Eerste teaser 'Project Greenlight' van Ben Affleck en Matt Damon

Eerste teaser 'Project Greenlight'

Docuserie waarin een beginnend scenarist en regisseur worden uitgekozen om een echte speelfilm te maken.

Jan-Peter Rook, 10 augustus 2015 om 17:21


Bijna vijftien jaar geleden kwam HBO met de documentaireserie Project Greenlight, waarin een beginnend scenarist en regisseur worden uitgekozen om een speelfilm te maken. De show, die het een paar seizoenen volhield, liet zien wat de uitdagingen zijn binnen de filmindustrie. Nu keert Project Greenlight terug met niemand minder dan Ben Affleck en Matt Damon als uitvoerende producenten. Hierboven vind je de eerste teaser.

De digitale mogelijkheden zorgen ervoor dat er veel meer talent rondloopt en het is vandaag de dag ook een stuk goedkoper om een film te maken. Affleck zegt het volgende over de terugkeer van Project Greenlight:

“Project Greenlight was z'n tijd ver vooruit. Nu de technologie ons heeft ingehaald, leek het ons het perfecte moment het terug te brengen. Er loopt een hele nieuwe generatie filmmakers rond die alles wat ze maken met de wereld delen. De volgende grote regisseur is misschien wel één upload van ons verwijderd. Het is dus geweldig dat Project Greenlight terugkeert bij HBO.”

Ook Damon steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

“Project Greenlight werkt – er zijn carrières gelanceerd en behouden door deze show. Pete Jones, John Gulager, Patrick Melton en Marcus Dunstan zijn slechts enkele PGL-namen die vervolgens mooie dingen hebben gedaan in Hollywood. Ben en ik zijn daar erg trots op.”

Project Greenlight gaat op 13 september van start.

Bron: /Film

Lees meer over: project greenlight, matt damon, ben affleck, hbo

Populair nieuws