Ernstige drugsverslaving betekende bijna ontslag voor 'Euphoria'-ster

Spelen in een serie over drugs terwijl hij zelf kampte met een drugsverslaving was niet makkelijk voor Dominic Fike.

Nina Beerendonk, 08-07-2023 13:43

Euphoria-ster Dominic Fike heeft gedeeld dat hij worstelde met drugsverslaving tijdens het filmen van de serie. Dat had bijna heftige consequenties, want de acteur werd daardoor bijna ontslagen.
De serie Euphoria volgt de herstellende drugsverslaafde Rue (Zendaya) en haar klasgenoten op de middelbare school. Fike voegde zich voorafgaand aan seizoen 2 bij de cast van de serie als Elliot, Rues nieuwe drugsverslaafde vriend.

In de war

In een interview met Apple Music onthult Fike dat een drugsverslaving iets was waar hij zelf ook mee worstelde in Euphoria seizoen 2, wat bijna zijn ontslag betekende. De acteur gaf toe onder invloed te zijn geweest tijdens het filmen, en dat Levinson een nuchtere coach inhuurde om gedurende deze tijd bij hem te zijn, maar dat dit "niet werkte".

"Ik was een drugsverslaafde en het is heel moeilijk om in een serie te spelen die voornamelijk over drugs gaat. Ik was zo in de war tijdens een groot deel van die serie. Het was echt slecht. Ik kreeg er een berisping voor. Ik werd bijna uit de serie gezet. Ze hadden zoiets van: 'Bro, je kunt dit niet doen'".

Seizoen 3

In seizoen 2 besloten Rue en Elliot dat het beter was voor hen om geen vrienden meer te zijn. Het is dus niet duidelijk wat voor een rol het personage van Fike in seizoen 3 zal gaan spelen. Seizoen 3 van Euphoria heeft nog geen releasedatum, bekijk de vorige seizoenen op HBO Max.

Lees meer over: Euphoria, HBO, HBO Max, Max, Dominic Fike, Zendaya, Sam Levinson

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie