search
Verbijsterend schandaal ontrafeld: NPO-serie 'De Zaak Schaap' belicht bizar fraudeverhaal
Series / Nieuws

Verbijsterend schandaal ontrafeld: NPO-serie 'De Zaak Schaap' belicht bizar fraudeverhaal

De NTR belicht een van de vreemdste fraudezaken uit de Nederlandse geschiedenis.

De opmerkelijke documentaire-reeks De Zaak Schaap: fraude bij de landsadvocaat houdt de gemoederen flink bezig. Een van de vreemdste fraudezaken ooit wordt in de serie uitgelegd, die een flinke blaam heeft achtergelaten op landsadvocaat Pels Rijcken.

De NTR voerde een uitgebreid onderzoek uit naar de verdachte zaken bij het advocatenkantoor en produceerde de serie, die uitleg geeft over wat er allemaal is voorgevallen.

Inhoud


De vierdelige documentaireserie vertelt over de frauduleuze zaakjes van bestuursvoorzitter Frank Oranje. Hij was verantwoordelijk voor de verduistering van miljoenen euro’s bij het kantoor van Pels Rijcken.


Over een periode van meer dan 20 jaar zou Oranje miljoenen hebben weggesluisd onder het oog van zijn collega’s zonder dat iemand dat door had. Toen de zaak dreigde uit te komen, pleegde hij zelfmoord. Definitieve antwoorden zijn er dus nooit gekomen over de megafraude.

Reacties


Meerdere partijen nemen de uitkomsten van het onderzoek in de documentaire uitermate serieus. Ondertussen zijn er reacties gepubliceerd van Pels Rijcken, het Openbaar Ministerie en de weduwe van Frank Oranje. Allemaal zijn ze te vinden op de website van de NTR.



Op 4, 11, 18, 25 augustus zal de documentaireserie op NPO 2 worden uitgezonden. Op NPO Start zijn alle afleveringen nu al direct te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen