search
Slecht nieuws voor de langverwachte scifi-reboot uit de jaren 90

Slecht nieuws voor de langverwachte scifi-reboot uit de jaren 90

Deze reboot werd in maart aangekondigd, maar is nu officieel van de baan.

Valeria Milić
Door de fusie tussen de Amerikaanse zenders Paramount+ en Showtime zijn er al een aantal series gesneuveld. Paramount+ heeft eerder immers al aangekondigd dat zij bepaalde series van hun platform zullen halen.

Showtime, op hun beurt, geeft nu aan dat de reboot van de film Gattaca niet doorgaat. Volgens Variety betreft dit een van in totaal vier series die in eerste instantie het groene licht hadden gekregen.

Genetische screening


Gattaca is een dystopische scifi-film met Ethan Hawke, Uma Thurman en Jude Law. De film beschrijft het leven in een maatschappij waarin baby's aan een genetische screening worden onderworpen. Aan de hand van deze screening kun je in de categorie "in-valids" belanden mocht blijken dat je bepaalde fysieke tekortkomingen hebt.

Eerder deed Sony Pictures Television al een poging om van Gattaca een serie te maken. Dit was in 2009 toen het idee was om het verhaal als misdaaddrama neer te zetten. De meest recente poging, deze keer met de Homeland-producenten Alex Gansa en Howard Gordon, heeft ook deze keer geen vruchten afgeworpen.

Aanbevolen artikelen