search

Ons nieuws van donderdag 29 juni 2023

Recensie Disney+-serie 'Great Expectations'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Great Expectations'

Een duistere en stoffige verfilming van Charles Dickens' welbekende klassieker.

Regie: Brady Hood, Samira Radsi | Cast: Fionn Whitehead (Pip), Shalom Brune-Franklin (Estella), Olivia Colman (Miss Havisham), Owen McDonnell (Joe), Rudi Dharmalingam (Wemmick), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 57-59 minuten | Jaar: 2023

De BBC waagt zich weer eens aan een verfilming van Great Expectations, een van Charles Dickens' bekendste verhalen. Hierin komt de jonge ambitieuze Pip terecht bij de rouwende Miss Havisham. Hij moet de wees die bij haar woont, Estella, gezelschap houden. Miss Havisham gebruikt de twee echter om haar deceptie over de liefde uit te spelen en laat de twee verliefd worden, puur en alleen om ze daarna weer uit elkaar te drijven. Ondertussen probeert Pip een echte heer te worden, maar komt hij er ook achter dat dat niet zo mooi is als het lijkt.

Deze verfilming van het gelijknamige boek is duister, zowel letterlijk als figuurlijk. De personages zijn grotendeels gehuld in schaduwen, soms zelfs zozeer dat het lastig is te zien wat er gebeurt. Frustrerend, zeker op momenten dat personages elkaar te lijf gaan of in andere gevaarlijke situaties belanden. Daarnaast zijn de personages allemaal zeer getroebleerd en is het verhaal gedrenkt in depressie en teleurstelling. Dat is niet per definitie erg, maar door de even rauwe sfeer wordt het allemaal te dik aangezet.

Wél indrukwekkend zijn de kostuums en decors. De kostuums zijn prachtig en spreken tot de verbeelding. Er is duidelijk werk en aandacht gestoken in het creëren van een consistente uitstraling. Je waant je zo in een tijd waarin het wisselen van klasse nog een stuk lastiger was dan nu en de verstikkende etiquette en rivaliteit je zo kopje-onder deden gaan.

De acteurs weten waar ze mee bezig zijn en passen goed bij de prestigieuze boekverfilming die de BBC voor ogen moest staan. Olivia Colman zet een angstaanjagende Miss Havisham neer, Shalom Brune-Franklin is een koele en zeer imponerende Estella en Fionn Whitehead een 'gewone' jongen die langzaam gecorrumpeerd raakt en ten onder gaat aan zijn 'onschuldige' ambities. Dat deze personages met bijna niets dan tegenspoed te maken krijgen zorgt voor een onevenredig zwaar verhaal, maar de acteurs weten desondanks wel wat driedimensionaliteit te brengen. Bij alle personages wordt goed duidelijk dat hun slechtere daden voortkomen uit trauma.

Toch leiden deze positieve punten niet tot een serie die ondanks de depressie goed te kijken is. Aan de ene kant voelt alles vanwege de zwaarte langdradig aan, aan de andere kant ontbreekt het een personage als Magwitch aan genoeg schermtijd om echt een betekenisvolle rol te hebben. Zo blijft de serie zichzelf voortslepen en hoop je tijdens de laatste paar afleveringen dat de personages nou eindelijk eens uit hun lijden verlost mogen worden. Vanwege de ellende ontbreekt namelijk de neiging om je te identificeren met de personages. De acteurs brengen enige diepgang, maar het script houdt ze klein.

Jammer dat de BBC Dickens' verhaal niet echt uit het stof heeft getrokken, maar slechts een extra duistere reïncarnatie in het leven heeft geroepen. Hoewel de productie er goed uitziet, weet het verhaal simpelweg niet de juiste indruk achter te laten. Tel daarbij het gehaaste einde op waarin alles ineens opgelost lijkt en als kijker blijf je achter met een zeer onvoldaan gevoel.

★★☆☆☆

Great Expectations is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het derde seizoen van 'Warrior Nun' komt er toch: maar op welke streamingdienst?
Series / Featured

Het derde seizoen van 'Warrior Nun' komt er toch: maar op welke streamingdienst?

'Warrior Nun' keert officieel terug na een campagne van fans, maar de serie is niet meer op Netflix te zien...

Het is officieel bevestigd dat Warrior Nun gered is en terug zal keren met nieuwe afleveringen, maar op welke streamingdienst kunnen we de serie verwachten?

In Warrior nun volgen we het verhaal van een 19-jarige vrouw die ontwaakt in een lijkenhuis en tot de ontdekking komt dat ze superkrachten heeft. Ze blijkt een uitverkoren aureooldrager te zijn en samen met een geheime sekte nonnen jaagt ze op demonen.

Reddingspoging


Afgelopen december heeft Netflix de fantasyserie geannuleerd, slechts een maand na de première van seizoen 2. Fans raakten in rep en roer en deden er alles aan om de serie terug te brengen.



Fans startten een online petitie op die meer dan 120.000 handtekeningen heeft verzameld en de hashtag #SaveWarriorNun werd ruim 5 miljoen keer getweet.

Missie geslaagd


Het is niet ongebruikelijk dat fans campagnes opstarten om series te redden, maar helaas blijkt dit vaak zonder succes te zijn. De maker van Warrior Nun, Simon Barry, heeft nu echter officieel aangekondigd dat Ava Silva terug zal keren voor een hoop nieuwe avonturen.

Barry laat wel weten dat Warrior Nun niet terugkeert naar Netflix. Er zijn een aantal andere streamingdiensten, zoals Starz en Peacock, die de serie kunnen overnemen, maar tot nu toe heeft Warrior Nun nog geen nieuw thuis gevonden.



Stream de eerste twee seizoenen van Warrior Nun zolang het nog kan op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk nu op Youtube: Disney+ zet de eerste aflevering van deze goed ontvangen  serie gratis online
Series / Video/clip/featurette

Kijk nu op Youtube: Disney+ zet de eerste aflevering van deze goed ontvangen serie gratis online

Andere kijkers geven 83% op Rotten Tomatoes, kijk de eerste aflevering en beslis.

De sprookjesachtige graphic novel American Born Chinese van Gene Luen Yang is verfilmd en te bekijken op Disney+. Het streaming-platform heeft nu als lokkertje de gehele eerste aflevering op Youtube gezet.

Jin Wang (Ben Wang) is een tiener die onverwacht in de Chinese godenwereld terechtkomt. Zijn nieuwe klasgenoot Wei-chen (Jim Liu) blijkt de zoon van Sun Wukong (Daniel Wu), oftewel de Monkey King.

Legendarische krijger


De Monkey King is een legendarisch figuur in de Chinese mythologie. Hij is een machtige krijger die daarnaast magische krachten bezit. Wei-chen heeft de staf van zijn vader gestolen en Jin krijgt te horen dat hij is voorbestemd voor iets groots. Jin moet Wei-chen namelijk assisteren bij zijn zoektocht naar een magisch perkament.

Dit is wel het laatste waar Jin op zit te wachten, maar hij bevindt zich tegen wil en dank in een groots en spectaculair avontuur. Volgens Wei-chen staat de toekomst van de mensheid namelijk op het spel, en Jin is de aangewezen assistent om deze te redden.



American Born Chinese is te zien op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-acteur als slechterik in 'The Control Room', een Britse thriller op NPO Plus
Series / Trailer

'Game of Thrones'-acteur als slechterik in 'The Control Room', een Britse thriller op NPO Plus

Verleden en heden lopen door elkaar heen en de hoofdpersoon raakt in dit web verstrikt.

Binnenkort is The Control Room te zien, een driedelige miniserie die zich afspeelt in Schotland. Gabe (Iain De Caestecker) werkt bij een alarmcentrale in Glasgow totdat hij op een avond letterlijk een stem uit zijn verleden hoort.

De vrouwelijke stem aan de andere kant van de lijn noemt hem 'Gabo', een bijnaam uit zijn jeugd. De beller meldt vervolgens dat zij iemand gedood heeft.

Begraven verleden


Het betreft hier Sam (Joanna Vanderham), een vriendin uit Gabe's jeugd. Ondanks het feit dat Gabe zijn verleden heeft begraven, gaat hij op zoek naar Sam. Wanneer hij haar vindt is dit echter het begin van niets dan ellende.

Niet alleen heeft Gabe zelf geheimen, zijn leidinggevende Anthony komt erachter dat Gabe en Sam elkaar kennen. Anthony chanteert Gabe vervolgens om bepaalde vage klusjes voor hem op te knappen. Daniel Portman, die Anthony speelt, is bij het grote publiek ook wel bekend als Podrick uit Game of Thrones.

Van twee kanten belaagd


Gabe wordt dus van twee kanten belaagd, aangezien ook Sam zich anders blijkt te hebben voorgedaan. Je kunt The Control Room in zijn geheel bekijken vanaf 20 juli op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix jaagt op geld: ingrijpende aanpassing bij abonnementsvormen
Series / Nieuws

Netflix jaagt op geld: ingrijpende aanpassing bij abonnementsvormen

Netflix last de laatste tijd erg veel nieuwe maatregelen in, waar gebruikers alles behalve blij mee zijn.

Netflix maakt het er niet makkelijker (of goedkoper) op voor zijn abonnees. Eerst moesten gebruikers al extra kosten gaan betalen voor het delen van hun account. Nu komt er nog een extra kostenpost: binnenkort kunnen abonnees niet meer kiezen voor het 'basic'-abonnement.

Voorlopig is dat alleen nog maar in Canada het geval. Het zit er echter dik in dat deze maatregel binnenkort ook naar Nederland en de rest van de wereld komt, want het verbieden van het delen van wachtwoorden begon ook in Canada.

Advertenties


Het 'basic'-abonnement op Netflix is het goedkoopste abonnement dat afgesloten kan worden. Met dit abonnement kun je met één scherm tegelijk streamen, zonder last te hebben van advertenties. Momenteel kost dit in Nederland 8 euro.

Helaas komt daar dus waarschijnlijk binnenkort verandering in. In Canada kunnen kijkers nu of wel streamen met advertenties, of 6,50 dollar per maand meer betalen. Reclame op Netflix klinkt voor ons nog erg vreemd, maar in veel andere landen wordt dit al een tijdje gedaan.

Stijgende aantallen


Eerst was deze optie met advertenties nog niet populair onder gebruikers, maar na een tijdje zag de streamingdienst de aantallen van het abonnement met reclame stijgen. Het zou dus mee kunnen vallen hoe storend de advertenties daadwerkelijk zijn, of mensen hebben gewoon geen zin om zoveel extra te betalen.



In Nederland kunnen we nog even gebruik maken van het 'basic'-abonnement, maar dit duurt dus waarschijnlijk niet lang meer. Wanneer en of deze maatregel ook in Nederland doorgevoerd gaat worden, moeten we nog afwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succes 'Squid Game' zorgde voor enorme meevaller voor Netflix
Series / Nieuws

Succes 'Squid Game' zorgde voor enorme meevaller voor Netflix

'Squid Game' kostte Netflix relatief weinig, maar leverde enorm veel op.

Squid Game werd een wereldwijd fenomeen toen de serie in 2021 op Netflix werd uitgebracht. Al snel werd het de meest bekeken serie aller tijden op het platform, wat ook een hoop geld opleverde.

Volgens een rapport van de Los Angeles Times heeft Squid Game de waarde van Netflix mogelijk met bijna $1 miljard verhoogd. "Squid Game bleek een ongeëvenaard koopje te zijn", leest het LA Times-rapport.

$2,4 miljoen per aflevering


"Gemaakt voor ongeveer $2,4 miljoen per aflevering, ongeveer een vierde van de kosten van Stranger Things, won de negendelige serie zes Emmy's, vestigde een Netflix-record van 1,65 miljard kijkuren in de eerste 28 dagen van release en - volgens interne Netflix-documenten - verhoogde de waarde van het bedrijf met naar schatting $900 miljoen".

Je zou denken dat Squid Game-maker Hwang Dong-hyuk daar misschien een klein beetje van heeft gezien, maar je hebt het mis. Hwang werd niet alleen niet rijk van het succes van Squid Game, maar hij "verspeelde ook alle intellectuele eigendomsrechten en ontving geen restanten" dankzij zijn oorspronkelijke contract.

Uitgebuit door Netflix


Aangezien Squid Game een Zuid-Koreaanse productie is, kan het tweede seizoen doorgaan zonder gevolgen van de WGA-staking. Maar volgens het LA Times-rapport voelen crewleden van Squid Game en andere Zuid-Koreaanse producties zich vaak uitgebuit door Netflix.



"We betalen eerlijke, zeer concurrerende tarieven aan onze makers van K-Content en stellen duidelijke normen voor onze Koreaanse productiepartners, die al onze series en films produceren. Deze normen voldoen aan of overtreffen de Koreaanse wetgeving", zei Netflix daarop in een statement. Squid Game seizoen 2 zal in 2024 te zien zijn op de streamingdienst.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De speelduur van 'Secret Invasion' van Marvel Studios neemt toe
Series / Nieuws

De speelduur van 'Secret Invasion' van Marvel Studios neemt toe

De twee episode had meer in huis voor de kijkers dan de eerste.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds deze week staat de tweede episode van Secret Invasion op Disney+. Na het schokkende einde van de eerste episode zien we hoe Nick Fury en zijn team proberen de Skrull-invasie te stoppen.

Een opvallend verschil met de eerste episode van vorige week is de speelduur. De eerste episode duurde namelijk 55 minuten. De tweede episode is een stuk langer. Met een speelduur van 58 minuten komt die een stuk dichter bij een vol uur.

Derde episode


Of de derde episode deze trend voortzet is nog even afwachten. Er valt in ieder geval genoeg te vertellen gezien de ontwikkelingen in de eerste twee episodes.

Aan het einde van episode twee zien we bijvoorbeeld hoe Nick Fury thuis begroet wordt door zijn vrouw Priscilla, die in het geheim ook een Skrull is.

Disney+


De eerste twee episodes van Secret Invasion kijk je nu op Disney+. De derde episode komt de wereld in op 5 juli.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste setfoto's van 'The Sandman' seizoen 2 onthullen nieuw personage
Series / Nieuws

Eerste setfoto's van 'The Sandman' seizoen 2 onthullen nieuw personage

Op de allereerste setfoto's van 'The Sandman' seizoen 2 zien we Morpheus waarschijnlijk praten met zijn eigen zoon.

Op de eerste setbeelden The Sandman deel twee zien we de terugkeer van Dream, samen met een nieuw, mysterieus personage. Hoewel er nog niet is onthuld welk personage dit moet voorstellen, is er een erg waarschijnlijke optie.

Hoewel de staking van de Writers Guild of America invloed heeft op de hele branche, zijn de nieuwste scripts van The Sandman gelukkig voltooid en zijn de opnames momenteel aan de gang. Nu zijn de eerste setfoto's van de nieuwe afleveringen gedeeld door DTN News.

Orpheus?


Op de afbeeldingen staat Dream, ook bekend als Morpheus (Tom Sturridge). Hij is aan het praten met een nieuw personage dat helemaal in het wit gekleed is. Hoewel niet is bevestigd wie dit personage is, wijst alles er momenteel op dat dit Orpheus is. Het is niet bekend welke acteur we in de rol zien.

Als dit nieuwe personage inderdaad Orpheus is, betekent dit de introductie van een belangrijk onderdeel van het Sandman-universum. Orpheus is niemand minder dan de zoon van Morpheus en Calliope. Hoe hij eruit ziet is echter nogal verrassend, aangezien Orpheus normaal wordt gepresenteerd als een hoofd zonder lichaam.

Geheim


De naam van Orpheus werd gedropt tijdens de bonusaflevering van The Sandman. Er werd vastgesteld dat hij een vreselijke dood was gestorven, en het lijkt erop dat de Sandman-schrijvers van plan waren hem een grote rol te laten spelen in deel 2.

Bekijk hier de foto's.

De details rondom seizoen 1 van The Sandman bleven erg lang geheim, dus zal dat bij dit seizoen waarschijnlijk weer het geval zijn. Gelukkig kunnen we via setfoto's toch een paar details meekrijgen, waar er binnenkort vast meer van komen. Seizoen 2 verschijnt ergens in 2024 op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Secret Invasion'-regisseur deelt inzicht in gewaagde twist met Nick Fury
Series / Nieuws

'Secret Invasion'-regisseur deelt inzicht in gewaagde twist met Nick Fury

Regisseur Ali Selim vond het heel leuk om de kijkers een beetje te verwarren in de tweede aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel introduceert enkele nieuwe mysteries en wendingen in de tweede aflevering van Secret Invasion. De eerste aflevering zorgde al voor veel geshockeerde fans, maar er komen nog veel meer twists aan!

Let op, dit artikel bevat GROTE spoilers voor de nieuwste aflevering van Secret Invasion.

Op het einde van de eerste aflevering werd bekend dat Skrulls overal op aarde kunnen zijn en zich kunnen voordoen als iedereen. De tweede aflevering nam deze twist nog een stapje verder.

De grote twist


Series kunnen informatie achterhouden voor de kijkers, informatie die de personages in de serie al weten. Echter, het kan ook voorkomen dat de kijkers informatie krijgen die de personages nog niet kennen.



De kijkers hebben nu gezien dat een Skrull zich voordoet als Fury’s vrouw, maar weet hij dit zelf eigenlijk wel?

Uitleg door de regisseur


Regisseur Ali Selim zei: "In het script weet hij het". Echter, toen ze bezig waren met het opnemen van deze scène vonden ze het juist interessanter als Fury dit niet wist.

Uiteindelijk zijn de beelden zo gemonteerd dat het voor het publiek niet helemaal duidelijk is of Fury het weet of niet. Hier kan in de toekomst nog heel erg mee gespeeld worden.

Te zien op Disney+


Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Secret Invasion op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote problemen voor 'The Boys' nadat alles al gefilmd is voor seizoen 4
Series / Nieuws

Grote problemen voor 'The Boys' nadat alles al gefilmd is voor seizoen 4

The Boys was al helemaal klaar met filmen, maar loopt nu tegen een groot probleem aan.

Er is weer een nieuw slachtoffer door de stakingen van schrijvers in Hollywood. De aanhoudende stakingen hebben al voor heel veel series en films problemen opgeleverd en de schrijvers zijn niet van plan om snel te stoppen.

Dit is eigenlijk best een opvallend geval, aangezien de The Boys eerder dit jaar al klaar was met al het filmwerk. Echter, het schrijfproces was nog niet helemaal klaar, aangezien zij in post-productie nog nodig waren.

Seizoen 4 wordt uitgesteld


Maker Eric Kripke die aan The Boys werkt, bevestigde gisteren dat de serie voor onbekende tijd uitgesteld is door de stakingen. Ook liet hij weten dat er "nog geen antwoord" is op dit probleem.



Hij moedigt kijkers aan: "Vertel de studio’s om een eerlijke deal te sluiten!" Eerder vroeg hij ook al aan fans om te protesteren voor het hoofdkantoon van Amazon, uit solidariteit met de Writer’s Guild of America.

Waarom vertraging?


Niet iedereen snapt waarom de serie nu vertraging opgelopen heeft, aangezien alles al gefilmd is. Kripke legde uit dat er achteraf nog dialogen opgenomen moeten worden waarvoor acteurs terug moeten komen.

De dialogen moeten nog geschreven en "herschreven" worden. Zo blijkt maar weer, schrijven is belangrijk in elke fase van het maken van een serie.

Bekijk hieronder de tweet en stream The Boys op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex Education'-acteur gecast in nieuwe serie van 'Sons of Anarchy'-maker met 'Game of Thrones'-ster
Series / Nieuws

'Sex Education'-acteur gecast in nieuwe serie van 'Sons of Anarchy'-maker met 'Game of Thrones'-ster

Onze favoriete sexoloog is nu gecast in een serie van Sons of Anarchy-maker Kurt Sutter.

Onze favoriete sexoloog uit Sex Education is nu bezig met een spannend nieuw project. En nee, het is niet Otis, maar zijn moeder. Sons of Anarchy-maker Kurt Sutter heeft zijn oog namelijk laten vallen op Gillian Anderson.

Anderson is bekend van haar rollen in Sex Education, The Pale Blue Eyes en The Crown, waarvoor ze zelfs een Primetime Emmy heeft gewonnen.

Het nieuwe project


Sons of Anarchy-maker Kurt Sutter is nu druk bezig met zijn nieuwe project, The Abandons. Lena Headey uit Game of Thrones is ook al gecast en de nieuwste aanwinst is dus Gillian Anderson.

The Abandons is een historische serie over de jaren 1850 in Oregon. Verschillende gezinnen beginnen aan een lange reis naar het westen om een nieuw leven te vinden.

Welke rol?


Er is nog niets vrijgegeven over de rol die Anderson zal gaan spelen. Aan de samenvatting van de serie is echter wel af te lezen dat dit een veel serieuzere rol zal zijn dan haar Dr. Jean F. Millburn uit Sex Education.

Bekijk hieronder een interview met Gillian Anderson.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
8 nieuwe namen onthuld voor 'Squid Game' seizoen 2
Series / Nieuws

8 nieuwe namen onthuld voor 'Squid Game' seizoen 2

Benieuwd wie we allemaal gaan zien schitteren in Squid Game seizoen 2? Lees vooral verder!

Netflix heeft een aantal nieuwe namen bekendgemaakt die we hopelijk volgend jaar al zien schitteren in het tweede seizoen van Squid Game.

Na het succes van het eerste seizoen, was het natuurlijk slechts een kwestie van tijd voordat het tweede seizoen van Squid Game aangekondigd zou worden. Dat is al een tijdje geleden gebeurd, en nu wordt er hard gewerkt aan een lijst met castleden.

Nieuwe namen voor Squid Game seizoen 2


Netflix heeft Park Gyu-Young, Jo Yu-Ri, Kang Ae-Sim, Lee David, Lee Jin-Uk, Choi Seung-Hyun, Roh Jae-Won en Won Ji-An genoemd als de volgende castleden van Squid Game. Details over de personages die ze gaan spelen zijn nog niet bekend.

De verwachting is dat de productie van Squid Game seizoen 2 later dit jaar van start gaat.



Kritiek op Squid Game


Eerder deze maand deelde Netflix al een aantal namen voor Squid Game seizoen 2, waaronder een paar acteurs uit het eerste seizoen die terugkeren voor hun rol.

Destijds leverde dat echter kritiek op, omdat de vrouwelijke toevoegingen destijds schaars waren. Dat heeft Netflix met deze nieuwste update in ieder geval opgelost.



Squid Game is nu te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur 'Ocean's Eleven' overdondert HBO Max met nieuwe thriller 'Full Circle'
Series / Trailer

Regisseur 'Ocean's Eleven' overdondert HBO Max met nieuwe thriller 'Full Circle'

Een mislukte ontvoering in New York brengt mensen van over de hele wereld samen.

Steven Soderbergh heeft zich sinds 2019 bijna uitsluitend gewaagd aan filmprojecten voor streamingdiensten, zoals High Flying Bird en Kimi. Voor Max (de nieuwe naam van HBO Max in de VS) is hij nu druk bezig met een nieuwe serie, genaamd Full Circle. Een nieuwe trailer is zojuist uitgekomen.

Een mislukte ontvoering brengt mensen uit verschillende klassen en werelddelen samen in de zesdelige serie, die helemaal in Soderberghs straatje past. Eerder maakte hij films als The Ocean's-serie, Magic Mike en Kimi.

Plot


De trailer laat nog niet bijzonder veel los, behalve een grote verscheidenheid aan locaties en een typisch plat gevoel voor humor. Ook de synopsis geeft nog niet veel weg over de details van de gelimiteerde serie.



De officiële synopsis luidt: "Een onderzoek naar een mislukte ontvoering legt lang gekoesterde geheimen bloot die meerdere personages en culturen in het hedendaagse New York verbinden."

Cast en crew


Zazie Beetz staat aan het hoofd van een indrukwekkende cast, samen met Claire Danes en Timothy Olyphant. Ook Jim Gaffigan, Jharrel Jerome, Ethan Stoddard, Lucian Zanes en Dennis Quaid zijn van de partij.



Soderbergh regisseert alle afleveringen naar een script van Ed Solomon, die onder andere Men in Black schreef. Eerder werkten zij al samen aan HBO's Mosaic en de misdaadfilm No Sudden Move.

Release


De eerste twee afleveringen van Full Circle verschijnen op 13 juli op HBO Max, met daarna wekelijks twee afleveringen op weg naar de finale op 27 juli.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de 6 nieuwe series en afleveringen die Prime Video in juli uitbrengt
Series / Nieuws

Ontdek de 6 nieuwe series en afleveringen die Prime Video in juli uitbrengt

Het wordt een maand vol spanning, actie en bizarre humor op Prime Video.

Prime Video zet in juli weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Tom Clancy's Jack Ryan (seizoen 4 - aflevering 3-6)



Verschijnt op: 7, 14 juli
Genre: Actie / Drama / Thriller
Kijk op Prime Video

Synopsis: Als CIA-analist Jack Ryan een reeks verdachte bankoverschrijvingen tegenkomt, haalt zijn zoektocht naar antwoorden hem weg achter zijn bureau en belandt hij in een dodelijk spel van kat en muis door Europa en het Midden-Oosten, waar een opkomende terroristenleider zich voorbereidt op een grote aanval tegen de VS en haar bondgenoten.





The Horror of Dolores Roach (seizoen 1)



Verschijnt op: 7 juli
Genre: Komedie / Horror
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Na onterecht 16 jaar in de gevangenis te hebben gezeten, keert Dolores Roach terug naar een gegentrificeerde Washington Heights waar ze aan het werk gaat als masseuse. Als haar nieuw verworven rustige leventje in gevaar dreigt te raken, wordt ze gedreven tot extreme maatregelen om te overleven.





Good Omens (seizoen 2)



Verschijnt op: 28 juli
Genre: Komedie / Fantasie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Een naakte aartsengel komt aan de deur bij de boekenwinkel van de afvallige Azirafaal zonder herinnering aan wie hij is of hoe hij daar gekomen is. Hierdoor wordt het leven van Azirafaal en de gepensioneerde demon Crowley heel ingewikkeld. Zowel de hel als de hemel zoeken de vluchteling. Als Crowley en Azirafaal een menselijke romance proberen te herstellen, wordt het nog onveiliger voor ze.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

6 juli: Deadloch (seizoen 1 - aflevering 8) - Komedie - Twee compleet verschillende vrouwelijke rechercheurs moeten gedwongen samenwerken om de moord op een plaatselijke man op te lossen in het rustige stadje aan zee van Deadloch.

14 juli: The Summer I Turned Pretty (seizoen 2) - Drama / Romantiek - Belly telde de dagen af tot ze terug kon naar Cousins Beach, maar nu Conrad en Jeremiah om haar hart strijden en Susannah's kanker weer terug is, weet ze niet of de zomer ooit nog hetzelfde zal zijn. Wanneer een onverwachte bezoeker de toekomst van Susannah's geliefde huis bedreigt, moet Belly iedereen optrommelen, en voor eens en voor altijd beslissen waar haar hart ligt.

22 juli: Invincible (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - INVINCIBLE is een superhelden-tekenfilmserie voor volwassenen over de 17-jarige Mark Grayson, die net zo is als als andere jongens van zijn leeftijd – behalve dat zijn vader de machtigste superheld op de planeet is, Omni-Man. Maar als Mark zijn eigen krachten krijgt, ontdekt hij dat de erfenis van zijn vader niet zo heldhaftig is als hij lijkt.



Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis het niet: HBO Max onthult 3 veelbelovende nieuwe series en afleveringen voor juli
Series / Nieuws

Mis het niet: HBO Max onthult 3 veelbelovende nieuwe series en afleveringen voor juli

Deze maand sluit HBO Max een aantal grote shows af en is er ruimte voor wat nieuws.

HBO Max zet in juli weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

The Righteous Gemstones (seizoen 3 - aflevering 4-8)



Verschijnt op: 3, 10, 17, 24, 31 juli
Genre: Komedie / Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Danny McBride keert terug naar HBO in een nieuwe komedie die draait om een wereldberoemde televisie-evangelistengezin met een lange traditie van opstandigheid, hebzucht en liefdadigheidswerk, dit alles in naam van onze lieve heer Jezus Christus.





The Idol (seizoen 1 - aflevering 5)



Verschijnt op: 3 juli
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Na een zenuwinzinking in de weg kwam van Jocelyn's laatste tour, is ze vastberaden om haar rechtmatige status als grootste en meest sexy popster in Amerika te claimen. Haar passie wordt nieuw leven ingeblazen door Tedros, een expert in het nachtleven.





Full Circle (seizoen 1)



Verschijnt op: 13 juli
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Door een mislukte ontvoering komen lang verborgen geheimen aan het licht. Alles blijkt met alles samen te hangen in deze spannende nieuwe Max Original miniserie van Steven Soderbergh.





Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze drie series scoren allemaal 100% op Rotten Tomatoes zonder zwakke seizoenen
Series / Nieuws

Deze drie series scoren allemaal 100% op Rotten Tomatoes zonder zwakke seizoenen

Deze series zijn te streamen en hebben zonder uitzondering uitsluitend sterke seizoenen.

The Bear is een komedieserie die na een succesvol eerste seizoen tevens een sterk tweede seizoen heeft neergezet. Er zijn echter meerdere series die dit klaargespeeld hebben.

Hieronder lees je over drie hooggewaarderde series. Voor al hun seizoenen geeft Rotten Tomatoes een ijzersterke 100%.

Los Espookys


Deze hilarische fantasyserie is Spaanstalig en gaat over drie vrienden met een bijzonder bedrijf. Renaldo (Bernardo Velasco), Andrés (Julio Torres) en Úrsula (Cassandra Ciangherotti) hebben stuk voor stuk een enorme liefde voor horror.

Op een dag wordt het drietal ingehuurd door een oudere priester die hen verzoekt om een namaak-exorcisme in elkaar te zetten. Hij heeft namelijk concurrentie van een jonge nieuwe priester en hoopt middels een spectaculair 'exorcisme' een wit voetje te halen bij zijn parochie. Het drietal begint hun eigen bedrijf in horror-illusies, genaamd Los Espookys. Jammer genoeg is de serie na twee seizoenen gecanceld.

Kijk hier.



Fleabag


Deze serie is van de hand van Phoebe Waller-Bridge, die tevens de titulaire hoofdpersoon speelt. Fleabag is een jonge vrouw die zich een weg door het leven slaat. Dat zij hierbij nogal de kluts kwijt is, is haarzelf ook meer dan duidelijk. Gaandeweg komt Fleabag erachter wat haar nu eigenlijk dwarszit en krijgt zij meer inzicht in zichzelf. De serie heeft dus ook een serieuze kant maar wordt nooit deprimerend. Waller-Bridge gaf destijds aan dat twee seizoenen afdoende was om Fleabag's verhaal te vertellen en dat een derde seizoen om die reden onnodig was.

Kijk hier.



Hacks


Deborah (Jean Smart) is een komiek in Las Vegas wier carrière bergafwaarts gaat. Eigenlijk heeft zij haar beste tijd gehad totdat zij Ava (Hannah Einbinder) als schrijver krijgt. Ava is haar baan en haar reputatie kwijt als gevolg van een bepaalde Tweet, naast het feit dat zij bekendstaat als onmogelijk om mee te werken. De samenwerking tussen de twee personages verloopt zoals je zou verwachten, hetgeen de nodige komische taferelen oplevert. Hacks is vernieuwd voor een derde seizoen.

Kijk hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De iconische serie 'Band of Brothers' werd op deze locaties gefilmd
Series / Nieuws

De iconische serie 'Band of Brothers' werd op deze locaties gefilmd

Deze plaatsen fungeerden onder andere als Eindhoven, Carentan en het Adelaarsnest.

Band of Brothers vertelt het verhaal van de Easy Company en hun belevenissen gedurende de Tweede Wereldoorlog. De tiendelige miniserie, gebaseerd op het boek van Stephen Ambrose, speelt zich op meerdere plaatsen in Europa af.

De serie begint tijdens de training 1942 in de VS tot aan de verovering van Hitler's beruchte Adelaarsnest te Berchtesgaden in Duitsland. Band of Brothers werd echter overwegend in Engeland gefilmd.

Belastingvoordeel


Het grootste deel van Band of Brothers is in de zogeheten 'home counties' gefilmd. 'Home counties' zijn de graafschappen die om Londen heen liggen.

Wanneer je het met Nederland vergelijkt, dan zit een graafschap zo'n beetje tussen een gemeente en een provincie in. De Britse overheid gaf de makers een belastingvoordeel als zij in Engeland zouden komen filmen. Dit is ook de reden dat er een aanzienlijk aantal Britse acteurs in de serie te zien is.

Hatfield Aerodrome


Het gros van de serie is gefilmd in Hatfield Aerodrome, een enorme vliegtuigfabriek te Hatfield, in het graafschap Hertfordshire. Niet alleen waren de enorme hangars nuttig om alle productiematerialen op te slaan, het open veld vormde een natuurlijk decor voor maar liefst twaalf Europese steden. Denk hierbij aan Bastogne in België, Carentan in Frankrijk maar ook ons eigen Eindhoven.

North Weald Airfield


Je zou denken dat de beelden van opstijgende vliegtuigen op D-Day ook op Hatfield Aerodrome zijn gefilmd. Ironisch genoeg was dit niet het geval, men verhuisde namelijk naar het naburige graafschap Essex.

De makers kozen voor het North Weald Airfield. Wellicht was dit vanwege het feit dat het vliegveld nog veel van zijn karakter uit die tijd heeft behouden. Het North Weald Airfield speelde namelijk wel degelijk een tactische rol gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Zwitserland als stand-in


Uiteindelijk veroveren de Geallieerden het Adelaarsnest, oftewel het hoofdkwartier van Nazi-Duitsland. Hiervoor heeft men in de spectaculaire Zwitserse Grimselpas gefilmd. Deze bergpas fungeerde als achtergrond in de slotaflevering Points. Het Zwitserse dorpje Brienz fungeerde als stand-in voor het Oostenrijkse Zell am See. Het hotel waarin de hoofdpersonen verblijven is het grand hotel Giessbach, wat in het eerder genoemde Brienz gevestigd is.

In de clip hieronder is het adembenemende Zwitserse landschap te bewonderen. Kijk Band of Brothers in zijn geheel op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Prey'-regisseur ingehuurd voor 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

'Prey'-regisseur ingehuurd voor 'Stranger Things' seizoen 5

Een zeer getalenteerde regisseur gaat het regisseursteam van Stranger Things versterken voor het laatste seizoen.

Ondanks de schrijversstaking komt er steeds meer naar buiten over het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things. En het laatste nieuwtje is een hele toffe.

Netflix heeft namelijk vandaag bevestigd dat Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane, Prey) is ingehuurd om in elk geval één aflevering van het laatste seizoen te regisseren.

Perfecte match


Het is nog onduidelijk welke aflevering het betreft, maar er wordt waarschijnlijk rekening gehouden met Trachtenbergs vaardigheid om grote actiescènes af te wisselen met intiemere momenten.

Netflix voegde eraan toe dat het team achter Stranger Things in augustus 2022 al begon te werken aan het vijfde seizoen. Daarnaast weten we dat aflevering 1 de titel 'The Crawl' zal dragen.

De speculatie kan beginnen


Qua geheimzinnigheid past Trachtenberg zeer goed bij Stranger Things. Zo werd bij zijn Predator-prequel Prey lange tijd geheimgehouden door de film de vage titel Skulls te geven.



Daarnaast werd het bestaan van de film 10 Cloverfield Lane geheimgehouden tot slechts enkele maanden voor de release en kreeg deze film slechts één korte trailer.

Door alle vertragingen zal het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things naar verwachting pas in 2025 verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen bijzondere Disney+-serie een enorme hit
Series / Nieuws

Tweede seizoen bijzondere Disney+-serie een enorme hit

We moeten echter nog even geduld hebben op de Nederlandse première.

FX en Hulu hebben laten weten dat het tweede seizoen van de kritisch bejubelde dramaserie The Bear opnieuw een megahit is.

De serie, die een score van 100% heeft op Rotten Tomatoes, trok behoorlijk wat kijkers.

Een nóg groter succes


In de eerste vier dagen zou het totaal aantal gestreamde uren 70% hoger zijn dan in de vergelijkbare periode na de première van het eerste seizoen.



Het eerste seizoen verscheen vorig jaar juni en bestond uit acht afleveringen. Seizoen 2, dat sinds 22 juni te streamen is in de Verenigde Staten, bestaat uit tien afleveringen.

Records verbroken


FX en Hulu hebben overigens geen exacte cijfers vrijgegeven over de kijkersaantallen, maar ze geven wel aan dat het nu al de meest bekeken première is van elke FX-serie op Hulu ooit.

De serie gaat over Carmen 'Carmy' Berzatto (Jeremy Allen White), Sydney Adamu (Ayo Edebiri) en Richard 'Richie' Jerimovich (Ebon Moss-Bachrach), die van een ruwe sandwich-zaak een toprestaurant willen maken.

Het tweede seizoen van The Bear is overigens pas vanaf augustus te streamen via Disney+ in Nederland. Nog even geduld dus!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende Oscar-winnende oorlogsfilm kan je nu zien bij Netflix
Films / Nieuws

Indrukwekkende Oscar-winnende oorlogsfilm kan je nu zien bij Netflix

'1917' konden we voor het eerst bewonderen in de bioscopen in 2019. De oorlogsfilm weet op IMDb een mooie score neer te zetten van een 8.2/10.

Vanaf zaterdag 1 juli brengt Netflix een aantal nieuwe films naar de dienst. Daaronder valt ook deze indrukwekkende oorlogsfilm, 1917.

De film is geregisseerd door Sam Mendes, bekend van onder andere Skyfall en Empire of Light. Deze film is gebaseerd op ervaringen van zijn grootvader uit WWI, The Autobiography of Alfred H. Mendes 1897-1991.

Onmogelijke missie


Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen de twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen.

Ze moeten vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen. Met geen seconde te verliezen geven zij alles op alles om hun missie te voltooien.

Heldenmoed


Op MovieMeter weet de film een heel goed cijfer te scoren van 3.92/5. Pitagora weet op de site het volgende over de film te zeggen, "Prachtige film die de zinloosheid van een oorlog maar weer aantoont. Bijzondere opnametechniek waardoor het lijkt dat de film in een shot is opgenomen."



Het publiek en de critici bij Rotten Tomatoes zijn het helemaal met elkaar eens en scoren de film 88%. "Met '1917' neemt Sam Mendes zijn publiek mee op een gevaarlijke reis, gedreven door een simpel maar strak gewonden verhaal, gedrenkt in een oneindige spanning. Het is een aangrijpend verhaal over heldenmoed, vriendschap en opoffering.", weet een van de critici op de site te vertellen.

In de film


We zien Dean-Charles Chapman, George MacKay, Mark Strong, Colin Firth, Daniel Mays, Pip Carter, Andy Apollo en Robert Maaser in de film.



Vanaf zaterdag 1 juli kan je de film kijken waar en wanneer je maar wil bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk! Het slotseizoen van Netflix-fantasyserie  'Ragnarok' start op deze datum
Series / Nieuws

Eindelijk! Het slotseizoen van Netflix-fantasyserie 'Ragnarok' start op deze datum

Ruim twee jaar na het tweede seizoen zien we eindelijk hoe het afloopt.

De interesse in de Noorse serie Ragnarok is gedurende al die tijd sterk gebleven. De aankondiging van Netflix en het vrijgeven van de eerste beelden van seizoen 3 is de vele fans dus prima bevallen.

De foto's kun je hier bekijken. Vanaf 24 augustus kunnen we zien hoe het verhaal van Magne (David Storkston) afloopt.

Godenstrijd beslecht


Het verhaal is gebaseerd op de Noorse mythologie. De scholier Magne is de reïncarnatie van niemand minder dan Thor. Hij gaat de strijd aan met de familie Jutul. Deze familie bestaat uit machtige industriëlen die heel Noorwegen aan het verwoesten zijn. De achternaam 'Jutul' is een verwijzing naar bovennatuurlijke wezens die in het Oud-Noors bekend staan als jötnar.

Magne is niet de enige godheid. Zijn halfbroer Laurits (Jonas Strand Gravli) is de reïncarnatie van Loki. Verder zijn daar Harry (Benjamin Helstad), oftewel de oorlogsgod Týr, en Iman (Danu Sunth) is de liefdesgodin Freyja. Wotan (Bjørn Sundquist), tenslotte, is niemand minder dan Odin. Stuk voor stuk staan zij Magne bij in de eindstrijd, in de mythologie ook wel bekend als 'ragnarök'.

In seizoen 3 zwaait Magne zijn hamer Mjolnir en zal de strijd beslecht worden. Vanaf 24 augustus is het derde en laatste seizoen van Ragnarok te streamen op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke detectiveseries op Netflix laten je hersenen flink kraken
Series / Featured

Deze 4 ijzersterke detectiveseries op Netflix laten je hersenen flink kraken

Duik in een van deze verbijsterende werelden van intriges en bedrog.

Toe aan een volgende breinbreker? Check of een van deze steengoede detectiveseries, beschikbaar op Netflix, volstaat om jou een avond (of twee) diep aan het denken te zetten.

Unbelievable | Netflix | 8 afleveringen



Wanneer een jonge vrouw aangifte doet van verkrachting, wordt ze niet geloofd. Maar twee vrouwelijke detectives zijn vastbesloten om de waarheid te achterhalen en de dader te vinden. Gebaseerd op waargebeurde verhalen.



Dirk Gently's Holistic Detective Agency | Netflix | 2 seizoenen



In deze excentrieke serie worden de avonturen van de onvoorspelbare detective Dirk Gently gevolgd, die gelooft in de holistische theorie dat alles met elkaar verbonden is. Samen met zijn assistent Todd onderzoekt hij bizarre en ogenschijnlijk ongerelateerde zaken die uiteindelijk leiden tot een groter mysterie.



Zone Blanche | Netflix | 2 seizoenen



Een Frans dorp wordt geteisterd door onopgeloste misdaden en bovennatuurlijke fenomenen. Terwijl de lokale politiecommandant Laurène en haar team de waarheid proberen te achterhalen, raken ze verstrikt in een web van geheimen en onverklaarbare gebeurtenissen.

Bekijk de trailer.

Giri/Haji | Netflix | 8 afleveringen



Een detective uit Tokyo reist af naar Londen om zijn vermiste broer op te sporen. Terwijl hij zich in een onderwereld van criminaliteit en familiegeheimen begeeft, raakt hij verstrikt in een gevaarlijk spel van verraad en loyaliteit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer kunnen we 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' bij Disney+ streamen
Films / Nieuws

Wanneer kunnen we 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' bij Disney+ streamen

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' is momenteel bezig aan zijn exclusieve bioscooprelease. 'Indiana Jones 5' is een van de meest verwachte films van de zomer.

De laatste film van Harrison Ford als Indiana Jones debuteert momenteel in de bioscoop. Hier kan je lezen wanneer de film verwacht wordt op Disney+.

In de vijfde film van de franchise zien we opnieuw Harrison Ford als Indiana Jones. Deze film is bedoeld als zijn laatste optreden als het iconische personage. Met James Mangold als regisseur van de film, wordt Indiana Jones 5 de eerste film die niet door Steven Spielberg is geregisseerd.

Wanneer kunnen we de film streamen?


De timing varieert vaak afhankelijk van de grootte van de film in kwestie. Door het enorme budget van Indiana Jones 5 heeft de film een lange bioscooprun nodig om de meeste kans te krijgen om een ​​echte kaskraker te worden. Daarom is een mogelijk tijdschema voor oktober 2023 voor de releasedatum van Indiana Jones 5 op Disney+ het meest waarschijnlijk.

Dit zou de vijfde Indiana Jones-film een ​​exclusieve theatrale run van drie maanden geven. Als we bijvoorbeeld kijken naar Ant-Man 3 dan zien we dat Disney+ een vergelijkbare tijdlijn aanhield. Hoe beter de film het doet aan de kassa's, hoe langer de theatrale run kan duren.

Bij Avatar: The Way of Water zagen we dat de film zes maanden kreeg om van de bioscopen naar Disney+ te komen. Als Indiana Jones 5 een kaskraker blijkt te zijn, kunnen Disney+ en Lucasfilm nog wat langer wachten op de streaming-release.



Over de film


Het is 1969 en de Amerikaanse archeoloog en avonturier Indiana Jones leidt zijn leven tegen de achtergrond van de ruimtewedloop. Hij is ongerust over het feit dat de Amerikaanse regering voormalige vijanden heeft ingelijfd om de Sovjet-Unie te helpen verslaan in de wedstrijd om de ruimte.



Zijn petekind, Helena, vergezelt hem op zijn reis. Ondertussen wil Voller, een NASA-lid en ex-Nazi die betrokken was bij het maanlandingsprogramma, de wereld naar eigen inzicht verbeteren.

Naast Ford zien we in deze vijfde film in de franchise onder meer Karen Allen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies en Toby Jones.

Digitale beschikbaarheid


Indiana Jones 5 zou in september 2023 digitaal beschikbaar kunnen zijn. Andere films zoals Ant-Man 3 en Guardians of the Galaxy 3 hadden beide een digitale release datum van ongeveer twee maanden na de bioscooprelease.

Dat zou betekenen dat Indiana Jones 5 in september 2023 digitaal wordt uitgebracht, mogelijk gevolgd door een Disney+ lancering een maand later.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze kleine dingen zorgden ervoor dat 'The Rings of Power' zo hard flopte
Series / Nieuws

Deze kleine dingen zorgden ervoor dat 'The Rings of Power' zo hard flopte

De serie die beloofde het publiek te boeien met zijn epische verhaallijn en levensgrote personages, wist de verwachtingen helaas niet waar te maken.

Ondanks de hoge verwachting rond de release van de serie The Rings of Power, waren er verschillende problemen die er uiteindelijk toe leidden dat de serie flopte. En dit zat hem voornamelijk in de kleine details.

The Rings of Power werd helaas niet zo goed ontvangen als de makers gehoopt hadden. Hiervoor zijn een aantal grotere redenen, bijvoorbeeld het gebrek aan karakterontwikkeling van de personages. Ook had de serie een inconsistent tempo, met een plot dat enigszins doelloos leek.

Goedkope CGI


Afgezien van deze problemen waren het echter vooral de kleine details waar fans zich aan ergerden. Redditor Dry_Method3738 merkt bijvoorbeeld de afschuwelijke kostuums van de dwergen op, gecombineerd met de goedkope CGI, die de sfeer verpesten.

Volgens hem zijn deze in de serie nog slechter dan de gehate Erebor in The Hobbit. Een ander ding dat fans woedend maakt, is Celebrimbor en de manier waarop de makers van de serie hem veranderden van de legendarische ringmaker naar een eenvoudige smid.

Slechte personages


Andere fans begrijpen niet waarom de eerste drie ringen werden gesmeed voor de elfen om hen te genezen van een of andere obscure ziekte. Deze wezens zijn tenslotte onsterfelijk in de overlevering van Tolkien.



Veel bewonderaars van de boeken missen bovendien Sauron. De makers van de serie merkten op dat ze van de belangrijkste schurk van Midden-aarde een antiheld wilden maken. Het publiek vond dat The Rings of Power er niet in slaagde om ook maar één succesvol personage te creëren.

Seizoen 2


Het is natuurlijk ook moeilijk concurreren met de films van Peter Jackson. Toch had The Rings of Power waarschijnlijk op een groter succes kunnen rekenen als de serie beter op de kleine details had gelet. Wie weet wordt dit beter in het tweede seizoen. De serie is te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-kijkers volledig in de ban van glamoreuze nieuwe serie
Series / Nieuws

Netflix-kijkers volledig in de ban van glamoreuze nieuwe serie

De serie 'Glamorous' opent uitstekend met veel bekijks op Netflix.

Sinds 22 juni is de dramaserie Glamorous te zien op Netflix. De serie trekt nogal veel bekijks en is na een paar dagen meteen de top 10 van de best bekeken series op de streamingsdienst binnengestormd.

Eén van de hoofdrolspelers van de serie is Kim Cattrall, vooral bekend van haar rol als Samantha in Sex and the City. In deze serie speelt ze Madolyn, de grondlegger en hoogste leidinggevende van een machtig bedrijf in de schoonheidsindustrie. Ze heeft haar hoop gevestigd op Miss Benny (gespeeld door Marco Mejia) om het bedrijf weer op de kaart te zetten.

Nachtleven


Zane Phillips speelt de rol van Madolyn's zoon, die er alles aan doet om aan de hoge verwachtingen van zijn moeder te voldoen, terwijl Jade Payton de rol vertolkt van een assistente die Miss Benny begeleidt en hen zowel de werkvloer als het nachtleven in Brooklyn laat ervaren.

De dramaserie is bedacht door Jordon Nardino (onder andere bekend van Star Trek: Discovery en Quantico) en bestaat uit tien afleveringen.



Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met 'Missandei' die prachtige slavin uit 'Game of Thrones'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch met 'Missandei' die prachtige slavin uit 'Game of Thrones'?

'Missandei' werd gespeeld door de momenteel zeer succesvolle actrice Nathalie Emmanuel.

Jullie kennen haar vast nog wel de slavin Missandei die steeds belangrijker werd voor Daenerys in Game of Thrones. De rol van Missandei werd gespeeld door Nathalie Emmanuel. Hoe is het nu eigenlijk met haar?

Game of Thrones was natuurlijk de doorbraak voor Emmanuel. Missandei is niet alleen een prachtige verschijning maar is ook een zeer slimme vrouw die Daenerys helpt in haar route naar de macht. Missandei haar rol is, vanwege haar populariteit, veel groter gemaakt dan in de boekenreeks en zij speelt tot en met het 8e seizoen mee in de serie.

Veel klussen


Game of Thrones liep van 2011 tot en met 2019 en Emmanuel heeft in de periode en daarna de nodige andere rollen gespeeld en haar naam echt gevestigd in de acteerwereld. Zo speelt zij als hacker Ramsey in een flink aantal films van The Fast and the Furious-reeks. Ook speelde zij een belangrijke rol in Maze Runner: The Scorch Trials en Maze Runner: The Death Cure.

In 2022 speelde de actrice in de horrorfilm The Invitation met Thomas Doherty. Er staan ook alweer de nodige films voor haar op stapel. Momenteel is of gaat ze bezig met Fast X 2, Arthur the King en Benn/Eubank.

Flinke vlucht


Na haar rol in Game of Thrones heeft haar carrière dus een flinke vlucht genomen en we verwachten nog veel van haar te zien de komende jaren.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix volledig in hemd gezet! Superpopulaire maar gecancelde fantasyserie krijgt na massale protesten toch een vervolg
Series / Nieuws

Netflix volledig in hemd gezet! Superpopulaire maar gecancelde fantasyserie krijgt na massale protesten toch een vervolg

Wow, een memorabele overwinning voor de die-hard fans van 'Warrior Nun'

Gecancelde series die na protesten van fans toch weer op worden gepakt. Dat gebeurt niet zo vaak. Manifest is één van de voorbeelden. Er is nu zeer goed nieuws voor de liefhebbers van de Netflix-serie Warrior Nun.

De streamingdienst heeft enkele maanden geleden de stekker uit de serie getrokken, maar nu komt de maker, Simon Barry, toch met een onverwacht bericht. Hij heeft aangekondigd dat Warrior Nun zal terugkeren.

Gecanceled


Het nieuws van Netflix dat ze niet verder zouden gaan met Warrior Nun kwam enkele maanden geleden als een grote verrassing. Na het annuleren van verschillende andere series, was nu ook de succesvolle fantasyserie aan de beurt. Ondanks de protesten van fans heeft Netflix toen geen wijziging in hun beslissing aangebracht.

Echter, de fans hebben de moed niet opgegeven en hebben zelfs een enorm billboard in de buurt van de hoofdkantoren van Netflix gehuurd. Uiteindelijk hebben al die inspanningen hun vruchten afgeworpen, want het verhaal krijgt nu echt een vervolg.

#SaveWarriorNun


Na dit nieuws begonnen fans de sociale media te overspoelen met de hashtags #NetflixCorrectYourMistake en #SaveWarriorNun. Hoewel er aanvankelijk geen gehoor aan werd gegeven, gaven de fans niet op. De hashtags bleven af en toe op de trendinglijst verschijnen, en nu, zes maanden later, hebben ze eindelijk hun doel bereikt.



"Vandaag kan ik eindelijk aankondigen dat jullie stemmen, passie en toewijding ervoor hebben gezorgd dat Warrior Nun zal terugkeren. Het wordt waanzinniger dan ooit tevoren. Binnenkort volgen meer details," aldus de tweet van Barry.

Het is nog niet bekend of het vervolg een film of een serie zal zijn en ook is niet bekend waar een eventuele serie op bekeken kan worden.



seizoenen (24034 views)


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen