste vrouwelijke bijrol: Maisie Williams (Game of Thrones) - 31% van de stemmen

De beste komedieserie
In de komediecategorie was veel verdeeldheid. The Last Man on Earth kreeg 33% van de stemmen en was daarmee de winnaar. Maar de show van Fox scoorde slechts 4% meer dan Jane the Virgin (29%) en is daarmee geen overtuigende winnaar.

De beste acteur in een komedieserie
Niemand minder dan Jim Parsons in The Big Bang Theory moet deze Emmy winnen volgens 73% van jullie. De rest doet er daarmee niet toe, want de runner-up, Adam Scott (Parks and Recreation) kreeg slechts 17% van de stemmen.

De beste actrice in een komedieserie
Net als bij de dramacategorieën heerst hier ook minder eensgezindheid. Ellie Kemper van Unbreakable Kimmy Schmidt wint, met 44% van de stemmen. Runner-up is Gina Rodriguez uit de serie Jane the Virgin.

De beste mannelijke bijrol in een komedieserie
De winnaar is de immer populaire Chris Pratt, die een van de bijrollen speelt in Parks and Recreation. Waar collega Adam Scott het onderspit dolf ten opzichte van Jim Parsons, wint Pratt de bijrollencategorie met 28% van de stemmen. Runner-up is Hugh Laurie in Veep (18%).

De beste vrouwelijke bijrol in een komedieserie
Net als in de categorie voor de beste komedieserie, is het hier The Last Man on Earth die wint. Kristen Schaal kreeg 34 procent van de stemmen voor haar bijrol. De runner-ups zijn Constance Wu in Fresh Off the Boat (17%) en Lauren Weedman in Looking (eveneens 17%).

Conclusie: De komediecategorieën
Beste serie: The Last Man on Earth - 33% van de stemmen
Beste acteur: Jim Parsons (The Big Bang Theory) - 73% van de stemmen
Beste actrice: Ellie Kemper (Unbreakable Kimmy Schmidt) - 44% van de stemmen
Beste mannelijke bijrol: Chris Pratt (Parks and Recreation) - 28% van de stemmen
Beste vrouwelijke bijrol: Kristen Schaal (The Last Man on Earth) - 34% van de stemmen

Lees meer over: poll, emmy awards, uitslag poll, sons of anarchy, the last man on earth, the walking dead, daredevil, game of thrones, the big bang theory, unbreakable kimmy schmidt, parks and recreation

Populair nieuws