search
Wat ging er mis? De meest onnodige scène in 'Game of Thrones' onder de loep
Series / Nieuws

Wat ging er mis? De meest onnodige scène in 'Game of Thrones' onder de loep

Deze scène zit weliswaar in de boeken, maar heeft geen toegevoegde waarde in de serie.

Game of Thrones wordt uitgebreid besproken en geanalyseerd. Aangezien zowel A Song of Ice and Fire en de verfilming met recht episch genoemd kunnen worden, is het niet gek dat bepaalde scènes eruit springen.

Dit kan echter ook een negatieve reden hebben. De scène waarin Jaimie (Nikolaj Coster-Waldau) seks heeft met Cersei (Lena Headey) terwijl dit duidelijk tegen haar wil is, is hier een goed voorbeeld van. Het voegt absoluut niets toe aan het verhaal zelf en staat haaks op Jaimies ontwikkeling.

Eigenaardige wijziging


In de boeken vindt deze gebeurtenis ook plaats, maar de passage in kwestie beschrijft seks met wederzijdse instemming. Het wordt niet duidelijk waarom de makers voor deze wijziging hebben gekozen. Er wordt namelijk niets meer mee gedaan in de rest van het verhaal. Deze verkrachting wordt vergeten en lijkt geen effect te hebben op Cersei, Jaimie of op hun relatie.

Haaks op verhaallijn


Daarnaast is dit gedrag niet erg logisch in het kader van Jaimies verhaallijn. De kijker leert hem kennen als een oppervlakkige en ijdele charmeur. Zijn karakter verandert in de loop van de tijd. Hij verliest zijn hand en ontmoet Brienne (Gwendolyn Christie), beide gebeurtenissen spelen een belangrijke rol in zijn leven. Jaimie doet dus iets wat letterlijk haaks staat op zijn verhaallijn zoals we die kennen.

Schokkende wereld


Game of Thrones kent uiteraard gruwelijke gebeurtenissen. Cersei is bij lange na niet het enige slachtoffer van vekrachting, om nog maar te zwijgen over personages die op afgrijselijke manieren aan hun einde komen. Meestal was er echter een logische verklaring binnen het verhaal zelf.

De scène lijkt er vooral op gericht om op een makkelijke manier te shockeren. Het leek de makers even ontschoten te zijn dat de wereld van Westeros al schokkend genoeg is. Het is dus onnodig om er zelf dingen bij te verzinnen.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen