search

Ons nieuws van dinsdag 4 juli 2023

Dit geloof je niet! Absolute Hollywood-legendes DiCaprio, Freeman en Pitt begonnen hun loopbaan als soapsterretjes
Series / Featured

Dit geloof je niet! Absolute Hollywood-legendes DiCaprio, Freeman en Pitt begonnen hun loopbaan als soapsterretjes

Soapsterren worden niet altijd serieus genomen. Toch zijn rollen in een soapserie vaak een opstapje naar meer!

Acteurs die een soapserie spelen worden veelal niet al te serieus genomen binnen hun vakgebied. Toch komt het regelmatig voor dat er grote sterren voortkomen uit een rol in een soapserie.

Brad Pitt


Brad Pitt heeft heel wat rollen in soapseries gespeeld voordat hij echt doorbrak in Hollywood. Pitt speelde mee in een aantal afleveringen van Another World. Daarin speelde hij de knappe klussende buurman die de hormonen in de buurt behoorlijk in de war bracht.

Pitt speelde ook een aantal afleveringen mee in hitserie Dallas, die toch ook wel de nodige soapy elementen bevat.

Morgan Freeman


Ook de Hollywoodlegende Morgan Freeman startte zijn carrière in de soap Another World. Hij speelde in de jaren 80 de rol van Dr. Roy Bingham. Een dokter, die ondanks al het drama om heen, altijd kalm wist te blijven.Leonardo DiCaprio


Leonardo DiCaprio kennen we natuurlijk allemaal uit Titanic en The Wolf of Wall Street maar ooit begon hij zijn carrière als inwoner van Santa Barbara. In deze soap speelde hij de charmante jonge Mason Capwell.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drama achter de schermen: deze 'Boy Meets World'-acteur wil niets met de rest van de cast te maken hebben
Series / Nieuws

Drama achter de schermen: deze 'Boy Meets World'-acteur wil niets met de rest van de cast te maken hebben

Will Friedle en Danielle Fishel vertellen het drama vanuit hun kant.

De cast van Boy Meets World zag er altijd zo leuk uit. Zij vormden op en buiten het scherm de vriendengroep waar je zelf eigenlijk ook deel van uit wilde maken. Was dit allemaal schone schijn voor de serie?

Het blijkt dat Ben Savage (Cory Matthews) de rest van de cast ijskoud heeft genegeerd. Will Friedle (Eric Matthews) heeft hem er zelfs nog mee geconfronteerd.

Heel eerlijk over wat er gebeurd was


Tijdens een podcast genaamd Pod Meets World waren Frielde en Danielle Fishel (Topanga Lawrence) heel open en eerlijk over de situatie. De drie waren eerst heel goed bevriend en Savage was zelfs nog bezorgd om Fishel toen haar baby te vroeg werd geboren.

Van de één op de andere dag verdween hij echter ineens en Fishel en Friedle weten nog steeds niet waarom.

Bezorgd


Friedle en Fishel waren uiteraard bezorgd om hun beste vriend. Friedle heeft hem zelfs "elke dag" gebeld, maar hij kreeg geen reactie.

Dit betekent echter niet dat Fishel slecht denkt over Savage. Ze vertelt namelijk: "Ik zal altijd van Ben houden en het beste met hem voor hebben. Ik denk niet dat dit het einde van ons verhaal is, maar de tijd zal het leren."

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Boy Meets World op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verborgen hints en spoilers: deze 'Stranger Things' poster van Steve Harrington geeft heel wat weg
Series / Nieuws

Verborgen hints en spoilers: deze 'Stranger Things' poster van Steve Harrington geeft heel wat weg

Deze tekening verklapt heel wat spoilers rondom het geliefde personage Steve.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op deze poster van Steve Harrington gemaakt door een Stranger Things fan staan heel wat verborgen details en spoilers van de serie.

Steve begon als een arrogante scholier, maar is nu één van de meest geliefde personages van de serie. Op instagram heeft tiiabeeart onlangs een zelfgemaakte poster gedeeld die het personage van Steve goed benadrukt.

Alle spoilers op een rijtje


De foto is voorzien van misschien wel de beste quote die Steve ooit heeft gezegd: "Altijd de babysitter, altijd de verdomde babysitter".

Bekijk op instagram


De fietsen links naast Steves hoofd zijn een verwijzing van Wills verdwijning uit seizoen 1. Rechts naast zijn oor is een verborgen vleermuis symbool, een verwijzing naar de tatoeage van Eddie Munson.

Nog meer verwijzingen


Op zijn schouders staan 6 streepjes, een verwijzing naar het "You Rule, You Suck" scorebord van Robin en Steve.

De achtergrond is gevuld met demobat-vleugels. Deze vliegende wezens vielen Steve namelijk aan toen hij in seizoen 4 de Upside Down binnenging. Op de rechtervleugel zien we Steve in Lover’s Lake duiken, waardoor hij ondersteboven de Watergate ingezogen werd.

Bekijk hieronder een gedetailleerde video van de tekening en stream Stranger Things op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geniet van deze spin-off zonder 'The Walking Dead' te hebben gezien
Series / Interview

Geniet van deze spin-off zonder 'The Walking Dead' te hebben gezien

Voor veel spin-offs van 'The Walking Dead' heb je al enige voorkennis nodig om het verhaal te volgen, maar die nieuwe spin-off over Daryl Dixon is meer een losstaand verhaal.

Regisseur Greg Nicotero heeft aangegeven dat de nieuwe spin-off The Walking Dead: Daryl Dixon meer een op zichzelf staand verhaal is. De spin-off is dus ook te volgen zonder alle voorgaande The Walking Dead-series te hebben gezien.

Het verhaal speelt zich af na alle gebeurtenissen van The Walking Dead, waarbij we Daryl zien aanspoelen in Frankrijk, zonder dat hij weet hoe hij daar is beland en we zien hoe Daryl een weg terug probeert te vinden naar Virginia.

Nieuwe aanpak


In een recent interview met Entertainment Weekly heeft Nicotero onthuld dat het verhaal van de nieuwe spin-off het meest op zichzelf staat binnen de franchise.Daarnaast hint Nicotero dat ze de wereld op een nieuwe manier gaan verkennen in The Walking Dead: Daryl Dixon. Bekijk zijn uitspraak hieronder.

Losstaand verhaal


"Dit is waarschijnlijk de meest op zichzelf staande serie die je ooit zult krijgen. Het doel is niet alleen om Daryl te zien in exotische en nieuwe locaties, maar ook om een volledig andere wereld te verkennen. Dat is zeker geen herhaling van hetzelfde," begint Nicotero.

Daarna zegt hij nog: "Onze serie introduceert nieuwe personages, nieuwe thema's en is een spannende uitbreiding van het genre, wat een verrassing zal zijn voor alle liefhebbers van dit soort verhalen en voor iedereen die meer wil zien."Stream The Walking Dead op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Suicide Squad' krijgt een anime
Series / Nieuws

'The Suicide Squad' krijgt een anime

The Suicide Squad wordt vertaald naar het animatiescherm, met zijn eerste echte anime.

Warner Bros. Pictures heeft tijdens een panel op de Anime Expo aangekondigd dat ze werken aan een anime voor The Suicide Squad. Dat doen ze samen met WIT Studios.

Warner Bros. Japan deed de aankondiging. Met de hulp van DC Comics zullen ze het DC Universe vertalen naar het anime-universum, waar een hoop fans ongetwijfeld op de serie zitten te wachten.

Anime voor The Suicide Squad


Vooralsnog weten we vrij weinig over deze The Suicide Squad anime. Er is echter geen fantasierijk brein nodig om de mogelijke chaos in te beelden. The Suicide Squad bevat een aantal kleurrijke personages die zonder moeite vertalen naar de energie die een anime met zich mee brengt.

Het is een platform voor bijvoorbeeld Harley Quinn en de Joker om in uit te blinken. Er is al wat nieuwe art van beide personages online verschenen.

Wanneer deze nieuwe anime moet verschijnen is onduidelijk. Waarschijnlijk duurt de ontwikkeling ervan nog wel enkele jaren. We wachten het af!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Moff Gideon terug in 'The Mandalorian' seizoen 4?
Series / Nieuws

Keert Moff Gideon terug in 'The Mandalorian' seizoen 4?

Moff Gideon-acteur Giancarlo Esposito discussieert de toekomst van zijn The Mandalorian-personage.

Giancarlo Esposito heeft al veel iconische personages gespeeld. Zijn rol in Breaking Bad en Better Call Saul topt alles, maar zijn vertoning als Moff Gideon in The Mandalorian is ook al iconisch te noemen.

De vraag is echter of we hem nog in de Star Wars-serie terug gaan zien. Hij kwam vermoedelijk om het leven in het nieuwste seizoen van de serie, hoewel we hem niet op het scherm het loodje zagen leggen. En dat kan veel betekenen in Star Wars.

Moff Gideon in seizoen 4 van The Mandalorian?


De kans is daarom vrij groot dat we The Mandalorian gewoon terug gaan zien in seizoen 4 van The Mandalorian. Hij is een fan-favoriet personage, en Disney houdt er niet van wanneer deze vermoord worden.

Natuurlijk kreeg Esposito precies deze vraag voorgeschoteld, en goed nieuws: hij ontkent niet dat zijn personage zomaar nog in leven kan zijn:

"Ik hou van deze specifieke franchise omdat het nooit duidelijk is gedefinieerd wat er werkelijk gebeurt … je ziet die brute ondergang of dood niet en er is altijd een mogelijkheid dat hij herrijst uit de as."The Mandalorian seizoen 4


De ontwikkeling van The Mandalorian seizoen 4 is al begonnen. Enkele maanden geleden gaven Jon Favreau en Dave Filoni al aan dat de scenario's geschreven zijn. Productie is vol in gang, maar we hoeven het volgende seizoen zeker niet voor 2024 te verwachten.

De kans dat Moff Gideon terugkeert is ergens toch vrij groot. Zijn personage verscheen maar kort in seizoen 3, maar stal wel meteen de show. Zijn aanwezigheid haalt het niveau van de serie omhoog, en dat zullen de makers ook weten.

The Mandalorian is nu te zien op Disney Plus.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Game of Thrones'-sterren Kit Harrington en Rose Leslie!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Game of Thrones'-sterren Kit Harrington en Rose Leslie!

De Game of Thrones-sterren Kit Harrington en Rose Leslie mogen hun tweede kind verwelkomen.

Het is een prachtig liefdesverhaal: Kit Harrington en Rose Leslie leerden elkaar kennen op de set van Game of Thrones, waar ze twee personages speelden die op elkaar verliefd werden.

We hebben het hier natuurlijk over Jon Snow en de Wildling Ygritte. De twee acteurs wisten echter nog niet dat de relatie van hun fictieve personages over zou slaan naar de echte wereld, want dat is zeker gebeurd!

Tweede kind Harrington en Leslie


Een tijdje zijn de twee acteurs nu al samen. In 2018 trouwden ze, en drie jaar later kregen ze hun eerste kind - een jongen - wiens naam ze geheim houden. Wat ze niet geheim houden is het feit dat ze nu een tweede kind verwachten, namelijk een meisje.

Harrington geeft aan het nu nog spannender te vinden dan de eerste keer dat hij een kind kreeg:

"Ik ben doodsbang. Weet je, met de eerste baby loop je negen maanden lang op wolken en dans je door velden met madeliefjes - nou ja, de man in ieder geval. Maar deze keer is de realiteitscheck veel korter. Je wordt heel snel praktisch."Keert Harrington terug als Jon Snow?


Sinds het einde van Game of Thrones in 2019 wordt er veel gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Harrington als Jon Snow. Een tijdje geleden lekte naar buiten dat er gewerkt wordt aan een spin-off serie over Jon Snow, die na de hoofdserie plaats zou vinden.

Deze serie is echter nog niet bevestigd door HBO, waardoor het nog maar de vraag is of hier ooit een seizoen van gaat komen. Harrington lijkt er open voor te staan, en veel fans ook.

Voorlopig moeten we het doen met House of the Dragon als de enige Game of Thrones spin-off. Bekijk GOT op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantastische reactie van Daniel Radcliffe op vraag of hij nog een rol gaat spelen in de 'Harry Potter'-serie
Series / Nieuws

Fantastische reactie van Daniel Radcliffe op vraag of hij nog een rol gaat spelen in de 'Harry Potter'-serie

Daniel Radcliffe verwacht dat niemand erop zit te wachten dat hij nog een cameo krijgt in de serie van 'Harry Potter'.

HBO Max is momenteel bezig met het ontwikkelen van een tv-serie over Harry Potter.

Het gehele verhaal zal nog eens opnieuw verteld worden maar nu in een serie die tien jaar zal gaan lopen.

Wie?


Iedereen is natuurlijk erg benieuwd wie er in de serie zal gaan spelen. De hoofdrolspeler uit de film, Daniel Radcliffe, schoof eerder al als grap Elijah Wood naar voren als Harry Potter, zie hier: Fantastische reactie van Daniel Radcliffe op vraag wie hem moet opvolgen als 'Harry Potter'.

Nu ging Radcliffe in op de mogelijkheid dat hij zelf nog een rol zou spelen in de serie.

Quote


Radcliffe heeft aangegeven het zeer onwaarschijnlijk te achten dat hij nog terugkeert en heeft daar goede redenen voor. "Naar mijn begrip proberen ze echt helemaal opnieuw te beginnen en ik weet zeker dat degene die dit maakt zijn eigen stempel erop wil drukken en waarschijnlijk geen zin heeft om uit te vogelen hoe ze de oude Harry hierin een rol of cameo kunnen geven."

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek misdaadfilm 'Freedomland' met Samuel L. Jackson nu in de Netflix Top 10
Films / Nieuws

Ontdek misdaadfilm 'Freedomland' met Samuel L. Jackson nu in de Netflix Top 10

De misdaadfilm 'Freedomland' is te streamen bij Netflix. Velen hebben al op de film afgestemd want hij pakt momenteel de vijfde plek in de Netflix Top 10.

Netflix omschrijft de misdaadthriller zelf heel samenvattend als duister. Mocht je de film nog niet gezien hebben, dan kan je dat nu doen bij Netflix.

Ondanks dat de film van regisseur Joe Roth niet overal even goed scoort zijn velen op Netflix toch op zoek gegaan naar de film en hebben ze hem massaal gekeken. Stream de film nu bij de dienst.

Synopsis


Brenda Martin komt aangeslagen binnen bij de Eerste Hulp in Dempsy, New Jersey en beweert dat een zwarte man haar auto met haar vierjarige zoon heeft gestolen. Ondanks zijn twijfels start detective Lorenzo Council een groot onderzoek.

Hij krijgt hierbij hulp van moeders die naar vermiste kinderen zoeken. De spanningen tussen het vooral 'zwarte' Dempsy en het grotendeels 'blanke' buurstadje Gannon nemen toe tijdens het onderzoek.

In de film


In de film zien we Samuel L. Jackson als detective Council en Julianne Moore vertolkt de rol van Brenda Martin. Naast hen zien we in Freedomland Edie Falco, Ron Eldard, William Forsythe en Anthony Mackie.Gemiddelde scores


De film pakt op IMDb tot op heden een gematigde score van 5.1/10. Op Rotten Tomatoes pakt de film maar een kleine 24% gemiddeld. Sommige critici zijn wel enthousiast en een daarvan weet het volgende te zeggen. "Een spetterend optreden van Julianne Moore, ondersteund door Samuel L. Jackson. Een sterk ondersteunend optreden van Edie Falco. Het verhaal is overspannen en ongelijkmatig, maar die vertolkingen boeiden me van begin tot eind."

"Een meeslepend, mooi geschreven en onmogelijk weg te leggen boek is veranderd in een middelmatige film die zelfingenomen en lusteloos lijkt.", aldus een van de minder enthousiaste critici.Netflix


Zelf een oordeel vellen over de film? Dat kan, kijk de film nu bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter'-ster Daniel Radcliffe geeft zijn zegen aan HBO's tv-reboot
Series / Nieuws

'Harry Potter'-ster Daniel Radcliffe geeft zijn zegen aan HBO's tv-reboot

Of hij nu wel of niet verschijnt in de serie, hij wenst iedereen alle geluk van de wereld.

Hij was meer dan 10 jaar lang het gezicht van de jonge tovenaar uit de boeken van schrijfster J.K. Rowling. Acteur Daniel Radcliffe laat weten dat hij blij is om eens andere acteurs te zien in HBO's tv-reboot.

HBO is namelijk bezig met een tv-reboot van de oorspronkelijke reeks boeken. De serie, die gepland staat om 10 jaar te duren, belooft zeer trouw te blijven aan het bronmateriaal. Ook Rowling is betrokken als uitvoerend producent van de serie.

Onwaarschijnlijke cameo


Radcliffe vertelt: "Van wat ik heb begrepen is dat ze een compleet nieuwe start willen maken en ik ben er vrij zeker van dat ze hun eigen indruk willen achterlaten en niet proberen uit te zoeken hoe ze die oude Harry in een cameo kunnen krijgen."

Hij vervolgt: "Ik ga er zelf ook absoluut niet achteraan. Maar ik wens ze, vanzelfsprekend, wel alle geluk van de wereld en ik ben erg blij dat de fakkel nu doorgegeven wordt. Ik denk alleen niet dat ik degene moet zijn die de fakkel fysiek doorgeeft."

Nog even wachten


Het wordt de bedoeling dat elk seizoen voor het grootste deel één van de boeken zal behandelen. Het belooft een enorme productie te worden dus de serie zal hoogstwaarschijnlijk ergens in 2025 of 2026 uitkomen.Nostalgie naar de oude films? Stream alle Harry Potter-titels op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In deze 4 stoere retroseries op Netflix waan je jezelf in een nostalgisch verleden
Series / Featured

In deze 4 stoere retroseries op Netflix waan je jezelf in een nostalgisch verleden

Met prachtige sets en gepaste personages creëren deze series een hele eigen retrostijl.

Kan jij geen genoeg krijgen van uitbundige kostuums, uitgebreide sets en een ander tijdperk als setting voor jouw Netflix-serie? Bekijk dan hieronder 4 gouden tips voor sterke retroseries op Netflix.

Peaky Blinders | Netflix | 6 seizoenenIn het Engeland van de jaren 1920 streeft de beruchte Shelby-familie, een criminele bende die heerst over de straten van Birmingham, naar macht en rijkdom. Met hun kenmerkende petten en hun gewelddadige reputatie moeten ze vechten om staande te blijven in een stijlvolle wereld vol intrige en corruptie.Outlander | Netflix | 6 seizoenenVerpleegster Claire wordt door magische krachten naar de achttiende eeuw geteleporteerd, waar ze wordt overvallen door avonturen, romantiek en politiek gekonkel. Terwijl ze navigeert tussen twee verschillende tijdperken en haar liefde voor twee mannen, wordt Claire geconfronteerd met uitdagingen die haar leven voorgoed zullen veranderenStranger Things | Netflix | 4 seizoenenEen groep vrienden uit Hawkins wordt in een nostalgische wereld, die zo uit de fantasie van Stephen King had kunnen ontspruiten, geconfronteerd met bovennatuurlijke verschijnselen en een mysterieuze dimensie, genaamd de Upside Down. Gegrond in de cultuur uit de jaren tachtig brengt de tienerserie een tijdperk weer tot leven met een spannend avontuur over vriendschap en opgroeien.Sex Education | Netflix | 3 seizoenenWanneer tiener Otis ontdekt dat zijn kennis van seksualiteit en relaties hem populair maakt op een Engelse middelbare school, besluit hij samen met Maeve, een rebelse klasgenoot, een ondergrondse sekstherapiekliniek op te zetten. Ondanks dat de setting van de serie in het heden is, zijn de gestileerde invloeden uit de jaren tachtig niet te missen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films knallen Netflix en SkyShowTime binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films knallen Netflix en SkyShowTime binnen

Een gedurfde animatiefilm, een hartverwarmende schelp en een legendarische nachtclub.

Netflix en SkyShowTime hebben weer enkele mooie aanwinsten online gezet deze week. De recensenten van FilmTotaal lichten je wederom in welke je kan skippen en welke je zeker moet kijken. Hieronder 3 uitmuntende voorbeelden uit de laatste categorie.

Nimona | NetflixDeze techno-middeleeuwse fantasywereld charmeert met een indrukwekkende visuele stijl en een gedurfd plot over de voortvluchtige schildknaap Ballister en de stoere gedaanteverwisselaar Nimona. Dit onwaarschijnlijke duo van buitenbeentjes redt het koninkrijk en deelt meteen een verhaal over acceptatie en inclusie.

Recensent Mitchell van Vuren gaf de animatiefilm 3.5 ster en vond: "De actiescènes en achtervolgingssequenties zijn een plezier voor het oog en de lachspieren, waarin Nimona iedereen een welverdiend lesje leert en de lol van de film het meest naar voren komt. Samen met een opzwepende soundtrack, goede visuele humor en grappige dialogen heeft de film veel van de ingrediënten voor een gedurfde film over een abnormaal personage dat allesbehalve normaal wil zijn."

Lees de rest van de recensie.

Marcel the Shell with Shoes on | SkyShowTimeMarcel is het schattigste schelpje dat je ooit zal zien, dat in deze mockumentary allerlei dingen beleeft in het huis waar hij woont. De zoektocht naar zijn verloren familie weet op simpele wijze het hart te raken, maar de film weet volgens Jacoline Maes dit gevoel niet voor de duur van een hele speelfilm vast te houden.

Maes gaf de mockumentary 3.5 ster en vertelde: "Door de keuze voor de vorm van een documentaire wordt die unieke visie van Marcel nog eens extra benadrukt. Als Marcel tegen de camera vertelt hoe zijn leven eruit ziet, geeft dat meer inzicht in zijn personage. Daarnaast is het grappig om te zien hoe hij typisch menselijke dingen soms niet begrijpt, raar vindt of op een ingenieuze manier menselijke voorwerpen in weet te zetten om zijn eigen leven makkelijker te maken."

Lees de rest van de recensie.

Eldorado: Everything the Nazis Hate | NetflixDe geschiedenis wordt verteld in deze documentaire van een legendarische nachtclub in Berlijn, die een veilige haven vormde voor queer personen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jacoline Maes waardeerde de uitstekende uitwerking van de documentaire, maar miste soms focus in het grotere verhaal over de impact van het nationaalsocialisme op de LGBTQ+-gemeenschap.

Zij vond de documentaire 3 sterren waard en deelde: "Als geheel is 'Eldorado: Everything the Nazis Hate' esthetisch een aangename documentaire. De inhoud is uiteraard een stuk grimmiger. Desondanks zorgen de geënsceneerde optredens en de hoopvolle (ervarings)deskundigen ervoor dat het niet alleen maar kommer en kwel is."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman' gaat de strijd aan met Marvel om Thor, Loki en meer Noorse goden
Series / Nieuws

'The Sandman' gaat de strijd aan met Marvel om Thor, Loki en meer Noorse goden

Voordat Chris Hemsworth de hamer weer oppakt, is er misschien buiten de MCU al een nieuwe Thor.

Volgens nieuwe bronnen is Netflix-serie The Sandman druk bezig met het casten van nieuwe acteurs voor de rollen van meerdere Noorse goden. Thor, Loki en meer figuren uit de Noorse mythologie zullen hun gezicht laten zien in het tweede seizoen van de populaire fantasyserie.

In de originele strips speelden deze goden al een belangrijke rol. Zo bezochten Thor, Loki en Odin in 'The Sandman: Season of Mists' de Dreaming om de sleutel tot de Hel te verkrijgen.

Andere persoonlijkheden


Verwacht in het nieuwe seizoen vooral geen herhaling van Marvels interpretatie van de mythische figuren. Zo is in The Sandman Thor een gespierde, dronken eikel.

Bekijk op instagram

Odin is kleiner en wijzer dan zijn alter ego in het MCU. Hij mist een oog en heeft twee raven als zijn metgezellen, zoals hij ook vaker wordt weergegeven in de mythes. Loki heeft de grootste rol toegewezen gekregen als een veelvuldig tegenstander van Dream.

Casting
Qua namen van acteurs hebben de makers nog niks gedeeld. Wel weten we dat de nieuwe afleveringen van The Sandman de personages Thor, Loki, Odin, Koning Auberon en Koningin Titania zullen bevatten.

Over een officiële releasedatum is ook nog niets gecommuniceerd. De verwachting is dat het tweede seizoen van The Sandman zal uitkomen in 2024 bij Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oekraïense jongeren houden stand in duistere tijden in NPO-serie 'My Generation @War'
Series / Trailer

Oekraïense jongeren houden stand in duistere tijden in NPO-serie 'My Generation @War'

In de serie worden de moeilijke verhalen van Oekraïense jongeren in oorlogstijd gedeeld.

In de meest turbulente tijd van hun leven worden in de NPO-serie My Generation @War tien ontvreemde Oekraïense jongeren in Nederland geïnterviewd over hoe zij tegenover de oorlog in hun thuisland staan. De AVROTROS bracht onlangs een nieuwe trailer uit over deze bijzondere serie.

Programmamakers Simone Timmer en Roel van Hees laten in hun programma zien hoe de jongeren om moeten leren gaan met verdriet en woede, maar ook tonen de jongeren hun onverzetbare doorzettingsvermogen en veerkracht op een nieuwe plek.

Inhoud


In elke aflevering komen twee nieuwe Oekraïense jongeren aan bod, wier leven drastisch is veranderd door de oorlog met Rusland. Ieder gaat op een andere manier op met de impact die de oorlog heeft gehad op henzelf en hun dierbaren.In de eerste aflevering worden Olha (31) en Tiasiia (21) naast elkaar gezet. Olha was voor de oorlog advocate, maar nu is ze eerste luitenant van een mortierbataljon. Taisiia was nog een student toen de oorlog uitbrak en vluchtte naar Nederland. Nu draagt ze een zwaar schuldgevoel met zich mee dat ze niet is achtergebleven om te vechten.

Release


Vanaf 12 juli 2023 zal My Generation @War worden uitgezonden op NPO3. De serie is ook alvast vooruit te kijken op NPO Plus vanaf die datum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: Daryl Dixon' krijgt eerste trailer en poster
Series / Trailer

'The Walking Dead: Daryl Dixon' krijgt eerste trailer en poster

Het beroemde personage van Norman Reedus krijgt binnenkort zijn eigen serie.

Het heeft even geduurd, maar we hebben eindelijk de eerste beelden van spinoff-serie The Walking Dead: Daryl Dixon voor jullie. Daarnaast is er ook een mooie poster verschenen.

Norman Reedus speelt natuurlijk opnieuw de rol van Daryl, iets dat hij ook 11 jaar lang deed in de hoofdserie The Walking Dead.

Soloserie


En ondanks het feit dat die serie eindigde in 2022, werd al vrij snel aangekondigd dat Reedus het personage opnieuw zou gaan spelen in zijn eigen serie.

Dixon reist in zijn eigen serie af naar Frankrijk om het daar tegen zombies op te nemen. Misschien gebruikt hij zelfs een baguette om een zombie te killen...

Spinoff heaven


Daryl Dixon is een van meerdere spinoffs die naar AMC komen. The Walking Dead: Dead City over Maggie (Lauren Cohan) en Negan (Jeffrey Dead Morgan) is volop in gang en daarna volgt ook nog een spinoff over Rick & Michonne.Er is op dit moment nog geen premièredatum onthuld voor The Walking Dead: Daryl Dixon, maar de zesdelige miniserie zal naar verwachting ergens in het najaar verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.