search
Gevierde regisseur verfilmt boek van 'American Psycho'-schrijver
Series / Nieuws

Gevierde regisseur verfilmt boek van 'American Psycho'-schrijver

Na American Psycho en Rules of Attraction wordt er opnieuw een controversieel boek van Bret Easton Ellis verfilmd.

De gevierde regisseur Luca Guadagnino, die we kennen van films als Bones and All en Call Me By Your Name heeft zijn nieuwe project gevonden.

Het betreft een HBO-serie die gebaseerd is op het boek The Shards van American Psycho- en The Rules of Attraction-auteur Bret Easton Ellis.

Verhaal over de elite


Ellis onthulde het nieuws zelf tijden eens interview met El Independiente. En niet alleen liet hij weten dat Guadagnino de serie regisseert, maar ook dat er subplotten worden ingezet die niet in het boek zitten.

Het boek van Ellis is zijn eerste in 13 jaar en werd eerder dit jaar uitgegeven. Het vertelet het verhaal van de 17-jarige Bret, een nihilistische, 17-jarige, biseksuele student die naar een exclusieve school gaat.

Drie seizoenen


Op die school komt hij in aanraking met een student die een mysterieus verleden heeft. Deze Robert Mallory is slim, knap, charismatisch, maar houdt ook iets geheim voor Bret en zijn vrienden.



Ellis wist tevens te vermelden dat de The Shards-serie uit drie seizoenen van elk 10 afleveringen zal bestaan. Ellis zal zelf alle scenario's schrijven.

Guadagnino werkte overigens eerder met HBO aan de miniserie We Are Who We Are uit 2020. Zijn volgende film is de sexy tennis-thriller Challengers met Zendaya en Josh O'Connor die dit najaar verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen