search
Het is eindelijk bevestigd: op deze plek binnen de 'Star Wars'-tijdlijn vindt 'Ahsoka' plaats
Series / Nieuws

Het is eindelijk bevestigd: op deze plek binnen de 'Star Wars'-tijdlijn vindt 'Ahsoka' plaats

Met deze onthulling zijn echter nog niet alle vragen beantwoord...

Er is eindelijk weer wat meer duidelijk geworden over de nieuwe Disney+-serie Ahsoka. Actrice Natasha Liu Bordizzo, die de live-action Sabine Wren speelt, heeft bevestigd waar de serie in de Star Wars-tijdlijn past.

Ahsoka komt in augustus uit en is in wezen seizoen 5 van Star Wars Rebels, met verschillende personages die we voor het eerst in live-action gaan zien. Bordizzo speelt de live-action Sabine Wren, een Mandaloriaanse krijger.

Parallellen


In een gesprek met SFX (via Games Radar) heeft ze bevestigd op welke plek Ahsoka in de Star Wars-tijdlijn past: "Ahsoka loopt langs dezelfde tijdlijn als The Mandalorian seizoen 3, en de series zijn allemaal met elkaar verbonden. Er zijn zoveel parallellen".

Ironisch genoeg laat de opmerking van Bordizzo in zekere zin nog steeds veel onbeantwoorde vragen over. De tijdlijn van seizoen 3 van The Mandalorian was verwarrend, waarbij Jon Favreau suggereerde dat er in de loop van de drie seizoenen verschillende jaren waren verstreken.

Verwarring


Dit werd tegengesproken door Lucasfilms gepubliceerde Star Wars: Timelines-boek, dat beweerde dat The Mandalorian seizoen 1 en 2 beide in hetzelfde jaar plaatsvonden. Echte opheldering is er tot nu toe nog niet gekomen.



Dat gezegd hebbende, we weten nu in ieder geval hoe Ahsoka zich verhoudt tot seizoen 3 van The Mandalorian. Als Ahsoka samenvalt met seizoen 3 van The Mandalorian, verklaart dat vermoedelijk waarom Sabine Wren niet betrokken raakte bij het terugwinnen van Mandalore.

Continuïteit


Het is mogelijk dat de Imperial Shadow Council, geïntroduceerd aan het einde van seizoen 3 van The Mandalorian, een veel grotere rol gaat spelen in Ahsoka; er kunnen zelfs dezelfde scènes vanuit een ander perspectief worden bekeken. Het wordt spannend om te zien hoe de serie omgaat met deze continuïteit.



Ahsoka is vanaf 23 augustus te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen