search

Ons nieuws van zondag 2 juli 2023

Recensie Netflix-serie 'Ōoku: The Inner Chambers'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Ōoku: The Inner Chambers'

Obsceen en bij tijden toondoof. Deze alternatieve Japanse geschiedenis mag snel worden vergeten.

Regie: Noriyuki Abe | Cast (stemmen): Eriko Matsui (Tokugawa Iemetsu), Mamoru Miyano (Madenokōji Arikoto), Jun Fukuyama (Sutezō), Kikuko Inoue (Kasuga no Tsubone), Sanae Kobayashi (Tokugawa Yoshimune), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 79-25 minuten | Jaar: 2023

Ōoku: The Inner Chambers vertelt een alternatieve geschiedenis van Japan. In deze anime is het land getroffen door een meedogenloze ziekte die zich richt op jonge mannen waardoor al snel driekwart van de bevolking vrouw is. Daarmee wordt de balans van macht omvergegooid. Na een tijd nemen de vrouwen de samenleving over en zijn mannen gereduceerd tot waardevolle bezittingen die soms zelfs worden verhandeld. Het paleis van de vrouwelijke shogun is gevuld met drieduizend mannen waarmee ze kan doen en laten wat ze wil.

De serie toont vooral het harde leven van deze wegkwijnende mannen. Hen wordt op het hart gedrukt dat ze bijzonder eervol werk doen, maar de meesten zullen de shogun nooit eens zien en worden koud en verbitterd. Deze interne strijd tussen de eervolle plicht en persoonlijk geluk is interessant, maar wordt slechts af en toe verkend. Dat is iets wat de serie wel vaker doet: elke interessante opzet krijgt maar weinig uitwerking.

Deze anime op zijn sterkst wanneer wordt ingegaan op de rol van gender en machtsposities. De macht ligt in deze alternatieve vertelling geheel bij de vrouwen, maar toch wordt op sommige momenten pijnlijk duidelijk hoe de mannen erover denken. En waar mogelijk maken ze nog steeds misbruik van hun positie als man. De vrouwelijke shogun wordt eigenlijk voor velen vooral als draagmoeder gezien die de familielijn kan voortzetten. Voor beide kanten en genders wordt dieper ingegaan op de moeilijkheden en oneerlijkheden die daarbij horen.

Helaas verkwanselt Ōoku: The Inner Chambers toch dit interessante gegeven door zich te vaak achter de shockfactor te verschuilen. De gehele serie is zo enorm neerslachtig, vooral in de eerste helft, dat deze voor een zware zit zorgt. Dit past weliswaar bij het onderwerp, maar er wordt iets te graag aan toegegeven. Verkrachting en mishandeling worden gepresenteerd als dagelijks kost, maar dragen weinig bij aan het verhaal. Dit voelt wat goedkoop aan en doet afbreuk aan het verhaal.

Ondanks de heftige momenten wordt de serie toch een uiterst saai geheel. Scènes zijn vaak veel te lang en dialogen blijven eindeloos doorgaan, zonder de nodige ontwikkeling in het verhaal of bij de personages. Wat niet helpt zijn de fletse kleuren en compleet stilstaande beelden waarin alleen de monden bewegen.

Het tempo en de opzet laten ook te wensen over. De eerste aflevering duurt bijna anderhalf uur en toont de huidige situatie in Japan. De afleveringen daarna vertellen het echte verhaal en laten zien hoe het zo gekomen is. Deze afleveringen hebben soms een bizarre invulling door lange, dodelijk saaie scènes op te volgen met plotse tijdsprongen van een jaar. Hierdoor is het moeilijk om op te gaan in het moment. De vele tijdsprongen en focus op personages die niet eerder in beeld zijn geweest zorgt ervoor dat het geheel vaak onduidelijk is.

Het melodrama is van het hoogste niveau, vooral als het gaat om de romantiek in de serie. Het is één grote verheerlijking van iets wat eigenlijk gewoon puur stockholmsyndroom lijkt te zijn. Het voelt toondoof in samenhang met de gelaagde kijk op gender. De stemacteurs doen echter goed werk, maar dat is niet genoeg om deze rommelige en obscene serie te redden. Zonde, want er zat veel meer in Ōoku: The Inner Chambers.

★★☆☆☆

Ōoku: The Inner Chambers is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler 'Squid Game' vraagt enorm bedrag voor deelname aan tweede seizoen
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'Squid Game' vraagt enorm bedrag voor deelname aan tweede seizoen

Lee Jung-Jae is de hoofdrolspeler in 'Squid Game'. Zijn gage voor zijn deelname aan het tweede seizoen van de serie is flink omhoog gegaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Recentelijk zijn de castleden van het tweede seizoen van de zeer succesvolle serie Squid Game aangekondigd. Naast een aantal nieuwe namen, zijn er ook de nodige oude namen terug te zien, waaronder die van hoofdrolspeler Lee Jung-Jae.

Lee Jung-Jae speelde de hoofdrol als Seong Gi-Hun, speler 456, die zich in de laatste scènes lijkt op te maken om wraak te gaan nemen op de organisatoren van het dodelijke maar lucratieve spel.

Onderhandelingen


De contractonderhandelingen met Lee Jung-Jae zijn naar verluidt nogal heftig geweest. Hij zou namelijk maar liefst 916.000 euro per aflevering gaan verdienen.

Dit bedrag lijkt in eerste instantie misschien erg hoog, maar we moeten niet vergeten dat Jung-Jae in Korea al een bekende acteur was. Voor de afleveringen in het eerste seizoen kreeg hij circa 208.000 euro per aflevering, wat ook al een flinke gage is.

Verzilveren


Jung-Jae kan nu de populariteit van de serie dus verzilveren door meer dan 4x zoveel te vragen.Onduidelijk is nog wanneer we het tweede seizoen kunnen gaan kijken. Voor de hand ligt dat we nog moeten wachten tot 2024.

Kijk tot die tijd het eerste seizoen nog eens terug op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste films uit de jaren '80 staat gewoon op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste films uit de jaren '80 staat gewoon op Netflix

Op de verschillende streamingdiensten is een heel groot aanbod te vinden van keigoede films. Wij hebben er een voor je gevonden waarvan we ervan overtuigd zijn dat je deze gezien moet hebben.

Of het nu om recente films gaat of om films die alweer tot de categorie klassiekers behoren, er zijn op alle diensten wel pareltjes te vinden. Voor de film die we deze keer gevonden hebben, gaan we terug naar de jaren '80.

Voor Stand by Me, gebaseerd op het boek van Stephen King uit 1982 genaamd The Body, gaan we terug naar het jaar 1986. Deze avontuurlijke film duurt 1,5 uur en weet nog steeds een hoop kijkers te boeien.

Puur en fijn


De film weet het op IMDb erg goed te doen. De film pakt daar een goede 8.1/10. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film 92% en het publiek geeft de film een 94%. "Het staat, lief en sterk, schunnig, buitensporig en grappig, net als zijn helden zelf - misschien een beetje wild aan de randen, maar puur en fijn door en door. Het is een van die schatten die je absoluut niet mag missen.", aldus een van de critici.

"Eén van de beste Stephen King verfilmingen. Geen bovennatuurlijk spektakel, maar een mooie coming of age film.", vertelt bart007bond op MovieMeter waar de film een gemiddelde scoort van 3.75/5.

Zoektocht


Vier vrienden, de gevoelige Gordie, stoere Chris, flamboyante Teddy en angsthaas Vern vernemen dat er een lijk gevonden is. Dit willen ze met zijn allen gaan bekijken want veel anders is er in hun woonplaatsje in Oregon niet te doen.

Hun zoektocht verandert echter in een zelfontdekkingsreis. Als ze een bende tegen het lijf lopen, ontdekken ze een kracht waarvan ze niet wisten dat ze die hadden.Regie en cast


Rob Reiner is de regisseur die de verfilming van het boek van Stephen King op zich nam. King was zo enthousiast over de film en heeft Reiner gezegd dat deze verfilming van zijn werk, een van de beste is die hij heeft gezien.

In de film zien we Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, Casey Siemaszko en Gary Riley. Phoenix had in eerste instantie auditie gedaan voor de rol van Gordie Lachance, maar Reiner dacht dat hij beter gecast zou worden als Chris Chambers, wat uiteindelijk ook gebeurde.Zeker kijken


Ook zo nieuwsgierig geworden naar deze topfilm uit 1986? Stream hem nu bij Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier wijkt 'The Walking Dead' echt volledig af van de oorspronkelijke stripboeken
Series / Featured

Hier wijkt 'The Walking Dead' echt volledig af van de oorspronkelijke stripboeken

De stripboeken waar 'The Walking Dead' op is gebaseerd, wijken flink af van de serie.

Zoals de fans ongetwijfeld weten is The Walking Dead gebaseerd op de stripboekenreeks van Robert Kirkman. De serie volgt de boeken echter zeker niet in alle gevallen. We presenteren je hierbij 3 gevallen waarbij de serie volledig afweek van de strip.

De hand van Rick Grimes


Rick Grimes, het hoofdpersonage van The Walking Dead, had na enige tijd een uniek kenmerk in de stripboeken: hij verloor zijn hand. In de serie vindt deze gebeurtenis echter niet plaats.

Daryl Dixon


Eén van de meest geliefde personages in de tv-serie is toch echt wel Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus. Daryl bestaat helemaal niet in de stripreeks! Het personagej is speciaal gemaakt voor de tv-serie. Daryl heeft dus geen enkele oorsprong in de stripboeken en de makers van de tv-serie hebben dan ook geen enkel bronmateriaal om op terug te vallen ten aanzien van Daryl.

Andrea


In seizoen 3 van de tv-serie maakte Andrea, gespeeld door Laurie Holden, een verrassende keuze door zich aan te sluiten bij het kamp van 'The Governor'. Dit leidde later in het seizoen tot haar ondergang.

In de stripboeken nam het verhaal van Andrea echter een totaal andere wending. Ze werd Rick's vriendin en kwam pas veel later in het verhaal en op een hele andere manier op noodlottige wijze aan haar einde.

Bekijk op instagram


In de serie is er dus flink afgeweken van de stripboekenreeks. Zeker in het geval van Daryl Dixon kunnen we daar allemaal maar blij om zijn. Een 'The Walking Dead' zonder Daryl kunnen wij ons in ieder geval nauwelijks voorstellen.

Kijk The Walking Dead op Netflix.

Rick Grimes uit 'The Walking Dead' krijgt eindelijk zijn verdiende wraak

Groots plannen voor een 'The Walking Dead Universe'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale van 'Ted Lasso' scoort recordaantal voor Apple TV+ in de streaming-hitlijsten
Series / Nieuws

Finale van 'Ted Lasso' scoort recordaantal voor Apple TV+ in de streaming-hitlijsten

De finale van 'Ted Lasso' heeft Apple TV+ een record bezorgd.

De finale van seizoen 3 van Ted Lasso kreeg gemengde reacties van critici en fans. Toch werd de finale veel gestreamd en leverde deze zelfs recordaantallen op voor Apple TV+.

Kijkers hebben in de week van 29 mei tot 4 juni 1,24 miljard minuten van de komedie bekeken. Dit is de eerste keer dat een serie van Apple TV+ meer dan een miljard minuten heeft bereikt. De finale van seizoen 3, uitgebracht op 31 mei, was goed voor 529 miljoen van die minuten (ongeveer 42,5 procent van het totaal), wat volgens Nielsen het hoogste wekelijkse totaal is voor Ted Lasso.

Meest bekeken aflevering


Sinds de première in augustus 2020 heeft Ted Lasso volgens Nielsen meer dan 25 miljard kijkminuten getrokken in de Verenigde Staten. Tot en met 4 juni was de finale van seizoen 2 de meest bekeken aflevering met 960 miljoen minuten - een totaal dat seizoen 3 lijkt te verslaan, aangezien deze in één week al meer dan halverwege was.

De streamingcijfers van Nielsen dekken alleen het kijken op tv-toestellen en omvatten geen minuten die bekeken werden op mobiele apparaten of computers. De kijkcijfers meten alleen het Amerikaanse publiek, niet die in andere landen.

Laatste seizoen?


Het is nog niet zeker of seizoen 3 van Ted Lasso het laatste seizoen van de gehele serie zal zijn. De aflevering leek op een bepaalde manier een afscheid te zijn, maar toch zijn er ook nog genoeg deuren opengelaten voor een nieuw seizoen. Bekijk de serie op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vecna-acteur Jamie Campbell Bower had dit detail in 'Stranger Things' liever anders gezien
Series / Nieuws

Vecna-acteur Jamie Campbell Bower had dit detail in 'Stranger Things' liever anders gezien

Je zou misschien denken dat het uiterlijk van Vecna gecreëerd werd met CGI, maar niets is minder waar.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De onthulling over Vecna in Stranger Things seizoen 4 was absoluut één van de hoogtepunten van het seizoen. Acteur Jamie Campbell Bower zette de rol geweldig neer, maar acteervaardigheden waren niet de enige vereiste voor de rol van de ultieme schurk van de serie.

In seizoen 4 van Stranger Things kwamen we erachter dat Henry Creel, One en Vecna eigenlijk allemaal dezelfde persoon zijn. We zagen voor het eerst Vecna in de Upside Down, waar hij er nogal angstaanjagend en walgelijk uitzag. En dit effect werd niet zomaar bereikt.

Geen CGI


Je zou bijna aannemen dat het uiterlijk van Vecna allemaal door CGI gecreëerd is. Bower zelf bevestigde echter dat het voor 90% om praktische effecten en make-up ging. In een interview met SiriusXM onthulde Bower voor welke uitdagingen het pak zorgde.

Volgens Bower duurde alleen al de applicatie zo'n zeven uur, en daarna moest hij nog tien uur filmen met de make-up en het pak aan. Bower werd ook gevraagd of hij naar het toilet mocht gaan terwijl hij het pak droeg. Gelukkig zorgde Barrie Gower, de visagist die aan het pak werkte, ervoor dat dat geen probleem was.

Plaspauzes


Bower legt uit dat het hele kostuum aan elkaar was gelijmd, behalve de onderste helft. Het pak had iets weg van een broek, zodat hij plaspauzes kon nemen. Hoewel het Bower wel lukte om dat te doen, was het een echte worsteling. Hij kon niet veel bewegen omdat het delicate meesterwerk dat hij aanhad gemakkelijk uit elkaar zou kunnen vallen.

Bekijk op instagram


Bower bekent dat hij vaak probeerde het toiletbezoek zo lang mogelijk uit te stellen. Hij zegt dat het hem ruim 15 minuten kostte om zijn zaken af te handelen, en dat hij het filmproces niet wilde onderbreken door halverwege een toiletpauze in te lassen.

Verrassend


Het is nogal verrassend dat de makers ervoor kozen om voor een echt pak te gaan, in plaats van CGI te gebruiken. Bower laat echt zien wat het betekent om een toegewijde acteur te zijn die oprecht houdt van wat hij doet. Stranger Things is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Neil Gaiman onthult of hij betrokken blijft bij het schrijfproces van 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Neil Gaiman onthult of hij betrokken blijft bij het schrijfproces van 'Doctor Who'

Zal de geliefde Neil Gaiman ooit nog terugkeren om een aflevering te schrijven?

Doctor Who werd een tijdje geschreven door niemand minder dan Neil Gaiman. Hij schreef tijdens de periode dat Matt Smith The Doctor was. Wat gaat hij nu hij geen schrijver meer is voor de serie eigenlijk doen?

Russell T. Davies heeft de taak als schrijver weer op zich genomen, nadat hij dit voor het eerst van 2005 tot 2009 heeft gedaan.

Wat heeft de toekomst in petto?


Deze vraag gaat nu echter al een tijdje de ronde: Komt Neil Gaiman ooit nog terug om meer Doctor Who afleveringen te schrijven?

Gaiman kan evenmin als wij in de toekomst kijken, maar natuurlijk weet hij er wel iets meer vanaf. Een fan vroeg hem onlangs op Tumblr of hij achter de schermen nog een keertje mag terugkeren.

Een belangrijke vraag


Gaiman reageerde hierop dat hij "het niet zeker weet". Hij vindt het ook heerlijk om gewoon alleen kijker te zijn en zich te laten verrassen over wat er nog gaat komen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Doctor Who op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Sarah Jessica Parker niet naakt ging voor 'Sex and the City'
Series / Nieuws

Waarom Sarah Jessica Parker niet naakt ging voor 'Sex and the City'

Sarah Jessica Parker was heel verlegen toen ze Sex and the City filmde.

Hoewel de titel veel doet vermoeden, was Sarah Jessica Parker nooit helemaal naakt voor Sex and the City. De actrice heeft onlangs de reden hiervoor onthuld en deze is eigenlijk heel erg simpel.

De komedie Sex and the City volgt het leven van vier vrouwen die in hartje New York wonen aan het eind van de jaren 90 en begin jaren 2000. De serie gaf een interessante kijk op de actuele onderwerpen van die tijd.

De hoofdrol


Sarah Jessica Parker speelde Carrie Bradshaw, het hoofdpersonage van Sex and the City. Al snel werd duidelijk dat Parker niet geïnteresseerd was in naaktscènes voor de serie.

Parker legde onlangs in een interview met The Howard Stern Show uit waarom dit precies was. Ze zei: "Ik voelde me er niet op mijn gemak bij. Ik was verlegen." Gelukkig steunde schrijver Darren Star haar beslissing.

De oplossing


En dat was dat, Parker hoefde geen naaktscènes te doen en deze werden aan andere acteurs gegeven die er wel comfortabel bij waren. Parker keek zeker niet neer op deze scènes en "bewonderde" zelfs de acteurs die het wel deden.

Bekijk hieronder het interview en stream Sex and the City op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van plan om te stoppen met 'The Witcher' na Henry Cavills exit? Dit is wat je zal missen
Series / Nieuws

Van plan om te stoppen met 'The Witcher' na Henry Cavills exit? Dit is wat je zal missen

Er zijn een aantal interessante momenten die we waarschijnlijk gaan zien in de volgende seizoenen van 'The Witcher', maar dan wel met Liam Hemsworth als Geralt.

Seizoen 3 van The Witcher is het laatste seizoen van Henry Cavill als Geralt of Rivia. Sommige mensen hebben besloten na dit seizoen niet meer te kijken, maar er valt nog veel te vertellen over het verhaal van deze beroemde Witcher. Hier lees je een greep uit de momenten die we nog gaan zien in de serie.

Vanaf seizoen 4 van The Witcher zal Liam Hemsworth Geralt spelen. Hoewel het begrijpelijk is dat veel kijkers The Witcher na seizoen 3 zullen opgeven, is er als we van de boeken uitgaan nog steeds veel te vertellen in het verhaal van Geralt.

Geralt en Ciri worden weer gescheiden


Geralt en Ciri brachten eindelijk meer tijd samen door in seizoen 3, maar de Thanedd Coup en andere gebeurtenissen scheiden hen weer in de boeken. Ciri vlucht tijdens de Thanedd-coup en zoekt haar toevlucht bij de Tower of Gulls, maar ze wordt gevolgd door Vilgefortz en Geralt.

Ciri voegt zich dan bij de Rats terwijl Geralt herstelt bij Brokilon, maar hij is van plan te vertrekken en op zoek te gaan naar Ciri. Als hij eenmaal hersteld is, vervolgt Geralt zijn zoektocht naar Ciri, en gedurende deze tijd wordt hij ook gescheiden van Yennefer.

Geralt vormt een nieuw team


Na zijn herstel zetten Geralt en Jaskier de zoektocht voort en onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten. Te beginnen met Milva, een deskundige boogschutter; Cahir, die Geralt en zijn gezelschap achtervolgde en zich bij hen voegt dankzij Milva; Regis, een vampier met nuttige medische vaardigheden; en Angoulême, een voormalig lid van een bende die Geralt moest vermoorden.Ook ontmoet Geralt een personage dat het publiek kent uit The Witcher: Blood Origin, namelijk Avallac'h, een elf die tussen werelden kan reizen. Avallac'h vertelt Geralt over de Ithlinne-profetie (de reden dat Francesca en haar mensen achter Ciri aan gaan). Ook vertelt hij Geralt dat hij Ciri niet moet zoeken, want wat voorbestemd is, zal hoe dan ook gebeuren, maar Geralt luistert niet en blijft vastbesloten om Ciri te vinden.

Affaire met Fringilla


Hoewel Geralt en Yennefer het hoofdpaar zijn in de boeken, hadden beide personages ook andere relaties. Een van de vreemdste affaires van Geralt was met niemand minder dan Fringilla, in de roman The Lady of the Lake. Op dat moment is zij lid van The Lodge of Sorceresses en haar missie is om Geralt ervan te weerhouden Yennefer en Ciri op te zoeken, zodat The Lodge Ciri als eerste kan vinden.Het is natuurlijk maar de vraag of de serie al deze momenten ook echt over zal nemen uit de boeken, maar qua verhaal is er in ieder geval genoeg potentieel. Bekijk seizoen 3 deel 1 van The Witcher nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale'-ster Madchen Amick geeft een mega grote spoiler weg voor het laatste seizoen
Series / Nieuws

'Riverdale'-ster Madchen Amick geeft een mega grote spoiler weg voor het laatste seizoen

Madchen Amick geeft een grote spoiler weg die eigenlijk heel symbolisch is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zevende en allerlaatste seizoen van Riverdale is nu te zien op The CW en het ziet er heel anders uit dan alle voorgaande seizoenen. Door de nieuwe setting is er ruimte voor een aantal hele interessante verhalen.

Door de gebeurtenissen van de finale van seizoen 6, waarin Bailey’s Comet een alternatieve tijdlijn opende, speelt Riverdale zich nu af in de jaren 50.

Wel of niet terug?


Volgens Riverdale-ster Madchen Amick zal de serie niet meer terugkeren naar de originele tijdlijn, maar dat is niet het hele verhaal.

Toen Decider dit aan Amick vroeg, twijfelde ze even over haar antwoord, omdat het "misschien een grote spoiler is". Uiteindelijk vertelde ze het toch: "Nee, we komen niet terug uit de jaren 50".

De perfecte setting


De jaren 50 is eigenlijk een heel mooi einde voor Riverdale. Hoewel de Archie-comics al eerder bestonden, is dit wel de tijd die mensen associëren met de strips.

Het einde is dus een hele mooi symbolische knipoog naar het bronmateriaal waar Riverdale op geïnspireerd is.

Bekijk hieronder een video over de cast en stream Riverdale op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onze eigen Carice van Houten verdedigt einde van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Onze eigen Carice van Houten verdedigt einde van 'Game of Thrones'

Carice van Houten heeft zich uitgelaten over het einde van 'Game of Thrones'.

Er is nog altijd veel onvrede over het einde van Game of Thrones. De onvrede is er niet alleen bij de kijkers maar ook de cast is erg kritisch. Recentelijk bleek echter dat er ook een actrice is die zich prima kon vinden in het einde van de hitserie en dat is onze eigen Carice van Houten die in de serie schitterde als Melissandre.

De meerderheid van de acteurs was toch ook echt niet tevreden met het einde. Hoewel hen destijds is verboden om erover te praten, kon je vaak zien dat ze moeite hadden hun teleurstelling te verbergen als ze naar de finale gevraagd werden.

Troon weggeblazen


Van Houten lijkt een stuk positiever over het eindspel in Game of Thrones:
"Ik hou gewoon van het feit dat de hele troon werd weggeblazen. Het hele ding was weg. Ik vond het echt geweldig, en ook de willekeur van praten over wie vervolgens koning gaat worden. De dwaasheid ervan was heel slim. Ik dacht: Dit is hoe het leven is. Eén of andere dombo kan president worden'' , legt Van Houten uit.

Van Houten is dus wat positiever dan gemiddeld over het einde en benadrukt met name dat de dwaasheid van hoe over de troonopvolging wordt beslist, gelijkenis toont met het echte leven en we kunnen haar daar natuurlijk geen ongelijk in geven.

Melissandre


Naast het verdedigen van het einde van Game of Thrones, verklaarde Carice van Houten ook dat ze graag de rol van Melisandre zou hernemen als ze de kans zou krijgen.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Silo'-hoofdrolspeelster Rebecca Ferguson over de toekomst van de serie: "het staat vast"
Series / Nieuws

'Silo'-hoofdrolspeelster Rebecca Ferguson over de toekomst van de serie: "het staat vast"

De hitserie van Apple TV+ heeft een tweede seizoen gekregen, maar volgen er meer?

De Zweedse actrice Rebecca Ferguson beleeft geweldige tijden. Niet alleen had zij een belangrijke rol in Dune, de dystopische scifi-thriller Silo is een hit gebleken.

In gesprek met Collider onthult Ferguson wat de toekomstplannen zijn voor de serie. Dat seizoen 2 er komt staat vast, en wellicht komt er een derde seizoen.

Achter de deur


Aan het einde van seizoen 1 bevindt hoofdpersoon Juliette zich in een précaire positie. Zij heeft namelijk watervrees en op de bodem van de silo bevindt zich iets dat verdacht veel op een waterreservoir lijkt.

Desgevraagd teasde Ferguson: "Ik kan het je wel vertellen, maar dan moet ik je vermoorden. De deur wordt echter niet geopend zonder te onderzoeken wat zich er achter bevindt. Daar laat ik het voor nu bij".

Vastgelegd


De boekenserie van Hugh Howey biedt genoeg materiaal voor drie seizoenen, en misschien wel meer. Hoeveel seizoenen er komen weet Ferguson echter niet te zeggen.

De actrice heeft zich in haar contract voor maar liefst twee tot drie jaar vastgelegd. Ferguson: "Voorlopig wil ik me op het tweede seizoen richten. Wat er in de toekomst gebeurt moet voorlopig nog blijken. Ik denk dat iedereen vooral kijkt naar hetgeen mogelijk is".

Gezien de voortdurende schrijversstaking is het begrijpelijk dat Ferguson niet te zeer uit wil wijden over verdere toekomstplannen. Uit haar uitspraken blijkt dat Apple TV+ zeker door wil gaan met de serie maar dat dit wel samenhangt met het snel veranderende tv- en filmlandschap.

Je kunt Silo streamen op Apple TV+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aflevering van 'Stranger Things' verknalde bijna de hele serie
Series / Nieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' verknalde bijna de hele serie

Deze aflevering kreeg zoveel haat van de kijkers dat het een eenmalig verhaal bleef.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De fantasyserie Stranger Things is een van Netflix' grootste successen. Desondanks heeft ook een topserie mindere momenten. Aflevering 7 van het tweede seizoen, getiteld The Lost Sister, wordt gezien als een behoorlijke flater.

Vele kijkers vonden dat er sprake was van verkeerde timing en onsympathieke nieuwe personages. Uiteindelijk hebben de makers het verhaal in deze aflevering niet verder ingebed in de algehele plot van Stranger Things.

Wraakmissie met lotgenoten


Het verhaal is eenvoudig genoeg, Eleven (Millie Bobby Brown) vertrekt uit Hawkins en komt een groepje mede-verschoppelingen tegen. Deze groep tieners heeft hetzelfde meegemaakt als Eleven. Hun leider is Eight, ook wel bekend als Kali (Linda Berthelsen). In eerste instantie wordt Eleven opgenomen in dit wilde groepje.

Kali en haar club voeren wraakmissies uit. De tieners hebben een lijst waarop de namen van laboratorium-medewerkers vermeld staan. Deze lijst wordt afgewerkt om zo genoegdoening te krijgen wat hen is aangedaan. Eleven doet in eerste instantie mee daar zij nu de kans heeft wraak te nemen op degene die haar moeder in een comatose staat heeft gebracht. Uiteindelijk beseft Eleven dat zij niet bij Kali hoort en keert terug naar haar vrienden.

Slechte ontvangst


Op zich was het geen slecht idee om andere slachtoffers van Brenners (Matthew Modine) experimenten te introduceren. Het probleem was dat vele kijkers de nieuwe personages nogal oppervlakkig vonden. Daarnaast zond men de aflevering uit pal na een grote ontwikkeling binnen het tweede seizoen. Hierdoor waren de kijkers gedurende een hele aflevering opgescheept met een losstaand verhaal waar ze niet direct op zaten te wachten.

Er zijn wat speculaties dat Kali terug zal keren in het slotseizoen van de serie, maar voor nu staat The Lost Sister vooral bekend als losse flodder. Stranger Things kun je zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Good Omens' seizoen 2: ontdek de nieuwste engel en demon in de nieuwste clips
Series / Video/clip/featurette

'Good Omens' seizoen 2: ontdek de nieuwste engel en demon in de nieuwste clips

Op Twitter kun je kennismaken met twee bewoners uit het hiernamaals.

Over een aantal weken gaat het tweede seizoen van Good Omens van start. Naast de vertrouwde personages ontmoeten we natuurlijk ook een aantal nieuwe figuren.

Op het Twitter-account van de komedieserie zijn nu twee nieuwe clips geplaatst. Het gaat hier om de engel Muriel (Quelin Sepulveda) en de demon Shax (Miranda Richardson). Beiden zijn naar de aarde gestuurd omdat in het hiernamaals niet alles even goed blijkt te gaan.

Hogere sferen en lagere regionen


Muriel zagen we al even voorbijkomen in de trailer wanneer deze bij Aziraphale (Martin Sheen) aanklopt. Zij is gekleed als politieagent omdat zij enkele zaken uit moet zoeken in opdracht van hogerhand.Crowley (David Tennant) krijgt op zijn beurt bezoek van de demon Shax. Zij is Crowley's vervanger in de duistere spelonken nu hij de hel heeft verruild voor de aarde. Ook Shax weet te melden dat er onrust is in de hogere sferen, iets waarvan de lagere regionen zich maar al te goed bewust zijn."Het nieuwste seizoen is een origineel verhaal geschreven door Neil Gaiman en John Fennimore. Good Omens seizoen 2 is vanaf 28 juli op Prime Video te bekijken.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-steampunk film zie je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze scifi-steampunk film zie je nu bij Netflix

'Mortal Engines' komt van de filmmakers van onder meer 'The Lord of the Rings' en 'The Hobbit'.

De film is geregisseerd door Christian Rivers. Zijn volgende project wordt later dit jaar verwacht. Dan komt hij met actiethriller Into Thin Air.

Bondgenoten per toeval


Honderden jaren nadat een grote gebeurtenis de beschaving verwoest, ook wel de 'Zestig Minuten Oorlog' genoemd, verschijnt de mysterieuze jonge Hester Shaw. Zij is de enige die de stad Londen, een stad veranderd in een gigantisch roofdier op wielen, kan stoppen.

Tom Natsworthy, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen, moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Shaw ontmoet. Twee tegenpolen worden door het toeval bondgenoten en samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht.

In de film


Als Hester Shaw zien we Hera Helmar, ook bekend van The Ottoman Luitenant. De rol van Tom Natsworthy wordt vertolkt door Robert Sheehan, hem kennen we tegenwoordig ook wel als Klaus Hargreeves in The Umbrella Academy. Naast hen zien Hugo Weaving, Jihae, Ronan Raftery en Leila George.Steampunk


De film pakt op IMDb een gemiddelde score van 6.1/10. Bij MovieMeter zien we een score van 2.98/5, daar weet Amenmalek het volgende over de film te zeggen, "Je vindt dit leuk of niet. Ik vond dit geweldig. Wat een beelden in de bios indertijd. 4K thuis doet het ook leuk op de grote TV. Prima sfeer. Steampunk on steroids. Van mij mag er wel een deel 2 komen."

Netflix


Stream de film hier als je enthousiast bent geworden of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe afleveringen 'Secret Invasion' en meer: wat staat er op het programma van Disney+ deze week?
Series / Nieuws

Gloednieuwe afleveringen 'Secret Invasion' en meer: wat staat er op het programma van Disney+ deze week?

Het belooft weer een flink aangrijpende en spannende week te worden op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.Secret Invasion (seizoen 1 - aflevering 3)Verschijnt op: 5 juli
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: In deze nieuwe Marvel Studios-serie, die zich afspeelt in het huidige MCU, hoort Nick Fury van een geheime invasie van de aarde, door een groep van gedaanteveranderende Skrulls. Fury voegt zich bij zijn bondgenoten, waaronder Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een leven voor zichzelf op aarde heeft opgebouwd. Samen racen ze tegen de klok om een dreigende Skrull-Invasie te dwarsbomen en de mensheid te redden.

The Resident (seizoen 6 - aflevering 9-10)Verschijnt op: 5 juli
Genre: Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: The Resident is een sterke ziekenhuisserie die draait om de laatste opleidingsjaren van een jonge arts, waarbij de ware toedracht wordt getoond over hoe het eraan toegaat - de mooie en de nare zaken - in ziekenhuizen in het hele land.

The Kardashians (seizoen 3 - aflevering 7)Verschijnt op: 6 juli
Genre: Reality-TV
Kijk op: Disney+

Synopsis: In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

5 juli: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 14) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

5 juli: Will Trent (seizoen 1 - aflevering 13) - Criminaliteit / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

5 juli: The Clearing (seizoen 1 - aflevering 8) - Drama / Mysterie / Thriller - Als een plaatselijk meisje vermist wordt, moet een vrouw haar oude jeugdtrauma's confronteren.

5 juli: True Lies (seizoen 1 - aflevering 12) - Actie / Avontuur / Komedie - Het leven van een onbevredigde huisvrouw uit een voorstad raakt volledig op zijn kop als ze ontdekt dat haar saaie en onopmerkelijke computerconsultant van een echtgenoot een zeer vaardig internationaal spion blijkt te zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwachtingen voor Seizoen 3 'The Witcher': Nog meer duisternis en spanning dan het eerste deel
Series / Nieuws

Verwachtingen voor Seizoen 3 'The Witcher': Nog meer duisternis en spanning dan het eerste deel

Netflix besloot dit seizoen in twee delen te brengen, en de spanning loopt op!

Kijkers van Netflix zijn meestal gewend dat een serie in zijn geheel op de streamingdienst wordt gezet. Zo ook bij The Witcher. Nu dit seizoen in twee delen wordt gepresenteerd belooft het tweede deel aanzienlijk duisterder te worden.

Zowel in de boeken, games en de verfilming van Netflix ging The Witcher altijd wel over Geralt of Rivia die zijn best doet om Ciri van het kwaad te beschermen. Het zou zomaar kunnen dat dat in het tweede deel verandert.

Alle castleden eensgezind


Eind van deze maand wordt het tweede deel van seizoen drie online gezet en ter promotie werd een aantal castleden gevraagd naar wat zij van het einde van het seizoen vinden. Veel waren het over één ding absoluut eens.

Superlatieven als "Verontrustend", "Chaos" en "Verwoestend" komen voorbij. Het wordt volgens hen hartverscheurend en actrice Cassie Clare heeft zich zelfs hardop afgevraagd "Hoe kan je dit doen?".

Flinke kluif voor Ciri


Fans van de serie zullen weten dat Ciri al seizoenen lang achtervolgd wordt door duistere krachten die haar, en haar gaven, willen misbruiken om zelf machtiger te worden. De vraag is of Geralt het dit seizoen kan voorkomen.Vanaf 27 juli wordt het tweede deel van het derde seizoen The Witcher online gezet. Kijk tot die tijd alle afleveringen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur Diego Luna blikt terug op een aangrijpende tijd op de set van het laatste seizoen van 'Andor' in de Star Wars-serie
Series / Nieuws

Acteur Diego Luna blikt terug op een aangrijpende tijd op de set van het laatste seizoen van 'Andor' in de Star Wars-serie

Het zal voor de acteur een kort maar krachtige periode zijn geweest in de Star Wars-serie.

Het duurt niet lang meer voordat acteur Diego Luna's tijd erop zit in de Star Wars-hitserie Andor op Disney+. Bij de opnames van het laatste seizoen was het voor zowel Luna als de cast en crew een emotioneel afscheid.

Naast dat hij voor het laatst in Andor te zien zal zijn hoopt hij ook op een nominatie bij de Emmy Awards voor zijn rol als Cassian Andor, de opstandige rebel die het tegen de kwaadaardige Empire opneemt.

Emotionele achtbaan


Luna vertelt aan The Associated Press: "Ik ben erg enthousiast, en terwijl we aan het filmen zijn en we het einde naderen, wordt het hele proces toch ervaren met een bepaalde mate van melancholie."

Hij vervolgt: "Het is sowieso onvermijdelijk om te zeggen hoe verdrietig het is om dit team, deze dynamiek en de tijd dat we hier leefden te verlaten." De serie eindigt waar het verhaal naar het begin van de film Rogue One: A Star Wars Story begint.

Mogelijk beste acteur?


Mocht Luna genomineerd worden voor beste acteur in een dramaserie bij de Emmy's, zou het de eerste nominatie zijn voor een Star Wars-serie, en de eerste keer dat een Latino-acteur genomineerd zou worden sinds Jimmy Smits voor NYPD Blue.Kijk nu alle afleveringen van Andor op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat ging er mis? De meest onnodige scène in 'Game of Thrones' onder de loep
Series / Nieuws

Wat ging er mis? De meest onnodige scène in 'Game of Thrones' onder de loep

Deze scène zit weliswaar in de boeken, maar heeft geen toegevoegde waarde in de serie.

Game of Thrones wordt uitgebreid besproken en geanalyseerd. Aangezien zowel A Song of Ice and Fire en de verfilming met recht episch genoemd kunnen worden, is het niet gek dat bepaalde scènes eruit springen.

Dit kan echter ook een negatieve reden hebben. De scène waarin Jaimie (Nikolaj Coster-Waldau) seks heeft met Cersei (Lena Headey) terwijl dit duidelijk tegen haar wil is, is hier een goed voorbeeld van. Het voegt absoluut niets toe aan het verhaal zelf en staat haaks op Jaimies ontwikkeling.

Eigenaardige wijziging


In de boeken vindt deze gebeurtenis ook plaats, maar de passage in kwestie beschrijft seks met wederzijdse instemming. Het wordt niet duidelijk waarom de makers voor deze wijziging hebben gekozen. Er wordt namelijk niets meer mee gedaan in de rest van het verhaal. Deze verkrachting wordt vergeten en lijkt geen effect te hebben op Cersei, Jaimie of op hun relatie.

Haaks op verhaallijn


Daarnaast is dit gedrag niet erg logisch in het kader van Jaimies verhaallijn. De kijker leert hem kennen als een oppervlakkige en ijdele charmeur. Zijn karakter verandert in de loop van de tijd. Hij verliest zijn hand en ontmoet Brienne (Gwendolyn Christie), beide gebeurtenissen spelen een belangrijke rol in zijn leven. Jaimie doet dus iets wat letterlijk haaks staat op zijn verhaallijn zoals we die kennen.

Schokkende wereld


Game of Thrones kent uiteraard gruwelijke gebeurtenissen. Cersei is bij lange na niet het enige slachtoffer van vekrachting, om nog maar te zwijgen over personages die op afgrijselijke manieren aan hun einde komen. Meestal was er echter een logische verklaring binnen het verhaal zelf.

De scène lijkt er vooral op gericht om op een makkelijke manier te shockeren. Het leek de makers even ontschoten te zijn dat de wereld van Westeros al schokkend genoeg is. Het is dus onnodig om er zelf dingen bij te verzinnen.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor de langverwachte scifi-reboot uit de jaren 90
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor de langverwachte scifi-reboot uit de jaren 90

Deze reboot werd in maart aangekondigd, maar is nu officieel van de baan.

Door de fusie tussen de Amerikaanse zenders Paramount+ en Showtime zijn er al een aantal series gesneuveld. Paramount+ heeft eerder immers al aangekondigd dat zij bepaalde series van hun platform zullen halen.

Showtime, op hun beurt, geeft nu aan dat de reboot van de film Gattaca niet doorgaat. Volgens Variety betreft dit een van in totaal vier series die in eerste instantie het groene licht hadden gekregen.

Genetische screening


Gattaca is een dystopische scifi-film met Ethan Hawke, Uma Thurman en Jude Law. De film beschrijft het leven in een maatschappij waarin baby's aan een genetische screening worden onderworpen. Aan de hand van deze screening kun je in de categorie "in-valids" belanden mocht blijken dat je bepaalde fysieke tekortkomingen hebt.

Eerder deed Sony Pictures Television al een poging om van Gattaca een serie te maken. Dit was in 2009 toen het idee was om het verhaal als misdaaddrama neer te zetten. De meest recente poging, deze keer met de Homeland-producenten Alex Gansa en Howard Gordon, heeft ook deze keer geen vruchten afgeworpen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is toch die bloedmooie actrice uit 'The Idol' vol erotische beelden?
Series / Nieuws

Wie is toch die bloedmooie actrice uit 'The Idol' vol erotische beelden?

Deze tweetalige actrice is in de 20 en heeft al een bloeiende carrière.

Lily-Rose Depp, dochter van de Amerikaanse acteur Johnny Depp en Franse zangeres/model/actrice Vanessa Paradis, timmert behoorlijk aan de weg.

Sinds haar tienertijd is zij al verbonden aan het modehuis Chanel en heeft daarnaast al de nodige films gemaakt. Haar jongere broer Jack heeft geen interesse in het voetlicht, maar wat Lily-Rose betreft is de showbizz-appel niet ver van de boom gevallen.

Relaxte ouders


In een interview met The Sun vertelde Depp over haar jeugd. Zij werd in 1999 in Parijs geboren, met naar eigen zeggen "chille" ouders. Depp: "Mijn ouders waren niet zo streng. Ze vertrouwden erop dat ik mijn eigen beslissingen kon nemen. Ik heb nooit de behoefte gevoeld om te rebelleren, want er viel nu eenmaal weinig te rebelleren".

Depp en Paradis scheidden toen Lily-Rose 13 jaar oud was, en zij groeide afwisselend in Parijs en in Los Angeles op. Ze is blij dat ze zowel met de Franse als de Engelse taal is opgevoed en als gevolg daarvan heeft zij een "sterke connectie met zowel mijn Franse als mijn Amerikaanse roots".

Modewereld en filmwereld


Hoewel Lily-Rose relaxte ouders had, spraken Depp en Paradis desondanks hun zorg uit toen hun dochter op de leeftijd van 17 besloot om met school te stoppen. Wel steunden zij haar volledig in haar ambities. "Mijn ouders zijn allebei van school gegaan toen ze 15 waren, dus wat dat betreft konden ze er niet veel van zeggen. Ik wilde altijd al gewoon werken," aldus Lily-Rose.

Gewerkt heeft zij zeker. In navolging van haar moeder is Lily-Rose al sinds haar 16e verbonden aan Chanel. Zij heeft hiervoor de nodige modeshows gelopen en beauty advertenties gedaan. Haar acteercarrièere bestaat zowel uit Franstalige als Engelstalige films: zij was onder andere te zien in A Faithful Man (2018), waarvoor zij werd genomineerd voor de prestigieuze Franse César, en The King (2019) met Robert Pattinson en Timothée Chalamet.

Het controversiële The Idol is tot zover haar meest gewaagde project, en we zullen ongetwijfeld nog veel meer van Lily-Rose Depp horen in de toekomst.

Je kunt The Idol streamen op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.