search
'Peaky Blinders' plots in middelpunt bij rel rondom Amerikaanse presidentsverkiezingen

'Peaky Blinders' plots in middelpunt bij rel rondom Amerikaanse presidentsverkiezingen

Er zijn beelden van 'Peaky Blinders' opgedoken in een nogal controversieel filmpje tijdens de presidentsverkiezingen in Amerika

Bas de Kramer
Er is een relletje ontstaan rondom beelden van Cillian Murphy in Peaky Blinders. Er zijn beelden van de serie gebruikt in een vreemd filmpje in de presidentiële campagne van Ron DeSantis richting de Amerikaanse presidentverkiezingen.

Het filmpje is gemaakt door het team van DeSantis en lijkt als hoofddoel te hebben om rivaliserende presidentskandidaat, Donald Trump, belachelijk te maken omdat hij aangegeven heeft LGBTQ-burgers te willen beschermen.

Spot met Trump


De video poogt Trump ook te bespotten omdat hij opkomt voor de rechten van transgender Caitlyn Jenner en transgendervrouwen toestaat deel te nemen aan zijn Miss Universe-verkiezingen.

in het filmpje duiken ook beelden op van Peaky Blinders. Murphy heeft aangegeven dat de beelden van de serie zijn verkregen zonder toestemming of officiële licentie.

Geen licentie


"We steunen noch onderschrijven het verhaal van de video en keuren het gebruik van de inhoud op deze manier ten zeerste af", schreef Murphy in een gezamenlijke verklaring met de maker van "Peaky Blinders", Steven Knight, Caryn Mandabach Productions, Tiger Aspect Productions en Banijay Rights.Geen zin in deze rel maar wel lekker even Peaky Blinders kijken? Dat kan gewoon hier op Netflix.Aanbevolen artikelen