search

Ons nieuws van vrijdag 7 juli 2023

Eén van de beste horrorfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste horrorfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix

In het brede aanbod van de verschillende streamingdiensten is het soms lastig iets te vinden. Wij hebben een aantal sublieme films voor je gevonden en lichten er af en toe eentje uit voor je.

Als je fan bent van horror zit je nu zeker goed. We hebben een stille maar krachtige optie voor je gevonden die je echt gezien moet hebben.

In 2018 kwam de horrorfilm A Quiet Place voor het eerst naar de bioscopen. De negentig minuten durende film bevat niet veel tekst en geluid, maar dit is voor een hele goede reden.

Muisstil


In deze horrorfilm volgen we een gezin dat sluipend, muisstil en gebarend door het leven gaat. Het minste geluid kan hen overleveren aan geheimzinnige wezens die jagen op het gehoor.

Met het volledige besef dat zelfs een voetstap, beweging of gefluister dodelijk kunnen zijn, proberen Evelyn en Lee een manier te vinden om hun kinderen koste wat kost te beschermen en hun loerende vijanden te overwinnen. Samen proberen ze er het beste van te maken en om te overleven.

Regie en cast


John Krasinski vertolkt niet alleen een van de hoofdrollen, maar is ook de regisseur van de film. Het meest trots is hij over een tweet die auteur Stephen King plaatste over de film, "'A Quiet Place' is een buitengewoon stuk werk. Geweldig acteerwerk, maar het belangrijkste is de STILTE, en hoe het oog van de camera wijd opengaat op een manier die maar weinig films lukt.".In 2021 heeft Krasinski ook een boek uitgebracht, 'A Quiet Place: Making of a Silent World' waarin hij schrijft over het maken van de film en zie je veel beeldmateriaal terug. Naast Krasinski zien we zijn vrouw, Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe en Cade Woodward in de film.

Huiveringwekkend goed concept


De film weet het op IMDb goed te doen en pakt daar een mooie score van 7.5/10.Tommykonijn zegt het volgende over A Quiet Place op de site van MovieMeter waar de film 3.41/5 scoort. "Vermakelijke thriller. Ik heb 'The Silence' ongeveer twee jaar geleden gezien, dus het concept was me niet onbekend. Ik vind wel dat 'A Quiet Place' er in vrijwel alle opzichten geslaagder mee aan de haal gaat. De film is bijzonder sfeervol en de dreiging is dan ook goed voelbaar."

Op Rotten Tomatoes krijgt de film van het publiek een score van 83% en van de critici een hele mooie 96%. "'A Quiet Place' is een film die horrorfans tevreden zal stellen, maar het familiedrama geeft hem ook een bredere aantrekkingskracht. Hoe dan ook, het is een stilletjes huiveringwekkende ervaring die je niet snel zult vergeten.", aldus een van de critici.

Op Netflix


Enthousiast geworden over deze horrorfilm? Kijk hem dan bij Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke domper voor Netflix: 'The Witcher' scoort niet zoals gehoopt
Series / Nieuws

Dikke domper voor Netflix: 'The Witcher' scoort niet zoals gehoopt

Het derde seizoen heeft aanzienlijk minder kijkers dan voorgaande, maar wat is de reden daarvoor?

The Witcher krijgt opnieuw een tegenslag te verwerken nu het derde seizoen aanzienlijk lagere kijkcijfers behaalt in vergelijking met voorgaande seizoenen.

De fantasyserie is gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski en in seizoen 3 volgen we Geralt, Yennefer en Ciri in de uithoeken van het continent terwijl ze op zoek zijn naar een veilige plek.

Slecht nieuws


Een hele tijd geleden ontdekten we al dat Henry Cavill heeft besloten om de serie te verlaten na het derde seizoen en dat Liam Hemsworth zijn plek gaat overnemen.En het lijkt erop dat zijn vertrek misschien al enige impact heeft op de kijkcijfers, aangezien we nu al een forse daling zien in de kijkcijfers slechts een week na de première van seizoen 3.

Statistieken


Uit de statistieken van Samba TV kunnen we zien dat de eerste aflevering van seizoen 3 nog relatief goed scoorde met 1,1 miljoen kijkers, maar dit is al 15% minder ten opzichte van de 1,3 miljoen kijkers die de première van seizoen 2 wist te trekken.

En vanaf dat punt ging het alleen maar bergafwaarts, de volgende vier afleveringen trokken namelijk steeds minder kijkers. Zo keken 893.000 mensen naar aflevering 2, gevolgd door 750.000 kijkers voor aflevering 3, 602.000 voor aflevering 4 en aflevering 5 had slechts 505.000 weergaven.Stream alle seizoenen van The Witcher op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootste serie van The CW in grote problemen: nooit eerder zo'n lage score gezien
Series / Nieuws

Grootste serie van The CW in grote problemen: nooit eerder zo'n lage score gezien

The CW probeert haar hoofd boven water te houden, maar haar meest populaire serie werkt het netwerk flink tegen.

The CW heeft grote problemen, aangezien één van hun grootste series een historisch dieptepunt heeft behaald. Hoewel de serie altijd heel erg populair was, is het einde heel wat minder spectaculair.

Sinds Nexstar The CW heeft overgenomen, heeft het netwerk het heel erg lastig gehad. De ellende gaat echter door, want nu heeft de best lopende series een record behaald met de laagste kijkcijfers ooit.

Een historisch dieptepunt


Riverdale deed het heel lang beter dan series zoals The Flash, Supernatural en Superman & Lois. Daar komt met de musical-aflevering van seizoen 7 echter een einde aan.De aflevering "Archie the Musical" had in totaal 152.000 kijkers, wat meteen het laatste is in de geschiedenis van de serie. Dit staat in groot contrast met de 400.000 kijkers van bijvoorbeeld Nancy Drew, die ook in haar laatste seizoen is.

Wat betekent dit?


De lage kijkcijfers kunnen misschien bevestigen dat de serie zijn beste tijd heeft gehad of dat er minder interesse is in muzikale afleveringen.

Bekijk hieronder een video over de cast en stream Riverdale op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders' plots in middelpunt bij rel rondom Amerikaanse presidentsverkiezingen
Series / Nieuws

'Peaky Blinders' plots in middelpunt bij rel rondom Amerikaanse presidentsverkiezingen

Er zijn beelden van 'Peaky Blinders' opgedoken in een nogal controversieel filmpje tijdens de presidentsverkiezingen in Amerika

Er is een relletje ontstaan rondom beelden van Cillian Murphy in Peaky Blinders. Er zijn beelden van de serie gebruikt in een vreemd filmpje in de presidentiële campagne van Ron DeSantis richting de Amerikaanse presidentverkiezingen.

Het filmpje is gemaakt door het team van DeSantis en lijkt als hoofddoel te hebben om rivaliserende presidentskandidaat, Donald Trump, belachelijk te maken omdat hij aangegeven heeft LGBTQ-burgers te willen beschermen.

Spot met Trump


De video poogt Trump ook te bespotten omdat hij opkomt voor de rechten van transgender Caitlyn Jenner en transgendervrouwen toestaat deel te nemen aan zijn Miss Universe-verkiezingen.

in het filmpje duiken ook beelden op van Peaky Blinders. Murphy heeft aangegeven dat de beelden van de serie zijn verkregen zonder toestemming of officiële licentie.

Geen licentie


"We steunen noch onderschrijven het verhaal van de video en keuren het gebruik van de inhoud op deze manier ten zeerste af", schreef Murphy in een gezamenlijke verklaring met de maker van "Peaky Blinders", Steven Knight, Caryn Mandabach Productions, Tiger Aspect Productions en Banijay Rights.Geen zin in deze rel maar wel lekker even Peaky Blinders kijken? Dat kan gewoon hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgens de wetenschap is de kennis over tijdreizen in 'Doctor Who' ongelooflijk accuraat
Series / Nieuws

Volgens de wetenschap is de kennis over tijdreizen in 'Doctor Who' ongelooflijk accuraat

Volgens de wetenschap is deze uitspraak over tijdreizen in Doctor Who helemaal waar.

Doctor Who is uiteraard fictie, maar nu blijkt er toch wat waarheid in het complexe tijdreizen te zitten. Een astrofysicus heeft de serie namelijk gezien en de serie is blijkbaar niet helemaal fictie.

Doctor Who neemt fans al bijna 60 jaar mee op reis door ruimte en tijd. De serie weet niet alleen hoe ze haar publiek moet entertainen, maar blijkbaar ook hoe tijdreizen werkt.

Een verrassende bewering


Een astrofysicus houdt zich, heel beknopt gezegd, bezig met de astronomie. Tijdens een interview met Reuters heeft astrofysicus Geraint Lewis van de Universiteit van Sydney een verrassende uitspraak gedaan.Lewis haalde de quote "wibbly-wobbly, timey-wimey stuff" aan en legde uit dat we tijd inderdaad nog niet helemaal kunnen begrijpen. Blijkbaar zijn "sommige dingen nog steeds niet uitgesloten, zoals tijdreizen".

Van fictie naar werkelijkheid


Dit betekent dat "de toekomst heel spannend kan worden, maar misschien ook niet". Wat we wel zeker weten, is dat Doctor Who tijdreizen goed uitbeeldt als iets dat mega complex is en we eigenlijk nog niet begrijpen.

Stream Doctor Who op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Emilia Clarke bijt terug na negativiteit van critici over haar acteerwerk
Series / Nieuws

Emilia Clarke bijt terug na negativiteit van critici over haar acteerwerk

Gelukkig trekt Emilia Clarke zich niets aan van alle kritiek.

Emilia Clarke heeft in heel wat films en series gespeeld en is dus zeker niet nieuw in de filmwereld. Hoewel de actrice veel complimenten krijgt, krijgt ze af en toe ook te maken met heftige kritiek.

Clarke speelt al heel lang in Game of Thrones en ze is ondertussen ook al uitgegroeid tot een favoriet bij fans in het Star Wars-universum. Daar houdt ze echter niet op, want op dit moment is ze te zien in Marvels Secret Invasion.

Negativiteit


Het is dus veilig om te stellen dat Clarke precies weet wat ze doet, maar toch hadden critici hier hun twijfels bij. Zij zeiden namelijk dat "green screen-acteren" helemaal niet legitiem is.Clarke legde in een interview met LA Times uit dat het een "stigma" is dat acteurs in dat soort series niet kunnen acteren.

Niet waar


De actrice vervolgde met de vraag waarom er dan geweldige acteurs gevraagd worden en zij vervolgens ja zeggen.

Bekijk hieronder een interview met Emilia Clarke en stream Secret Invasion op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit detail in 'Edge of Tomorrow' maakt de scifi-klassieker zowaar wat realistischer
Films / Video/clip/featurette

Dit detail in 'Edge of Tomorrow' maakt de scifi-klassieker zowaar wat realistischer

Timeloops, buitenaardse wezens en nog veel meer details die we in de film terugzien maken dat deze film een echte sciencefiction klassieker is. Er is toch een ander detail welke de film een stukje realistischer maakt dan we vooraf wisten.

De film is gebaseerd op de manga-roman van Hiroshi Sakurazaka, genoemd All You Need is Kill. Hij schreef mee aan het scenario van de film, deze is te zien bij HBO Max.

In de film zien we Tom Cruise en Emily Blunt in de hoofdrollen. De cast wordt verder versterkt door Bill Paxton, Brendan Gleeson, Jonas Armstrong en Tony Way.

Verhaal van de film


In de nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens. Majoor William Cage is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop. Hierin moet hij elke keer hetzelfde gevecht doen.

Mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski kan hij steeds meer tegenstand bieden tegen de wezens en komen ze samen dichterbij het overmeesteren van de vijand.

Operation Downfall


Edge of Tomorrow's 'Operation Downfall' deelt dezelfde naam en is gebaseerd op het geallieerde offensief op D-Day. De film werd in de VS uitgebracht op 6 juni 2014, de 70e verjaardag van de D-Day-invasie.'Operation Downfall' was in feite een echte geplande Amerikaanse invasie van Japan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is echter nooit gebeurd sinds de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki zijn gevallen. Dit geeft de film dan toch een stuk meer realisme dan verwacht.

Meer feitjes


Een heel groot deel van het scenario werd geschreven tijdens het filmen. Aan het einde van de opnames waren er ongeveer 80 verschillende versies van de film.In de film zien we Tom Cruise als Cage, Brad Pitt en Ryan Gosling kwamen echter ooit ook in aanmerking voor de rol van Cage.

Op HBO Max


Mocht je deze film nog niet gezien hebben of toch nog een keer terug willen zien, dan kan je hem streamen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een onvermijdelijke scifi-oorlog begint in trailer 'Foundation' seizoen 2
Series / Nieuws

Een onvermijdelijke scifi-oorlog begint in trailer 'Foundation' seizoen 2

Het tweede seizoen van de sci-fi serie belooft enorm veel spektakel.

Het is aftellen geblazen voor fans van de Apple-serie Foundation. Op 14 juli gaat namelijk het tweede seizoen van de sci-fi serie in première.

Foundation is gebaseerd op de boekenserie van de schrijver Isaac Asimov, een van de meest bekende science-fiction schrijvers. Zijn erfenis leeft tegenwoordig onder andere voort in het legendarische sci-fi magazine Asimov’s.

Foundation


De serie Foundation gebaseerd op zijn boeken ging in 2021 in première op Apple+. De ontvangst van het eerste seizoen leidde al vlot tot een tweede seizoen, dat komende week vrijgegeven wordt.

Apple heeft kort voor de première nog een trailer de wereld ingestuurd, waarin we zien hoe een heftige science-fiction oorlog van start gaat. Bekijk de laatste trailer hieronder.

Apple+


In de serie vecht een groep bannelingen voor het behoud van de mensheid. Het tweede seizoen van Foundation verschijnt op 14 juli. Tot dan kun je het eerste seizoen bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner over de toekomst van dit fan-favoriete personage in 'Wednesday'
Series / Nieuws

Showrunner over de toekomst van dit fan-favoriete personage in 'Wednesday'

In een interview werden uitlatingen gedaan over een belangrijk personage in de fantasyserie.

De morbide Wednesday heeft weinig op met mensen. Het is met andere woorden niet gebruikelijk dat zij zich hecht aan anderen in de serie.

De rondwandelende hand Thing is strikt genomen geen mens, wellicht is dat een reden dat Wednesday zich makkelijker heeft gehecht. In een interview met Variety vertelde showrunner Al Gough meer over deze bijzondere assistent.

Originele Addams


Thing is een van de originele personages van striptekenaar Charles Addams en in die hoedanigheid een belangrijk lid van de Addams Family. In de serie wordt Thing 'gespeeld' door illusionist Victor Dorobantu. Hoewel hij was gestuurd door Gomez (Luis Guzmán) en Morticia (Catherine Zeta-Jones), ontwikkelden Thing en Wednesday een bijzondere band.

Het ligt dus voor de hand dat Thing terugkeert in het volgende seizoen. Eerder berichtten de showrunners Al Gough en Miles Millar aan TVLine dat de overige familieleden wat vaker in beeld komen in het nieuwste seizoen.

Gough zei het niet met zoveel woorden, maar Wednesdays bijzondere vriend hoort daar ook bij. "Hij wordt een Tiktoker in het nieuwe seizoen," grapte Gough tegen Variety. We zien immers dat Wednesday een nieuwe telefoon krijgt, en hoewel de showrunner het zeer waarschijnlijk niet letterlijk bedoelde, kunnen we er van uitgaan dat Thing weer van de partij is.

Kijk Wednesday op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twijfelt Netflix aan Liam Hemsworth als de nieuwe Witcher?
Series / Nieuws

Twijfelt Netflix aan Liam Hemsworth als de nieuwe Witcher?

De streaming-aanbieder lijkt pessimistisch over de toekomst van de fantasyserie.

Netflix' marketing voor The Witcher seizoen 3 valt als ludiek te betitelen. De reclameborden met hierop "Ja, hij is nog steeds Geralt in seizoen 3" is immers een komische verwijzing naar het feit dat Henry Cavill nog niet weg is.

Hoewel het natuurlijk goed is voor de publiciteit kun je je afvragen of het puur en alleen een grap is. Je wekt hiermee immers de indruk weinig vertrouwen te hebben in de serie én in Liam Hemsworth, die vanaf seizoen 4 Geralt of Rivia speelt.

Genoeg publiciteit


Gezien de foto's op het officiële Twitter-account heeft Netflix het nodige gestoken in publiciteit voor het nieuwste seizoen:Fans haken af


Netflix is zich er van bewust dat met Cavills vertrek het afhaken van vele fans een daadwerkelijk risico is. De vermeende spanningen op de set en alles wat daarna volgde is zo ongeveer kapot geanalyseerd op social media. Door deze campagne probeert men dus nog zoveel mogelijk kijkers binnen te halen voor het moment van vertrek.

De toon van de campagne kan echter ook gezien worden als een gebrek aan vertrouwen in Liam Hemsworth. Hoewel de kijkcijfers voor het nieuwste seizoen hoog zijn, moet voorlopig nog blijken of Hemsworth er in zal slagen om het publiek aan zich te binden. Tot het zover is lijkt Netflix zich luchtig op te stellen met betrekking tot deze ooit zo geliefde fantasyserie.

Kijk het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is het zoveelste prestigeproject van Prime Video dat geen succes opleverde
Series / Nieuws

Dit is het zoveelste prestigeproject van Prime Video dat geen succes opleverde

Prime Video investeert ruim maar heeft weinig geluk wat series betreft.

Bloomberg bericht dat Amazon, het moederbedrijf van Prime Video, in de afgelopen negen maanden meerdere producties heeft afgeleverd die stuk voor stuk faalden. Dit betreft onder andere The Rings of Power, Dead Ringers, The Power en het meest recent is dit natuurlijk Citadel.

De Russo Broers stonden aan het roer en er is maar liefst $ 250 miljoen geïnvesteerd. Niettegenstaande de spectaculaire actie stond de serie gedurende geen enkele week in de Amerikaanse Nielsen Top 10 van Best Bekeken Series.

Opzetten Spyverse


De kijkcijfers waren zeker niet slecht maar rechtvaardigden de enorme kosten nu eenmaal niet. Prime Video heeft een geheel nieuw Spyverse opgezet. Seizoen 2 van Citadel is al geakkordeerd en daarnaast krijgt de serie meerdere internationale spin-offs, waarvan de Italiaanse in 2024 verwacht wordt.

Tijd voor groei


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie 52% van de critici en de publieksscore is 63%. De spectaculaire actie oogstte de nodige lof, maar het verhaal zelf werd als een beetje mager gezien en voegde niets nieuws toe.

Volgens Odetta Watkins, Amazons hoofd Drama, heeft Citadel tijd nodig om te groeien. Deze uitspraak deed zij tegen Variety en voegde er aan toe dat het Amerikaanse publiek nu eenmaal kritisch is.

Amazon publiceert geen gedetailleerde financiële verslagen wat hun studio's en streaming betreft. Aangezien streaming maar een klein onderdeel is van de totale inkomsten, kan het best zijn dat men minder wakker ligt van de investeringen in hun series. Het Spyverse kan hier dus van profiteren doordat er meer tijd is voor het uitbouwen van deze nieuwe fictieve wereld.

Je kunt Citadel streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Betoverend mooie 'Yennefer' uit 'The Witcher' schrok zich kapot van dit nieuws
Series / Nieuws

Betoverend mooie 'Yennefer' uit 'The Witcher' schrok zich kapot van dit nieuws

Het vertrek van Henry Cavill houdt de gemoederen nog altijd bezig bij 'The Witcher'.

De grote ster Anya Chalotra die Yennefer speelt in The Witcher heeft zich uitgelaten over het vertrek van Henry Cavill uit de succesvolle serie. Eind vorig jaar kondigde de acteur aan dat hij na seizoen 3 niet langer Geralt of Rivia zal spelen en dat de rol zal worden overgenomen door Liam Hemsworth.

Cavill deelde destijds een verklaring waarin hij de fans bedankte voor hun steun, maar heeft nooit een exacte reden voor zijn vertrek genoemd.

Trouw aan de romans?


Er zijn daardoor de nodige speculaties ontstaan dat zijn vertrek te maken heeft met een meningsverschil dat hij had met showrunner Lauren Schmidt Hissrich. Sommigen suggereerden dat Cavill en Hissrich botsten over hoe trouw de serie was aan de romans van Andrzej Sapkowski.

Chalotra heeft aangegeven dat het zo niet in elkaar steekt "Als we allemaal op de set zijn, zijn we toegewijd om deze personages te spelen en ze op de beste manier tot leven te brengen. En dat is precies wat ik elke dag voelde van Henry."

Onprettige verrassing


Chalotra vertelde wel dat Cavill zijn vertrek echt als een onprettige verrassing kwam: "Dat nieuws was moeilijk te accepteren omdat hij familie is. We zijn al vijf jaar samen. Dus als iemand vertrekt nadat hij zo lang met ons heeft gewerkt, zullen we dat verlies voelen."

Op de vraag of zij Liam Hemsworth al gesproken heeft, gaf ze aan: "Ja, gewoon via e-mail, een bericht van steun toen het nieuws naar buiten kwam". Ze gaf aan Hemsworth nog niet te hebben ontmoet.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video toont eerste beelden van aangrijpende nieuwe serie met 'Avatar'-ster Sigourney Weaver
Series / Nieuws

Prime Video toont eerste beelden van aangrijpende nieuwe serie met 'Avatar'-ster Sigourney Weaver

Het belooft een mysterieuze en spannende serie te worden vol met intrigerende familieperikelen.

Binnenkort komt Prime Video met de nieuwe serie The Lost Flowers of Alice Hart. In aanloop naar de première komt de streamingdienst van Amazon nu met de eerste officiële trailer.

De nieuwe serie zal op 4 augustus in première gaan waarvan de eerste drie afleveringen van het seizoen gelijk beschikbaar zijn. Daarna komt er wekelijks een nieuwe aflevering uit over het tragische verhaal van een meisje dat haar familie verliest.

Drama in de Australische outback


Het nieuwe The Lost Flowers of Alice Hart is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2018 van schrijfster Holly Ringland en draait om Alice Hart, haar familie en hun familieperikelen op het Australische platteland.

De 9-jarige Alice verliest door een mysterieuze brand haar beide ouders en wordt genoodzaakt om bij haar oma June te gaan wonen, waar ze gaandeweg steeds meer geheimen ontdekt over de geschiedenis van haar familie.

Sterrencast van formaat


Prime Video maakt in de nieuwe serie ruimte voor nieuw talent en trekt het grote namen aan. Zo zijn er rollen voor Asher Keddie, Leah Purcell, Alycia Debnam-Carey en natuurlijk Sigourney Weaver als oma June Hart.Kijk vanaf 4 augustus naar het nieuwe The Lost Flowers of Alice Hart op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede schokkende moord in 'Secret Invasion' doet Marvel-fans versteld staan: wat is er écht aan de hand?
Series / Nieuws

Tweede schokkende moord in 'Secret Invasion' doet Marvel-fans versteld staan: wat is er écht aan de hand?

Is Emilia Clarke's G'iah wel dood? Fans speculeren er heftig op los

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De derde aflevering van Secret Invasion is nu te zien op Disney+, en ook deze aflevering eindigde met een schokkende ontknoping.

Maria Hill


De eerste aflevering van de serie eindigde met de dood van Maria Hill (Cobie Smulders) en het lijkt erop dat zij niet het enige personage is dat een slecht einde heeft ontmoet door toedoen van Gravik (Kingsley Ben-Adir)...

In de nieuwe aflevering werd onthuld dat G'iah (Emilia Clarke) samenwerkte met haar vader, Talos (Ben Mendelsohn), en dat Gravik lucht kreeg van haar verraad en haar neerschoot.

Ze veranderde echter terug in haar Skrull-gedaante nadat ze was neergeschoten, wat de aliens doen wanneer ze sterven.

Theorieën


Er zijn echter tal van theorieën waarom G'iah niet echt dood is, en fans op Twitter laten duidelijk hun gevoelens hierover blijken.

Keert G'iah terug?


Ten eerste zijn er afbeeldingen van Clarke uit de Secret Invasion-trailer die nog niet zijn getoond, dus veel fans zijn ervan overtuigd dat dit betekent dat G'iah eigenlijk niet dood is.

Die beelden zouden echter de menselijke versie van Clarke kunnen zijn, en niet G'iah. Sterker nog, er zijn theorieën dat Clarke eigenlijk Abigal Brand, een half mens/half alien agent van Nick Fury's (Samuel L. Jackson) organisatie S.W.O.R.D., is.

Andere theorieën suggereren dat G'iah een Super Skrull is die niet daadwerkelijk is gedood door het schot.Secret Invasion komt elke woensdag met een nieuwe aflevering op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'The Bear' nog geen genoeg van films en series over koks en keukens? Kijk dan hier!
Series / Featured

Na 'The Bear' nog geen genoeg van films en series over koks en keukens? Kijk dan hier!

"Yes, Chef!" Deze films en series die zich grotendeels in keukens afspelen zijn absoluut de moeite waard

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De culinaire wereld heeft altijd al een bron van fascinatie en inspiratie voor films en tv-shows. Hier zijn tien van de beste films en tv-shows over chef-koks die je zeker niet wilt missen.

10. The Bear (2022-), Hulu


Dit comedy-drama vertelt het tragische verhaal jongere broer Carmy (Jeremy Allen White), die, na de dood van zijn broer Mike (Jon Bernthal), de sandwichwinkel overneemt.

Carmy heeft in New York furore gemaakt in de culinaire wereld, maar hij wil nu bewijzen dat hij deze zaak kan omdraaien en het onwillige personeel aan boord kan krijgen.

Een verhaal dat zowel over familie als over koken gaat, inclusief disfunctionele relaties, groeiend zelfvertrouwen, het vinden van een doel en omgaan met verdriet.

Met zijn tweede seizoen dat net zoveel lof ontvangt als het eerste, zo niet meer, is The Bear een must-see.9. The Menu (2022-), Apple TV+


Deze comedy horrorfilm gaat over een voormalig topchef die genoeg heeft van kritiek en het niet serieus nemen van zijn passie door critici, rivalen en anderen.

Hij verandert een exclusieve avond van dineren op zijn privé-eiland in een moorddadige les.

Maar wanneer een jonge vrouw (Anya Taylor-Joy) arriveert die niet op de oorspronkelijke gastenlijst staat, raakt Chef Julian (Ralph Fiennes) van slag.

The Menu is een film die kijkers laat huiveren, lachen en verstelt doet staan van de geweldige cast.

Het geeft fans zeker een grotere waardering voor hoe serieus sommige chef-koks hun vak nemen.8. Burnt (2015), Apple TV+


Deze film laat de enorme stress en druk zien waarmee chef-koks in high-end restaurants te maken hebben om een keuken soepel te laten draaien en altijd vernieuwend te blijven.

Adam Jones (Bradley Cooper) vernietigt zijn carrière wanneer zijn temperament en verslaving het beste van hem krijgen.

Hij gaat naar New Orleans om als boetedoening een miljoen oesters te openen terwijl hij nuchter wordt en gelooft dat hij klaar is om terug te keren naar het vak.

Eenmaal terug is Jones vastbesloten om zichzelf een derde Michelinster te verdienen.

Dit zal echter het overbruggen van talloze bruggen vereisen die hij eerder had verbrand, en het werken aan zichzelf evenveel als aan zijn culinaire vaardigheden.

Burnt is een prachtig verhaal over vastberadenheid en verlossing.7. Hells Kitchen (2015-), Hulu


Deze hit-realityshow laat de hectiek achter de schermen zien van een echte restaurantkeuken.

Hoewel veel momenten bedoeld zijn voor dramatisch effect, krijgen kijkers een glimp van de hoge standaarden in luxe restaurants. Ze krijgen ook een algemeen idee van hoe snel en efficiënt een keuken kan, of in ieder geval zou moeten, werken.

Onder leiding van celebrity chef Gordon Ramsay bestaat de serie uit professionele en aspirant-chefs.

Ongeacht hun achtergrond zijn alle chefs op zoek naar de felbegeerde prijs: een baan bij een van Ramsay's eigen restaurants.6. Boiling Point (2021), Apple TV+


In dit Britse drama is Andy Jones (Stephen Graham) chef-kok van een luxe restaurant in Londen.

Hij ontdekt dat ze na een inspectie van de gezondheidsdienst zijn gedegradeerd tot een 3-sterrenbeoordeling.

Nu moet hij samen met zijn keukenpersoneel nog harder werken om hun sterren terug te krijgen.

Boiling Point, een uitbreiding van een korte film uit 2019, werd goed ontvangen door critici. Het wordt omschreven als meeslepend en een "spannend koorddansavontuur".

Er wordt nu ook gewerkt aan een vervolgserie door de BBC, waarin zowel Graham als zijn medeacteurs Vinette Robinson en Hannah Walters terugkeren.5. Whites (2010), Apple TV+


Hoewel het maar één seizoen duurde, is "Whites" een leuke serie die op humoristische wijze naar de restaurantwereld kijkt.

De serie gaat over Roland White (Alan Davies), een oudere chef-kok in een hotelrestaurant die de helft van zijn stress en dagelijkse werk overlaat aan zijn souschef Bib (Darren Boyd) en de restaurantmanager Caroline (Katherine Parkinson, The IT Crowd).

De baan is niet gemakkelijk met een bijzondere mix van personages onder het personeel, inclusief een incompetente serveerster.

Matt King, die de show mede schreef, gaf toe dat het verhaal gebaseerd is op zijn eigen ervaringen in een restaurant genaamd Hansbury Manor.

De show was zo populair dat fans in het Verenigd Koninkrijk een campagne begonnen om het terug te brengen, maar hun inspanningen waren niet succesvol.

Desalniettemin zijn de zes afleveringen de moeite waard voor een goede lach.4. Bob's Burgers (2011-), Hulu


Voor een leuke kijk op het fastfoodgedeelte van de restaurantbranche is Bob's Burgers, een geanimeerde sitcom over het echtpaar Bob en Linda Belcher, die een klein hamburgerrestaurant bezitten.

Samen met hun drie kinderen doen Bob en Linda (ingesproken door H. Jon Benjamin en John Roberts) hun best om werk en privéleven in evenwicht te houden.

De show biedt een humoristische kijk op de arbeidersklasse, inclusief niet alleen het Belcher-gezin, maar ook hun restaurantgasten.

Gevestigd in New Jersey, vertelt elke aflevering een uniek verhadel dat betrekking heeft op ten minste een van de Belcher-gezinsleden en de mensen waarmee ze in de stad omgaan.

Met een veertiende en vijftiende seizoen in het vooruitzicht is er ook een "Bob's Burger" film voor degenen die meer willen.3. Kitchen Confidential (2005), Hulu


Gebaseerd op het bestverkochte boek van Anthony Bourdain, is "Kitchen Confidential" een sitcom met Bradley Cooper in de hoofdrol als het personage Jack Bourdain.

De serie werd na slechts één seizoen stopgezet, maar gaf een rauwe kijk op de uitdagingen die Bourdain zelf in zijn leven en carrière heeft ervaren, inclusief zijn alcohol- en drugsverslaving en zijn kans op een comeback.

De sitcom werd geproduceerd door Darren Star, bekend van Beverly Hills, 90210, Melrose Place en Emily in Paris.

De serie had ook andere grote namen als gast- of terugkerende sterren, waaronder John Cho, Lindsay Price en John Larroquette.2. Pie in the Sky (1994-1997), PBS[/url2]


Een oudere serie, "Pie in the Sky", is een Brits politie-komediedrama. Wat heeft dat te maken met koken, restaurants en chef-koks?

Het hoofdpersonage, Detective Investigator Henry Crabbe (Richard Griffiths, bekend als Vernon Dursley in de Harry Potter-films), is een politieagent die besluit zijn eigen restaurant te openen zodra hij met pensioen gaat.

Maar nadat hij wordt ingelijfd en gechanteerd, moet Crabbe af en toe een zaak op zich nemen wanneer dat nodig is.

Zo wordt hij zowel een chef-kok als een politiedetective en moet hij omgaan met twee posities met een waanzinnig hoge druk. In elke aflevering krijg je te zien wat er aan beide kanten van zijn leven gebeurt.

Pie in the Sky is een politie-procedure drama, maar met een leuke twist, waardoor het bijna twee shows in één zijn.1. Chef's Table (2005-), [url1=https://www.netflix.com/nl/title/80007945]Netflix


Chef's Table biedt een kijkje achter de schermen in de levensverhalen van beroemde chef-koks van over de hele wereld.

Waarvan sommigen enorme obstakels hebben overwonnen om te komen waar ze vandaag zijn.

De serie begint met Massimo Bottura, eigenaar van Osteria Francescana in Modena, Italië, en bevat chefs uit New York, Argentinië, Los Angeles, Australië en meer, waarbij elke aflevering zich richt op een andere chef-kok.

Er zijn ook verschillende spin-off series geïntroduceerd, die zich richten op specifieke gebieden van de culinaire wereld, zoals patissiers, pizza en barbecue.

Je kunt de afleveringen in willekeurige volgorde bekijken en ontdekken over eten, van Indonesië tot Peru.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest tragische verhaallijn in het hele 'Breaking Bad'-universum
Series / Nieuws

De meest tragische verhaallijn in het hele 'Breaking Bad'-universum

'Breaking Bad' zit vol met tragische gebeurtenissen, maar er is één personage voor wie de serie het verschrikkelijkste afliep.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elk van de personages in het Breaking Bad-universum heeft onderweg veel meegemaakt. Toch is het volgens fans op Reddit niet moeilijk om de meest tragische verhaallijn hieruit te kiezen. Nacho Varga had namelijk veruit het meest hartverscheurende verhaal van allemaal.

Varga is geen typische crimineel. Hij heeft een moraal die hem onderscheidt van andere kartelleden. Ondanks zijn betrokkenheid bij illegale activiteiten, toont Nacho een oprecht verlangen om zijn vader te beschermen.

Enige familielid


Gedurende de serie zit het personage verstrikt in een web van gevaar en bedrog. Hij merkt dat hij verbonden is met zowel de familie Salamanca als de beruchte Gus Fring. Naarmate het verhaal vordert, evolueert het karakter van Nacho en wordt zijn kwetsbaarheid duidelijker.

Hij raakt betrokken bij een confrontatie tussen Lalo en de eigenaren van Los Pollos Hermanos terwijl hij probeert zijn enige familielid te beschermen tegen gevaar. Zij gebruiken Nacho en dreigen zijn vader te vermoorden.

Jesse


Gus is niet bang om Varga de moeilijkste zaken te geven, zijn leven hiermee op het spel te zetten en hem vervolgens te dwingen het vertrouwen van Lalo te winnen en van hem af te komen. Terwijl Salamanca het overleeft, moet Nacho zich verstoppen voor een boos kartel dat wraak wil nemen.Veel fans wijzen er echter op dat Jesse Pinkman het ook zeker niet makkelijk had. Hij bracht maanden door als slaaf en iedereen van wie hij hield ging dood. Andere Redditors vergelijken dit weer met Nacho, die werd opgejaagd door een heel kartel, twee keer werd neergeschoten en bijna met benzine werd overgoten.

Keuze


Uiteindelijk draait het hierom: Jesse had vaak de keuze om het misdaadleven achter zich te laten en te doen waar hij van hield, terwijl Nacho zulke opties niet had. En terwijl Pinkman kon ontsnappen en opnieuw kon beginnen, werd Varga verschillende keren neergeschoten en achtergelaten om te sterven in de woestijn.Breaking Bad en Better Call Saul zijn te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-fans zijn er eindelijk achter welke acteurs we gaan zien als de grootste schurken van de serie
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-fans zijn er eindelijk achter welke acteurs we gaan zien als de grootste schurken van de serie

'House of the Dragon' lijkt de perfecte acteurs te hebben gevonden voor de rollen van de meest brute moordenaars van de serie.

Nu de opnames van House of the Dragon seizoen 2 in volle gang zijn, wachten de meeste fans af hoe een van de meest schokkende scènes uit de boeken van George R.R. Martin (waarvan de aanwezigheid in de serie al is bevestigd door de makers) zal aflopen.

Het is een scène die nog gewelddadiger en bloediger belooft te worden dan de Red Wedding in Game of Thrones. De scène draait om de brute moordenaars Blood en Cheese. Er is veel gespeculeerd over wie hen zal spelen, en nu lijkt dit mysterie eindelijk te zijn opgelost.

Charlie C.


Onlangs is er een video gelekt waarin acteur Samuel Edward-Cook (Peaky Blinders) auditie doet voor een van de House of the Dragon-rollen, onder de codenaam Charlie C. Er was een tijdje een testvideo beschikbaar, maar die is inmiddels verwijderd. Daarin zien we Charlie C. als een bediende in het kasteel met een andere persoon om "de prins te ontvoeren".

In de tweede scène bevinden beiden zich in de koninklijke kamers en vragen ze zich af of dit echt de kamer van de prins is. De tweede persoon zegt tegen Charlie: "Ik ben het mes, jij bent de kaart", waarmee hij zijn rol als expert op het gebied van de geheime doorgangen van het kasteel bevestigt.

Mark Stobbart


Gezien het feit dat Cheese in de boeken diende als rattenvanger in de Red Keep en dus erg bekend was met het kasteel, trokken fans hun conclusie: Charlie C. is Cheese. Aangezien Cook de video zelf online plaatste, weten we dat hij de rol echter niet heeft gekregen.De rol van Charlie C. ging naar een andere acteur: Mark Stobbart. Dus op dit moment is het bijna zeker dat Stobbart Cheese zal spelen in seizoen 2 van House of the Dragon. Maar hoe zit het met Blood?

Sam C. Wilson


Fans denken ook te hebben ontdekt onder welke codenaam Blood zich verschuilt. Vaak worden kleine rollen verborgen onder valse namen om ze tijdens het filmen geheim te houden. Volgens fans is het personage genaamd Boris de codenaam voor Blood, aangezien de eerste letters van de namen hetzelfde zijn.Daarnaast werd Boris omschreven als "groot, stoer en erg lang". Blijkbaar is de perfecte acteur voor de rol gevonden: Sam C. Wilson, die al mee heeft dat hij 1,90 meter lang is. Kijk House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans smeken om een 'Narnia'-serie: waarom films niet genoeg zijn om de franchise nieuw leven in te blazen
Series / Nieuws

Fans smeken om een 'Narnia'-serie: waarom films niet genoeg zijn om de franchise nieuw leven in te blazen

De fantasy-reeks 'The Chronicles of Narnia' krijgt nieuwe films, maar zou een serie niet een beter idee zijn?

Het lijkt erop dat er weer een andere geliefde franchise een reboot krijgt. Onlangs werd bekend dat Greta Gerwig tenminste twee nieuwe Narnia-films gaat regisseren. Volgens sommige fans is dat echter helemaal geen goed idee, en is er een andere optie die veel meer mogelijkheden biedt.

The New Yorker heeft onthuld dat Greta Gerwig ten minste twee films zal schrijven en regisseren, gebaseerd op de Chronicles of Narnia-romans van C.S. Lewis. Eerder werden er door Disney al drie van de zeven boeken verfilmd, van 2005 tot 2010.

Niet nodig


Hoewel deze verfilmingen een sterke start hadden, werd elke film slechter en slechter ontvangen. Na de release van The Voyage of the Dawn Treader werd de franchise stopgezet. Desondanks maakte een hele nieuwe generatie fans kennis met de verhalen, die nu gemengde reacties hebben op het nieuws van de nieuwe films.

Volgens hen waren de Disney-films misschien niet van de allerbeste kwaliteit, maar wel een goede verfilming van de boeken. Het is voor hen dus niet nodig om nog een franchise opnieuw op te starten. Anderen zijn echter van mening dat dit een perfecte gelegenheid is om de boeken deze keer volledig te verfilmen.

Serie?


Er zijn namelijk nog vier boeken over die Disney niet verfilmd heeft. En met Gerwig aan het roer kan dit bijna niet mis gaan. Toch is er nog een ander punt van kritiek: het format zelf. Waarom een reboot via films, als je in een serie veel meer tijd hebt om het verhaal te vertellen?Een hoop andere franchises kiezen momenteel namelijk ook voor een reboot-serie. Voor Harry Potter, Percy Jackson en Twilight zijn momenteel allemaal series in de maak. Er gingen een tijdje geruchten over een Narnia-serie, maar het lijkt nu onwaarschijnlijk dat deze er in de nabije toekomst komt. Er is verder nog geen informatie over de aankomende films vrijgegeven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt meer 'Peaky Blinders' aan: "dit is nog niet het einde"
Series / Nieuws

Er komt meer 'Peaky Blinders' aan: "dit is nog niet het einde"

Schrijver Steven Knight over de Peaky Blinders-film, maar daar blijft het niet bij.

De hitserie over gangsters uit de jaren 20 en 30 eindigde vorig jaar. Fans van Peaky Blinders kunnen niet wachten om er achter te komen hoe het met Tommy Shelby (Cillian Murphy) afloopt.

Zij worden op hun wenken bediend, momenteel is immers een vervolgfilm in productie. Deze wordt gefilmd in de Digbeth Loc. Studios in Londen, en speelt zich af gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Meer dan een film


Knight hintte er echter op dat het niet bij een film blijft. Onlangs vond namelijk de uitreiking plaats van de TRIC Awards (Television and Radio Industries Club). Hierbij viel Peaky Blinders in de prijzen in de categorie Beste Drama. Volgens Knight is "[dit] niet het einde".

Wind in de rug


De maker voegde hier het volgende aan toe: "Niemand had kunnen vermoeden dat een dramaserie over gangsters in Birmingham zoveel indruk zou maken. Sommige producties hebben de wind in de rug en beklijven, en alle betrokkenen voelen dit ook".

"Wat staat er nog meer op het programma? Dat wordt nog aangekondigd. Maar het is allesbehalve het einde," aldus de tv-veteraan. Dit klinkt ongetwijfeld als muziek in de oren van het legioen aan fans van deze hitserie.

Kijk Peaky Blinders op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gen V': nóg bloederiger en heftiger dan 'The Boys'?
Series / Nieuws

'Gen V': nóg bloederiger en heftiger dan 'The Boys'?

Je zou het haast niet geloven, maar Gen V wordt misschien nog iets bloederiger dan de serie waarop het gebaseerd is, The Boys.

The Boys is een actievolle, bloederige serie. Leuk, maar heftig voor sommige kijkers die er niet tegen opgewassen zijn. Nu komt er een spin-off, Gen V, die er mogelijk nog een schepje bovenop doet!

Seth Rogen, een producent van Gen V, onthulde in gesprek met Empire Online dat deze spin-off wat "crazy shit'' erin heeft zitten. En dat is voor The Boys-fans ongetwijfeld niet moeilijk om te geloven.

Gen V nóg gekker?


Gen V gaat over een school voor Supes, waar de studenten wel krachten hebben maar nog niet zo goed weten hoe ze deze kunnen beheersen. Een soort van Hogwarts dus - uit Harry Potter - maar dan met andere, een stuk explosievere krachten.

"Gen V heeft wat gekke shit erin zitten. Het feit dat ze op school zitten, en allemaal een stukje jonger zijn, maakt het misschien nog wel heftiger."

Verder geeft Rogen aan dat wanneer je een R-rating gebruikt, je zo goed als alles kunt doen wat je wil. En de makers van Gen V lijken daar volop gebruik van te maken.Gen V seizoen 1


Het is nog niet bekend wanneer Gen V precies verschijnt. De serie staat vooralsnog op de planning voor een release later dit jaar, maar het zal niet de eerste serie zijn om vertraging op te lopen.

Zo lijkt het erop dat The Boys seizoen 4 later komt dan verwacht. Showrunner Eric Kripke deelde op Twitter dat ze vanwege de stakingen in Hollywood vertraging opgelopen hebben. Wanneer de serie nu uitkomt? Dat weet hij ook niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na slechts 48 dagen verwijdert Disney+ zomaar zijn grote scifi-Original
Films / Nieuws

Na slechts 48 dagen verwijdert Disney+ zomaar zijn grote scifi-Original

De film van regisseur Kyle Patrick Alvarez was te zien vanaf 12 mei 2023, kostte dik $53 miljoen dollar maar is nu al niet meer te zien bij Disney+.

Streamingdiensten hebben het op dit moment niet altijd even makkelijk. Diensten hebben vaak te maken met meer kosten dan ze hadden ingeschat en daarnaast wordt originele content niet altijd even goed bekeken.

Nadat HBO Max al de nodige content heeft verhuisd naar andere streamers en aanbieders, volgt nu ook Disney+ met veranderingen aan de eigen kant.

Disney+


Het was al bekend dat The Walt Disney Company met grote veranderingen zou komen en zaken op een andere manier zou gaan doen. Eerder werd de populaire serie Willow al verwijderd van de dienst en nu volgt de avontuurlijke scifi-film Crater.

Er is geen officiële reden gegeven waarom Crater uit het aanbod is verwijderd, maar The Independent heeft contact opgenomen met Disney+ voor commentaar. Er wordt aangenomen dat het een poging is om kosten te besparen die verband houden met licentieovereenkomsten.

Crater


Na de dood van zijn vader gaat Caleb, die opgroeit in een mijnkolonie op de maan en op het punt staat om overgeplaatst te worden naar een andere planeet, op reis om een ​​legendarische krater te verkennen.

Caleb gaat samen met zijn vrienden Dylan, Borney, Marcus en Addison, afkomstig van aarde, op pad. Samen gaan ze op een avontuurlijke reis om uiteindelijk bij de krater aan te komen.

Reacties


Dat de film verwijderd is door Disney+ is een hoop mensen niet ontgaan. Al heeft de film niet veel kans gehad, de score van de film op IMDb is tot op heden een 5.1/10 geworden. Op Rotten Tomatoes heeft Crater het redelijk gedaan met een gemiddelde van 64%.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.