search
Na 'The Bear' nog geen genoeg van films en series over koks en keukens? Kijk dan hier!
Series / Featured

Na 'The Bear' nog geen genoeg van films en series over koks en keukens? Kijk dan hier!

"Yes, Chef!" Deze films en series die zich grotendeels in keukens afspelen zijn absoluut de moeite waard

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De culinaire wereld heeft altijd al een bron van fascinatie en inspiratie voor films en tv-shows. Hier zijn tien van de beste films en tv-shows over chef-koks die je zeker niet wilt missen.

10. The Bear (2022-), Hulu


Dit comedy-drama vertelt het tragische verhaal jongere broer Carmy (Jeremy Allen White), die, na de dood van zijn broer Mike (Jon Bernthal), de sandwichwinkel overneemt.

Carmy heeft in New York furore gemaakt in de culinaire wereld, maar hij wil nu bewijzen dat hij deze zaak kan omdraaien en het onwillige personeel aan boord kan krijgen.

Een verhaal dat zowel over familie als over koken gaat, inclusief disfunctionele relaties, groeiend zelfvertrouwen, het vinden van een doel en omgaan met verdriet.

Met zijn tweede seizoen dat net zoveel lof ontvangt als het eerste, zo niet meer, is The Bear een must-see.9. The Menu (2022-), Apple TV+


Deze comedy horrorfilm gaat over een voormalig topchef die genoeg heeft van kritiek en het niet serieus nemen van zijn passie door critici, rivalen en anderen.

Hij verandert een exclusieve avond van dineren op zijn privé-eiland in een moorddadige les.

Maar wanneer een jonge vrouw (Anya Taylor-Joy) arriveert die niet op de oorspronkelijke gastenlijst staat, raakt Chef Julian (Ralph Fiennes) van slag.

The Menu is een film die kijkers laat huiveren, lachen en verstelt doet staan van de geweldige cast.

Het geeft fans zeker een grotere waardering voor hoe serieus sommige chef-koks hun vak nemen.8. Burnt (2015), Apple TV+


Deze film laat de enorme stress en druk zien waarmee chef-koks in high-end restaurants te maken hebben om een keuken soepel te laten draaien en altijd vernieuwend te blijven.

Adam Jones (Bradley Cooper) vernietigt zijn carrière wanneer zijn temperament en verslaving het beste van hem krijgen.

Hij gaat naar New Orleans om als boetedoening een miljoen oesters te openen terwijl hij nuchter wordt en gelooft dat hij klaar is om terug te keren naar het vak.

Eenmaal terug is Jones vastbesloten om zichzelf een derde Michelinster te verdienen.

Dit zal echter het overbruggen van talloze bruggen vereisen die hij eerder had verbrand, en het werken aan zichzelf evenveel als aan zijn culinaire vaardigheden.

Burnt is een prachtig verhaal over vastberadenheid en verlossing.7. Hells Kitchen (2015-), Hulu


Deze hit-realityshow laat de hectiek achter de schermen zien van een echte restaurantkeuken.

Hoewel veel momenten bedoeld zijn voor dramatisch effect, krijgen kijkers een glimp van de hoge standaarden in luxe restaurants. Ze krijgen ook een algemeen idee van hoe snel en efficiënt een keuken kan, of in ieder geval zou moeten, werken.

Onder leiding van celebrity chef Gordon Ramsay bestaat de serie uit professionele en aspirant-chefs.

Ongeacht hun achtergrond zijn alle chefs op zoek naar de felbegeerde prijs: een baan bij een van Ramsay's eigen restaurants.6. Boiling Point (2021), Apple TV+


In dit Britse drama is Andy Jones (Stephen Graham) chef-kok van een luxe restaurant in Londen.

Hij ontdekt dat ze na een inspectie van de gezondheidsdienst zijn gedegradeerd tot een 3-sterrenbeoordeling.

Nu moet hij samen met zijn keukenpersoneel nog harder werken om hun sterren terug te krijgen.

Boiling Point, een uitbreiding van een korte film uit 2019, werd goed ontvangen door critici. Het wordt omschreven als meeslepend en een "spannend koorddansavontuur".

Er wordt nu ook gewerkt aan een vervolgserie door de BBC, waarin zowel Graham als zijn medeacteurs Vinette Robinson en Hannah Walters terugkeren.5. Whites (2010), Apple TV+


Hoewel het maar één seizoen duurde, is "Whites" een leuke serie die op humoristische wijze naar de restaurantwereld kijkt.

De serie gaat over Roland White (Alan Davies), een oudere chef-kok in een hotelrestaurant die de helft van zijn stress en dagelijkse werk overlaat aan zijn souschef Bib (Darren Boyd) en de restaurantmanager Caroline (Katherine Parkinson, The IT Crowd).

De baan is niet gemakkelijk met een bijzondere mix van personages onder het personeel, inclusief een incompetente serveerster.

Matt King, die de show mede schreef, gaf toe dat het verhaal gebaseerd is op zijn eigen ervaringen in een restaurant genaamd Hansbury Manor.

De show was zo populair dat fans in het Verenigd Koninkrijk een campagne begonnen om het terug te brengen, maar hun inspanningen waren niet succesvol.

Desalniettemin zijn de zes afleveringen de moeite waard voor een goede lach.4. Bob's Burgers (2011-), Hulu


Voor een leuke kijk op het fastfoodgedeelte van de restaurantbranche is Bob's Burgers, een geanimeerde sitcom over het echtpaar Bob en Linda Belcher, die een klein hamburgerrestaurant bezitten.

Samen met hun drie kinderen doen Bob en Linda (ingesproken door H. Jon Benjamin en John Roberts) hun best om werk en privéleven in evenwicht te houden.

De show biedt een humoristische kijk op de arbeidersklasse, inclusief niet alleen het Belcher-gezin, maar ook hun restaurantgasten.

Gevestigd in New Jersey, vertelt elke aflevering een uniek verhadel dat betrekking heeft op ten minste een van de Belcher-gezinsleden en de mensen waarmee ze in de stad omgaan.

Met een veertiende en vijftiende seizoen in het vooruitzicht is er ook een "Bob's Burger" film voor degenen die meer willen.3. Kitchen Confidential (2005), Hulu


Gebaseerd op het bestverkochte boek van Anthony Bourdain, is "Kitchen Confidential" een sitcom met Bradley Cooper in de hoofdrol als het personage Jack Bourdain.

De serie werd na slechts één seizoen stopgezet, maar gaf een rauwe kijk op de uitdagingen die Bourdain zelf in zijn leven en carrière heeft ervaren, inclusief zijn alcohol- en drugsverslaving en zijn kans op een comeback.

De sitcom werd geproduceerd door Darren Star, bekend van Beverly Hills, 90210, Melrose Place en Emily in Paris.

De serie had ook andere grote namen als gast- of terugkerende sterren, waaronder John Cho, Lindsay Price en John Larroquette.2. Pie in the Sky (1994-1997), PBS[/url2]


Een oudere serie, "Pie in the Sky", is een Brits politie-komediedrama. Wat heeft dat te maken met koken, restaurants en chef-koks?

Het hoofdpersonage, Detective Investigator Henry Crabbe (Richard Griffiths, bekend als Vernon Dursley in de Harry Potter-films), is een politieagent die besluit zijn eigen restaurant te openen zodra hij met pensioen gaat.

Maar nadat hij wordt ingelijfd en gechanteerd, moet Crabbe af en toe een zaak op zich nemen wanneer dat nodig is.

Zo wordt hij zowel een chef-kok als een politiedetective en moet hij omgaan met twee posities met een waanzinnig hoge druk. In elke aflevering krijg je te zien wat er aan beide kanten van zijn leven gebeurt.

Pie in the Sky is een politie-procedure drama, maar met een leuke twist, waardoor het bijna twee shows in één zijn.1. Chef's Table (2005-), [url1=https://www.netflix.com/nl/title/80007945]Netflix


Chef's Table biedt een kijkje achter de schermen in de levensverhalen van beroemde chef-koks van over de hele wereld.

Waarvan sommigen enorme obstakels hebben overwonnen om te komen waar ze vandaag zijn.

De serie begint met Massimo Bottura, eigenaar van Osteria Francescana in Modena, Italië, en bevat chefs uit New York, Argentinië, Los Angeles, Australië en meer, waarbij elke aflevering zich richt op een andere chef-kok.

Er zijn ook verschillende spin-off series geïntroduceerd, die zich richten op specifieke gebieden van de culinaire wereld, zoals patissiers, pizza en barbecue.

Je kunt de afleveringen in willekeurige volgorde bekijken en ontdekken over eten, van Indonesië tot Peru.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen