search
Volgend mysterie van 'Star Wars'-regisseur Rian Johnson voor Netflix komt eraan

Volgend mysterie van 'Star Wars'-regisseur Rian Johnson voor Netflix komt eraan

Sinds begin dit jaar is regisseur Rian Johnson druk bezig met het schrijven van 'Knives Out 3'. Wat weten we nu over de film en wanneer zullen we deze kunnen verwachten?

Patricia Koning
Netflix heeft met de eerste twee delen van Knives Out een gigantisch succes te pakken weten te krijgen.

De meest voor de hand liggende update voor Knives Out 3 is dat de film officieel eraan komt. Dat was onderdeel van de deal toen Netflix in 2020 Knives Out-sequels kocht na een biedingsoorlog waarbij ze een deal sloten ter waarde van ongeveer $450 miljoen. Die deal garandeert Netflix ten minste twee Knives Out-sequels en wie weet nog meer.

Eerste twee films


In Knives Out zagen we Daniel Craig vergezeld worden door mensen als Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Don Johnson en Michael Shannon voor een moordmysterie waarin de dood van de patriarch van een excentrieke, strijdlustige familie onderzocht moest worden.

In Glass Onion: A Knives Out Mystery zagen we een ander mysterie dat vol zit met verschillende lagen, die allemaal afgepeld moesten worden om een ​​nieuw mysterie te onthullen. De cast werd afgezien van Craig in dit tweede deel uitgebreid met Janelle Monáe, Edward Norton, Dave Bautista en Kate Hudson.

Cast


Wat we tot zover zeker weten over de cast van het derde deel is dat Craig, die in de eerdere films te zien is, terugkeert voor het derde deel. Andere grote castleden zijn niet eerder teruggekomen voor een vervolg dus dat lijkt ook nu uitgesloten te zijn.De enige mogelijkheid die nu gezien wordt als eventuele terugkeerder in een vervolg is Hugh Grant, die een verrassende cameo heeft als Craig's partner Johnson heeft. Ondanks dat het niet specifiek in de film terugkomt, heeft regisseur Johnson verteld dat Craig's personage homo is en daarom zou die rol kunnen worden uitgebreid in een vervolg.

Verwachting derde deel


Knives Out kwam in september 2019 in de bioscopen en het tweede deel kwam iets meer dan drie jaar later uit, in november 2022. Netflix wil waarschijnlijk een kortere doorlooptijd tussen sequels na zoveel geld te hebben betaald.De films worden daarnaast relatief snel opgenomen. Johnson schrijft momenteel Knives Out 3, dus als hij het komende jaar een cast bij elkaar kan krijgen, lijkt een releasedatum van Knives Out 3 eind 2024 erg redelijk.

Geen direct vervolg


De tweede film zet niet gelijk een vervolg op. De films zijn op klassieke whodunit-manier, allemaal gemaakt als op zichzelf staande films, dus het is waarschijnlijk een nieuw mysterie voor Benoit Blanc om op te lossen.

Dat zorgt voor een spannende uitdaging voor het verhaal van Knives Out 3, dat een ander mysterie moet creëren dat fris, slim en verrassend aanvoelt voor allen, hoewel het vermoedelijk weer een moord zal zijn.

Op Netflix


Voor het derde deel hoef je je voorlopig niet te haasten om eerst de andere films te kijken. Mocht je ze nog niet gezien hebben, dan kan je ze streamen bij Netflix.

Aanbevolen artikelen