search
'The Rings of Power' toont de realiteit van de Tweede Era inclusief deze gruwelijke gebeurtenis
Series / Nieuws

'The Rings of Power' toont de realiteit van de Tweede Era inclusief deze gruwelijke gebeurtenis

De fantasyserie brengt de gebeurtenissen van de Tweede Era in beeld, inclusief deze gruwel.

De geplande vijf seizoenen van The Rings of Power tonen de gebeurtenissen die vooraf gingen aan The Lord of the Rings. In de Eerste Era streden de Elfen, Mensen en Valar tegen Melkor, oftewel Morgoth, in de Oorlog van Gramschap.

In de Tweede Era is het Morgoths trouwe volgeling Sauron die Midden-aarde wil onderwerpen en hier grotendeels in slaagt. Doordat het eiland-koninkrijk Númenor bezwijkt voor Saurons manipulaties wordt dit op een vreselijke manier weggevaagd.

Aanval op oude bondgenoten


Nadat zijn meester Morgoth verslagen is, begint Sauron aan zijn duistere veroveringstocht. Dit is onder andere middels het smeden van de Ringen der Macht. Daarnaast gebruikt Sauron de macht van verleiding. Númenor wordt bewoond door Mensen, en zij worden dusdanig opgestookt dat ze zich tegen hun oude bondgenoten keren. De vloot van Númenor voert een aanval uit op de Valar.

De scheppende godheid in Tolkiens mythologie, Eru Ilúvatar, stuurt hierop een verwoestende vloed. Númenor wordt inclusief bewoners volledig weggevaagd. De Mensen die voor die tijd al vertrokken waren hebben op het vasteland van Midden-aarde vervolgens de koninkrijken Andor en Gondor gesticht.

Goddelijk ingrijpen


Tolkien heeft zich in zijn werk duidelijk laten beïnvloeden door diverse grootse verhalen uit de wereldgeschiedenis. De verwoesting van Númenor valt in die zin op doordat er sprake is van een goddelijk ingrijpen, iets wat in The Lord of the Rings bijvoorbeeld totaal niet speelt. Mettertijd zal deze gebeurtenis aan bod komen in The Rings of Power waarbij de nieuwsgierigheid geprikkeld wordt met betrekking tot de weergave op het scherm.

Kijk The Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen