search
Netflix neemt het in 'The Witcher' wat ruim met de geaardheid van personages
Series / Nieuws

Netflix neemt het in 'The Witcher' wat ruim met de geaardheid van personages

De showrunner maakt er überhaupt geen geheim van van het bronmateriaal af te wijken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans kennen hem als de muzikale, praatgrage metgezel van Geralt of Rivia. Het personage van de minstreel Jaskier is in de oorspronkelijke boeken en videogames een echte 'ladies man'. Maar is dat in Netflix's The Witcher ook nog zo?

Jaskier werd al vrij snel in het eerste seizoen geïntroduceerd. Het personage, gespeeld door acteur Joey Batey, werd door zijn manier van Geralt op zijn huid zitten en zijn aanstekelijke liedjes al snel geliefd bij de fans.

Alles is liefde


In het derde seizoen van The Witcher werd er voor Jaskier een nieuwe liefdesinteresse geïntroduceerd in het personage van prins Radovid van Redonia. Voordat het seizoen uitkwam werd er al gehint op dat Jaskier mogelijk biseksueel zou zijn.

Netflix zorgt er wel vaker voor dat de voor hen belangrijke thema's als diversiteit en inclusie doorsijpelen in de series en zo ook in het geval van Jaskier in The Witcher. Alleen rijst de vraag of Jaskier in het bronmateriaal ook biseksueel was.

Jaskier is van de vrouwen


Zowel in de boeken als in de games is Jaskier een overduidelijke vrouwenverslinder die vaak door zijn affaires in de problemen komt. Er wordt echter nergens bevestigd dat hij ook daadwerkelijk biseksueel is.



Of zijn geaardheid nou relevant is of niet, je kan nog eens volop genieten van Jaskier in The Witcher op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen