search
De meest tragische verhaallijn in het hele 'Breaking Bad'-universum
Series / Nieuws

De meest tragische verhaallijn in het hele 'Breaking Bad'-universum

'Breaking Bad' zit vol met tragische gebeurtenissen, maar er is één personage voor wie de serie het verschrikkelijkste afliep.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elk van de personages in het Breaking Bad-universum heeft onderweg veel meegemaakt. Toch is het volgens fans op Reddit niet moeilijk om de meest tragische verhaallijn hieruit te kiezen. Nacho Varga had namelijk veruit het meest hartverscheurende verhaal van allemaal.

Varga is geen typische crimineel. Hij heeft een moraal die hem onderscheidt van andere kartelleden. Ondanks zijn betrokkenheid bij illegale activiteiten, toont Nacho een oprecht verlangen om zijn vader te beschermen.

Enige familielid


Gedurende de serie zit het personage verstrikt in een web van gevaar en bedrog. Hij merkt dat hij verbonden is met zowel de familie Salamanca als de beruchte Gus Fring. Naarmate het verhaal vordert, evolueert het karakter van Nacho en wordt zijn kwetsbaarheid duidelijker.

Hij raakt betrokken bij een confrontatie tussen Lalo en de eigenaren van Los Pollos Hermanos terwijl hij probeert zijn enige familielid te beschermen tegen gevaar. Zij gebruiken Nacho en dreigen zijn vader te vermoorden.

Jesse


Gus is niet bang om Varga de moeilijkste zaken te geven, zijn leven hiermee op het spel te zetten en hem vervolgens te dwingen het vertrouwen van Lalo te winnen en van hem af te komen. Terwijl Salamanca het overleeft, moet Nacho zich verstoppen voor een boos kartel dat wraak wil nemen.Veel fans wijzen er echter op dat Jesse Pinkman het ook zeker niet makkelijk had. Hij bracht maanden door als slaaf en iedereen van wie hij hield ging dood. Andere Redditors vergelijken dit weer met Nacho, die werd opgejaagd door een heel kartel, twee keer werd neergeschoten en bijna met benzine werd overgoten.

Keuze


Uiteindelijk draait het hierom: Jesse had vaak de keuze om het misdaadleven achter zich te laten en te doen waar hij van hield, terwijl Nacho zulke opties niet had. En terwijl Pinkman kon ontsnappen en opnieuw kon beginnen, werd Varga verschillende keren neergeschoten en achtergelaten om te sterven in de woestijn.Breaking Bad en Better Call Saul zijn te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen