search
Volgens de wetenschap is de kennis over tijdreizen in 'Doctor Who' ongelooflijk accuraat
Series / Nieuws

Volgens de wetenschap is de kennis over tijdreizen in 'Doctor Who' ongelooflijk accuraat

Volgens de wetenschap is deze uitspraak over tijdreizen in Doctor Who helemaal waar.

Doctor Who is uiteraard fictie, maar nu blijkt er toch wat waarheid in het complexe tijdreizen te zitten. Een astrofysicus heeft de serie namelijk gezien en de serie is blijkbaar niet helemaal fictie.

Doctor Who neemt fans al bijna 60 jaar mee op reis door ruimte en tijd. De serie weet niet alleen hoe ze haar publiek moet entertainen, maar blijkbaar ook hoe tijdreizen werkt.

Een verrassende bewering


Een astrofysicus houdt zich, heel beknopt gezegd, bezig met de astronomie. Tijdens een interview met Reuters heeft astrofysicus Geraint Lewis van de Universiteit van Sydney een verrassende uitspraak gedaan.



Lewis haalde de quote "wibbly-wobbly, timey-wimey stuff" aan en legde uit dat we tijd inderdaad nog niet helemaal kunnen begrijpen. Blijkbaar zijn "sommige dingen nog steeds niet uitgesloten, zoals tijdreizen".

Van fictie naar werkelijkheid


Dit betekent dat "de toekomst heel spannend kan worden, maar misschien ook niet". Wat we wel zeker weten, is dat Doctor Who tijdreizen goed uitbeeldt als iets dat mega complex is en we eigenlijk nog niet begrijpen.

Stream Doctor Who op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen