search
Dit 'Friends'-personage was eigenlijk heel irritant, maar werd gered door zijn acteur
Series / Nieuws

Dit 'Friends'-personage was eigenlijk heel irritant, maar werd gered door zijn acteur

Er zijn een hoop dingen in 'Friends' die er bijna heel anders waren gegaan, waaronder het personage Joey.

Het is tegenwoordig moeilijk om je Friends op een andere manier voor te stellen: we kennen allemaal de verhalen van Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe zo goed dat we er eigenlijk niks aan zouden willen veranderen.

Toch zagen de verhaallijnen en personages er niet vanaf het begin af aan zo uit, omdat de producers in het begin andere ideeën hadden over de cast. Rachel Green zou bijvoorbeeld gespeeld worden door Courtney Cox in plaats van Jennifer Aniston. En Monica was niet met Chandler geëindigd.

Irritante eikel


Het grootste verschil was echter geweest dat Joey geen dwaze en charmante acteur was geweest, die constant op zoek was naar banen en vrouwen. Eigenlijk werd hij geschreven als een irritante eikel.

Vermoedelijk was Matt LeBlanc degene die naar voren stapte en zich afvroeg waarom iemand vrienden zou willen zijn met iemand als de originele versie van Joey Tribbiani. Gezien het feit dat hij niet eens de eerste keuze van de producers was voor de rol, was het misschien erg moeilijk om de verschillen in de creatieve visie van het personage op te lossen.

Monica en Joey?


Maar Joey heeft er uiteindelijk zeker van geprofiteerd. Marta Kauffman en David Crane, co-creators van de serie, herinnerden zich dat ze dachten dat Monica met Joey zou eindigen, en Joey was in deze versie niet de man van wie we zijn gaan houden:



"In plaats van te spelen wat er in het script was geschreven op een manier die hem al was voorgesteld, besloot Matt LeBlanc zijn eigen draai aan Joey te geven, en hij werd het personage dat we kennen".

Kinderachtig


"Makkelijk in de omgang, leuk en soms een beetje kinderachtig, maar een die zeker herkenbaar zou kunnen zijn voor de kijkers en voor wie het realistisch was om veel vrienden om zich heen te hebben".



Gelukkig wist LeBlanc het personage om te toveren in de Joey die hielp om de serie zo iconisch te maken. Friends is te bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen