Volgens de wetenschap is de kennis over tijdreizen in 'Doctor Who' ongelooflijk accuraat

Volgens de wetenschap is deze uitspraak over tijdreizen in Doctor Who helemaal waar.

Adrienne Koolen, 07-07-2023 14:00

Doctor Who is uiteraard fictie, maar nu blijkt er toch wat waarheid in het complexe tijdreizen te zitten. Een astrofysicus heeft de serie namelijk gezien en de serie is blijkbaar niet helemaal fictie.
Doctor Who neemt fans al bijna 60 jaar mee op reis door ruimte en tijd. De serie weet niet alleen hoe ze haar publiek moet entertainen, maar blijkbaar ook hoe tijdreizen werkt.

Een verrassende bewering

Een astrofysicus houdt zich, heel beknopt gezegd, bezig met de astronomie. Tijdens een interview met Reuters heeft astrofysicus Geraint Lewis van de Universiteit van Sydney een verrassende uitspraak gedaan.


Lewis haalde de quote "wibbly-wobbly, timey-wimey stuff" aan en legde uit dat we tijd inderdaad nog niet helemaal kunnen begrijpen. Blijkbaar zijn "sommige dingen nog steeds niet uitgesloten, zoals tijdreizen".

Van fictie naar werkelijkheid

Dit betekent dat "de toekomst heel spannend kan worden, maar misschien ook niet". Wat we wel zeker weten, is dat Doctor Who tijdreizen goed uitbeeldt als iets dat mega complex is en we eigenlijk nog niet begrijpen.

Stream Doctor Who op Prime Video.

Lees meer over: Doctor Who, Michelle Gomez, Sacha Dhawan, Steven Moffat, Peter Davison

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix