'Doctor Who' seizoen 14 onthult verbazingwekkende terugkeer van legendarische reisgenoot

"Ik ben absoluut verheugd om Melanie Bush terug te brengen"

Daan Kusen, 10-06-2023 13:59

Het veertiende seizoen van Doctor Who wordt opnieuw versterkt door een grote naam uit de lange geschiedenis van de serie.

Mel Bush

Melanie "Mel" Bush (Bonnie Langford) verscheen het eerst in 1987 in Trials of a Time Lord: Terror of the Vervoids, als de reisgenoot van de Zesde Doctor (Colin Baker).

Mel heeft een fotografisch geheugen en is een computer programmeur uit de 20ste eeuw.

Langford, die samen met zowel de Zesde Doctor van Colin Baker als de Zevende Doctor van Sylvester McCoy speelde van 1986 tot 1987, keert terug in een nieuw avontuur in het aankomende seizoen.Bevoorrecht

"Ik ben absoluut verheugd om Melanie Bush terug te brengen. Om deel uit te maken van de uitzonderlijke cast, crew en productieteam onder leiding van de krachtige kracht die Russell T Davies is, is een hoogtepunt in mijn carrière.

Ik voel me zo bevoorrecht en trots dat ik lid ben geweest van de Doctor Who-familie sinds het klassieke tijdperk en opgenomen te worden in de nieuwe generatie is fenomenaal,"
vertelt de actrice.

Net als vroeger

"Open die TARDIS-deuren wijd, want Bonnie is terug! Wat een eer, plezier en dolle boel om het personage van Melanie weer welkom te heten, na te lange afwezigheid," laat showrunner Russell T. Davies weten.

En dit is niet zomaar een gastrol, Bonnie staat midden in de actie, vecht tegen monsters, chaos en cliffhangers, pal aan de zijde van de Doctor, net als vroeger.Seizoen 14

In het veertiende seizoen zal ook Ncuti Gatwa te zien zijn als de Vijftiende Doctor, naast reisgenoot Ruby Sunday (Millie Gibson).

Dit seizoen zal in 2024 te zien zijn.

Eerst keert David Tennant terug als de Veertiende Doctor in de drie speciale afleveringen rondom de zestigste verjaardag van Doctor Who.


Doctor Who zal te zien zijn vanaf november 2023 op de BBC iPlayer en ook op Netflix.Lees meer over: doctor who, bbc, melanie bush, bonnie langford, ncuti gatwa, david tennant, catherine tate, millie gibson

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie