search

Ons nieuws van zondag 25 juni 2023

Disney onthult plot van 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Disney onthult plot van 'Loki' seizoen 2

Eindelijk weten we meer over de populaire serie, die als eerste Marvel-project een tweede seizoen krijgt.

Loki seizoen 2 zou eerder deze zomer al verschijnen, maar werd uiteindelijk verplaatst naar het najaar. Nu is er ook iets meer bekend over het plot.

Het nieuwe seizoen zal direct verder gaan waar het eerste seizoen eindigde en de beroemde Asgardian Loki (Tom Hiddleston) en Mobius M. Mobius (Owen Wilson) volgen op hun missie om meerdere realiteiten te herstellen.

Loki de held


Disney gaf de volgende synopsis vrij voor seizoen 2:

"Loki seizoen 2 gaat verder waar de schokkende finale van seizoen een eindigde. Loki gaat de strijd aan voor de ziel van de Time Variance Authority.

Samen met Mobius, Hunter B-15 en een team van nieuwe en terugkerende personages, reist Loki door het gevaarlijke multiversum om Sylvie, Judge Renslayer, Miss Minutes en de waarheid te vinden."

Stil rondom Kang


En hoewel Kang the Conqueror, He Who Remains, of enige andere variant van de schurk niet wordt benoemd in de synopsis, wordt Jonathan Majors wel nog steeds genoemd als onderdeel van de cast.



Naast Hiddleston, Wilson en Majors zijn er in seizoen 2 ook rollen weggelegd voor Sofia di Martino, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Rafael Casal, Tara Strong, Kate Dickie, Liz Carr, Neil Ellice en Oscarwinnaar Ke Huy Quan.

di Martino, Mbatha-Raw, Mosaku, Cordero en Ellice spelen dezelfde rollen als in het eerste seizoen, maar van de nieuwe toevoegingen weten we nog niet wie ze zullen spelen. Casal zou naar verluidt de relatief onbekende Marvel-schurk Zaniac moeten spelen.

Loki seizoen 2 is vanaf 6 oktober a.s. te streamen via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe, mysterieuze poster hint naar grote veranderingen in 'Good Omens' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuwe, mysterieuze poster hint naar grote veranderingen in 'Good Omens' seizoen 2

Er lijkt iets heel merkwaardigs aan de hand te zijn in de hemel

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een engel, nog een engel en een demon lopen een boekwinkel binnen - maar ze zijn er niet om rustig door de schappen te struinen.

Onwaarschijnlijk trio


In Good Omens seizoen 2 werken een engel en een demon opnieuw samen om een bijzonder raadselachtig mysterie op te lossen, en dat allemaal dankzij de engel Gabriël.

Nu is dit engel/demon duo een nog onwaarschijnlijker trio geworden, en Prime Video heeft dat volledig omarmd met de nieuwste poster voor het seizoen.

De nieuwe poster haalt inspiratie uit de vorige, die zich afspeelde in de iconische boekwinkel van Aziraphale (Michael Sheen).



Poster vol hints


De winkel is slechts de achtergrond voor een set van drie drankjes, die elk een een lid van het trio voorstellen. Het eerste is een theekopje en schotel met damp die eruit opstijgt.

Interessant genoeg zou het zowel een halo als een omgekeerd vraagteken kunnen zijn, mogelijk als representatie van de aartsengelstatus en verloren herinneringen van Gabriël (Jon Hamm).

De tweede mok behoort waarschijnlijk toe aan Aziraphale, met een stijgende hartvormige damp vermengd met stoom die eruitziet als vuur (misschien voor een bepaalde demon).

Tot slot is het derde drankje een glas met rode wijn die over de randen spat in de vorm van hoorns voor Crowley (David Tennant). Het wordt ook omringd door vuurachtige damp en vermengt zich heel subtiel met de stoom van de mok.

Bekijk op instagram


Wat kunnen we verwachten?


Het komende seizoen volgt Aziraphale en Crowley terwijl ze nu een rustig leven leiden tussen de stervelingen, nadat ze hun superieuren ongehoorzaam waren geweest en de apocalyps hadden gestopt.

Hun leven wordt opnieuw verstoord wanneer aartsengel Gabriel zonder waarschuwing arriveert, niet zeker wie hij is of hoe hij zelfs op aarde is beland.

Ondanks de schok van Aziraphale en Crowley, lijkt de Hemel relatief onaangedaan, wat suggereert dat er iets vreemds aan de hand is.

Ondertussen heeft de Hel ook plannen om Gabriel in handen te krijgen, waardoor Aziraphale en Crowley de aartsengel moeten beschermen, zijn herinneringen moeten herstellen en moeten ontdekken wat de Hemel verbergt.



Het tweede seizoen van Good Omens is vanaf 28 juli te zien bij Prime Video


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgend mysterie van 'Star Wars'-regisseur Rian Johnson voor Netflix komt eraan
Films / Video/clip/featurette

Volgend mysterie van 'Star Wars'-regisseur Rian Johnson voor Netflix komt eraan

Sinds begin dit jaar is regisseur Rian Johnson druk bezig met het schrijven van 'Knives Out 3'. Wat weten we nu over de film en wanneer zullen we deze kunnen verwachten?

Netflix heeft met de eerste twee delen van Knives Out een gigantisch succes te pakken weten te krijgen.

De meest voor de hand liggende update voor Knives Out 3 is dat de film officieel eraan komt. Dat was onderdeel van de deal toen Netflix in 2020 Knives Out-sequels kocht na een biedingsoorlog waarbij ze een deal sloten ter waarde van ongeveer $450 miljoen. Die deal garandeert Netflix ten minste twee Knives Out-sequels en wie weet nog meer.

Eerste twee films


In Knives Out zagen we Daniel Craig vergezeld worden door mensen als Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Don Johnson en Michael Shannon voor een moordmysterie waarin de dood van de patriarch van een excentrieke, strijdlustige familie onderzocht moest worden.

In Glass Onion: A Knives Out Mystery zagen we een ander mysterie dat vol zit met verschillende lagen, die allemaal afgepeld moesten worden om een ​​nieuw mysterie te onthullen. De cast werd afgezien van Craig in dit tweede deel uitgebreid met Janelle Monáe, Edward Norton, Dave Bautista en Kate Hudson.

Cast


Wat we tot zover zeker weten over de cast van het derde deel is dat Craig, die in de eerdere films te zien is, terugkeert voor het derde deel. Andere grote castleden zijn niet eerder teruggekomen voor een vervolg dus dat lijkt ook nu uitgesloten te zijn.



De enige mogelijkheid die nu gezien wordt als eventuele terugkeerder in een vervolg is Hugh Grant, die een verrassende cameo heeft als Craig's partner Johnson heeft. Ondanks dat het niet specifiek in de film terugkomt, heeft regisseur Johnson verteld dat Craig's personage homo is en daarom zou die rol kunnen worden uitgebreid in een vervolg.

Verwachting derde deel


Knives Out kwam in september 2019 in de bioscopen en het tweede deel kwam iets meer dan drie jaar later uit, in november 2022. Netflix wil waarschijnlijk een kortere doorlooptijd tussen sequels na zoveel geld te hebben betaald.



De films worden daarnaast relatief snel opgenomen. Johnson schrijft momenteel Knives Out 3, dus als hij het komende jaar een cast bij elkaar kan krijgen, lijkt een releasedatum van Knives Out 3 eind 2024 erg redelijk.

Geen direct vervolg


De tweede film zet niet gelijk een vervolg op. De films zijn op klassieke whodunit-manier, allemaal gemaakt als op zichzelf staande films, dus het is waarschijnlijk een nieuw mysterie voor Benoit Blanc om op te lossen.

Dat zorgt voor een spannende uitdaging voor het verhaal van Knives Out 3, dat een ander mysterie moet creëren dat fris, slim en verrassend aanvoelt voor allen, hoewel het vermoedelijk weer een moord zal zijn.

Op Netflix


Voor het derde deel hoef je je voorlopig niet te haasten om eerst de andere films te kijken. Mocht je ze nog niet gezien hebben, dan kan je ze streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Friends'-personage was eigenlijk heel irritant, maar werd gered door zijn acteur
Series / Nieuws

Dit 'Friends'-personage was eigenlijk heel irritant, maar werd gered door zijn acteur

Er zijn een hoop dingen in 'Friends' die er bijna heel anders waren gegaan, waaronder het personage Joey.

Het is tegenwoordig moeilijk om je Friends op een andere manier voor te stellen: we kennen allemaal de verhalen van Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe zo goed dat we er eigenlijk niks aan zouden willen veranderen.

Toch zagen de verhaallijnen en personages er niet vanaf het begin af aan zo uit, omdat de producers in het begin andere ideeën hadden over de cast. Rachel Green zou bijvoorbeeld gespeeld worden door Courtney Cox in plaats van Jennifer Aniston. En Monica was niet met Chandler geëindigd.

Irritante eikel


Het grootste verschil was echter geweest dat Joey geen dwaze en charmante acteur was geweest, die constant op zoek was naar banen en vrouwen. Eigenlijk werd hij geschreven als een irritante eikel.

Vermoedelijk was Matt LeBlanc degene die naar voren stapte en zich afvroeg waarom iemand vrienden zou willen zijn met iemand als de originele versie van Joey Tribbiani. Gezien het feit dat hij niet eens de eerste keuze van de producers was voor de rol, was het misschien erg moeilijk om de verschillen in de creatieve visie van het personage op te lossen.

Monica en Joey?


Maar Joey heeft er uiteindelijk zeker van geprofiteerd. Marta Kauffman en David Crane, co-creators van de serie, herinnerden zich dat ze dachten dat Monica met Joey zou eindigen, en Joey was in deze versie niet de man van wie we zijn gaan houden:



"In plaats van te spelen wat er in het script was geschreven op een manier die hem al was voorgesteld, besloot Matt LeBlanc zijn eigen draai aan Joey te geven, en hij werd het personage dat we kennen".

Kinderachtig


"Makkelijk in de omgang, leuk en soms een beetje kinderachtig, maar een die zeker herkenbaar zou kunnen zijn voor de kijkers en voor wie het realistisch was om veel vrienden om zich heen te hebben".



Gelukkig wist LeBlanc het personage om te toveren in de Joey die hielp om de serie zo iconisch te maken. Friends is te bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' zou oorspronkelijk veel langer duren, maar de stekker moest eruit
Series / Nieuws

'The Walking Dead' zou oorspronkelijk veel langer duren, maar de stekker moest eruit

De meeste mensen waren het eens met het einde van 'The Walking Dead' en de spin-offs die in de plaats komen, maar het was bijna heel anders gegaan.

De post-apocalyptische zombieserie The Walking Dead eindigde bijna een jaar geleden na het elfde seizoen. Het oorspronkelijke plan was echter om de serie nog vier seizoenen langer door te laten gaan.

Lauren Cohan (Maggie Greene) deed onlangs een onthulling die licht heeft geworpen op de oorspronkelijke plannen van de serie. In een interview met BuzzFeed deelde ze dat de showrunners aanvankelijk van plan waren om The Walking Dead nog vier jaar voort te zetten.

Serie voortzetten


Volgens Cohan benaderde showrunner Scott Gimple haar toen ze terugkwam voor seizoen 10 en vroeg hij haar of ze interesse had om de serie voort te zetten. Het plan was dat ze een comeback zou maken en de krachten zou bundelen met de getalenteerde Jeff Dean Morgan, die Negan speelt.

Dit duo zou dan de leidende rollen in de serie op zich nemen, aangezien prominente castleden als Andrew Lincoln en Danai Gurira de serie al hadden verlaten en Norman Reedus van plan was dit ook te doen.

Dead City


Hoewel het oorspronkelijke plan veelbelovend klonk, gingen de showrunners uiteindelijk een andere kant op, via de spin-off Dead City. Cohan zegt dat het concept van een spin-off die Maggie en Negan naar een geheel nieuwe locatie verplaatst en een nieuwe verhaallijn voortbrengt, haar goed in de oren klonk.



Hoewel we misschien veel goede verhaallijnen zijn kwijtgeraakt die in nieuwe seizoenen van The Walking Dead hadden kunnen worden geïntroduceerd, was het waarschijnlijk de juiste beslissing. Dead City belooft een frisse wind te zijn voor de langlopende serie.

Tijdsprong


Zoals Cohan opmerkte, bood de spin-off ook de mogelijkheid voor een tijdsprong. Dead City laat fans zich afvragen wat er tussen de twee series in is gebeurd, en dit intrigerende mysterie houdt de serie gaande.



Ook andere geliefde personages zullen binnenkort hun eigen spin-offs hebben. Rick & Michonne staat gepland voor een première in 2024 en Daryl Dixon wordt zelfs nog dit jaar verwacht. Wanneer Dead City in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke vermoorde op een haar na een collega tijdens 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Emilia Clarke vermoorde op een haar na een collega tijdens 'Secret Invasion'

Door tijdgebrek tijdens de opnames was er bijna een ongeluk gebeurd op de set van 'Secret Invasion'.

Het leven van een acteur kan best gevaarlijk zijn. Emilia Clarke reed bijna haar Secret Invasion-collega Samuel L. Jackson aan tijdens het filmen van de nieuwe Marvel-serie, onthult ze in een interview.

Clarke herinnerde zich het incident in een gezamenlijk interview met acteur Ben Mendelsohn voor Yahoo Entertainment dat vrijdag werd gepubliceerd, twee dagen nadat Secret Invasion in première ging op Disney+.

Onbekende auto


Clarke vertelt als volgt: "Ik reed hem bijna omver. Ze stopten me in een Lada, wat lijkt op een hele oude Russische auto. Ik stapte in en dacht: 'Hé, wat is er met de zes [pookknoppen] hier? Welke moet ik gebruiken? Waarom heeft hij 10 pedalen?'"

Clarke vergeleek de Lada toen met een tractor en erkende dat ze niet genoeg tijd had om de besturing te leren: "Ik weet hoe ik moet rijden. Ik weet hoe ik in een schakelauto moet rijden."

Niet genoeg tijd


"Ze zeiden: 'We moeten gaan. We gaan filmen. Kom op schat. Ga gewoon'. Dus ik dacht: 'OK, ik kan dit. Het is maar één stop.' Stap in. We gaan ernaar toe. De camera is daar. Sam is daar. En ik drukte op het verkeerde ding. Ik drukte op het gaspedaal in plaats van op de rem.", vervolgde de actrice.



Toen haar werd gevraagd hoe Jackson reageerde, zei Clarke dat hij "erg vriendelijk en aardig en aardig" was, maar zij zelf reageerde heel anders. "Toen huilde ik een beetje en iemand anders reed voor mij," zei ze. Bekijk Secret Invasion op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mega ironisch: True crime-serie heeft 'Black Mirror' verslagen in de Netflix top 10
Series / Nieuws

Mega ironisch: True crime-serie heeft 'Black Mirror' verslagen in de Netflix top 10

Black Mirror ging kop aan kop met een echte misdaadserie, maar verloor helaas de strijd.

Ongeveer een week geleden claimde Black Mirror de eerste plek in de Netflix top 10. Hier heeft de serie echter niet heel lang gestaan, aangezien deze nu al verslagen is door een andere serie.

Na een grote pauze van vier jaar kwam Black Mirror sterker dan ooit terug. Het was dan ook geen verrassing dat de serie in de top 10 belandde.

Een nieuwe winnaar


De serie versloeg hitseries zoals 85 South: Ghetto Legends, SUITS en Never Have I Ever om die eerste plaats te bemachtigen.



Nu is Black Mirror van deze troon geduwd door niemand minder dan Catching Killers. Deze originele Netflix-serie gaat over de echte misdaden van beruchte seriemoordenaars.

Ironie


Black Mirror heeft een beetje dezelfde thema’s als Catching Killers, maar dan fictief. Het is dan ook heel ironisch dat Black Mirror verslagen is door een echte misdaadserie.

Bekijk hieronder de trailer van Catching Killers en stream beide series op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgens deze acteur zou 'Agatha: Coven of Chaos' de beste Marvel-serie zijn
Series / Nieuws

Volgens deze acteur zou 'Agatha: Coven of Chaos' de beste Marvel-serie zijn

Aubrey Plaza legt hele hoge verwachting voor de langverwachte serie Agatha: Coven of Chaos.

De langverwachte serie Agatha: The Coven of Chaos komt waarschijnlijk in 2024 uit, maar er zijn al hele duidelijke uitspraken over bekend. Met de nieuwe toevoeging van Aubrey Plaza aan de cast kan niemand meer wachten tot volgend jaar.

Marvel en Plaza zelf hebben over de casting nog maar heel weinig gezegd, dus het is nog onbekend welke rol ze gaat spelen. Plaza sprak wel over hoeveel plezier ze heeft in haar rol en ze gaf haar duidelijk mening over de serie.

De beste Marvel-serie?


Ze vertelde in een interview met The Hollywood Reporter dat ze het ongelofelijk naar haar zin heeft met de cast en crew. Ook gaf ze haar complimenten aan Kathryn Hahn (Agatha), aangezien Plaza de actrice "geweldig" vindt.

Over de serie zei Plaza dat Agatha: Coven of Chaos het "meest verheven Marvel-project". Dat is een hele grote uitspraak en hopelijk heeft de actrice gelijk.

Te zien op Disney+


Agatha: Coven of Chaos zal waarschijnlijk later dit jaar te zien zijn op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Critici zijn lyrisch over het nieuwe pareltje van 'Yellowstone': de prequel '1923'
Series / Nieuws

Critici zijn lyrisch over het nieuwe pareltje van 'Yellowstone': de prequel '1923'

Critici gaan uit hun dak na het zien van 1923: dit is hoe een serie eruit moet zien.

Alle ogen hebben de laatste tijd op 1883 gestaan, maar wat vinden critici eigenlijk van de andere Yellowstone-prequel? Het eerste seizoen van 1923 is namelijk afgelopen februari geëindigd.

1923 is de prequel-serie van Yellowstone die zich chronologisch gezien later afspeelt dan 1883. Het volgt een andere generatie Duttons terwijl ze hun boerderij proberen te beschermen van externe gevaren.

Goed of slecht?


De verwachtingen voor de serie waren heel erg hoog, aangezien Yellowstone een score van 84% had op Rotten Tomatoes, terwijl 1883 89% scoorde.

Gelukkig vonden critici de serie een solide en duister vervolg met geweldige optredens. Ze hebben de serie dan ook beloond met de hoogste score tot nu toe, namelijk 90%.

Goede scènes


Er was vooral heel veel lof voor de manier waarop de inheemse Amerikanen werden geportretteerd. Clint Worthington schrijft dan ook op Rogerebert.com dat deze scènes "onweerstaanbaar krachtig" zijn opgenomen.

Uiteraard hadden critici ook veel positieve opmerkingen over de optredens van de cast. Zo schrijft Max Gao van AV Club dat Helen Mirren op een prachtige manier de "kracht van de matriarch" weet over te brengen.

Bekijk hieronder de trailer en stream 1923 op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 10 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 10 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Secret Invasion'

Zit het weer even tegen, dan heb je deze week op Disney+ meer dan genoeg te kijken.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Secret Invasion (seizoen 1 - aflevering 2)



Verschijnt op: 28 juni
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: In deze nieuwe Marvel Studios-serie, die zich afspeelt in het huidige MCU, hoort Nick Fury van een geheime invasie van de aarde, door een groep van gedaanteveranderende Skrulls. Fury voegt zich bij zijn bondgenoten, waaronder Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een leven voor zichzelf op aarde heeft opgebouwd. Samen racen ze tegen de klok om een dreigende Skrull-Invasie te dwarsbomen en de mensheid te redden.





Will Trent (seizoen 1 - aflevering 12)



Verschijnt op: 28 juni
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.





Grey's Anatomy (seizoen 19)



Verschijnt op: 28 juni
Genre: Drama / Romantiek
Kijk op: Disney+

Synopsis: Deze dramaserie draait om de persoonlijke en professionele levens van vijf internisten in de chirurgie en hun leidinggevenden.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

28 juni: FreeKs (seizoen 1) - Drama / Muziek / Mysterie - Gaspar wordt gedwongen om de door hem opgerichte band te verlaten als Ludovico, Coco, Juani en Ulises hem beschuldigen van het stelen van geld van hun shows. De beschuldiging gaat viraal en leidt tot verontwaardiging op social media terwijl FreeKs zonder hem succesvoller wordt.

28 juni: Great Expectations (seizoen 1) - Drama / Geschiedenis - Pip heeft zijn hele jeugd als leerling van de smid doorgebracht als hij plots een meevaller krijgt van een onbekende weldoener waardoor hij naar Londen kan reizen en tot de hoge elte door te dringen.

28 juni: The Clearing (seizoen 1 - aflevering 7) - Drama / Mysterie / Thriller - Als een plaatselijk meisje vermist wordt, moet een vrouw haar oude jeugdtrauma's confronteren.

28 juni: The Resident (seizoen 6 - aflevering 7-8) - Drama - The Resident is een sterke ziekenhuisserie die draait om de laatste opleidingsjaren van een jonge arts, waarbij de ware toedracht wordt getoond over hoe het eraan toegaat - de mooie en de nare zaken - in ziekenhuizen in het hele land.

28 juni: True Lies (seizoen 1 - aflevering 11) - Actie / Avontuur / Komedie - Het leven van een onbevredigde huisvrouw uit een voorstad raakt volledig op zijn kop als ze ontdekt dat haar saaie en onopmerkelijke computerconsultant van een echtgenoot een zeer vaardig internationaal spion blijkt te zijn.

29 juni: The Kardashians (seizoen 3 - aflevering 6) - Drama / Reality-TV - De Kardashians vieren hun nieuwe avonturen en verkennen hun nieuwe 'normale' leven van moeder zijn, relaties en carrièredoelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gevaar dreigt voor Netflix bij het verliezen van 2 enorme horror-universums
Series / Nieuws

Gevaar dreigt voor Netflix bij het verliezen van 2 enorme horror-universums

Het was een periode van ontzettend goede samenwerking wat leidde tot goed scorende titels.

Binnenkort moet Netflix het doen zonder twee bekende horrormeesters. Met het vertrek van filmmakers Ryan Murphy en Mike Flanagan valt er een behoorlijk gat in het aanbod van horror in de catalogus van de streamingdienst.

Beide hebben een aantal jaren met plezier gewerkt voor Netflix, alleen besluiten ze nu over te stappen naar een andere streamingdienst. Murphy maakt de overstap naar Disney+ en Flanagan verhuist naar Prime Video.

Oeuvre van Murphy


Het was voor Netflix een behoorlijke aanwinst om de maker van het bekende American Horror Story binnen te halen. Een producent, schrijver en showrunner van statuur heeft ook voor Netflix behoorlijk goede titels gemaakt.

Zo maakte hij voor Netflix series als het beklemmende The Watcher, de One Flew Over the Cuckoo's Nest-spin-off Ratched en misschien wel het bekendste Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Oeuvre van Flanagan


Hij begon voor Netflix met het maken van de film Gerald's Game. Al snel bleek dat de samenwerking zo goed beviel dat ze Flanagan hadden gecontracteerd voor het maken van meerdere series, waarvan de meeste behoorlijke successen waren.



Hij maakte voor Netflix de series The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass, The Midnight Club en misschien wel de meest succesvolle uit dit rijtje The Haunting of Hill House. Binnenkort verschijnt nog wel zijn The Fall of the House of Usher op Netflix.

Komt Netflix hier overheen?


Hoewel het overduidelijk is dat er een behoorlijk gat komt te vallen in het aanbod van Netflix, kunnen ze nog wel voortborduren op huidige goedlopende horror-titels. Een van de nieuwe successen is natuurlijk die van Wednesday.



Vooralsnog kan je alle titels van Murphy en Flanagan gewoon nog kijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook het 2e seizoen van deze serie scoort een perfecte 100% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Ook het 2e seizoen van deze serie scoort een perfecte 100% op Rotten Tomatoes

Het komt niet vaak voor dat een serie met twee seizoenen een perfecte score weet neer te zetten.

De producenten van televisienetwerk FX zullen ongetwijfeld de polonaise hebben gelopen nadat ook het tweede seizoen van The Bear een perfecte score heeft neergezet op de review-website voor film en tv Rotten Tomatoes.

Het eerste seizoen wist ook een perfecte score van 100% neer te zetten. Dit is op zichzelf al een enorme prestatie, maar dat ook het tweede seizoen het eerste evenaart is ongekend.

Zowel critici als publiek zijn lovend


Rotten Tomatoes heeft in haar waardering voor producties altijd een score die gegeven wordt door professionele recensenten, en een score die gegeven wordt door het publiek. Over het algemeen verschillen deze scores nog wel eens van elkaar.

Maar in het geval van The Bear is het vrijwel overeenstemmend. Ook het publiek geeft voor het tweede seizoen een score van 91%. Sommige schrijven: "Seizoen 1 beloofde veel groots, en seizoen 2 maakte die belofte waar."

Wat maakt het zo goed?


Wat volgens velen The Bear zo goed maakt is dat het een goed gebalanceerd verhaal heeft en sterke prestaties van de acteurs. Het behandelt de obstakels en conflicten die gepaard gaan met controle proberen te houden in een chaotische omgeving.



Kijk nu alle afleveringen van The Bear op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Walking Dead'-serie ook megahit bij kijkers
Series / Nieuws

Nieuwe 'Walking Dead'-serie ook megahit bij kijkers

Negan en Maggie zijn niet alleen bij critici, maar ook bij het tv-kijkend publiek een grote hit.

Wie dacht dat het gedaan was met The Walking Dead, heeft het aan het verkeerde eind. Spinoff-serie The Walking Dead: Dead City, bewijst dat er nog wel degelijk leven zit in de franchise!

De serie deed het al goed bij recensenten met een kekke 70% op RottenTomatoes, maar ook bij het publiek doet de serie het uitermate goed.

Flink succes


Dead City is de eerste van drie nieuwe spinoffs en de eerste aflevering bleek nu de grootste première te zijn van een serie op streamingdienst AMC+, sinds de lancering ervan in 2020.



Daarmee versloeg Dead City het elfde seizoen van The Walking Dead, dat in drie blokken beschikbaar werd gesteld.

Dead City leeft


Dead City scoorde daarnaast ook goed op reguliere tv, waar de eerste aflevering via Live+3 ruim 2 miljoen kijkers trok.

In de serie volgen we de personages Maggie (Lauren Cohan) en Negan (Jeffrey Dean Morgan), die afreizen naar het post-apocalyptische Manhattan.

De volgende spinoff-series, waarvan een over Daryl Dixon en een over Rick en Michonne, verschijnen in de komende maanden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkt deze 'Black Mirror'-ster nu beter naar de voorwaarden op het internet?
Series / Nieuws

Kijkt deze 'Black Mirror'-ster nu beter naar de voorwaarden op het internet?

Zelfs nadat het filmen klaar was heb ik het script nog vaak gelezen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuw seizoen van Black Mirror is eindelijk verschenen op Netflix en geen enkele aflevering van Seizoen 6 is zo ongegeneerd meta als de eerste aflevering Joan is Awful.

Parodie


De aflevering parodieert niet alleen de streamingdienst waarop de show zelf te zien is, maar spreekt ook ons als publiek een beetje aan op hoeveel we series kijken om verkeerde redenen.

Ondanks de zwaardere ondertonen is het merendeel van de aflevering - waarin Schitt's Creek's Annie Murphy een vrouw speelt van wie het leven nietsvermoedend het onderwerp wordt van een nieuwe prestigieuze streamingshow - een van de lichtere en humoristischere verhalen in de franchise.



Ik wil meedoen!


In een interview voor de premiére van Joan Is Awful onthulde Annie Murphy hoe ze de rol kreeg.

"Ik kreeg een telefoontje van mijn agent dat ik een aanbieding had voor een aflevering van Black Mirror en zonder te weten wie het personage was, waar het verhaal over ging, wie erin zaten, niets, zei ik gewoon:

'Ja! Het maakt me niet uit wat het is, ik wil meedoen', omdat ik al heel lang een enorme fan ben van de show,"
zegt Murphy.

"Toen ik het script las en erachter kwam wat mijn personage was, en het feit dat Salma Hayek ook in de aflevering zou spelen, hetzelfde personage zelfs, voelde het alsof ik in mijn eigen aflevering van Black Mirror zat.

Het was gewoon de ene mindfuck na de andere. Ik hield zo enorm van het script! Zelfs nadat het filmen klaar was heb ik het nog vaak gelezen.

Inmiddels heb ik de aflevering ook zo'n keer of vier gezien en ben ik er nog steeds een beetje door gebroken, dus het is geweldig geweest."




Salma Hayek


Wat betreft het werken met Hayek had Murphy alleen maar goede dingen te zeggen.

"Het was echt ongelooflijk. Ik had bepaalde ideeën over wie Salma Hayek was voordat ik eraan begon, en ze overtrof echt elke verwachting die ik had," vertelt Murphy enthousiast.

"Ze is zo grappig en zo bereid om de spot met zichzelf te drijven en belachelijk en gek te zijn en ervoor te gaan.

Ik heb niet met veel grote beroemdheden gewerkt, maar ik denk dat dat best zeldzaam is in Hollywood, en mensen zijn wat terughoudender om zichzelf een beetje te omarmen en zichzelf op de hak te nemen.

Dus ik vond echt een maatje in Salma, en we hebben zoveel plezier gehad tijdens het samenwerken."


Bekijk op instagram


Voorzichtig surfen


Gezien het plot van de aflevering werd ook gevraagd of het filmen van Joan Is Awful Murphy voorzichtiger heeft gemaakt bij het controleren van de gebruiksvoorwaarden

De actrice gaf toe dat ze waarschijnlijk wat achterdochtiger zou moeten zijn bij het accepteren van iets op het internet zonder het eerst te bekijken.

"Luister, tegenwoordig word ik elke keer als ik een webpagina bezoek gevraagd om alle cookies te accepteren, maakt niet uit wat. Ik weet nog steeds niet wat cookies zijn, maar ik moet nog steeds naar de website," lacht Murphy.

Dus ik heb niet echt de les geleerd die ik zou hebben moeten leren na deze aflevering. Ik ben nog steeds zoiets van: 'Ja, accepteren. Ik moet dit gewoon afmaken!'" aldus Murphy.



Het zesde seizoen van Black Mirror, met vijf gloednieuwe afleveringen, is nu te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de ware betekenis van Ahsoka's mysterieuze codenaam in 'Star Wars'
Series / Nieuws

Dit is de ware betekenis van Ahsoka's mysterieuze codenaam in 'Star Wars'

De afvallige Jedi heeft deze codenaam om een diepere reden gekozen.

De live-action miniserie over Ahsoka Tano gaat in augustus in première, en we zien hoe het haar vergaat na Star Wars: Rebels. Na het duel met haar vorige Jedi Master Anakin Skywalker zet Ahsoka de strijd voort.

Uit Star Wars: Rebels werd eerder bekend dat 'fulcrum' het kanaal is dat de Rebellen gebruiken om boodschappen mee te versturen. Ahsoka heeft 'fulcrum' vervolgens als codenaam aangenomen, en dit heeft rechtstreeks te maken met haar oude mentor Anakin.

Zoektocht naar evenwicht


In de eerste plaats was Anakin degene die dit kanaal heeft opgezet. Anakin zelf, Ahsoka en Saw Gerrera zijn de enigen die van dit kanaal als zodanig op de hoogte zijn. Er is dus een rechtstreekse connectie aan de tijd dat Ahsoka en Anakin zij aan zij vochten. Het feit dat zij bekendstaat als Fulcrum duidt dus op de emotionele connectie die zij nog steeds voelt.

Er is echter een tweede, diepere betekenis. In de Jedi-filosofie verwijst 'fulcrum' naar iemand die evenwicht binnen de Force zoekt. Ahsoka is een afvallige en Anakin een Sith Lord is geworden, maar de codenaam impliceert dat zij nog steeds de Jedi-principes wil naleven.

Lessen van Anakin


Het is überhaupt levensgevaarlijk om als Jedi rond te wandelen, en de Rebellen hebben formidabele tegenstanders zijn. Ahsoka geeft middels codenaam Fulcrum aan dat zij Anakin's lessen nog steeds na wil leven. In tegenstelling tot Anakin wil zij evenwicht brengen middels de Light Side van de Force.

Star Wars: Ahsoka is vanaf 23 augustus te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze imponerende oorlogsfilm uit de jaren '80 moet je kijken bij HBO Max
Films / Video/clip/featurette

Deze imponerende oorlogsfilm uit de jaren '80 moet je kijken bij HBO Max

Regisseur Stanley Kubrick wist in 1980 al een groot succes te behalen met 'The Shining'. Na dit succes was hij klaar voor het maken van een oorlogsfilm en ook dat heeft hij goed voor elkaar weten te spelen.

Het tot stand komen van Full Metal Jacket heeft heel wat jaren gekost. Je kan deze indrukwekkende oorlogsfilm streamen bij HBO Max.

Doordat het Amerikaanse leger niet mee wilde werken, heeft Kubrick de film in Engeland opgenomen en een leegstaande gasfabriek omgebouwd tot kapotgeschoten stad. Een hoop spullen moesten overkomen vanuit Vietnam en omstreken om alles zo perfect mogelijk na te maken. Dit alles maakte het een jarenlang project.

Moordmachines


In het eerste deel van de film ligt de focus op een US Marines trainingskamp waar de rekruten door een schofterige en sadistische drilmeester worden veranderd in moordmachines voordat ze naar de oorlog in Vietnam worden gestuurd.

Het tweede deel van de film laat zien hoe een van deze rekruten, genaamd Joker, de oorlog verslaat als reporter, tijdens het Tetoffensief.

Cast


We zien in deze film Matthew Modine, Vincent D'Onofrino, Adam Baldwin, Dorian Harewood, Arliss Howard en R. Lee Ermey. Deze laatste speelde de legendarische rol van de gevreesde drilmeester.



Het strippen van identiteit is een thema in de film en Kubrick wilde dit weerspiegelen door een cast aan te nemen die niet beroemd was ten tijde van de release van de film. Omdat hij onbekende acteurs in de hoofdrollen wilde, plaatste Kubrick overal in de VS advertenties voor jonge aspirant-acteurs om auditiebanden in te sturen.

Mega scores


De film scoort een hele goede 8.3/10 op IMDb. We zien op Rotten Tomatoes een gemiddelde score van 92% voor de film. Een echte aanrader om naar te kijken volgens velen. Een van de critici zegt het volgende over de film, "Een keiharde film doorspekt met momenten van donkere humor en boordevol sociaal commentaar, 'Full Metal Jacket' wordt gezien als een van de beste oorlogsfilms aller tijden."



HBO Max


Wanneer je een fan bent van dit genre films, of misschien ook wel niet, maar ook dan is het aan te raden om deze imponerende oorlogsfilm te kijken. Kijk de film nu bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO zet hun ongelooflijke plan voort: worden deze series op een andere streamer gezet?
Series / Nieuws

HBO zet hun ongelooflijke plan voort: worden deze series op een andere streamer gezet?

Een vervolg betreffende HBO's plannen om series op andere streamers te zetten.

Eerder berichtten wij al dat Warner Bros. Discovery plannen heeft om HBO-series op andere platforms aan te bieden. Na de fusie in het afgelopen jaar zijn de nodige stappen gezet om kosten te besparen.

Concurrent Netflix bleek kandidaat. Vulture bericht nu welke series in de toekomst ook bij deze rivaliserende streamer te zien zouden kunnen zijn.

Commerciële overwegingen


Voor de duidelijkheid: de series verdwijnen dus niet van (HBO) Max, maar zijn op twee platforms te bekijken. Volgens Deadline zou de 'oude garde' hier op tegen zijn, maar commerciële overwegingen kregen uiteindelijk de overhand.

Klassiekers


Op de lijst staan de klassiekers Band of Brothers, de veelgeprezen miniserie over de Tweede Wereldoorlog, en Six Feet Under. Deze prijswinnende dramaserie volgt het wel en wee van een familie begrafenisondernemers.

Verder is daar de serie Ballers, met Dwayne "The Rock" Johnson. Hij speelt een beroepsatleet die eigenaar wordt van een football-club en deze gaat coachen. Tot slot zijn daar de miniserie The Pacific, en de komedieserie Insecure.

Vooralsnog is er nog niets officieel, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit populaire tv-personage was vanaf het allereerste begin al behoorlijk psycho
Series / Nieuws

Dit populaire tv-personage was vanaf het allereerste begin al behoorlijk psycho

Deze psychiater analyseert slechteriken voor GQ en doet zijn licht erop schijnen.

Anti-helden zijn niet zelden boeiende personages in film en tv. Je ziet de afgrijselijke dingen die ze doen, maar houdt toch wat sympathie voor ze. Dr. Eric Bender is psychiater en analyseert fictieve personages.

De anti-held Walter White (Bryan Cranston) uit de hitserie Breaking Bad wordt behoorlijk gederomantiseerd in zijn rol van anti-held. De analyse van dokter Bender laat zien dat narcistische en manipulatieve trekjes al vanaf het begin aanwezig waren.

Hand in eigen boezem


Dokter Bender: "Als kijker zie je een anti-held, wellicht vanaf de allereerste aflevering. Je kunt je met hem identificeren, en ook wel sympathiseren. Zijn besluit om in meth the gaan handelen is een manier om tegen de maatschappij te rebelleren. Gaandeweg worden liegen en moord een tweede natuur, en je zou denken dat zijn criminele carrière deze psychopatische trekjes heeft gevormd".

"De vraag is of het wel zo eenvoudig ligt. Een en ander zat er vanaf het allereerste begin al in. Hij voelde zich een slachtoffer, vond dat hij slecht werd behandeld, en gaf de wereld hiervan de schuld. Dat is een narcistische kijk op de zaak. Mensen met sterke narcistische trekken hebben nu eenmaal de gewoonte om anderen de schuld te geven in plaats van de hand in eigen boezem te steken," aldus Bender.

Schrijver Vince Gilligan heeft met Walter White een interessant personage gecreëerd. Het is goed mogelijk dat Walter altijd al een egoïstische en megalomane kant had. De kankerdiagnose gaf hem wellicht net dat zetje om drugsdealer te worden. Om met dokter Bender te spreken: "Heisenberg was hij niet, maar hij was al wel onderweg".

Breaking Bad kun je streamen op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult supergave trailer 'Sonic Prime' seizoen 2
Series / Trailer

Netflix onthult supergave trailer 'Sonic Prime' seizoen 2

Na de grote franchises van DC en Marvel, reist nu ook Sonic af naar het multiversum.

Netflix heeft vandaag een supersonische, maar ook supervette nieuwe trailer van hun hit-animatiserie Sonic Prime vrijgegeven.

In de nieuwe trailer zien we scènes uit de volgende reeks Sonic Prime-afleveringen die vanaf 13 juli a.s. te streamen zullen zijn via Netflix.

Bekende personages


Naast Sonic zelf zijn er in het nieuwe seizoen ook rollen weggelegd voor bekende personages als Shadow the Hedgehog, Tails, Knuckles en vele anderen.

We weten overigens nog niet uit hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen bestaat, maar over drie weken weten we dat zodra Netflix is opgestart.



Rivalen die samenwerken


In het nieuwe seizoen zijn Sonic en Shadow weer eens rivalen van elkaar, maar uiteindelijk zullen ze hun geschillen aan de kant zetten om samen Green Hill te redden.

Ook staat er in de nieuwe afleveringen een multiversum-verhaallijn centraal. In de wereld van Sonic wordt dit het 'Shatterverse' genoemd.

Check hierboven de nieuwe trailer voor Sonic Prime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen