search
Indrukwekkende Oscar-winnende oorlogsfilm kan je nu zien bij Netflix
Films / Nieuws

Indrukwekkende Oscar-winnende oorlogsfilm kan je nu zien bij Netflix

'1917' konden we voor het eerst bewonderen in de bioscopen in 2019. De oorlogsfilm weet op IMDb een mooie score neer te zetten van een 8.2/10.

Vanaf zaterdag 1 juli brengt Netflix een aantal nieuwe films naar de dienst. Daaronder valt ook deze indrukwekkende oorlogsfilm, 1917.

De film is geregisseerd door Sam Mendes, bekend van onder andere Skyfall en Empire of Light. Deze film is gebaseerd op ervaringen van zijn grootvader uit WWI, The Autobiography of Alfred H. Mendes 1897-1991.

Onmogelijke missie


Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen de twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen.

Ze moeten vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen. Met geen seconde te verliezen geven zij alles op alles om hun missie te voltooien.

Heldenmoed


Op MovieMeter weet de film een heel goed cijfer te scoren van 3.92/5. Pitagora weet op de site het volgende over de film te zeggen, "Prachtige film die de zinloosheid van een oorlog maar weer aantoont. Bijzondere opnametechniek waardoor het lijkt dat de film in een shot is opgenomen."



Het publiek en de critici bij Rotten Tomatoes zijn het helemaal met elkaar eens en scoren de film 88%. "Met '1917' neemt Sam Mendes zijn publiek mee op een gevaarlijke reis, gedreven door een simpel maar strak gewonden verhaal, gedrenkt in een oneindige spanning. Het is een aangrijpend verhaal over heldenmoed, vriendschap en opoffering.", weet een van de critici op de site te vertellen.

In de film


We zien Dean-Charles Chapman, George MacKay, Mark Strong, Colin Firth, Daniel Mays, Pip Carter, Andy Apollo en Robert Maaser in de film.



Vanaf zaterdag 1 juli kan je de film kijken waar en wanneer je maar wil bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen