search
Dit is de speciale reden waarom 'The Witcher' seizoen 3 in twee delen wordt gesplitst
Series / Nieuws

Dit is de speciale reden waarom 'The Witcher' seizoen 3 in twee delen wordt gesplitst

Er is een specfieke aanleiding achter de beslissing het seizoen in twee te knippen.

Later deze week gaat het derde seizoen van de fantasy-serie The Witcher van start. In tegenstelling tot eerdere seizoenen komt het nieuwe seizoen in twee delen de wereld in.

In een interview met The Verge liet producent Steve Gaub weten waarom. De inspiratie kwam tijdens de post-productie. Het vierde seizoen van Stranger Things kwam toen uit, en dat seizoen werd in twee delen gesplitst.

Cliffhangers


''In de streamingswereld bestaan cliffhangers niet meer'', zei Gaub. ''Je klikt meteen op 'play' als een episode klaar is. Je hebt niet meer dat leuke gevoel dat je krijgt door te voorspellen wat er gaat gebeuren, te discussiëren, het er online over hebben.''

De producenten wilden fans die optie weer geven. Het verhaal van het derde seizoen bood ze die kans. ''Er is een belangrijk keerpunt in het seizoen'', zei Gaub. Dat keerpunt zal dus aan het einde van de vijfde episode komen.

Volume 1


Volume 1 van het derde seizoen bestaat namelijk uit vijf episodes. Volume 2 heeft daarna nog drie episodes.



Wat de cliffhangers zijn waarmee Volume 1 van The Witcher gaat eindigen kunnen fans over een paar dagen zien. Op 29 juni komen de eerste vijf episodes namelijk uit op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen