search
Oekraïense jongeren houden stand in duistere tijden in NPO-serie 'My Generation @War'
Series / Trailer

Oekraïense jongeren houden stand in duistere tijden in NPO-serie 'My Generation @War'

In de serie worden de moeilijke verhalen van Oekraïense jongeren in oorlogstijd gedeeld.

In de meest turbulente tijd van hun leven worden in de NPO-serie My Generation @War tien ontvreemde Oekraïense jongeren in Nederland geïnterviewd over hoe zij tegenover de oorlog in hun thuisland staan. De AVROTROS bracht onlangs een nieuwe trailer uit over deze bijzondere serie.

Programmamakers Simone Timmer en Roel van Hees laten in hun programma zien hoe de jongeren om moeten leren gaan met verdriet en woede, maar ook tonen de jongeren hun onverzetbare doorzettingsvermogen en veerkracht op een nieuwe plek.

Inhoud


In elke aflevering komen twee nieuwe Oekraïense jongeren aan bod, wier leven drastisch is veranderd door de oorlog met Rusland. Ieder gaat op een andere manier op met de impact die de oorlog heeft gehad op henzelf en hun dierbaren.



In de eerste aflevering worden Olha (31) en Tiasiia (21) naast elkaar gezet. Olha was voor de oorlog advocate, maar nu is ze eerste luitenant van een mortierbataljon. Taisiia was nog een student toen de oorlog uitbrak en vluchtte naar Nederland. Nu draagt ze een zwaar schuldgevoel met zich mee dat ze niet is achtergebleven om te vechten.

Release


Vanaf 12 juli 2023 zal My Generation @War worden uitgezonden op NPO3. De serie is ook alvast vooruit te kijken op NPO Plus vanaf die datum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen