search
Kan 'Bridgerton' dit probleem oplossen in seizoen 3?
Series / Nieuws

Kan 'Bridgerton' dit probleem oplossen in seizoen 3?

'Bridgerton' heeft momenteel een probleem, dat in seizoen 3 opgelost kan worden.

Het kostuumdrama Bridgerton wist met zijn eerste seizoen een wereldwijd publiek te fascineren met zijn weelderige setting en romantische verhaallijnen. Er is echter al een tijdje een probleem dat op de loer ligt, wat het aankomende derde seizoen zou kunnen oplossen.

Bridgerton is geïnspireerd op de boeken van Julia Quinn. De serie volgt de levens en liefdes van de Bridgerton-kinderen op alfabetische volgorde. De Bridgertons zijn een rijke familie van landeigenaren die in adellijke kringen zijn getrouwd, ook al behoren ze niet tot de aristocratie.

Uitdaging


Aangezien het verhaal om een gehele familie draait, is het vertalen van de vele personages van de boeken naar de serie nogal een uitdaging. Ieder boek kan ingaan op één van de levens van de Bridgerton-kinderen, terwijl andere personages ook aanwezig blijven. In de serie is dit wat lastiger, omdat er minder ruimte is en dit verwarrend kan worden.

Het is moeilijk om een grote cast te behouden en tegelijkertijd elk personage genoeg aandacht te geven. Gelukkig lijkt de serie daar een weg in te hebben gevonden, die wordt voortgezet in seizoen 3. Ieder seizoen wordt er namelijk gefocust op één kind uit de familie en worden de andere personages naar de achtergrond verschoven.

Eigen identiteit


Hoewel de personages in ieder boek aanwezig zijn, is dat in de serie niet het geval. Vooral in seizoen 3 zullen we minder personages terug zien keren uit de vorige seizoenen. Daphne en Simon zijn bijvoorbeeld helemaal niet aanwezig in dit seizoen.



Francesca, Gregory en Hyacinth, die momenteel op de achtergrond van het sociale leven van het gezin staan, worden vaak alleen maar gezien als 'de jongere Bridgertons'. Ze hebben nog niet echt een eigen identiteit. Wanneer hun oudere broers en zussen hun verhalen gehad hebben, zullen zij echter naar de voorgrond komen.

Afscheid


Het probleem hiermee is echter dat we helemaal nog geen binding hebben met de personages wanneer hun eigen seizoen begint. Dat was vorig jaar te merken, toen veel fans teleurgesteld waren dat het seizoen over Anthony ging. Het publiek kende hem nog niet goed, dus wisten ze niet wat ze konden verwachten.



De schrijvers zouden dus beter alvast een kleine focus kunnen leggen op het personage dat in het volgende seizoen aan bod moet komen. Voor seizoen 3 lijkt dit al beter het geval te zijn. Het concept van de serie betekent nou eenmaal dat we afscheid moeten nemen van favoriete personages en ieder seizoen open moeten staan voor een nieuw verhaal. Bekijk Bridgerton op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen