search
Eindelijk! Het slotseizoen van Netflix-fantasyserie  'Ragnarok' start op deze datum
Series / Nieuws

Eindelijk! Het slotseizoen van Netflix-fantasyserie 'Ragnarok' start op deze datum

Ruim twee jaar na het tweede seizoen zien we eindelijk hoe het afloopt.

De interesse in de Noorse serie Ragnarok is gedurende al die tijd sterk gebleven. De aankondiging van Netflix en het vrijgeven van de eerste beelden van seizoen 3 is de vele fans dus prima bevallen.

De foto's kun je hier bekijken. Vanaf 24 augustus kunnen we zien hoe het verhaal van Magne (David Storkston) afloopt.

Godenstrijd beslecht


Het verhaal is gebaseerd op de Noorse mythologie. De scholier Magne is de reïncarnatie van niemand minder dan Thor. Hij gaat de strijd aan met de familie Jutul. Deze familie bestaat uit machtige industriëlen die heel Noorwegen aan het verwoesten zijn. De achternaam 'Jutul' is een verwijzing naar bovennatuurlijke wezens die in het Oud-Noors bekend staan als jötnar.

Magne is niet de enige godheid. Zijn halfbroer Laurits (Jonas Strand Gravli) is de reïncarnatie van Loki. Verder zijn daar Harry (Benjamin Helstad), oftewel de oorlogsgod Týr, en Iman (Danu Sunth) is de liefdesgodin Freyja. Wotan (Bjørn Sundquist), tenslotte, is niemand minder dan Odin. Stuk voor stuk staan zij Magne bij in de eindstrijd, in de mythologie ook wel bekend als 'ragnarök'.

In seizoen 3 zwaait Magne zijn hamer Mjolnir en zal de strijd beslecht worden. Vanaf 24 augustus is het derde en laatste seizoen van Ragnarok te streamen op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen