search
Dikke domper voor Netflix: 'The Witcher' scoort niet zoals gehoopt
Series / Nieuws

Dikke domper voor Netflix: 'The Witcher' scoort niet zoals gehoopt

Het derde seizoen heeft aanzienlijk minder kijkers dan voorgaande, maar wat is de reden daarvoor?

The Witcher krijgt opnieuw een tegenslag te verwerken nu het derde seizoen aanzienlijk lagere kijkcijfers behaalt in vergelijking met voorgaande seizoenen.

De fantasyserie is gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski en in seizoen 3 volgen we Geralt, Yennefer en Ciri in de uithoeken van het continent terwijl ze op zoek zijn naar een veilige plek.

Slecht nieuws


Een hele tijd geleden ontdekten we al dat Henry Cavill heeft besloten om de serie te verlaten na het derde seizoen en dat Liam Hemsworth zijn plek gaat overnemen.



En het lijkt erop dat zijn vertrek misschien al enige impact heeft op de kijkcijfers, aangezien we nu al een forse daling zien in de kijkcijfers slechts een week na de première van seizoen 3.

Statistieken


Uit de statistieken van Samba TV kunnen we zien dat de eerste aflevering van seizoen 3 nog relatief goed scoorde met 1,1 miljoen kijkers, maar dit is al 15% minder ten opzichte van de 1,3 miljoen kijkers die de première van seizoen 2 wist te trekken.

En vanaf dat punt ging het alleen maar bergafwaarts, de volgende vier afleveringen trokken namelijk steeds minder kijkers. Zo keken 893.000 mensen naar aflevering 2, gevolgd door 750.000 kijkers voor aflevering 3, 602.000 voor aflevering 4 en aflevering 5 had slechts 505.000 weergaven.



Stream alle seizoenen van The Witcher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen