search
Fans klagen over bloedmooie tovenares 'Yennefer' uit 'The Witcher'

Fans klagen over bloedmooie tovenares 'Yennefer' uit 'The Witcher'

Wat is nu eigenlijk de leeftijd van die prachtige 'Yennefer' in 'The Witcher'?

Bas de Kramer
Het derde seizoen van The Witcher is aanstaande en we zijn allemaal natuurlijk erg benieuwd hoe het verhaal zich verder zal ontwikkelen. Natuurlijk kijken we ook met bijzondere belangstelling naar één van de hoofdpersonages: Yennefer.

Yennefer wordt gespeeld door Anya Chalotra. Er zijn fans van de boekenreeks die haar eigenlijk te jong vinden om deze rol te spelen. Yennefer is in de boeken een oude en ervaren tovenares.

Yennefer alweer 90?


In de boeken wordt aangegeven dat Yennefer feitelijk ergens in de 90 is maar dat zij er door haar toverkrachten uitziet alsof ze ergens rond de 25 jaar is. Is de leeftijd van Yennefer in de boeken nu hetzelfde als die in de serie?

In het eerste seizoen van The Witcher zaten de nodige verschillende tijdlijnen. Chalotra vertelde hier zelf over: "Ik speelde Yennefer van dat ze 14 jaar was tot 77". Aan het einde van het eerste seizoen is Yennefer derhalve 77 jaar.

Derde seizoen


De gebeurtenissen van het derde seizoen spelen zich volgens de boeken 4 jaar later af, wat betekent dat Yennefer nu ongeveer 81 jaar oud zal zijn. Dat klopt niet met de datums in de boeken, daarin wordt vermeld dat zij 94 zou moeten zijn op het moment dat het derde seizoen aanvangt.

Bekijk op instagram


Uiteindelijk maakt het natuurlijk niet zo heel veel uit, Netflix heeft de leeftijd kennelijk een beetje getweaked maar de chronologie in de boeken is dan ook wel erg onduidelijk.

Kijk de serie op Netflix.Aanbevolen artikelen