search
Uitgesproken 'Silo'-producent tijdens Reddit AMA over kritiek op de serie: "liever klagen dan zelf nadenken"
Series / Nieuws

Uitgesproken 'Silo'-producent tijdens Reddit AMA over kritiek op de serie: "liever klagen dan zelf nadenken"

Hugh Howey, schrijver van de boeken en producent, neemt geen blad voor de mond.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hugh Howey is niet alleen de schrijver van de boekenserie waarop de succesvolle serie Silo is gebaseerd. Tevens is hij uitvoerend producent van de verfilming. Onlangs nam Howey deel aan een Reddit Ask Me Anything, waarbij hij vragen van fans beantwoordde.

Een van de vragen betrof een zogeheten plotgat. Dit betreft elementen in een serie die schijnbaar niet kloppen, of die vragen opwekken binnen de bredere context van het verhaal. Howey beantwoordde een vraag over een dergelijk plotgat, maar maakte tegelijkertijd een sterk punt.

Stoot aan elektriciteit


De vraag had betrekking op de computersimulatie die in de helmen van de schoonmakers is ingebouwd. Mensen die tijdelijk buiten de silo treden voor onderhoud krijgen in plaats van de barre aarde dus een filmpje te zien van een groene planeet.

Gek genoeg verschijnt uitgerekend dit filmpje op het grote scherm binnen in de silo. De vraag van de fans luidde wat een mogelijke technische verklaring hiervoor zou kunnen zijn. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat iemand iets wil blootleggen, maar de vraag is hoe dit filmpje in de systemen van de silo zelf terechtgekomen is. Howey was van mening dat dit niet zo ingewikkeld lag.

Laatste adem


Howey: "Het is best mogelijk dat een eerdere hacker (misschien Carmody zelf) dit had opgeladen, maar er niet in slaagde om het te vertonen. Dit filmpje staat dus nog steeds klaar, en waneer er sprake is van een stoot aan elektriciteit dan wordt het filmpje alsnog vertoond. Dit gebeurde tot aan het moment van de blackout. Je kunt dit zien als de laatste adem van iemand die mensen de waarheid wilde tonen".

Hier liet hij het echter niet bij. Howey stipte aan dat kijkers dit antwoord makkelijk zelf hadden kunnen verzinnen. "Het lijkt wel of mensen het makkelijker vinden om zich kwaad te maken om zogeheten plotgaten in plaats van hun verbeelding te gebruiken," aldus de schrijver.

Speculeren over plotgaten is een leuke manier om met een serie bezig te zijn. Howey wilde echter ook duidelijk maken dat dit niet ten koste mag gaan van het verhaal zelf. Je kunt Silo streamen op Apple TV+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen