search

Ons nieuws van woensdag 5 augustus 2015

Slechterik gevonden voor 'Legends of Tomorrow'
Series / Nieuws

Slechterik gevonden voor 'Legends of Tomorrow'

Rip Hunters team van helden neemt het op tegen Vandal Savage.

The CW heeft de schurk voor Legends of Tomorrow gevonden. Casper Crump gaat de rol van Vandal Savage spelen. Het personage wordt geïntroduceerd in de crossover afleveringen van Arrow en The Flash en zal vervolgens te zien zijn in de anthologie-serie.

Vandal Savage is onsterfelijk en heeft 6.000 jaar doorgebracht, waarin hij als een virus door de geschiedenis bewoog. Hij beïnvloedde dictatoren en despoten "“ alles om van hemzelf wereldheerser te kunnen maken. Zijn personage werd al getoond in de eerste trailer voor de serie, waarin gemeld werd dat Savage "'s werelds sterkste leger heeft".

Het lijkt erop dat Savage de grote schurk van het seizoen wordt. Rip Hunter verzamelt in de serie een team van superhelden om hem te kunnen verslaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doek valt voor 'Community'
Series / Nieuws

Doek valt voor 'Community'

De castleden zijn simpelweg te duur geworden voor een nieuw seizoen.

Het doek is gevallen voor Community. Acteur Joel McHale, die de hoofdrol van Jeff Winger speelde, vertelde in een interview dat de show voorbij is. De contracten van de castleden zijn nu rond en iedereen is een stuk duurder geworden, waardoor de kans op verlenging nihil lijkt. Toen McHale gevraagd werd of er een nieuw seizoen komt vertelde hij het volgende:

"Nee. Ze wilden wel. Maar onze contracten waren na zes jaar rond. Alle acteurs van de serie, bijna zonder uitzondering, zijn een stuk duurder geworden. En hun salarissen zijn nu te hoog geworden om een serie te maken. Dus je kunt geen Alison Brie of Gillian Jacobs meer krijgen voor een normaal televisiesalaris. Er is niet genoeg geld om de serie te kunnen betalen."

Toch is er nog een schemering van hoop voor meer Community. Allereerst heeft Yahoo! het bericht van McHale nog niet bevestigd; de internetgigant zou nog altijd kijken naar de mogelijkheid van een vervolg. En er is nog de kans op een vervolg, mits Dan Harmon dat schrijft. Daarover vertelde McHale het volgende:

"Ik denk dat Dan het scenario moet gaan schrijven. Maar dat is moeilijk voor iedereen: 'Schrijf een geweldig filmscript van een geliefde serie, waar je al zes jaar aan werkt. Hup! Ga dat maar doen'. Ik denk niet dat het zo gaat van, 'Geef me een weekend.' Het gaat gewoon niet zomaar. De cast zou het wel willen; we zouden het allemaal doen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer laatste seizoen 'Continuum'
Series / Trailer

Eerste trailer laatste seizoen 'Continuum'

Syfy geeft de serie nog zes afleveringen om de boel af te ronden.



Syfy heeft de trailer vrijgegeven voor het vierde seizoen van de serie Continuum. De sci-fi serie zal daarna stoppen. De zender heeft besloten om het slotseizoen in te korten naar 'slechts' zes afleveringen. Seizoen 3 bestond nog uit dertien afleveringen.

In de slotafleveringen volgen nog de nodige antwoorden en uitkomsten. Zo moeten Kiera (Rachel Nichols) en Brad (Ryan Robbins) het opnemen tegen de soldaten uit de toekomst, die aan het slot van het derde seizoen verschijnen. Ook zal er afgerekend moeten worden met Kellog (Stephen Lobo), die op zijn eigen manier de toekomst wil veranderen.

Op 4 september start het laatste seizoen op Syfy Canada.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix Kijktip: 'Les témoins'
Series / Netflix Kijktip

Netflix Kijktip: 'Les témoins'

Serie met als Engelstalige titel 'Witnesses', is de Franse variant van 'The Killing'

De laatste jaren komen er veel mooie misdaadseries van Scandinavische bodem zoals The Bridge en The Killing. Uiteraard sprongen ook andere landen op de band wagon om in te haken op dit succes, met hun eigen grimmige serie met een vrouwelijke detective in de hoofdrol. Het Franse Les témoins past ook in dit rijtje. De serie die onder de Engelstalige titel Witnesses te vinden is in het aanbod van Netflix, heeft alle elementen van een goede crime serie, inclusief een sterke vrouwelijke detective met een goede intuïtie en (uiteraard) een dosis emotionele bagage.

In een Franse kustplaats worden op een dag een aantal lijken aangetroffen in een modelwoning. Ze blijken opgegraven te zijn en door de daders naar de modelwoning gebracht om daar als familie te worden geposeerd. Een maand ervoor was er ook al zoiets gebeurd, en al snel wordt er weer een woning met geposeerde lijken aangetroffen. Detective Sandra Winckler moet het mysterie rond de lijken zien op te lossen. In een van de huizen wordt een foto aangetroffen van de gepensioneerde hoofdrechercheur Maisonneuve. Hij heeft een paar jaar ervoor een auto ongeluk gehad waarbij zijn vrouw overleed en leidt sindsdien een kluizenaarsbestaan. Maar door de persoonlijke link naar hem toe, besluit hij mee te helpen om de zaak op te lossen. Maisonneuve en Sandra zijn geen onbekenden voor elkaar. Langzaamaan wordt duidelijk wie de daders zijn en hun beweegredenen. Ook wordt ontraadseld wat zich tussen de detective en de voormalige hoofdrechercheur heeft afgespeeld.

Het fijne aan deze serie is, dat je er werkelijk meteen inzit. Vanaf de eerste scene is het spannend en raak je als kijker betrokken bij de zaak en de hoofdpersonages. Je hebt dus geen twee afleveringen nodig om in te komen, waardoor dit een perfecte serie is om te bingen. Ook het compacte seizoen van zes afleveringen draagt bij aan het hoge 'binge- gehalte'. Waar sommige series rond een moordzaak sterk beginnen, worden ze wel eens wat minder na een stuk of vijf afleveringen omdat de verhaallijnen ineens worden uitgebreid om te voldoen aan de hoeveelheid die nodig is om het seizoen te vullen. Bij Les témoins is dat niet het geval.

Voor de rol van Maissonneuve werd Thierry Lhermitte gestrikt. Hij is in Frankrijk heel erg bekend, maar met name vanwege zijn komische rollen. Zelf heb ik hem nog niet in een dramatische rol gezien, maar hij was als Maissonneuve totaal overtuigend. Ook Marie Dompnier is goed als Sandra en de twee vormen samen een interessant detective team, juist omdat er dingen tussen hun zijn gebeurd waar ze het niet over hebben waardoor je als kijker ook probeert die puzzelstukjes in elkaar te leggen. De serie is gecreëerd door het duo Hervé Hadmar et Marc Herpoux. Zij maakten eerder succesvolle series in Frankrijk zoals Les Oubliées, Pigalle la nuit en Signature. Dat zijn alle drie trouwens ook echte aanraders als je van spannende crimes houdt.

Laat je dus niet weerhouden door de Franse taal of vooroordelen. Het gaat hier niet om een serie waarbij overdreven wordt geacteerd, maar het is juist eentje met ingetogen acteerwerk en een goed opgebouwde sfeer en sterk verhaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Welk 'Star Wars'-personage verdient een serie?
Series / Poll

Poll: Welk 'Star Wars'-personage verdient een serie?

Met zo'n uitgebreide bibliotheek zijn er natuurlijk honderden mogelijkheden, wie is jouw favoriet?

De afgelopen tijd zijn er meerdere berichten geweest rond een mogelijke reeks Star Wars-gerelateerde series. Het laatste wat we daarover hoorden, was er mogelijk maar liefst drie series naar Netflix zouden gaan. De streamer werkt al goed samen met Marvel en daarmee ook met Disney, waarmee de samenwerking niet eens zo onwaarschijnlijk is. Vooral ook gezien de grote investering die Disney deed toen het Lucasfilm overkocht.

In de poll van deze week willen we jullie vragen welke personages van Star Wars volgens jullie een serie verdienen. Hieronder de poll, gevolgd door uitleg over de personages die erin voorkomen.





























Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: De Emmy-winnaars
Series / Poll

Uitslag poll: De Emmy-winnaars

Met twee grote favorieten.

Onlangs werden de nominaties voor de Emmy Awards bekend gemaakt en dat was voor ons natuurlijk genoeg aanleiding om een poll te organiseren met betrekking tot de drama- en komediecategorieën. De uitslag van de polls schetsen een mooi beeld van welke series jullie het liefst zien winnen.

De beste dramaserie
We vroegen jullie eerst naar de Emmy voor de beste dramaserie. Favoriet blijkt Sons of Anarchy te zijn, dat er met 37% van de stemmen vandoor ging. De runner-up was The Americans, met 18%, waarmee Sons of Anarchy een overtuigende winnaar is.

De beste acteur in een dramaserie
De meeste stemmen in deze categorie gingen naar Andrew Lincoln, die de hoofdrol van Rick Grimes speelt in AMC-serie The Walking Dead. Hij kreeg 39 procent van de stemmen. De runner-up? Grant Gustin in The Flash, met 21 procent van de stemmen.

De beste actrice in een dramaserie
Hierin heerst nog minder verdeeldheid en wint Sons of Anarchy wederom. Actrice Katey Sagal kreeg 44 procent van de stemmen en is daarmee de absolute favoriet. Wat de runner-up betreft is er iets meer verdeeldheid: Gillian Anderson kreeg voor haar rol in The Fall 17% van de stemmen. Dan zijn er nog Caitriona Balfe in Outlander (14%) en Kerry Washington in Scandal (13%).

De beste mannelijke bijrol in een dramaserie
Voor deze categorie koos meer dan de helft van de mensen die de poll invulde voor Vincent D'Onofrio, die in Marvel/Netflix-serie Daredevil de rol van schurk Wilson Fisk invulde. De runner-up is Mandy Patinkin uit Homeland, met 26% van de stemmen.

De beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie
Tot slot is er in de dramacategorie nog de beste vrouwelijke bijrol. Daarin heerste meer verdeeldheid dan in de op mannen georiënteerde tegenhanger. Maisie Williams uit Game of Thrones kreeg 31 procent van de stemmen. Sophie Turner, haar tegenspeelster, 26%. En Melissa McBride uit The Walking Dead kreeg 20% van de stemmen.

Conclusie: De dramacategorieën
Beste serie: Sons of Anarchy - 37% van de stemmen
Beste acteur: Andrew Lincoln (The Walking Dead) - 39% van de stemmen
Beste actrice: Katey Sagal (Sons of Anarchy) - 44% van de stemmen
Beste mannelijke bijrol: Vincent D'Onofrio (Daredevil) - 26% van de stemmen
Beste vrouwelijke bijrol: Maisie Williams (Game of Thrones) - 31% van de stemmen

De beste komedieserie
In de komediecategorie was veel verdeeldheid. The Last Man on Earth kreeg 33% van de stemmen en was daarmee de winnaar. Maar de show van Fox scoorde slechts 4% meer dan Jane the Virgin (29%) en is daarmee geen overtuigende winnaar.

De beste acteur in een komedieserie
Niemand minder dan Jim Parsons in The Big Bang Theory moet deze Emmy winnen volgens 73% van jullie. De rest doet er daarmee niet toe, want de runner-up, Adam Scott (Parks and Recreation) kreeg slechts 17% van de stemmen.

De beste actrice in een komedieserie
Net als bij de dramacategorieën heerst hier ook minder eensgezindheid. Ellie Kemper van Unbreakable Kimmy Schmidt wint, met 44% van de stemmen. Runner-up is Gina Rodriguez uit de serie Jane the Virgin.

De beste mannelijke bijrol in een komedieserie
De winnaar is de immer populaire Chris Pratt, die een van de bijrollen speelt in Parks and Recreation. Waar collega Adam Scott het onderspit dolf ten opzichte van Jim Parsons, wint Pratt de bijrollencategorie met 28% van de stemmen. Runner-up is Hugh Laurie in Veep (18%).

De beste vrouwelijke bijrol in een komedieserie
Net als in de categorie voor de beste komedieserie, is het hier The Last Man on Earth die wint. Kristen Schaal kreeg 34 procent van de stemmen voor haar bijrol. De runner-ups zijn Constance Wu in Fresh Off the Boat (17%) en Lauren Weedman in Looking (eveneens 17%).

Conclusie: De komediecategorieën
Beste serie: The Last Man on Earth - 33% van de stemmen
Beste acteur: Jim Parsons (The Big Bang Theory) - 73% van de stemmen
Beste actrice: Ellie Kemper (Unbreakable Kimmy Schmidt) - 44% van de stemmen
Beste mannelijke bijrol: Chris Pratt (Parks and Recreation) - 28% van de stemmen
Beste vrouwelijke bijrol: Kristen Schaal (The Last Man on Earth) - 34% van de stemmen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.