search
Het einde van 'Riverdale' is in zicht: de opnames van het laatste seizoen zijn afgerond
Series / Nieuws

Het einde van 'Riverdale' is in zicht: de opnames van het laatste seizoen zijn afgerond

Na zeven jaar komt er nu toch echt een einde aan 'Riverdale'.

Er is een einde gekomen aan de "epic highs and lows" van de serie Riverdale. Gisteren bevestigde het officiële Twitter-account van Archie Comics dat de productie van het zevende en laatste seizoen van de serie is afgerond.

Dit nieuws komt nadat leden van de cast van de serie de afgelopen dagen foto's deelden van de laatste dagen op de set. Er is al aangekondigd dat de finale van Riverdale in Amerika wordt uitgezonden op woensdag 23 augustus.

Terug naar de jaren 50


"De productie op #Riverdale is officieel afgerond!" luidt de tweet. "Heel erg bedankt dat jullie deze serie in jullie hart hebben gesloten, we kunnen niet wachten om deze laatste afleveringen met jullie te delen!".

Het zevende seizoen van Riverdale reist terug naar de jaren 1950. Jughead Jones (Cole Sprouse) gaat verder waar het vorige seizoen eindigde en komt terecht in de jaren vijftig. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen of hoe hij terug moet gaan. Zijn vrienden helpen niet, aangezien ze schijnbaar niet weten dat ze ooit ergens anders zijn geweest dan in de jaren vijftig.

Nostalgie


"Het is waar dat, hoewel de Archie Comics veel eerder voor het eerst gepubliceerd werden, het decennium dat de meeste mensen om welke reden dan ook associëren met Archie-strips de jaren vijftig zijn", vertelde showrunner Roberto Aguirre-Sacasa eerder dit jaar aan ComicBook.com.



"De Archie-strips zijn zo nostalgisch, en ik denk dat wanneer mensen aan tijdsperioden denken, ze denken aan de jaren 1950. Door de lens van nostalgie. En zelfs toen we Riverdale aan het pitchen waren om te proberen een tv-show te doen, zeiden de leidinggevenden: 'Wacht even, wacht even. Is dit een show die zich afspeelt in de jaren '50?' En ik was van: 'Nee, nee, nee, het speelt zich af in het heden.' Dus dat zit erin".



Laatste aflevering


De afleveringen van Riverdale zijn in Nederland altijd de dag na de uitzending in Amerika te bekijken. De laatste aflevering van de serie is dus vanaf 24 augustus te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen