De ijzersterke scifi-serie 'Silo' gezien? Dit moet je weten!

De verfilming van Hugh Howey's trilogie scoort ijzersterk met 87% op Rotten Tomatoes.

Valeria Milić, 08-06-2023 06:35

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Schrijver Hugh Howey gaf het eerste boek in zijn trilogie in eigen beheer uit. De drie boeken, bestaande uit 'Silo', 'Schakel', en 'Stof' zijn nu een ijzersterk ontvangen serie op Apple TV+.
De raadselachtige, post-apocalyptische wereld toont een groep van 10.000 mensen die ondergronds leven zonder dat ze weten waarom. Hieronder lees je waarom de silo werd gebouwd en door wie dit is gedaan.

Waarom en door wie

In 2049 kreeg het Amerikaanse congreslid Donald Keene van de overheid de opdracht ondergrondse schuilplaatsen te construeren. Dit was met het oog op een aanval dan wel kernrampen. Keene had een achtergrond in architectuur en zijn project was in 2052 af. Hij had een systeem van vijftig silo's geconstrueerd die verspreid lagen door het landschap.

Nauwelijks contact

De silo uit de titel is ruim anderhalve kilometer hoog, met 144 verdiepingen van elk 13 meter. Door het gebrek aan liften en de helling is zowel het klimmen als het afdalen niet bepaald gemakkelijk en dit gebeurt dus zelden. Hiermee is automatisch een klassensysteem gecreëerd waarbij groepen mensen onderling nauwelijks contact hebben.

Hoax of waargebeurd?

De vraag die hieruit voortvloeit is natuurlijk of de buitenwereld daadwerkelijk zo gevaarlijk is als de bewoners wordt voorgespiegeld. Dit blijkt het geval, want nadat Keene zijn project had afgerond was er daadwerkelijk sprake van nucleaire ontploffingen. Dit is echter niet het meest afgrijselijke.

De bewoners die naar buiten worden gestuurd voor noodzakelijk onderhoud doen dit in gebrekkige pakken. Naar buiten gaan is hierdoor automatisch een doodvonnis, ongeacht of je je pak aanhoudt of niet. Hoofdpersoon Juliette (Rebecca Ferguson) is vastbesloten om tot het naadje te gaan en de overige raadsels van de silo's te onthullen. Blijkens de populariteit van de serie is menig fan bereid om de wereld van de silo's verder te verkennen.

Je kunt Silo streamen op Apple TV+.

Lees meer over: Silo, Rebecca Ferguson, Tim Robbins, David Oyelowo, Iain Glen, Will Patton

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix