search

Ons nieuws van zondag 9 juli 2023

Vermaarde 'Jackass'-ster Steve-O vangt aandacht van de politie in Londen met gewaagde act
Series / Nieuws

Vermaarde 'Jackass'-ster Steve-O vangt aandacht van de politie in Londen met gewaagde act

Het is niet de eerste keer dat de enfant terrible in de problemen komt met wetsdienaars.

Al meer dan 20 jaar zorgen de leden van MTV's Jackass voor de meest buitensporige stunts. Vooraanstaand lid Steve-O is onlangs in Londen aangehouden na het uitvoeren van een van zijn stunts.

Voor de promotie van zijn komediespecial vond hij het een goed idee om van de Tower Bridge af te springen. De politie was al snel ter plaatse bij een van de meest iconische bruggen in Londen.

Politie kon er wel om lachen


Op Instagram deelt Steve-O een bericht van zijn stunt met als onderschrift: "Ik werd gister aangehouden door de politie na deze sprong van de Tower Of London Bridge, maar ze waren super cool."

"En ze begrepen dat ik gewoon erg enthousiast was om mijn DERDE komediespecial op te nemen."
De stunt bleek voor Steve-O niet de enige in London. Hij heeft namelijk op meerdere plaatsen in de hoofdstad ongein uitgehaald.

Ook bussen moeten het ontgelden


Een van zijn andere ludieke momenten was dat hij een fotograaf vroeg om foto's van hem te maken terwijl hij illegaal op het dak van een rode dubbeldekker bus klom. Ook in dit geval kon de buschauffeur er wel om lachen.

Bekijk op instagram



Meer zien van Steve-O's stunts? Kijk nu de meest recente Jackass-film op SkyShowtime.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwe seizoen van American Horror Story is stiekem een remake van deze filmklassieker
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van American Horror Story is stiekem een remake van deze filmklassieker

Krijgen we een update te zien van dit klassieke horrorverhaal?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Momenteel bevinden we ons in het hart van de zomer, maar stiekem nadert het najaar, en daarmee een nieuwe lading aan horrorfilms en -series. Een van die series is American Horror Story, dat terugkeert voor een twaalfde seizoen.

Seizoen twaalf is het eerste seizoen van de serie dat gebaseerd is op een boek, namelijk Delicate Condition van Danielle Valentine. Om die reden is er al het een en ander bekend over het verhaal van het nieuwe seizoen.

Horrorklassieker


Het boek is nog niet gepubliceerd, en zal kort voor de serie in première gaat uitkomen. Ondanks dat is er wel wat bekend over de inhoud. Het verhaal zal gaan over een vrouw die ervan overtuigd raakt dat kwade krachten proberen te voorkomen dat ze zwanger raakt.

Het verhaal heeft overeenkomsten met de klassieke roman Rosemary's Baby van Ira Levin en de verfilming ervan uit 1968. In vroege recensies wordt het boek al een 'feministische update' van dat verhaal genoemd.

American Horror Story


Het heeft er dus alle schijn van dat het nieuwe seizoen van American Horror Story veel gelijkenissen zal vertonen met Rosemary's Baby. In hoeverre de verhalen overeenkomen zal duidelijk zijn als de serie uitkomt. Momenteel is er nog geen officiële releasedatum voor seizoen twaalf.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'The Walking Dead'-personage had net zo goed meteen opgegeten kunnen worden door Walkers
Series / Nieuws

Dit 'The Walking Dead'-personage had net zo goed meteen opgegeten kunnen worden door Walkers

Alle fans hoopten stiekem dat dit personage snel dood ging.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het universum vanThe Walking Dead heeft zich in de afgelopen 12 jaar heel wat uitgebreid. Dit betekent echter ook dat er een paar personages waren die zo irritant waren dat fans hoopten dat een Walker ze op zou eten.

Heel veel personages waren heel erg belangrijk voor de fans, zoals Rick Grimes (Andrew Lincoln, Daryl Dixon (Norman Reedus en Maggie (Lauren Cohan).

Het meest irritante personage


Helaas waren er ook een paar personages die ongelofelijk irritant waren. Eén zo’n verschrikkelijk personage was de broer van Daryl Dixon, Merle Dixon.



Als eerste was hij een hele slechte broer voor Daryl. Daarnaast was hij een racistische vrouwenhater die ongelooflijk egoïstisch en meedogenloos was. Hij hield met niemand rekening en zou de hele groep gesaboteerd hebben, als Rick niet ingegrepen had.

Het personage, niet de acteur


De haat naar het personage heeft echter helemaal niets met de acteur te maken. Michael Rooker heeft de rol namelijk fantastisch gespeeld.

Bekijk hieronder een interview met Michael Rooker en stream The Walking Dead op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bones' revival zou "een miljoen advocaten" nodig hebben om door te kunnen gaan
Series / Nieuws

'Bones' revival zou "een miljoen advocaten" nodig hebben om door te kunnen gaan

Iedereen is enthousiast over een Bones revival, maar dit blijkt heel erg lastig.

Niet alleen de fans, maar ook een gedeelte van de originele cast ziet een Bones-revival wel zitten. Dit is blijkbaar echter veel ingewikkelder dan je zou denken.

Hart Hanson, de maker van het populaire misdaaddrama, heeft al een tijdje serieus nagedacht over een revival. Ook hoofdrolspelers Emily Deschanel en David Boreanaz staan open voor een terugkeer.

Heel moeilijk


Hoewel het heel erg leuk klinkt, is een revival een stuk lastiger dan je zou denken. Bones werd namelijk uitgebracht door Fox, maar Disney heeft nu ook een gedeelte van de serie gekocht.

Het is dus volgens Hanson heel erg lastig om te ontdekken "wie wat bezit en op welk platform het zou verschijnen". Om dit uit te zoeken zouden er "een miljoen advocaten nodig zijn".

Een kans?


Dit betekent echter niet dat een terugkeer volledig uitgesloten is. De cast staat in ieder geval achter het idee en makers Hanson blijft praten met Fox en Disney om tot een oplossing te komen. Hoe goed dit zal gaan blijft echter nog een mysterie.

Bekijk hieronder een interview met Emily Deschanel en stream Bones op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Costner krijgt niet betaald voor 'Yellowstone' seizoen 5
Series / Nieuws

Kevin Costner krijgt niet betaald voor 'Yellowstone' seizoen 5

Het einde van de serie is dan misschien wel aangekondigd, maar het drama rondom 'Yellowstone' seizoen 5 gaat gewoon verder...

De situatie rond de resterende afleveringen van het vijfde seizoen van Yellowstone is nog net iets gecompliceerder geworden. Kevin Costner beweert namelijk dat hij niet langer onder contract staat voor de serie.

Volgens Costner (John Dutton) staat hij niet langer onder contract voor de Paramount Network-serie, waardoor zijn toekomst met het drama onzeker is. Volgens Insider verklaarde de acteur in gerechtelijke documenten met betrekking tot zijn scheiding van zijn tweede vrouw Christine Baumgartner dat hij dit jaar geen geld verwacht voor zijn werk aan de serie.

Geen deelnamegeld verschuldigd


"Ik verdien in 2023 substantieel minder dan in 2022. Dit komt omdat ik niet langer onder contract sta voor Yellowstone, de belangrijkste bron van mijn inkomsten vorig jaar", staat in het document. "Nu zal elke vergoeding die ik verdien van Yellowstone alleen voortkomen uit mijn back-end contractuele participatierechten, welke bedragen niet vastliggen".

"Uit het meest recente rapport van de producent voor Yellowstone blijkt dat ik nu geen deelnamegeld verschuldigd ben", vervolgde de verklaring. De sage van seizoen 5 van Yellowstone is bijna net zo dramatisch als de serie zelf. Het seizoen nam in januari een tussenstop en destijds kondigde Paramount Network aan dat de serie zou terugkeren voor de tweede helft van het seizoen in de zomer van 2023.

Productie nog niet begonnen


Vervolgens gaven rapporten aan dat Costner de serie na seizoen 5 zou verlaten, vanwege onenigheid achter de schermen. Later werd aangekondigd dat Yellowstone officieel zou eindigen na seizoen 5, met een nieuwe spin-off-serie op komst.



Momenteel is seizoen 5 van Yellowstone nog niet voltooid. Aanvankelijk was dus aangekondigd dat de tweede helft van het seizoen ergens deze zomer zou worden uitgezonden, maar de productie van nieuwe afleveringen is nog niet eens begonnen. Bekijk Yellowstone op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een reboot van 'The Vampire Diaries'? Niet volgens hoofdrolspeler Paul Wesley
Series / Nieuws

Een reboot van 'The Vampire Diaries'? Niet volgens hoofdrolspeler Paul Wesley

Paul Wesley zit absoluut niet te wachten op een kans om de rol van Stefan opnieuw te spelen.

Veel fans van de serie The Vampire Diaries zien een reboot met de originele acteurs wel zitten, maar helaas lijkt het er niet op dat dit gaat gebeuren. Acteur Paul Wesley (Stefan Salvatore) heeft hier namelijk helemaal geen zin in.

In een recent interview met InStyle onthulde de acteur dat hij niet alleen de geliefde vampier niet mist, maar dat hij nooit meer een andere vampier zal spelen. Ook niet in een The Vampire Diaries-gerelateerd project, zoals een reboot.

Eentonig


"Ik mis niet niets aan het spelen van hem, en dat bedoel ik niet negatief. Acht jaar is een lange tijd, en ik ben zo blij om dat te laten rusten. Acht seizoenen", zei de acteur. "Omdat de serie zo lang duurde, om te voorkomen dat het elk seizoen eentonig zou worden, had hij een soort andere boog".

"Op een gegeven moment was hij puur slecht, en hij begon als de good guy en eindigde als de good guy. Maar ik hield van de uitdaging om te proberen het personage fris te houden", vervolgde Wesley. Het opnieuw spelen van Stefan zou dus waarschijnlijk te eentonig worden voor de acteur.

Einde van de franchise


Afgelopen zomer eindigde de derde serie in het The Vampire Diaries-universum. Legacies stopte na vier seizoenen op The CW en dat betekende waarschijnlijk het einde voor de franchise, vanwege grote veranderingen op het netwerk.



Bekijk The Vampire Diaries op Prime Video of HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donkere 'That '70s Show'-theorie verklaart waarom de laatste seizoenen zo slecht waren
Series / Nieuws

Donkere 'That '70s Show'-theorie verklaart waarom de laatste seizoenen zo slecht waren

Waren de laatste seizoenen van 'That '70s Show' gewoon slecht, of zit er meer achter?

De laatste seizoenen van That '70s Show zijn notoir slecht in vergelijking met de rest van de serie. Deze duistere fan-theorie zou misschien wel kunnen verklaren waarom…

Het plot van de sitcom ging vanaf seizoen 7 een andere richting op en tegen seizoen 8 waren de personages en hun omstandigheden onherkenbaar geworden. Dit had veel te maken met het vertrek van acteur Topher Grace (Eric). Zonder het hoofdpersonage leek That '70s Show niet te werken.

Ging Eric dood?


Via fan-theorieën proberen fans al tijden de vreemde veranderingen aan het einde van de serie te verklaren. Een voorbeeld is een theorie van Redditor NurseBerry, die beweert dat Eric in seizoen 4 overleden is en dat de rest van de serie een coma-droom was.

Een andere theorie van SMithsonIANPictures komt tot een vergelijkbare conclusie. In plaats van dat Eric jaren eerder stierf, vermoedde deze Redditor echter dat het personage stierf terwijl hij in Afrika was en dat Donna haar liefde voor schrijven gebruikte om het allemaal te verwerken in seizoen 8.

Verhaal van Donna


In seizoen 7 zagen we het verval van de relatie tussen Donna en Eric. Voordat we het wisten was Eric op weg naar Afrika, waar hij bijna heel seizoen 8 verbleef. Vanuit Afrika maakte hij het uit met Donna, wat ze geheim hield voor de rest. Dit is de basis voor de theorie van SMithsonIANPictures.



Het idee hier is dat in plaats van een telefoontje van Eric, Donna bericht kreeg dat haar vriend op de een of andere manier was overleden. Ze deed vervolgens het enige wat ze kon om een schijn van controle over haar leven te behouden: ze schreef een verhaal over haar vrienden, en That '70s Show seizoen 7 en 8 brachten dit verhaal tot leven.

Vreemd gedrag


Het zou geen verrassing zijn als het resultaat van dit verdriet een verhaal was dat nergens op sloeg. Ze begon met het herschrijven van de omstandigheden waarin Eric Point Place verliet (daarom gedroeg hij zich zo vreemd gedurende seizoen 7) en ging verder met het beschrijven van een scenario waarin hij het uitgemaakt had, wat makkelijker te verwerken was geweest.



Het gedrag van de andere personages in het laatste seizoen lijkt dit te ondersteunen. Hoewel elk groepslid zijn basiskenmerken behield, werden deze eigenschappen overdreven en verloren ze hun complexiteit. Dit ondersteunt het idee dat Donna over haar vrienden schreef in plaats van dat ze organisch hun leven leidden.

Niet de intentie


De terugkeer van Eric aan het einde van seizoen 8 kan in deze theorie gezien worden als een poging van Donna om hun verhaal goed te laten eindigen. Al met al kunnen we wel concluderen dat deze theorie hoogstwaarschijnlijk niet overeenkomt met de intentie van de schrijvers. Maar het is wel interessant om over na te denken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Il Principe'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Il Principe'

Het miraculeuze incident van 1978: de gewapende prins op het witte jacht.

Regie: Beatrice Borromeo | Afleveringen: 3 | Speelduur: 35-45 minuten | Jaar: 2023

De zoveelste misdaaddocumentaire van Netflix draait om een incident in 1978 voor de kust van Corsica, waar de Italiaanse vorst Vittorio Emanuele volgens meerdere getuigen op zijn jacht een jonge Duitser doodschoot. Birgit Hamer, de zus van het slachtoffer, wijdde haar leven aan een zoektocht naar gerechtigheid, maar nam het daarmee op tegen machtige mensen met een adellijke historie.

Wat pleit voor deze serie is dat ook haar kant van het verhaal wordt belicht en wordt ingegaan op hoe ze jarenlang heeft moeten lijden voor wat zich zo lang geleden afspeelde. De betrokkenheid van Vittorio Emanuele is door leden van justitie en overheidsdiensten steevast ontkend, maar met deze documentaire wordt zijn schuld aangetoond en lijkt het recht toch zege te vieren. Het is dan ook van groot belang dat deze verhalen blijven worden verteld.

Helaas is ervoor gekozen dat te doen met een documentaire die maar weinig indruk maakt. In drie korte afleveringen verslaat Il Principe een periode van tientallen jaren waarin de belangrijkste gebeurtenissen in sneltreinvaart voorbijkomen. Hierdoor mist de benodigde focus. Het einde geeft dan wel voldoening – wetende dat het recht enigszins zegeviert, maar dichter bij de motivaties van de betrokkenen komen we niet.

Hoe reflecteert Vittorio Emanuele op zijn daad? En hoe heeft Birgit Hamer de jarenlange pijn kunnen verdragen? Voor het menselijke aspect lijkt in deze documentaire geen ruimte terwijl dat nou juist centraal hoort te staan. De spannende muziek en nagebootste analoge beelden pogen Il Principe nog wat dynamiek te geven, maar na het zien van de laatste aflevering voelt het toch wat leeg.

Zo belandt Il Principe tussen het gros van misdaaddocumentaires die allemaal door dezelfde trechter lijken te zijn gehaald, waarvan Netflix de ene na de andere uitbrengt. Het blijkt een succesformule deze vertellingen te voorzien van een hoog tempo en een structuur die is afgekeken van spannende misdaadfilms, zonder al te veel subjectiviteit van de makers. Mogelijk wordt door deze vorm een publiek aangesproken dat doorgaans louter geïnteresseerd is in speelfilms, maar het resulteert in karakterloze documentaires die niets toevoegen aan het genre.

Dit soort documentaires zijn als magnetronmaaltijden: goedkoop, moeiteloos te bereiden en klaar in een handomdraai. Il Principe presenteert zich als visieloze schotel vol clichématige ingrediënten die de kijker met een onaangename smaak achterlaat. Documentaires kunnen dieper ingaan op de menselijke aard door voor langere tijd de ware persoonlijkheid van de geportretteerden op beeld bloot te leggen, maar Il Principe neemt genoegen met het afwisselen van wat slappe interviews.

Ondanks de belabberde vorm is het toch goed dat documentaires deze verhalen blijven vertellen. Het laat ons zien hoe makkelijk een rechtssysteem valt te omzeilen zolang je maar beschikt over voldoende liquide middelen en status. Door de timing doet deze serie onmiskenbaar denken aan de dood van Sanda Dia en de daaropvolgende commotie rondom mogelijke klassenjustitie. Il Principe belicht een zaak die gemerkt werd door dezelfde kwestie, wat ons eens te meer de relevantie van dit verhaal laat zien.

★★★☆☆

Il Principe is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Snyder blij is met Netflix als thuis voor 'Rebel Moon'
Films / Nieuws

Waarom Snyder blij is met Netflix als thuis voor 'Rebel Moon'

Vanaf 22 december kunnen we genieten van het eerste deel van regisseur Zack Snyder's 'Rebel Moon'. Het duurt nog even, maar we horen steeds meer over de film.

Ondanks dat 22 december nog redelijk ver weg is, krijgen we steeds meer te horen over de film van Snyder. Beelden, updates via social media en soms uitspraken van de regisseur zelf.

Achteraf is Snyder blij dat hij niet met zijn film bij Disney terechtgekomen is. Hoe zit dit nu precies en waarom is het beter dat hij met zijn scifi-wereld bij Netflix terecht is gekomen.

Blij met Netflix


Het is geen geheim dat de scifi-film oorspronkelijk door Snyder was bedacht als een Star Wars-film die hij aan Lucasfilm pitchte. De pitch met R-rating werd uiteindelijk afgewezen door Lucasfilm na de verkoop aan Disney, dus Snyder herschreef zijn idee tot Rebel Moon. Deze is te zien vanaf december op Netflix.

Bij Netflix krijgt Snyder ook veel meer creatieve vrijheid en dit vindt hij een zegen. Hij kreeg meer ruimte om de sciencefictionfilm te maken die hij voor ogen had dan wanneer zijn idee een Star Wars-titel zou blijven.

"Ik denk dat het in veel opzichten een zegen is en creatief gezien staat het wijd open. We zijn op dit moment allemaal een beetje gevormd door 'Star Wars'. (...) Je zou in grote lijnen kunnen zeggen en kunnen denken, Oh, het is een beetje Star Wars-achtig, maar als je erin zit, is het dat niet.", vertelt Snyder in een interview met Empire Magazine.



Geen Disney


Door zijn eigen scifi-wereld te creëren met Rebel Moon, hoefde Snyder zich niet te onderwerpen aan de beperkingen van een gevestigde of Disney's eisen voor wat de film zou kunnen zijn.

Snyder presenteerde zijn oorspronkelijke idee aan Lucasfilm als een door Kurosawa geïnspireerd Star Wars-verhaal. Hij beschrijft Rebel Moon nu als 'Seven Samurai in Space'. Dit soort esthetische en R-rated actie is precies wat Rebel Moon tot een intrigerend project maakt, wat simpelweg niet mogelijk zou zijn geweest als een Star Wars-film.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Setfoto's van 'The Sandman' seizoen 2 tonen een nieuw castlid
Series / Foto's

Setfoto's van 'The Sandman' seizoen 2 tonen een nieuw castlid

De eerste setfoto's van het langverwachte seizoen 2 zijn nu online te bekijken.

De stripboekserie van Neil Gaiman werd lang onverfilmbaar geacht. Na een jarenlang proces waren de avonturen van Morpheus (Tom Sturridge) eindelijk op het scherm te zien.

Seizoen 2 is momenteel in productie en de fans hebben duidelijk niet stilgezeten. Je kunt de foto's hier, hier en hier bekijken.

Begrafenisplechtigheid


The Sandman filmt momenteel in Engeland. We zien een mysterieuze begrafenisscène, waarbij Morpheus een oud boek op een grafsteen legt. Volgens de Daily Mail betreft het een 150 jaar oud exemplaar van De Tovenaar van Oz. Hij wordt hierbij vergezeld door Death (Kirby Howell-Baptiste).

Personage uit de strip?


De foto's laten echter ook een nieuw castlid zien. Het betreft hier de non-binaire Indya Moore (Pose). Hen filmde een aantal scènes en hoewel er momenteel nog niks officieel bekendgemaakt is mogen we er van uitgaan dat Moore van de partij zal zijn.

In een eerder interview met Metro vertelde Gaiman over de plannen om Wanda Mann in seizoen 2 te introduceren. In de strips heeft de transgender Wanda een belangrijke verhaallijn. Een mogelijkheid is dus dat Moore in de rol van Wanda te zien zal zijn. Het tweede seizoen van de populaire fantasyserie wordt in de loop van 2024 verwacht.

Je kunt The Sandman bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gevierde regisseur verfilmt boek van 'American Psycho'-schrijver
Series / Nieuws

Gevierde regisseur verfilmt boek van 'American Psycho'-schrijver

Na American Psycho en Rules of Attraction wordt er opnieuw een controversieel boek van Bret Easton Ellis verfilmd.

De gevierde regisseur Luca Guadagnino, die we kennen van films als Bones and All en Call Me By Your Name heeft zijn nieuwe project gevonden.

Het betreft een HBO-serie die gebaseerd is op het boek The Shards van American Psycho- en The Rules of Attraction-auteur Bret Easton Ellis.

Verhaal over de elite


Ellis onthulde het nieuws zelf tijden eens interview met El Independiente. En niet alleen liet hij weten dat Guadagnino de serie regisseert, maar ook dat er subplotten worden ingezet die niet in het boek zitten.

Het boek van Ellis is zijn eerste in 13 jaar en werd eerder dit jaar uitgegeven. Het vertelet het verhaal van de 17-jarige Bret, een nihilistische, 17-jarige, biseksuele student die naar een exclusieve school gaat.

Drie seizoenen


Op die school komt hij in aanraking met een student die een mysterieus verleden heeft. Deze Robert Mallory is slim, knap, charismatisch, maar houdt ook iets geheim voor Bret en zijn vrienden.



Ellis wist tevens te vermelden dat de The Shards-serie uit drie seizoenen van elk 10 afleveringen zal bestaan. Ellis zal zelf alle scenario's schrijven.

Guadagnino werkte overigens eerder met HBO aan de miniserie We Are Who We Are uit 2020. Zijn volgende film is de sexy tennis-thriller Challengers met Zendaya en Josh O'Connor die dit najaar verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Secret Invasion'

Komende week zie je meer afleveringen van je meest geliefde series op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Secret Invasion (seizoen 1 - aflevering 4)



Verschijnt op: 12 juli
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: In deze nieuwe Marvel Studios-serie, die zich afspeelt in het huidige MCU, hoort Nick Fury van een geheime invasie van de aarde, door een groep van gedaanteveranderende Skrulls. Fury voegt zich bij zijn bondgenoten, waaronder Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een leven voor zichzelf op aarde heeft opgebouwd. Samen racen ze tegen de klok om een dreigende Skrull-Invasie te dwarsbomen en de mensheid te redden.





True Lies (seizoen 1 - aflevering 13)



Verschijnt op: 12 juli
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op Disney+

Synopsis: Het leven van een onbevredigde huisvrouw uit een voorstad raakt volledig op zijn kop als ze ontdekt dat haar saaie en onopmerkelijke computerconsultant van een echtgenoot een zeer vaardig internationaal spion blijkt te zijn.





The Resident (seizoen 6 - aflevering 11-12)



Verschijnt op: 12 juli
Genre: Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: The Resident is een sterke ziekenhuisserie die draait om de laatste opleidingsjaren van een jonge arts, waarbij de ware toedracht wordt getoond over hoe het eraan toegaat - de mooie en de nare zaken - in ziekenhuizen in het hele land.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

11 juli: The Ashley Madison Affair (seizoen 1 - aflevering 2-3) - Documentaire / Criminaliteit - De docuserie onderzoekt de opkomst, ondergang en onwaarschijnlijke wederopstanding van Ashley Madison, de datingsite gericht op vreemdgangers. Het bedrijf deinste nergens voor terug om publiciteit te krijgen en in 2015 lijkt het op de rand van de wereldheerschappij te staan. Dan onthult een team hackers de intieme seksuele geheimen van miljoenen leden, met verwoestende gevolgen.

12 juli: Shadow Detective (seizoen 2 - aflevering 3-4) - Criminaliteit / Drama / Mysterie - Taekrok, een oudere rechercheur die op 't punt staat met pensioen te gaan, krijgt een bedreigend telefoontje van een onbekende man en wordt vals beschuldigd van moord.

13 juli: The Kardashians (seizoen 3 - aflevering 6) - Drama / Reality-TV - De Kardashians vieren hun nieuwe avonturen en verkennen hun nieuwe 'normale' leven van moeder zijn, relaties en carrièredoelen.

14 juli: Chueco (seizoen 1) - Komedie / Familie - Een weduwnaar en vader van drie kinderen erft onverwacht een fortuin van zijn oom. Maar aan het geld is één voorwaarde verbonden: dat zijn gezin voor Chueco zorgt, een volwassen chimpansee die een enorm geheim heeft: hij kan praten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix neemt het in 'The Witcher' wat ruim met de geaardheid van personages
Series / Nieuws

Netflix neemt het in 'The Witcher' wat ruim met de geaardheid van personages

De showrunner maakt er überhaupt geen geheim van van het bronmateriaal af te wijken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans kennen hem als de muzikale, praatgrage metgezel van Geralt of Rivia. Het personage van de minstreel Jaskier is in de oorspronkelijke boeken en videogames een echte 'ladies man'. Maar is dat in Netflix's The Witcher ook nog zo?

Jaskier werd al vrij snel in het eerste seizoen geïntroduceerd. Het personage, gespeeld door acteur Joey Batey, werd door zijn manier van Geralt op zijn huid zitten en zijn aanstekelijke liedjes al snel geliefd bij de fans.

Alles is liefde


In het derde seizoen van The Witcher werd er voor Jaskier een nieuwe liefdesinteresse geïntroduceerd in het personage van prins Radovid van Redonia. Voordat het seizoen uitkwam werd er al gehint op dat Jaskier mogelijk biseksueel zou zijn.

Netflix zorgt er wel vaker voor dat de voor hen belangrijke thema's als diversiteit en inclusie doorsijpelen in de series en zo ook in het geval van Jaskier in The Witcher. Alleen rijst de vraag of Jaskier in het bronmateriaal ook biseksueel was.

Jaskier is van de vrouwen


Zowel in de boeken als in de games is Jaskier een overduidelijke vrouwenverslinder die vaak door zijn affaires in de problemen komt. Er wordt echter nergens bevestigd dat hij ook daadwerkelijk biseksueel is.



Of zijn geaardheid nou relevant is of niet, je kan nog eens volop genieten van Jaskier in The Witcher op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power' toont de realiteit van de Tweede Era inclusief deze gruwelijke gebeurtenis
Series / Nieuws

'The Rings of Power' toont de realiteit van de Tweede Era inclusief deze gruwelijke gebeurtenis

De fantasyserie brengt de gebeurtenissen van de Tweede Era in beeld, inclusief deze gruwel.

De geplande vijf seizoenen van The Rings of Power tonen de gebeurtenissen die vooraf gingen aan The Lord of the Rings. In de Eerste Era streden de Elfen, Mensen en Valar tegen Melkor, oftewel Morgoth, in de Oorlog van Gramschap.

In de Tweede Era is het Morgoths trouwe volgeling Sauron die Midden-aarde wil onderwerpen en hier grotendeels in slaagt. Doordat het eiland-koninkrijk Númenor bezwijkt voor Saurons manipulaties wordt dit op een vreselijke manier weggevaagd.

Aanval op oude bondgenoten


Nadat zijn meester Morgoth verslagen is, begint Sauron aan zijn duistere veroveringstocht. Dit is onder andere middels het smeden van de Ringen der Macht. Daarnaast gebruikt Sauron de macht van verleiding. Númenor wordt bewoond door Mensen, en zij worden dusdanig opgestookt dat ze zich tegen hun oude bondgenoten keren. De vloot van Númenor voert een aanval uit op de Valar.

De scheppende godheid in Tolkiens mythologie, Eru Ilúvatar, stuurt hierop een verwoestende vloed. Númenor wordt inclusief bewoners volledig weggevaagd. De Mensen die voor die tijd al vertrokken waren hebben op het vasteland van Midden-aarde vervolgens de koninkrijken Andor en Gondor gesticht.

Goddelijk ingrijpen


Tolkien heeft zich in zijn werk duidelijk laten beïnvloeden door diverse grootse verhalen uit de wereldgeschiedenis. De verwoesting van Númenor valt in die zin op doordat er sprake is van een goddelijk ingrijpen, iets wat in The Lord of the Rings bijvoorbeeld totaal niet speelt. Mettertijd zal deze gebeurtenis aan bod komen in The Rings of Power waarbij de nieuwsgierigheid geprikkeld wordt met betrekking tot de weergave op het scherm.

Kijk The Rings of Power op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldig! Deze populaire scifi-reboot is officieel NIET van de baan
Series / Nieuws

Geweldig! Deze populaire scifi-reboot is officieel NIET van de baan

Vele fans wachten met smart op een reboot van deze fan-favoriete scifi-serie.

J. Michael Straczynski's Babylon 5 is een franchise die tot op de dag van vandaag een enorme schare trouwe fans heeft. In september 2021 kondigde de Amerikaanse zender The CW een reboot aan, die opnieuw door Straczynski ontwikkeld zou worden.

Het blijkt echter een weg met de nodige obstakels te zijn. In november 2022 werd The CW overgenomen door Nexstar, die tegenwoordig voor maar liefst 75% eigenaar is. Vele series van The CW werden gecanceld, maar Babylon 5 is buiten schot gebleven.

Orde op zaken


Dit werd destijds aangekondigd door Straczynski zelf aan The AV Club. Na de verkoop van The CW aan Nexstar wilde men eerst orde op zaken gesteld hebben voor een grote serie als Babylon 5 opnieuw op poten te zetten. De toenmalige CW-topman Mark Pedowitz was volgens Straczynski zeer te spreken over het "verdraaid goede script voor de pilot-aflevering".

Pilot-aflevering


John Sheridan wordt gestationeerd op het ruimtestation Babylon 5. Een missie verkenners van Aarde veroorzaakt per ongeluk een conflict met een geavanceerde beschaving. Sheridans heeft zijn handen vol, en zijn tijd op Babylon 5 verandert zijn levensloop op manieren die hij nooit voor mogelijk had gehouden.

Babylon 5: The Road Home


De geliefde serie is met andere woorden zeker niet van de baan, maar loopt nu tegen de huidige schrijversstaking in Hollywood aan. Gelukkig hebben de fans iets anders om naar uit te kijken. Op 15 augustus komt namelijk de animatiefilm Babylon 5: The Road Home uit, die een direct vervolg is op de oorspronkelijke serie.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Koreaanse TV-series zoals 'Squid Game' schitteren op Netflix en zijn razend populair
Series / Nieuws

Koreaanse TV-series zoals 'Squid Game' schitteren op Netflix en zijn razend populair

Kijkers zijn de afgelopen paar jaren enorm van de K-content gaan genieten.

De gemiddelde CEO zal natuurlijk blij zijn met elke vorm van groei, maar Netflix's Ted Sarandos mag met het succes van Koreaanse producties op zijn streamingdienst flink in zijn handen wrijven.

Het blijkt namelijk dat de afgelopen vier jaar het kijkerschap van 'K-content' verviervoudigd is. Daarnaast is ook gebleken dat zelfs 90% van de kijkers naar Koreaanse romantische series van buiten Zuid-Korea komt.

Wie kent Squid Game niet?


In 2017 kwam Netflix met Bong Joon-ho's Okja. Het was toentertijd de eerste internationale film voor de streamingdienst. De film sloeg zodanig goed aan dat vanaf toen de weg open lag voor meer Koreaanse producties.

Die producties volgden dan ook snel, waaronder het mega succesvolle Squid Game. De serie over een kansarme man die de kans krijgt om een groot geldbedrag te winnen heeft binnen korte tijd de positie veroverd als meest bekeken Netflix-serie aller tijden.

Er komt nog veel meer aan


Afgelopen april beloofde Netflix al 2,5 miljard dollar te investeren in Koreaanse media, waarbij het vooral jong talent wil stimuleren. De Koreaanse overheid heeft daar tegenover 390 miljoen dollar beloofd om de concurrentie van Netflix tegen te gaan.



Kijk nog eens naar alle afleveringen van Squid Game op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène in 'The Bear' werd "toch wel wat gevaarlijk" volgens deze ster
Series / Nieuws

Deze scène in 'The Bear' werd "toch wel wat gevaarlijk" volgens deze ster

"Ik ben een enorme fan van Bob, hij is echt perfect gecast"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jon Bernthal, ster van 'The Bear' seizoen 2, bespreekt hoe zijn ongemakkelijk spannende scène met Bob Odenkirk een beetje gevaarlijk werd.

De twee acteurs delen het scherm in de kerstaflevering van The Bear seizoen 2. Bernthal keert, in een flashback, terug als Mikey Berzatto, de overleden broer van Carmy (Jeremy Allen White) en Sugar (Abby Elliott), terwijl Odenkirk zijn debuut maakt als oom Lee.

De vroege vijandigheid tussen Lee en Mikey leidt later tot een explosie aan de eettafel, waarbij Mikey opstandig een vork naar Lee gooit.



Een beetje gevaarlijk


In een interview met Variety praat Bernthal over hoe de scène met Odenkirk "een beetje gevaarlijk" werd.

"De kracht van een ensemble, zoals de kracht van theater, is dat je iedereen aan tafel ziet zitten en is dan gewoon topklasse," vertelt Bernthal.

"De spanning wordt in de kamer gecreëerd. Het was super spannend daarbinnen, omdat iedereen kwam om te spelen en iedereen echt weet wat ze doen.

En het materiaal is zo prachtig,"
vertelt de acteur, die binnenkort ook weer te zien zal zijn als The Punisher in Marvel's Daredevil: Born Again.



Bob Odenkirk


"Ik ben een enorme fan van Bob. Hij is echt een perfecte keuze [voor oom Lee]. Hij was zo bereid om op me af te komen, en vice versa!" zegt Bernthal enthousiast.

"Als je zo'n omgeving hebt, is iedereen bereid om een beetje gevaarlijk te zijn, omdat er zoveel vertrouwen is," aldus Bernthal.



Echt zeldzaam


"Er is zoveel liefde en iedereen is zo toegewijd. Het doel wordt dan; oké, hoe kan ik deze persoon choqueren? Hoe kan ik deze persoon bang maken? Hoe kan ik iets doen wat ze nooit zullen verwachten?" vertelt de acteur.

Hoe kan ik mezelf verliezen in dit? Wanneer je een sfeer creëert die ongelooflijk creatief en ongelooflijk veilig is, is gevaar niet moeilijk te vinden.

"Het was echt leuk! Het was als geweldig theaterwerk, en dat is echt zeldzaam,"
vindt Bernthal.



Seizoen 2 van The Bear kun je nu bingen op Hulu en Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de tien meest schokkende momenten in het spraakmakende 'The Idol' van HBO
Series / Featured

Ontdek de tien meest schokkende momenten in het spraakmakende 'The Idol' van HBO

Als straf doet Tedros een schokhalsband bij hem om en martelt hij hem met elektrische schokken

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Idol kende vanaf het begin grote controverse, nu het eerste seizoen voorbij is, vragen velen zich af: heeft HBO een fout gemaakt met deze serie? De serie had immers een hele hoop vrij bizarre momenten.

10. Jocelyns dansrepetitie in de achtertuin


Er vindt een vreemd moment plaats aan het begin van The Idol wanneer Jocelyn (Lily Rose Depp) repeteert voor haar aankomende muziekvideo.

Het personage draagt een behoorlijk gewaagde outfit die nauwelijks blijft zitten terwijl ze de bewegingen van de routine doet.

Mensen hadden de grootste lol op internet door haar onthullende shorts belachelijk te maken, en zelfs SNL-ster Chloe Fineman parodieerde de scène op haar Instagram door haar bh achterstevoren te dragen om Jocelyns minuscule top na te bootsen.

@chloefineman I guess my auditin got lost in the mail… #theidol #theidolhbo #lilyrosedepp ♬ original sound


9. Jocelyns dans voor Andrew


De bizarre dansroutines hielden daar niet op.

In de laatste aflevering van The Idol speelt Jocelyn een van haar nieuwe nummers voor Andrew (gespeeld door Eli Roth), een vertegenwoordiger van Live Nation.

De man is aanzienlijk ouder dan zij, wat het zeer ongemakkelijk maakt om te zien hoe ze in een extra kort jurkje over de vloer rolt, waarbij ze herhaaldelijk haar ondergoed onthult.

Jocelyn kronkelt over de vloer, slaat op haar achterwerk en doet alsof ze zichzelf wurgt terwijl ze de tekst zingt: "Speel ik het nu goed, papa?" naar Andrew.

Op bepaalde momenten leek haar optreden op iets uit The Exorcist, en het vreemdste was dat Andrew elk moment ervan genoot.



8. Jocelyns uitgelekte foto


Het seizoen begint met een gebruikelijk Hollywood-schandaal: een expliciete foto van Jocelyn die op internet uitlekt.

Haar team probeert het voor haar verborgen te houden totdat ze het niet langer geheim kunnen houden.

Natuurlijk wordt wat doorgaans een zeer vernederende en traumatiserende gebeurtenis is voor beroemdheden in het echte leven, en zelfs een enorme seksistische backlash kan opleveren, in The Idol niet serieus of gevoelig behandeld.

Jocelyn overweegt zelfs om de foto als haar albumhoes te gebruiken.



7. Tedros kust Leia en zij voelt zich duidelijk ongemakkelijk


Gedurende The Idol is Leia, Jocelyns assistent en beste vriendin, begrijpelijkerwijs wantrouwend tegenover Tedros (Abel Tesfaye / The Weeknd).

Hij behandelt haar gedurende de hele serie verschrikkelijk en gedraagt zich regelmatig alsof ze minderwaardig is.

In een scène loopt Tedros het huis binnen en kust hij Leia (Rachel Sennott), wat haar zeer ongemakkelijk maakt.

De kus is ongepast, voegt weinig toe aan het plot van The Idol en maakt zowel de show als het personage van The Weeknd nog enger.



6. Tedros martelt Xander met een schokhalsband


Een van de meest verontrustende scènes in The Idol vindt plaats wanneer Tedros boos wordt op Xander (Troye Sivan) omdat hij Jocelyn heeft verraden.

Xander beweert dat Jocelyn hem heeft gevraagd om niemand te vertellen over haar mishandelende moeder en dat haar moeder hem een contract heeft laten ondertekenen waarin staat dat hij nooit meer zou zingen.

Jocelyn beweert dat hij liegt, en als straf doet Tedros een schokhalsband bij hem om en martelt hij hem met elektrische schokken.

Het is moeilijk te begrijpen waar de schrijvers van de show aan dachten bij het schrijven van deze verontrustende scène, omdat het niets toevoegde aan het verhaal en alleen maar versterkte dat The Idol in wezen martelporno is.



5. Seksuele scène tussen Jocelyn en Tedros in de opnamestudio


Een van de meest virale scènes uit The Idol vond plaats in de eerste aflevering toen Tedros zich bij Jocelyn voegt in haar thuisstudio om haar nieuwe single te remixen om het sexyer en volwassener te laten klinken.

Tedros wrijft met zijn koude glas over Jocelyns lichaam en bindt het stof van Jocelyns gewaad om haar gezicht, en begint haar te wurgen.

De scène is ongemakkelijk om naar te kijken en wat de schrijvers ook probeerden over te brengen, het kwam niet over en werd alleen maar voer voor grappen op internet.



4. Jocelyns fotoshoot met ziekenhuisarmband


Al vroeg in The Idol is er een fotoshoot met Jocelyn voor haar nieuwe album.

Ze zit bijna naakt onder een rode badjas, met een ziekenhuisarmband om haar pols.

Terwijl sommige personages bezwaren maken tegen de seksualisering en verheerlijking van geestesziekten, zijn anderen het ermee eens dat Jocelyn de armband in de foto's draagt.

Zelfs als de show een commentaar wilde leveren op de manier waarop de samenleving profiteert van geestesziekten, kwam de boodschap niet goed over.

Het voelde meer alsof The Idol de spot dreef met beroemdheden die hebben geworsteld met hun geestelijke gezondheid.



3. Jocelyn geeft toe dat ze het "aanrandende" gedrag van Tedros waardeert


The Idol zit vol absurde en beledigende scènes, maar dit is misschien wel een van de ergste.

Terwijl ze op de bank zitten, uit Leia haar zorgen over Tedros en noemt hem "aanrandend". De meeste mensen zouden deze beschuldiging heel serieus nemen, maar Jocelyn lacht het weg en bekent dat ze dat juist leuk vindt aan hem.

Het feit dat het hoofdpersonage toegeeft dat ze een man leuk vindt omdat hij roofzuchtige vibes afgeeft, is zeker een van de gevaarlijkste WTF-momenten die recent op tv zijn uitgezonden.



2. De onverwachte ontknoping van The Idol


Niemand zag de onverwachte ontknoping van The Idol aankomen, voornamelijk omdat het totaal geen zin had.

Aan het einde van de finale vindt Tedros de borstel, waarvan Jocelyn beweerde dat haar moeder die gebruikte om haar te slaan.

Hij realiseert zich dat de borstel gloednieuw is, dus het verhaal van Jocelyn kan niet waar zijn. Haar reactie suggereert dat ze het hele verhaal heeft verzonnen en dat ze nooit door haar moeder mishandelend is.

Waarom de makers het nodig vonden om een verhaal over kindermishandeling te verzinnen en daarmee een buitengewoon serieus probleem als een gimmick te behandelen, is onduidelijk.



1. De valse verkrachtingsbeschuldiging


Verreweg het ergste moment van The Idol kwamen in de laatste aflevering, toen Jocelyns ex-vriend werd beschuldigd van verkrachting door een van de volgelingen van Tedros' sekte.

Het blijkt dat Tedros de beschuldigingen heeft verzonnen omdat hij boos was dat Jocelyn met hem had geslapen.

Niet alleen verwoesten valse verkrachtingsbeschuldigingen mensenlevens, maar vaak beschuldigt de samenleving vrouwen die mannen van verkrachting beschuldigen ervan dat ze de beschuldigingen verzinnen.

De verontrustende verhaallijn versterkt alleen maar de stereotypen dat vrouwen liegen over verkrachting voor roem en geld.

The Idol heeft in het eerste seizoen veel verkeerde dingen gedaan, maar deze verhaallijn in de finale is verreweg het ergst.



Alle afleveringen van The Idol zijn nu op HBO Max te bingen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.