search

Ons nieuws van maandag 10 augustus 2015

Eerste teaser 'Project Greenlight' van Ben Affleck en Matt Damon
Series / Trailer

Eerste teaser 'Project Greenlight' van Ben Affleck en Matt Damon

Docuserie waarin een beginnend scenarist en regisseur worden uitgekozen om een echte speelfilm te maken.



Bijna vijftien jaar geleden kwam HBO met de documentaireserie Project Greenlight, waarin een beginnend scenarist en regisseur worden uitgekozen om een speelfilm te maken. De show, die het een paar seizoenen volhield, liet zien wat de uitdagingen zijn binnen de filmindustrie. Nu keert Project Greenlight terug met niemand minder dan Ben Affleck en Matt Damon als uitvoerende producenten. Hierboven vind je de eerste teaser.

De digitale mogelijkheden zorgen ervoor dat er veel meer talent rondloopt en het is vandaag de dag ook een stuk goedkoper om een film te maken. Affleck zegt het volgende over de terugkeer van Project Greenlight:

"Project Greenlight was z'n tijd ver vooruit. Nu de technologie ons heeft ingehaald, leek het ons het perfecte moment het terug te brengen. Er loopt een hele nieuwe generatie filmmakers rond die alles wat ze maken met de wereld delen. De volgende grote regisseur is misschien wel één upload van ons verwijderd. Het is dus geweldig dat Project Greenlight terugkeert bij HBO."

Ook Damon steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

"Project Greenlight werkt "“ er zijn carrières gelanceerd en behouden door deze show. Pete Jones, John Gulager, Patrick Melton en Marcus Dunstan zijn slechts enkele PGL-namen die vervolgens mooie dingen hebben gedaan in Hollywood. Ben en ik zijn daar erg trots op."

Project Greenlight gaat op 13 september van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel veel details 'Legends of Tomorrow'
Series / Nieuws

Heel veel details 'Legends of Tomorrow'

We leren meer over Hawkman, Booster Gold en de toon van de serie.

In een uitgebreid interview met The Hollywood Reporter vertelden showrunner Phil Klemmer en uitvoerend producent Marc Guggenheim een boel over wat we mogen verwachten van het eerste seizoen van The CWs Legends of Tomorrow. Het blijkt dat er een heleboel mis is met de personages die een rol spelen in de show en dat een aantal van hen het einde niet zal halen.

"Sommigen halen het einde van de reis niet," aldus Klemmer. Belangrijk daarin is dat "het heden zo verpest en onbewoonbaar voor deze personages is, dat ze letterlijk op een ruimteschip moesten stappen en naar een andere tijd moesten reizen, om maar niet vermoord te worden."

De toon
Toch zal de serie geen te duistere toon krijgen. "Er zijn elementen van Keith Giffen en J.M. DeMatteis' Justice League International," vertelde Guggenheim. Die comicreeks is redelijk komisch en dus niet alleen maar duister. Voor de lezer die daar niet bekend mee is; Je zou de toon van Legends goed kunnen vergelijken met die van de film Ocean's Eleven.

Over Hawkman & Hawkgirl
Hawkman beleeft zijn debuut in Arrow en The Flash en is al meermaals gereïncarneerd. In de show is hij meer dan 5.000 jaar oud. We leren veel over zijn oorsprongsverhaal, maar meer over dat van Hawkgirl. "Je zult een duidelijk beeld krijgen van haar oorsprongsverhaal en zelfs een kans krijgen het te zien."

Booster Gold komt er niet in voor
Het personage is de vader van Rip Hunter, die de gebeurtenissen van Legends in gang zet. Booster komt echter niet in de serie voor. "Ik zou willen dat ik hem kon teasen, maar dan zou je een lange, lange tijd moeten wachten om hem te zien in onze serie," vertelde Klemmer over Booster Gold. "Misschien heeft mengrotere plannen voor hem."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser HBO's 'Westworld'
Series / Trailer

Eerste teaser HBO's 'Westworld'

De serie speelt zich af in een pretpark, waar de boel flink mis gaat.



HBO heeft de eerste teaser voor Westworld vrijgegeven, de serie die een sterrencast heeft en gebaseerd is op de gelijknamige film uit de jaren '70 van Michael Crichton. De serie speelt zich af in een pretpark waar bezoekers historische momenten kunnen beleven. Om de boel zo authentiek mogelijk te maken, lopen er robots rond. Maar als er iets mis gaat, veranderen de robots van informatiebronnen in dodelijke wezens. De serie draait om thema's als kunstmatige intelligentie en de toekomst van de zonde.

De show heeft een sterrencast, die bestaat uit namen als Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Anthony Hopkins en Jeffrey Wright.

Aan het hoofd van de show, die in 2016 in première gaat, staat Jonathan Nolan.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap 'True Detective' - Omega Station
Recensie

Recap 'True Detective' - Omega Station

Een waardige finale, met een moeilijk einde.

We zijn er: de seizoensfinale van HBO's True Detective. De grote vraag is natuurlijk hoe het allemaal af loopt en of HBO-baas Michael Lombardo gelijk had toen hij laatst vertelde dat het een prachtige finale was. Een derde seizoen is verder nog niet aangekondigd, ondanks eveneens bemoedigende woorden van Lombardo daarover.

Vorige week eindigde met iedereen in grote problemen. Frank werd aan de kant geschoven door de Russen, Ani gezocht voor de moord die ze pleegde tijdens het seksfeest en Ray voor de moord op de openbaar aanklager Davis. Paul had het grootste probleem van iedereen; werd gechanteerd met zijn homoseksualiteit. Het moment dat hij zijn chanteurs tegemoet trad liep nogal fout af. Hij kreeg een kogel door zijn hoofd.

Lees hier de recap van aflevering 1, The Western Book of the Dead
Lees hier de recap van aflevering 2, Night Finds You
Lees hier de recap van aflevering 3, Maybe Tomorrow
Lees hier de recap van aflevering 4, Down Will Come
Lees hier de recap van aflevering 5, Other Lives
Lees hier de recap van aflevering 6, Church in Ruins
Lees hier de recap van aflevering 7, Black Maps and Motel Rooms


Toch gaat deze week daar niet mee van start. Omega Station bouwt eerst de band van Ani en Ray verder op. Ze vertellen elkaar hun verhalen, Ani die van haar verdwijning en Ray die van de onschuldige man die hij doodde voor de verkrachting van zijn vrouw. Daarna pas krijgen de twee te horen dat Paul dood is. Direct daarna realiseert Ray zich iets wat hij al drie afleveringen geleden had kunnen realiseren: de fotograaf op de filmset, Lenny Tyler, is de vermiste zoon van de diamantenhandelaren. Ze sporen hem via de vakbond op en gaan naar zijn huis.

Lenny blijkt niet daar te zijn. Wel is zijn zus aanwezig, Erica. Zij vertelt dat ze Caspare vermoord hadden, maar dat het nooit de intentie was. Althans, niet van haar. Zij wilde gewoon de diamanten terug, maar Lenny sloeg door met zuur en maakte Caspare dood. Dat hij hem op een bankje neerzette aan de kust, was voor de lol, vertelt ze. Lenny blijkt verder met Holloway afgesproken te hebben op het treinstation, waarop Ray er naar toe snelt. Ani brengt Erica verder in veiligheid.

De boel gaat flink mis op het treinstation, tijdens de ruil van de harde schijf en vastgoedpapieren. Lenny steekt Holloway neer, maar wordt zelf vervolgens dood geschoten. In alle consternatie die daarop volgt weten Ani en Ray te ontsnappen, waarop ze naar de enige veilige plek die Ray kent toegaan: het café van Felicia. Daar blijkt ook Frank te zijn, die zijn vrouw naar Venezuela heeft gestuurd. Als Ray hem helpt bij een overval op Osip, zal Frank ervoor zorgen dat ze allemaal daar komen.

Het eindspel kan dus beginnen en dat gaat van start met een overval van Frank en Ray op het verafgelegen huisje van Osip. De twee schieten koudbloedig iedereen daar dood en gaan er met een flinke stapel geld vandoor. Frank moet daarna nog zijn valse papieren regelen en de diamanten kopen van de Joodse handelaar. Dat lukt, maar onderweg terug naar Felicia wordt hij ingesloten door de Mexicanen, die hem naar de woestijn brengen.

Ray besluit verder nog zijn zoontje één keer te zien, voordat hij naar Venezuela vlucht. Dat is een grote fout, want er wordt een zender onder zijn auto geplant en hij realiseert zich op dat moment dat de boel hopeloos is. In vervolgens een prachtig gefilmde, maar nogal lange scène, zien we drie scènes door elkaar. Frank die in de woestijn neergestoken wordt en na een lange wandeling dood neervalt. Ray die in een schietpartij met corrupte agenten om het leven komt. En een huilende Ani die op de boot naar Venezuela stapt.

Eindigt de boel dan hopeloos? Nee. Ani geeft in een epiloog het materiaal aan een journalist van de Times, waarmee de corruptie alsnog blootgelegd kan worden. Maar de boodschap is helder: corruptie zal blijven bestaan, wat we ook doen. Daarmee komt er een ietwat hopeloos einde aan dit tweede seizoen, dat op veel manieren verbleekt bij het eerste. Hoe interessant de moord op Caspare ook was, en hoe spannend de diepgewortelde corruptie ook had kunnen zijn, helemaal voldoen aan de gecreëerde verwachtingen deed dit seizoen niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover 'Bones' en 'Sleepy Hollow' aanstaande
Series / Nieuws

Crossover 'Bones' en 'Sleepy Hollow' aanstaande

Er is een groot mysterie dat door Bones en Ichabod opgelost moet worden.

De universa van Bones en Sleepy Hollow, beiden series van televisiekanaal Fox, gaan een crossover beleven. Fox maakte dit bekend middels een synopsis voor de aflevering voor beide series, die op 29 oktober te zien gaat zijn. Hieronder de synopsissen.

Bones
In Bones leidt de huiveringwekkende ontdekking van menselijke resten Brennan en Booth op een jacht naar aanwijzingen, waarbij Ichabod Crane en Abbie Mills op hun pad belanden, die ook op zoek naar antwoorden zijn. Zich realiserend dat ze naar hetzelfde bewijs op zoek zijn, besluiten ze samen te werken om het mysterie op te lossen.

Sleepy Hollow
Direct daarna in Sleepy Hollow, wordt de intrige voorgezet als Ichabods oeroude aartsvijand terugkeert uit de dood. Ichabod en Abbie hebben geavanceerde forensische hulp nodig en expertise om hem een halt toe te roepen en wenden zich tot Brennan en Booth om achttiende eeuwse geheimen te ontrafelen, met behulp van eenentwintigste eeuwse wetenschap.

De uitvoerend producenten van de series kijken uit naar de crossover. "Toen het idee kwam, om deze crossover voor fans te maken, was er meteen nieuwe energie in de writers room," vertelde uitvoerend producent Clifton Campbell van Sleepy Hollow. "Het was een welkome uitdaging voor ons allemaal en we geloven dat fans van de series erg blij zullen zijn met het resultaat."

"De Bones-Sleepy Hollow crossover is als een geweldige aflevering van The X-Files, waarin het uur van Bones dat van Scully is, gebaseerd op de logica, en dat van Sleepy Hollow meer lijkt op Fox Mulder," voegde Bones EP Michael Pterson toe. "Het wordt een geweldig twee uur durend evenement, waar fans van allebei de series van zullen houden."

Met dank aan Danieljackson voor de tip.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Walder Frey keert terug in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Walder Frey keert terug in 'Game of Thrones'

De vraag is alleen: wanneer?

Sinds het derde seizoen van HBO-serie Game of Thrones hebben we David Bradleys Walder Frey moeten missen. In een interview met Zap2It vertelde acteur Bradley dat zijn personage op een bepaald moment terug zal keren in de serie. Wanneer weet hij zelf ook nog niet, maar vermoedelijk zal dat in het zesde seizoen het geval zijn.

"Hij zal terugkeren, maar ik kan niet zeggen wanneer," aldus Bradley. "Ik kan het niet echt zeggen omdat het om een wat kwetsbare situatie gaat. Ik kijk ernaar uit, want ik hou ervan iemand te spelen die zo onvergefelijk is. Ik ben bang dat hij me aan het lachen maakt, want hij is zo gruwelijk dat er een duistere soort van humor in hem zit."

Het zesde seizoen van de serie zal in 2016 in première gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Married with Children'-cast keer terug voor Bud Bundy-spinoff
Series / Nieuws

'Married with Children'-cast keer terug voor Bud Bundy-spinoff

Al, Peggy en Kelly zullen allen te zien zijn in de nieuwe show.

In navolging van de terugkeer van klassieke tv-series als Full House en The X Files, kondigde David Faustino een tijdje terug aan dat er plannen bestaan voor een Married with Children-spinoff rondom zijn personage Bud Bundy. Nu blijk dat niet alleen Faustino hier aan mee zal werken, maar ook zijn tv-familie Katey Sagal (Peggy Bundy), Ed O'Neill (Al Bundy) en Christina Applegate (Kelly Bundy).

Sagal zei het volgende:

"David benaderde me en ik zei 'absoluut!' Ik geloof dat we alle drie gaan meewerken, Ed, Christina en ikzelf hebben allen ja gezegd. Het wordt geen reboot, meer een voortzetting van Bud Bundy's verhaal."

Married with Children was een politiek incorrecte komedieserie van Fox over een disfunctionele familie. De show liep van 1987 tot 1997.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen