search
Het nieuwe seizoen van American Horror Story is stiekem een remake van deze filmklassieker
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van American Horror Story is stiekem een remake van deze filmklassieker

Krijgen we een update te zien van dit klassieke horrorverhaal?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Momenteel bevinden we ons in het hart van de zomer, maar stiekem nadert het najaar, en daarmee een nieuwe lading aan horrorfilms en -series. Een van die series is American Horror Story, dat terugkeert voor een twaalfde seizoen.

Seizoen twaalf is het eerste seizoen van de serie dat gebaseerd is op een boek, namelijk Delicate Condition van Danielle Valentine. Om die reden is er al het een en ander bekend over het verhaal van het nieuwe seizoen.

Horrorklassieker


Het boek is nog niet gepubliceerd, en zal kort voor de serie in première gaat uitkomen. Ondanks dat is er wel wat bekend over de inhoud. Het verhaal zal gaan over een vrouw die ervan overtuigd raakt dat kwade krachten proberen te voorkomen dat ze zwanger raakt.

Het verhaal heeft overeenkomsten met de klassieke roman Rosemary's Baby van Ira Levin en de verfilming ervan uit 1968. In vroege recensies wordt het boek al een 'feministische update' van dat verhaal genoemd.

American Horror Story


Het heeft er dus alle schijn van dat het nieuwe seizoen van American Horror Story veel gelijkenissen zal vertonen met Rosemary's Baby. In hoeverre de verhalen overeenkomen zal duidelijk zijn als de serie uitkomt. Momenteel is er nog geen officiële releasedatum voor seizoen twaalf.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen