search
Dave Filoni was eerst tegen Baby Yoda in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Dave Filoni was eerst tegen Baby Yoda in 'The Mandalorian'

Het onwijs populaire Star Wars: The Mandalorian-personage Grogu was bijna helemaal geen onderdeel geweest van de serie!

Sinds de release van de eerste aflevering van The Mandalorian op Disney Plus. Is er bijna geen populairder personage op tv geweest dan Grogu, beter bekend als Baby Yoda.

Maar het had niet veel gescheeld of hij was helemaal niet in de serie voorgekomen. Tijdens een aflevering van Disney Gallery – Star Wars: The Mandalorian - waarbij we achter de schermen gaan van de tv-serie - heeft Dave Filoni het erover.

Grogu in The Mandalorian


Dave Filoni, samen met Jon Favreau het brein achter de serie The Mandalorian, vroeg zich in eerste instantie af waarom een figuur zoals Grogu in de serie thuis zou horen.

"Weet je, in het eerste seizoen wilde Jon een Baby Yoda maken. Ik had zoiets van: 'Wat? Waarom? Waarom zouden we dit doen? Dat klinkt niet als een goed idee.''

"Maar je zet die aanvankelijke angst opzij en je zegt: 'Oké, laten we dit echt onderzoeken.' En ik dacht: 'Jon, als je dit gaat doen, zal ik je steunen. Omdat ik weet dat Yoda een van George's favoriete personages is en we dit niet kunnen verknoeien.'"

En inmiddels kunnen we wel concluderen dat ze het zeker niet verknoeid hebben. Baby Yoda, of Grogu, is een van de sterren van de show.



The Mandalorian seizoen 4


Het derde seizoen van The Mandalorian werd een stuk minder positief ontvangen dan de voorgaande seizoenen. Er is dus werk aan de winkel voor de productie van seizoen 4, waar momenteel al hard aan gewerkt wordt.

Een tijdje geleden gaven Filoni en Favreau aan dat de scenario's voor seizoen 4 al allemaal geschreven zijn. Een release ergens in 2024 lijkt voor de hand te liggen.

The Mandalorian is nu te bekijken op Disney Plus.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen